Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis av år gamle kirker og hvor hjertelig fusjonskjøkken møter den eldste vinproduksjonstradisjon i verden. Til tross for sitt utrolige mangfold og forbløffende rik historie forblir området fortsatt en av de minst utforskede deler i verden, og er en ekte perle for destinasjonssøkere. På denne turen vil du utforske høydepunktene i tre land - Georgia, Armenia og Aserbajdsjan. Hver av dem har sin egen spesifikke sjarm og samtidig bidrar til den generelle lokken i regionen.

Høydepunkter:
Jerevan - den fargerike hovedstaden i Armenia;
Khor Virap -klosteret - knyttet til St Gregor Lysbringeren, som introduserte kristendommen i Armenia
Mtskheta - den eldgamle hovedstaden i Georgia og viktig religiøst sentrum
Kakheti-regionen - Georgias fremste vinproduserende område;
Baku - den kosmopolitiske hovedstaden i Aserbajdsjan, kalt Dubai i Kaukasus.


Reiseplan:   

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Zvartnots- flyplass - den viktigste internasjonale flyplassen i Armenia. Møt og hilse på transfer-personalet, overnatting på hotellet.

Dag 2. Jerevan - Echmiadzin - Zvartnots
Om morgenen møter du guiden og starter en bytur rundt Jerevan. Kjør til Echmiadzin - stedet der Den enbårne kom ned. Hellige Echmiadzin er Armenias åndelige sentrum og et av kristendommens sentre over hele verden. Her vil vi ha sjansen til å delta i en søndagsgudstjeneste. Gå tilbake til Jerevan med et stopp ved ruinene av Zvartnots-tempelet –en perle fra 700-talls arkitekturen, som er oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Lunsjtid. Besøk til Tsitsernakaberd-høyden gjennom Memorial park og folkemordsmuseet. Besøk Cafesjian Show Room og Vernisage- loppemarked - stedet å få en liten smak av Armenia, for å se blandningen mellom nasjonale tradisjoner, kunst og håndverk med moderne trekk. Overnatting i Jerevan.

Dag 3. Jerevan - Khor Virap - Noravank - Jerevan
Sightseeing tur til Khor-Virap klosteret, knyttet til St Gregor Lysbringeren ,som introduserte kristendommen til Armenia. Det er et fantastisk mesterverk som ligger på toppen av en høyde og et populært pilegrimssted, besøkt av mange turister og innfødte hvert år. Det ser ut som et slott hvor alle kan å sitte, be og drømme mens du beundrer skjønnheten i kirken. Høydepunktet er den beste utsikten til den bibelske Mt. Ararat. Etter lunsj fortsetter vi turen til Noravank -klosteret- et religiøst og kulturelt sentrum fra 1300-tallet. Det ligger i en smal kløft som er kjent for sine høye, rene, mursteinrøde klipper, rett overfor komplekset. Skjønnheten til dette klosteret blir verdsatt av tusenvis av alle besøkende, ikke bare på grunn av sin arkitektur og historie, men også for de vakre naturomgivelsene rundt omkring. Kjør tilbake til hovedstaden. Overnatting i Jerevan.

Dag 4. Yerevan - Sevaninnsjøen- Garni - Geghard - Yerevan
I dag drar vi til Sevan-innsjøen, en av de største alpine fjellvannene i verden. Det vakre landskapet og krystallvannet fungerer som fine forutsetninger for utmerket hvile. Vi vil besøke Sevanavank-klosteret før vi drar til Garni-tempelet. Garni-tempelet, som ruver over en trekantet kappe, er det unike overlevde eksemplet på hedensk kultur i Armenia. Etter at kristendommen ble innført i 301 mistet det hedenske tempelet sin betydning, og festningen Garni ble brukt som sommerresidens for kongen. Etter lunsj kjører vi til Geghard -klosteret, innskrevet på UNESCOs verdensarvliste. Klosteret er det uovertrufne mesterverket fra armenisk arkitektur fra 1200-tallet. Noen av kirkene i komplekset er mesterlig gravd av klippesteinene. Komplekset er rikt på subtile skulpturelle utsmykninger og mange slående khachkars (kryssstein). Gå tilbake til Jerevan for overnatting på hotellet.

Dag 5. Yerevan - Tbilisi (Georgia)
Frokost på hotellet og transport fra hotellet til Tbilisi (uten guide). Etter å ha ankommet hotellet i Tbilisi og etter en kort hvile, møt guiden i lobbyen og start noen uforglemmelige timer med fortrolighet med hovedstaden. Alle interessante steder er veldig nær hverandre, innen få minutters gangavstand. Det første stoppet for ekskursjonen er Metekhi (13. århundre) platå, så når vi Narikala- festningen (4. århundre) som dominerer i gamlebyen, og vi vil fortsette å utforske mursteinkuppede underjordiske svovelbad (17. århundre), distriktet med naturlig varmt mineralvann, kafégate Shardeni, synagogen, Sioni-katedralen og den eldgamle basilikaen Anchiskhati (6. århundre). Vi vil gå over Fredsbroen, som med sin fantastiske design er et praktisk kryssingspunkt mellom den nybygde Rike-parken og gamlebyen. Det gir også flott utsikt over byen. Fritid på kvelden. Hotellopphold og overnatting i Tbilisi.

Dag 6. Tbilisi - Mtskheta - Uplistsikhe - Gori - Tbilisi
Etter frokost på hotellet vil vi kjøre til Mtskheta - den eldgamle hovedstaden i Georgia, et viktig religiøst sentrum og bymuseum som er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste. Underveis stopper vi for å besøke Jvari-klosteret (6. århundre). Dette velkjente klosteret ligger på toppen av fjellet, ved sammenløpet av elvene Mtkvari og Aragvi. Gå deretter til Svetitskhoveli -katedralen(1100-tallet), som er kjent som et sted hvor Jesu Kristis kappe ble gravlagt. Gå langs de trange gatene i Mtskheta, hvor du kan kjøpe lokale suvenirer og gaver. Fortsett deretter å kjøre til Gori - fødestedet til den sovjetiske lederen Stalin. Fotostopp ved museet til Stalin og fortsett til hulebyen Uplistsikhe (1. årtusen f.Kr.) - en av de første byene i Georgia hugget inn i fjellet. Hulene var stedet for hedenske ritualer før Georgia ble et kristent land. Om kvelden kommer vi tilbake til Tbilisi for overnatting.

Dag 7. Tbilisi - Alaverdi - Gremi - Khareba vingård - Tsinandali - Tbilisi
Etter frokost kjører vi til Kakheti-regionen - Georgias fremste vinproduserende område, som også er hjem til hundrevis av historiske og arkitektoniske monumenter. Vi besøker Alaverdi-klosteret, bygget på 1000-tallet, som var en av tidens høyeste strukturer. Den omkringliggende gårdsplassen er hjem til vingårder som lokale munker lager egen vin fra. Etterpå har vi muligheten til å se Gremi-klosterkompleks. Gremi var hovedstaden i Kakheti-kongedømme (1466–1616 år). Det hadde blomstrende kulturliv, men på grunn av indre konflikter og invasjonen av Shah Abbas ble byen ødelagt. Etterpå fortsetter vi til Khareba -vingårdstunnelen, hugget i Kaukasus-fjellkjeden for å elde vin og ha en vinsmaksprøve. Etterpå besøker vi Tsinandali - landsbyen, kjent for eiendommen og historiske vingården som en gang tilhørte den aristokratisk dikteren Alexander Chavchavadze fra 1800-tallet. Vi får en ekskursjon til familiemuseet og den vakre parken, anlagt i engelsk stil med fine utsiktspunkter og eksotiske planter. Om kvelden kjører vi tilbake til Tbilisi for overnatting.

Dag 8.Tbilisi - Baku med tog
Fri dag i Tbilisi.Kveldstransfer til sentraltogstasjonen i Tbilisi for nattog til Baku.
Vi reiser i sovekupe som deles av 4 personer (2. klasses rom). Det er mulig å få sovekupe for 2 personer (1. klasses rom) mot en ekstra betaling.

Dag 9. Baku bytur
Ankomst til Baku kl. 08.50 - transport til hotellet. Etter frokost på hotellet starter vi Baku bytur fra Marty's Lane, Highland park som forbinder sentrum med taubane. En vakker panoramautsikt over byen og Baku - bukten åpner fra parken. Fortsett til Maiden's Tower - Bakus landemerke, et høyt elsket symbol på byen og Aserbajdsjan. Det ruver mørkt og gåtefullt, vendt mot havet fra den sørlige kanten av Bakus gamle, inngjerdede by Icheri Sheher. Tårnet er bygget i det 12. århundre. Fortsett deretter til Juma-moskeen eller moskeen i Icheri Sheher som har vært i bruk siden 1100-tallet. I følge mange moderne arkeologer var det et hedensk hellig senter på stedet for Juma-moskeen, hvor zoroasterne samlet seg. Etterpå oppdag Shirvanshah-palasset og komplekset- det mest slående eksemplet på palassstrukturer fra middelalderen i Aserbajdsjan som daterer fra det 15. århundre. Etterpå besøk Bibi-Heybat-moskeen -en historisk moske i Baku. Den eksisterende strukturen, bygget på 1990-tallet, er en rekreasjon av moskeen med samme navn som ble bygget på 1200-tallet av Shirvanshah Farrukhzad II Ibn Ahsitan II, og som ble fullstendig ødelagt av bolsjevikene i 1936. Etterpå besøker vi det berømte Teppemuseet. Museet ligger i Bakus sentrum og viser aserbajdsjanske tepper og teppeartikler av forskjellige veveteknikker og materialer fra forskjellige perioder. Tlbake til Baku, hotellovernatting. B / - / -

Dag 10. Dagstur rundt Baku - de fire Absheron - halvøya skattenes tur
Kjør til Absheron-halvøya, som var stedet for noen av verdens første petroleumsproduksjoner på 1800-tallet og viser ødeleggelsene i sin oljerike historie. Vi besøker Gobustan (UNESCO), et kulturelt betydningsfullt landskap/område med utallige helleristninger og over 6000 stein- og jernalder helleristninger som skildrer mennesker, dyr, kampstikker, rituelle danser, tyrefekter, båter med bevæpnede roere, krigere med lanser i hendene , kamelvogner, bilder av sol og stjerner, i gjennomsnitt dateres tilbake til 5.000-20.000 år.

Neste stopp er gjørme-vulkanene som dukket opp på territoriet til den nåværende Aserbajdsjan for 25 millioner år siden. For tiden er Aserbajdsjan på førsteplass i verden med antall slamvulkaner (350 av de 800 i verden befinner seg der). Vulkanutbruddene brukes som råstoff i kjemisk og bygningsindustri så vel som i farmakologien. Videre brukes i dag vulkansk leire og gjørme til behandling av nerve- og hudsykdommer og også revmatisme. Guiden vår tar deg til de aktive gjørme-vulkanene, slik at du kan klatre og se kratere på nært hold.

Etter lunsj fortsetter vi til zoroasternes tempel “Ateshgah”. For tusenvis av år siden tilbad de eldgamle tilhengerne av Zoroaster-religionen ilden her. Vi fortsetter til “Det brennende fjellet” som heter Yanardag. Her kan du være vitne til et fantastisk naturfenomen - den uopphørlige naturgassforbrenningsprosessen.

Siste besøk for dagen er Yanardag det statlige, kulturelle naturreservatet. Yanardag er en naturgassflamme, som har brent kontinuerlig siden eldgamle tider på en åsside på Absheron-halvøya, nær Baku. Det kommer pilegrimer fra Iran og India hit også i dag for å besøke det hellige brennende fjellet.

Dag 11. Avreise
Transfer til Bakus internasjonale lufthavn og avgang.


Prisen inkluderer:
Overnatting på standarte 3 *** hoteller -rom med eget bad (4 netter i Jerevan,3 netter i Tbilisi og 2 netter i Baku)
transport i henhold til programmet
transfers
togbillett Tbilisi - Baku (andre klasse)
Engelsktalende kulturell guide gjennom alle turdagene
inngangsbilletter til stedene i henhold til programmet
prøvesmaking av to typer vin på Khareba vingård
catering BB: (frokost på hotellet)

Ikke inkludert:
flybilletter
reiseforsikring
visum
tips og andre personlige utgifter
måltider unntatt de beskrevne (lunsjer og middager)
alkoholdrikker
inngangsbilletter i Aserbajdsjan og ikke nevnt i programmet
måltider som ikke er nevnt i programmet
portasje på hotellene


Bilder


Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan (Vurdert 4.77 / 5 Basert på 103 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
13900 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Fullbooket
Pris
13900 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Det er fri plass
Pris
13900 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Det er fri plass
Pris
13900 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
13900 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
14400 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
14400 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
14400 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
14400 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
14400 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
4-16
Reservation System Code
CAUCEXPL
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Det naturskjønne Oman 14800 NOK, 7 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...