Kjør-selv-ferie i Albania

Kjør-selv-ferie i Albania

Albania er fortsatt et av de minst utforskede landene i Europa, selv om det har mye å tilby den eventyrlystne reisende. På denne kjør-selv turen vil du ha muligheten til å dykke dypt i landets historie mens du utforsker de gamle stedene og sjarmerende gamlebyene. Du vil bli blendet av den vakre naturen når du kjører gjennom de fantastiske Ceraunian Mountains eller slapper av av den albanske rivieraen med det krystallklare blå vannet.

Turens høydepunkter:
Tirana - også kjent som "den fargerike hovedstaden i Albania"
Llogara - en naturskjønn nasjonalpark i Ceraunian Mountains
Blue Eye/Det blå øye - et naturfenomen- en vannspring med klart blått vann som kommer fra en dybde på mer enn 50 m.
Berat - en erklært museumsby, også kjent som "byen med tusen vinduer", UNESCOs verdensarvliste


Reiseplan:   

Dag 1. Tirana- flyplass - Tirana
En representant for Albania2Go vil vente på deg på flyplassen og ta deg til hotellet ditt i Tirana. Etter innsjekking kan du gå rundt og besøke de viktigste stedene i Tirana, som statuen av Skanderbeg på det nye Skanderbeg-torget, Et'hem Bey-moskeen i det sørøstlige hjørnet av Skanderbeg-plassen, Klokketårnet ved siden av Et'hem Bey-moskeen og noen av regjeringsbygningene i den sørlige enden av Skanderbeg-plassen. Du kan også besøke Pyramiden i Tirana og Blloku-området, det siste ble stengt for de "normale" menneskene under kommunismen og se huset til Enver Hoxha.

Dag 2. Tirana - Durres - Berat
Bilen din blir levert på hotellet rundt kl. 09.00. Etter at du har sjekket bilen får du nøklene, og du kan begynne å kjøre mot Berat, men før du kommer hit kan du stoppe raskt i Durres for å besøke amfiet. Etter dette stoppet kan du fortsette til Berat, et sted fra UNESCOs verdensarvliste. Byen er også kjent som “byen med tusen vinduer”. Etter innsjekking på hotellet kan du gå en tur i nabolaget kalt “Mangalem” og fortsette til slottet og Onufri-museet. Folk bor fortsatt innenfor slottets vegger, akkurat som deres forfedre gjorde engang. Onufri var en albansk ikonmaler fra 1500-tallet som malte mange ortodokse kirker i Albania og Hellas. (2 timers kjøretid)

Dag 3. Berat - Ardenica - Apollonia - Vlora
Etter frokost vil det være litt tid å spasere langs gatene i Berat før du drar til Vlora, men før du ankommer hit kan du besøke Ardenica, som er et ortodoks kloster bygget på 1200-tallet. Det antas at det var på dette idylliske stedet at ekteskapet til den albanske nasjonalhelten Scanderbeg ble feiret på 1400-tallet. Etter Ardenica kan du stoppe i Apollonia, som ligger på den berømte Via Egnatia. Apollonia ble grunnlagt på begynnelsen av det 7. århundre f.Kr. av de greske kolonistene, og i romertiden var det en stor og blomstrende by (med 50.000 innbyggere i det andre århundre f.Kr.) nær Aos-elven (i dag Vjosa). Klosteret (som huser museet) er en del av en bysantinsk kirke som dateres tilbake til 1300-tallet. Herfra er det rundt en time til kystbyen Vlora. (2-3 timers kjøretid)

Dag 4. Vlora - Llogara nasjonalpark - Himara - Porto Palermo - Saranda
Denne dagen kjører du bare langs den albanske rivieraen med utsikt over Det joniske hav til Saranda. Etter rundt 45 minutter vil du stoppe for å nyte utsikten fra Llogara Pass. Herfra kjører du til landsbyene Dhermi og Himara hvor du kan nyte en kaffe eller lunsjpause og dykke ned i det krystallklare vannet. Etter dette kan du fortsette til Porto Palermo, der Ali Pashas slott står som en barriere foran det blå steinete havet som en beskyttelse for landet. Porto Palermo-bukten tjente en gang som en viktig hemmelig ubåtbase i regimedagene. Den semi- forlatte basen og tunnelen er fremdeles synlige. Herfra er det rundt 60 minutter til hotellet i Saranda. (2,5 timers kjøretid)

Dag 5. Saranda - Butrint - Ksamil - Blue Eye Spring - Gjirokastra
Etter frokost kan du dra til Gjirokastra, men før du ankommer hit vil du besøke UNESCOs verdensarvliste Butrint. Byen ble grunnlagt av trojanerne i løpet av det første årtusen f.Kr. og var kontinuerlig bebodd i århundrer. Etter dette kan du stoppe på øyene Ksamil for å nyte en kaffe (eller lunsj) med utsikt over øyene og den greske øya Korfu. Etter denne pausen vil du kjøre til Det blå øye-kilden, dannet av underjordiske kilder, og herfra er det rundt 45 minutter til UNESCOs by Gjirokastra som sies til å være en av de vakreste historiske byer i Albania og kjent som “museumby". Her kan du besøke den største festningen i Albania, bygget under det 4. århundre og huset til Det nasjonale våpenmuseet. Du kan også besøke Det etnografiske museet, som ligger i huset der den albanske diktatoren (Enver Hoxha) ble født. (2 timers kjøretid)

Dag 6. Gjirokastra - Tirana

I dag har du hele morgenen til å gå rundt gatene i Gjirokastra hvor du kan besøke stedene du ikke besøkte dagen før (også mulig å besøke huset til Skenduli foran Etnografisk museum og atombunkeren til Hoxha under slottet) og nyt roen i gamlebyen. Etter disse besøkene kan du kjøre tilbake til hovedstaden Tirana, rundt 3-4 timer unna. (4 timers kjøretid)

Dag 7: Tirana - Tirana- lufthavn
Avhengig av avgangstid, har du tid til å gå rundt i Tirana før du kjører til flyplassen.


Prisen inkluderer:
Transport fra flyplassen til hotellet i Tirana på dag 1
Leiebil fra dag 2 til dag 7
overnatting på standardhoteller (B&B)

Ikke inkludert:
Inngangspenger
mat og drikke som ikke er nevnt i programmet

Tilleggstjenester:
Pris for enkeltreisende: på forespørsel


Bilder


Kjør-selv-ferie i Albania (Vurdert 4.97 / 5 Basert på 76 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
Min. 2
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...