Kjør-selv-ferie i Albania

Kjør-selv-ferie i Albania

Albania er fortsatt et av de minst utforskede landene i Europa, selv om det har mye å tilby den eventyrlystne reisende. På denne kjør-selv turen vil du ha muligheten til å dykke dypt i landets historie mens du utforsker de gamle stedene og sjarmerende gamlebyene. Du vil bli blendet av den vakre naturen når du kjører gjennom de fantastiske Ceraunian Mountains eller slapper av av den albanske rivieraen med det krystallklare blå vannet.

Høydepunkter:
Tirana - også kjent som "den fargerike hovedstaden i Albania"
Llogara - en naturskjønn nasjonalpark i Ceraunian Mountains
Blue Eye/Det blå øye - et naturfenomen- en vannspring med klart blått vann som kommer fra en dybde på mer enn 50 m.
Berat - en erklært museumsby, også kjent som "byen med tusen vinduer", UNESCOs verdensarvliste


Reiseplan:   

Dag 1. Tirana- flyplass - Tirana
En representant vil vente på deg på flyplassen og ta deg til hotellet ditt i Tirana. Etter innsjekking kan du gå rundt og besøke de viktigste stedene i Tirana, som statuen av Skanderbeg på det nye Skanderbeg-torget, Et'hem Bey-moskeen i det sørøstlige hjørnet av Skanderbeg-plassen, Klokketårnet ved siden av Et'hem Bey-moskeen og noen av regjeringsbygningene i den sørlige enden av Skanderbeg-plassen. Du kan også besøke Pyramiden i Tirana og Blloku-området, det siste ble stengt for de "normale" menneskene under kommunismen og se huset til Enver Hoxha.

Dag 2. Tirana - Durres - Berat
Bilen din blir levert på hotellet rundt kl. 09.00. Etter at du har sjekket bilen får du nøklene, og du kan begynne å kjøre mot Berat, men før du kommer hit kan du stoppe raskt i Durres for å besøke amfiet. Etter dette stoppet kan du fortsette til Berat, et sted fra UNESCOs verdensarvliste. Byen er også kjent som “byen med tusen vinduer”. Etter innsjekking på hotellet kan du gå en tur i nabolaget kalt “Mangalem” og fortsette til slottet og Onufri-museet. Folk bor fortsatt innenfor slottets vegger, akkurat som deres forfedre gjorde engang. Onufri var en albansk ikonmaler fra 1500-tallet som malte mange ortodokse kirker i Albania og Hellas. (2 timers kjøretid)

Dag 3. Berat - Ardenica - Apollonia - Vlora
Etter frokost vil det være litt tid å spasere langs gatene i Berat før du drar til Vlora, men før du ankommer hit kan du besøke Ardenica, som er et ortodoks kloster bygget på 1200-tallet. Det antas at det var på dette idylliske stedet at ekteskapet til den albanske nasjonalhelten Scanderbeg ble feiret på 1400-tallet. Etter Ardenica kan du stoppe i Apollonia, som ligger på den berømte Via Egnatia. Apollonia ble grunnlagt på begynnelsen av det 7. århundre f.Kr. av de greske kolonistene, og i romertiden var det en stor og blomstrende by (med 50.000 innbyggere i det andre århundre f.Kr.) nær Aos-elven (i dag Vjosa). Klosteret (som huser museet) er en del av en bysantinsk kirke som dateres tilbake til 1300-tallet. Herfra er det rundt en time til kystbyen Vlora. (2-3 timers kjøretid)

Dag 4. Vlora - Llogara nasjonalpark - Himara - Porto Palermo - Saranda
Denne dagen kjører du bare langs den albanske rivieraen med utsikt over Det joniske hav til Saranda. Etter rundt 45 minutter vil du stoppe for å nyte utsikten fra Llogara Pass. Herfra kjører du til landsbyene Dhermi og Himara hvor du kan nyte en kaffe eller lunsjpause og dykke ned i det krystallklare vannet. Etter dette kan du fortsette til Porto Palermo, der Ali Pashas slott står som en barriere foran det blå steinete havet som en beskyttelse for landet. Porto Palermo-bukten tjente en gang som en viktig hemmelig ubåtbase i regimedagene. Den semi- forlatte basen og tunnelen er fremdeles synlige. Herfra er det rundt 60 minutter til hotellet i Saranda. (2,5 timers kjøretid)

Dag 5. Saranda - Butrint - Ksamil - Blue Eye Spring - Gjirokastra
Etter frokost kan du dra til Gjirokastra, men før du ankommer hit vil du besøke UNESCOs verdensarvliste Butrint. Byen ble grunnlagt av trojanerne i løpet av det første årtusen f.Kr. og var kontinuerlig bebodd i århundrer. Etter dette kan du stoppe på øyene Ksamil for å nyte en kaffe (eller lunsj) med utsikt over øyene og den greske øya Korfu. Etter denne pausen vil du kjøre til Det blå øye-kilden, dannet av underjordiske kilder, og herfra er det rundt 45 minutter til UNESCOs by Gjirokastra som sies til å være en av de vakreste historiske byer i Albania og kjent som “museumby". Her kan du besøke den største festningen i Albania, bygget under det 4. århundre og huset til Det nasjonale våpenmuseet. Du kan også besøke Det etnografiske museet, som ligger i huset der den albanske diktatoren (Enver Hoxha) ble født. (2 timers kjøretid)

Dag 6. Gjirokastra - Tirana
I dag har du hele morgenen til å gå rundt gatene i Gjirokastra hvor du kan besøke stedene du ikke besøkte dagen før (også mulig å besøke huset til Skenduli foran Etnografisk museum og atombunkeren til Hoxha under slottet) og nyt roen i gamlebyen. Etter disse besøkene kan du kjøre tilbake til hovedstaden Tirana, rundt 3-4 timer unna. (4 timers kjøretid)

Dag 7. Tirana - Tirana- lufthavn
Avhengig av avgangstid, har du tid til å gå rundt i Tirana før du kjører til flyplassen.


Prisen inkluderer:
Transport fra flyplassen til hotellet i Tirana på dag 1
Leiebil fra dag 2 til dag 7
overnatting på standardhoteller (B&B)

Ikke inkludert:
Inngangspenger
mat og drikke som ikke er nevnt i programmet

Tilleggstjenester:
Pris for enkeltreisende: på forespørsel


Bilder


Kjør-selv-ferie i Albania (Vurdert 4.97 / 5 Basert på 112 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
Min. 2
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...