Mat og vin (Bulgaria)

Nyt denne bulgarske mat og vintur - nazdrave (skål). Solen, vindruer og vinene har vært bulgarske symboler siden antikken. Thrakerne, de første kjente innbyggerne på Balkanhalvøyen var erfarne vinavlere og vinprodusenter. Man sier at de thrakiske vinene er en eliksir som gir styrke, mod og inspirasjon. Den thrakiske vinen - og fertilitetens gud, Dionysius, ble en av de mest tilbedte gudene ikke kun i den greske, men også i den romerske mytologien og senere i hele verden. I middelalderen eiede klostrene det meste av den jord, hvor vindyrkningen var utbredt. Klostervinene, som oppbevares i spesielle kjeller, ble kjent i utlandet for den ekstremt gode kvaliteten. I dag er vinavlingen og vinproduksjonen en vigtig del av det bulgarske livet. På samme tid er Bulgarien kjent for det lekre kjøkkenet. Det er velsmakende, krydret og variert. Denne ”kulinariske” geografi kan skryte med lekre spesialiteter og eksotiske retter: Kapama i Bansko stil, Rhodopi cheverme, thrakiske katmi og Dobrudzha banitsa, bulgarsk yoghurt og sidst, men ikke mindst den berømte bulgarske Shopska salaten… listen er endeløs.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia eller Plovdiv flyplass. Transfer til hotell i Sofia. Middag og overnatting i Sofia.

Dag 2. Sofia – Rila kloster – Melnik
Sightseeing i Sofia. Avreise til det kjente Rila klosteret – det største og et av de mest spektakulære, religiøse stedene i Bulgaria. Ettermiddagskjørsel til Melnik. Vinsmakning og middag. Overnatting i Melnik.

Dag 3. Plovidv – Bachkovo kloster – Assenovgrad – Plovdiv
Besøk i det maleriske Rozhen-klosteret, kjent for de gamle freskene og den treutskårne ikonostasen. Kjørsel til Plovdiv. Underveisstop i Brestovitsa for vinsmakning. Middag og overnatting i Plovdiv.

Dag 4. Plovdiv – Kazanlak – Etura - Veliko Tarnovo
Byrundtur i Plovdiv. Om ettermiddagen besøker vi Bachkovo klosteret – Det annen største i Bulgarien. Vinsmakning i Assenovgrad. Middag og overnatting i Plovdiv.

Dag 5 Plovdiv – Kazanlak – Etura - Veliko Tarnovo
Avreise til Kazanlak. På veien besøker vi en kopi av en trakisk grav. Etterpå kjører vi til rosenes museum (området er kjent for sine roser), etterfulgt av et besøk til Shipka-passets kuppelforgyldte kirke og den for nylig opdagede gravhøyden ”Goliama kosmatka”. På veien til Veliko Tarnovo besøker vi frilandsmuseet Etâra. Museet ble bygget som en håndverkgate. Her produserer håndverkene stadig de unikke kunstverkene av kopper, geitskinn, tre, stålvog sølv. Middag og overnatting i Veliko Tarnovo eller Arbanassi.

Dag 6. Veliko Tarnovo – Arbanassi
Byrundtur i Veliko Tarnovo. Om ettermiddagen tar vi en tur til Liaskovets og vingården dens – kjent for den stadig høye kvaliteten og de mousserende vinene. Du kommer til å få muligheten for å smake de bedste røde og mousserende Liaskovets vinene. Mulighet for en sen rundtur i Arbanassi. Middag og overnatting i enten Veliko Tarnovo eller Arbanasi.

Dag 7. Veliko Turnovo – Troyan – Koprivshtitsa – Sofia/Plovdiv
Avreise til byen Troyan for å smake på de kjente troyanske brennevinet (fremstillet av plommer). Troyansk snaps er meget populær og vinner stor anerkjennelse i utlandet. Kjørsel til Koprivshtitsa via den berømte dalen kaldt for rosenes dal. Rundtur i den romantiske byen. Sent om ettermiddagen kjørsel til Sofia eller Plovdiv. Middag og overnatting i Sofia eller Plovdiv.

Dag 8. Avreise
Transfer til flyplassen for avreise.


Bilder


Mat og vin (Bulgaria) (Vurdert 4.82 / 5 Basert på 397 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
Min. 4
Reservation System Code
BGWINEDINE
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9900 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...