Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra

Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra 6800 NOK

Denne uforglemmelige reisen tar deg til den nest største øyen i Indonesia , Sumatra .

Når du nevner Indonesia , tenker de fleste på Balis vakre sandstrender, men på Sumatra er det noe helt annet . Her er det urskoger , eksotisk fauna , gamle sjøer, vakre fossefall , aktive vulkaner, spennende møter med elefanter og orangutanger - og sandstrender. Sumatras beboerne er like mangfoldig - mer enn 52 lokale stammer med like så mange språk og lokale tradisjoner . En reise som åpner øynene for hvor storslått natur og ulike levekår fører til andre måter å leve i den moderne verden, og fortsatt være i harmoni med naturen .

Turens høydepunkter :
Tangkahan - Sumatras skjulte paradis av elefanter, jungel og rene elver
♦ Bukit Lawang - Sumatras rehabiliteringssenter for orangutanger
Samosir - den store vulkanske øyen i Lake Toba


Reiseplan:

Dag 1. Medan
Ankomst til Kuala Namu International lufthavn (reise fra Europa har startet en dag eller to før). Avhentning av lokalguide og transfer til hotellet.Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 2. Medan - Tangkahan
Etter frokosten , bytur i Medan til bl. a. Sultan Palace , den store moskeen , det kinesiske templet. Deretter kjøres til Tangkahan via Binjai og Batang Serangan. På ettermiddagen er det ankomst til Tangkahan og innkvartering på hotellet.

Dag 3. Tangkahan
Etter frokost , gå til det stedet hvor elefantridningen skjer og om du har lyst til det kan du hjelpe elefantens mahout å vaske den . Etterpå rider du på elefanten gjennom elva og jungelen i ca. 1 time. Senere nyter du elven og det stoppes opp ved den fantastiske fossen Buluh , hvor du kan ta en svømmetur og sole seg . Om ettermiddagen ankomst til landsbyen der du kan oppleve det daglige livet , se daglige gjøremål og deretter gå tilbake til pensjonatet.

Dag 4. Tangkahan - Bukit Lawang
I dag tar vi en jeep til Bukit Lawang , passerer frukthager og kjører gjennom jungelen . Underveis stoppes det på en plantasje og på flere interessante steder som en skole og en palmeoljefabrikk, eller bare for å se lokalbefolkningens aktiviteter eller de imponerende panoramaene . Ved ankomst på Bukit Lawang - innkvartering på hotell.

Dag 5. Bukit Lawang
Etter frokosten klattrer vi opp til jungelen for å se hvordan man fodrer orangutanger. Deretter utforskes jungelens mangfoldige tropiske flora og fauna. Pikniklunsj serveres på veien. Tilbake på hotellet er ettermiddagen åpen med muligheten til å utforske landsbyen .

Dag 6. Bukit Lawang - Brastagi
I dag kan du kjøre til Brastagi med stopp underveis på Sembahe elven. Ved ankomsten til Brastagi vil du besøke Lhumbini Park ( med en kopi av Shedagon Pagodaen) , fruktmarkedet og Gundaling Hill. Overnatting på hotell .

Dag 7. Brastagi - Samosir
Etter frokosten fortsetter vi turen til Samosir . Vi kjører i den nordvestlige utkanten av Karo høyland og fortsetter på en mer scenisk vei over Karo platået. Deretter fortsetter vi gjennom et knapt asfalteret vei med utsikt over innsjøen der de fleste småbrukene dyrker Arabica kaffe. Deretter kjører vi på Trans Sumatra motorveien til vi er fremme i Parapat. Da tar vi fergen til Samosir øyen for overnatting.

Dag 8. Toba innsjøen cruis
I dag seiler vi rundt i Toba innsjøen og passerer sjarmerende bukter med hvite sandstrender og pittoreske landsbyer. Første avstigning blir ved Ambarita landsbyen som var en arkeologisk viktig møteplass for kongen av Siallagan. Deretter fortsetter vår cruising til Simanindo landsbyen som er i den nordlige delen av øya og er kjent som stedet der de beste Batak Toba tradisjonelle husene finns. Spesielt det som kong Sidauruk eide som nå er et museum og der kan man se en tradisjonell Toba Batak folkedans. Vi fortsetter till Tao øyen der vi har mulighet for en svømmetur i det rolige vannet. Deretter seiler vi til Tomok landsbyen der vi har en liten vandringstur for å se en av de viktigste severdighetene på øyen – den 200 år gamle sarkofagen til kong Sidabutar som er formet som en båt og omgitt av sarkofagene av etterkommene hans.
Tilbake til hotellet for overnatting.

Day 9. Samosir - Medan - avreise
Etter frokosten på hotellet kjører du til Medan via Pematang Siantar ogTebingtinggi. Turen tar ca. 5 timer og det stoppes ved flere plantasjer underveis. I Medan kjøres det direkte til lufthavnen for flyavgang mot Europa eller videre ut i regionen.


Visum: ► Alle EU-borgere må ha visum til Indonesia , oppnås ved ankomst på flyplassen i Medan ( eller en annen internasjonal flyplass i Indonesia hvis du ikke kommer direkte til Medan ) . En 30 - dagers visum koster 35 USD ( forbehold om endringer) . Ved bestilling behøver vi et skannet fargekopi av passet.
Verdt å vite: ► Unngå å reise til Sumatra og Indonesia generelt under Ramadan , og i regntiden (oktober til februar for Sumatra ) ► Passet må være gyldig i seks måneder etter ankomst . Ved registrering utfylles innreisekort - halvparten leveres ved innreise og den andre halvdelen ved utreise ► Kredittkort er brukt i større byer og dyre hoteller, restauranter og butikker . Minibanker finnes i byene. Ta med kontanter når du besøker mindre steder , gjerne i små valører ettersom store sedlre kan være vanskelig å bli av i en liten landsby . Den lokale valutaen heter rupiah . USD er allment akseptert , men bare nye, rene sedler ► Reisende til Indonesia rådes til å være ekstremt forsiktige med å nyte lokal alkohol ► Sikkerhet i Indonesia blir ofte overdrevet av de utenlandske mediene som gjør det virke som om hele nasjonen er i opprør. Mens det er sant at mindre områder i Indonesia er i konflikt, er den samlede øygruppen et trygt reisemål ► Vær oppmerksom på lommetyver , steder med overpriser eller folk som prøver å lokke til spesielle butikker hvor de får provisjon for å ta deg ► Spis bare fersklaget mat og grønnsaker , unngå sjømat eller mat som har vært på buffeer. Skrell alle fruktene . Vann fra hanen anbefales ikke og vi anbefaler flaskevann ( hvis uåpnet ) ► Ta medisin som antibiotika , paracetamol , Imodium , antihistamin ( i tilfelle av visse allergier ) , influensa tabletter , plastrr , insektfjernere , solkrem og leppepomade, etc.

Anbefalet reiseperiode: mars til september

 


Prisen inkluderer:
8 netter i delt dobbeltrom med dusje / WC og frokost
transport og entréer i fl. program
jeeptur Tangkahan-Bukit Lawang
vandring ved Bukit Lawang (ca. 3 t.)
ferje Parapat - Samosir - Parapat
engelsktalende lokalguide.

Ikke inkludert:
fly til / fra Sumatra
på elefant i Tangkahan ( 1 time )
forsikring
tips og andre personlige utgifter
måltider og drikker som ikke er nevnt i prisen inkluderer
visum ekstra netter i Medan

Tilleggstjenester:
enkeltrom: 1350 NOK
Turen kan også gjennomføres ved to personer: 8700 NOK basert på dobbeltrom (fly ikke inkludert ).


Bilder


Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra (Vurdert 4.73 / 5 Basert på 269 Anmeldelser.)
Pris
6800 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
Min. 4 persons
Reservation System Code
Sumatra
I Hjertet av Amalfikysten 8700 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 5600 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Opplev Bulgaria på våren når frukttrærne blomstrer, eller på sommeren når solens varme gjør dagene...
Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden 8900 NOK, 8 Dager

Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden

Med sine 5642 m er Mt. Elbrus Europas høyeste fjelltopp. Den ligger i de imponerende...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....