Oppdag Bulgaria

Bulgaria: magisk og mystisk land som forbløffer med sine rike historie, kunst, kultur og enestående gjestfrihet. Turen inkluderer et besøk til noen av de mest spennende stedene i landet. Denne reisen tar deg fra hovedstaden Sofia til den minste byen i landet, og passerer gjennom fjell og daler, og du får sjansen til å oppdage og beundre de autentiske skjønnhetene og overflod som Bulgaria har å tilby.


Reiseplan:

Dag 1. Sofia
Ankomst til lufthavnen i Sofia og transport til hotell som ligger i sentrum. Vi tar en kort sightseeing i hovedstaden, som kan føles som en sanntidsreise. Du får sjansen til å utforske spor fra romertiden og nyklassisk arkitektur fra 1800- og 1900-tallet. Her og der vil du oppdage minareter eller de gyldne kuplene til de ortodokse kirkene. Du besøker Alexander Nevski-katedralen, Nasjonalteatret, St. Sofia-basilikaen og Sofias eldste bygning - St. George- rundkirken fra det 4. århundre. Overnatting i Sofia.

Dag 2. Sofia - Rila-klosteret - Melnik
Vi starter dagen med en kjøretur fra Sofia til Rila-klosteret - det største klosteret i Bulgaria, som også regnes som det viktigste symbolet på den bulgarske ortodokse kirke. Klosteret ble grunnlagt på 900-tallet og gjenoppbygd på 1200- og 1300-tallet. Det er en av Europas eldste og er inkludert på UNESCOs verdensarvliste siden 1983. Bak sine 20 meter høye murer ligger imponerende klosterbygninger, en kirke og et kapell med verdifulle veggmalerier. Ruten fortsetter til Melnik - Bulgarias minste by, kjent for sin unike rødvin og de naturlige sandsteinpyramidene. Vi tar en spasertur gjennom de trange brosteinsgatene og beundrer byens sjarmerende arkitektur og tar et glass eller to av den rubinrøde vinen som bare produseres i denne regionen i Europa. Nær Melnik ligger det pittoreske Rozhen-klosteret fra 1300-tallet - det eneste klosteret i Bulgaria,som forble uskadd under det ottomanske åket. Overnatting i Melnik.

Dag 3. Melnik - Devin
I dag kjører vi gjennom de pittoreske Rhodopi-fjellene, antatt til å være fødestedet til den legendariske Orfeus og et territorium der de gamle trakiske stammene feiret sine religiøse kulter. Dagens høydepunkt er vårt besøk i Yagodina-hulen-blant de lengste i Bulgaria (med mer enn 10 000 m kartlagt så langt), regnet som en av de vakreste i Europa med sine enestående stalaktitter, stalagmitter, søyler, dammer og huleperler. Vi overnatter i byen Devin, midt i hjertet av Rodopi-fjellene. Byen er kjent med sine varme varme mineralkilder og er et populært spa-sted både for lokalbefolkningen og turistene. Overnatting i Devin.

Dag 4. Devin - Plovdiv
I dag fortsetter vi vår pittoreske kjøretur gjennom Rhodopi-fjellene for å nå Plovdiv, den nest største by i Bulgaria. På veien stopper vi for å besøke Chudnite mostove (De underlige broene) - en gigantisk bue, formet av naturkreftene i det solide steinete fjellet. På ettermiddagen vil vi nyte en sightseeingtur i Plovdiv. Byen er den eldste kontinuerlig bebodde byen i Europa, grunnlagt fra samme periode som Troja og Mikena. Den har eksistert som beboelsested i mer enn 8 000 år. Det har vært hovedstaden til antikkeTrakia og et stort handelssenter i middelalderen. I den såkalte "gamlebyen" vil du se vakkert dekorerte hus, gamle festningsmurer, romersk teater og arena, som ligger i nærheten av noen fantastiske kirker som St. Konstantine og Helena- kirken. Overnatting i Plovdiv.

Dag 5. Plovdiv - Etara - Gabrovo
Etter frokost drar vi til Etara. På vei vil vi besøke flere interessante steder. Vi setter kursen mot byen Shipka, hvor vi besøker minnesmerket "Kristi fødsel" og den spektakulære russiske kirken. Fjellet fungerer som en dramatisk bakgrunn for de skinnende, spisse kuplene og den fargerike dekorasjonen av kirkens fasade, som tiltrekker folks oppmerksomhet fra lang avstand. Neste stopp på vår reiserute er Shipka-monumentet, som stiger rett på toppen av en fjelltopp. De av dere som føler seg entusiastiske kan utfordre seg selv med de 894 trinnene som fører til monumentet. Resten tar en kort kjøretur med bil og kommer til toppen for å beundre naturen. Shipka er et monument dedikert til de som mistet livet for Bulgarias frigjøring under den russisk-tyrkiske krigen i 1877-78, Slaget om Shipka-passet. Den endelige destinasjonen i vår daglige reiserute er "Etara" - et etnografisk museum som viser lokalbefolkningens hverdag gjennom århundrene. Overnatting i Gabrovo.

Dag 6. Gabrovo - Veliko Tarnovo
Vi starter dagen med en kort spasertur gjennom Gabrovos sentrum, som er det geografiske sentrum av Bulgaria. Etter en kort kjøretur kommer vi til Dryanovo-klosteret som spilte en viktig rolle i bevaringen av den bulgarske kristendommen og kultur under den ottomanske åket. Om ettermiddagen ankommer vi Veliko Tarnovo. Sightseeing i Veliko Tarnovo - Bulgarias hovedstad i middelalderen, hvor følelsen av den rike og strålende fortid til det andre bulgarske riket fremdeles kan kjennes. Besøk til Tsarevets-høyden, kronet på med patriarkkirken “Kristi himmelfart" og St. Peter og Paul- kirken. Overnatting i Veliko Tarnovo.

Dag 7. Veliko Tarnovo - Koprivshtitza - Sofia
Om morgenen går vi til Koprivshtitza, en liten by som ligger i en pittoresk dal blant fjellene i den sentrale delen av Bulgaria. Når du går rundt Koprivshtitza, med sine sjarmerende fargerike hus, kan du nyte noen av de siste glimtene av den unike skjønnheten til vekkelsesperioden i Bulgaria, og vil videre berike din kunnskap for den bulgarske revolusjonære historien. På ettermiddagen kommer vi tilbake til hovedstaden Sofia for en overnatting. Fritid til å utforske byen i ditt eget tempo. Overnatting i Sofia.

Dag 8. Transfer til flyplassen i Sofia for avgang.


Prisen inkluderer:
All transport i henhold til reiseruten
Privat transfer fra/til Sofia flyplass - hotell på dag 1 og dag 8
Vinsmaking på dag 2
Engelsktalende guide
7 overnattinger på hotell - i dobbeltrom med eget toalett / dusj
7 frokoster

Ikke inkludert:
Flybilletter
Inngangsavgift (tillat ca. 30 EUR - betaling i bulgarske leva på stedet)
Flyplasstransport utenfor turplanen
Drikker og måltider ikke nevnt
Tips
Forsikringer
Personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Flyplasstransport utenfor turplanen: 15 EUR en vei for kjøretøy 1-3 personer / 25 EUR for kjøretøy 4-7 personer
eneromstillegg


Bilder


Oppdag Bulgaria (Vurdert 4.71 / 5 Basert på 81 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
Min. 2 - Max. 7
Det beste av Kenya for en uke 15800 NOK, 8 Dager

Det beste av Kenya for en uke

Kenya er et av de reisemålene som vi virkelig kan si at det har alt. Det er hjemmet til Masai Mara...
Rundreise i Senegal og Gambia 12500 NOK, 10 Dager

Rundreise i Senegal og Gambia

Land av ørken, tropiske skoger og fantastiske kyster. På denne unike rundereisen i Vest-Afrika...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7250 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...