Langs Gullstien

Denne fascinerende selvkjørende turen vil oppdage noen av de økologiske, koloniale perlene og historiske hotspots i Minas Gerais delstat. Landing i Belo Horizonte, fører veien først til Parque Natural do Caraça, kjent for sine vakre innsjøer og fjell, turstier og dyreliv. Fra Caraça er det videre til Ouro Preto, en by som ble fremtredende i de første årene av Brasils gullfeber, og tilbyr en fascinerende innsikt i regionens arv og kultur. Etter å ha utforsket Ouro Preto og de berømte gruvene rundt byen, fører veien til landsbyen Tiradentes; et av de fineste og best bevarte områdene med kolonial arkitektur og historie. Tiradentes er det perfekte utgangspunkt for å utforske de pittoreske veiene og kulturhusene i regionen, før du tar en siste, langrennsreise til den lille kommunen Brumadinho, kjent for de svært inspirerende, tilgjengelige og banebrytende kunstinstallasjonene som finnes i de åpne områdene til Inhotim-museet.

Høydepunkter:
♦ UNESCOs verdensarvsteder Ouro Preto og basilikaen i Congonhas
♦ Den berømte gullgruven til Minas de Passagem
♦ Oppdag Brasils laghistorie i Ouro Preto og Tiradentes
♦ Sjarmerende byer i Minas Gerais


Reiseplan:

Dag 1. Fra Belo Horizonte til Parque Natural do Caraça
Hent din leiebil fra Belo Horizonte lufthavn, og start den naturskjønne 4-timers kjøreturen til Caraça Natural Park, en 27 000 dekar beskyttet region av uberørt villmark, kjent for en overflod av turstier og opplevelsesaktiviteter tilgjengelig for oppdagelsesreisende av alle evner og interesser. De vidtrekkende tur- og sykkelstiene rundt Caraça går over de fossende fossene, innsjøene og den uendelige naturlige floraen, med mange av stiene som til slutt leder forbi ‘Santuário do Caraça’, et helligdom fra 1700-tallet grunnlagt av broren Lourenço. Dette stedet hadde tidligere fungert som en skole for noen av den brasilianske eliten før en nygotisk kirke Nossa Senhora Mãe dos Homens med sine praktfulle glassmalerier ble reist ved siden av, og førte Caraça-helligdommen til sine mer åndelige røtter .
Ved ankomst kan du sjekke inn på den ideelt beliggende Pousada do Caraça, en del av klosteret, hvor du kan være vitne til nattfôring av lokale ‘guará’ (bemannede) ulver i trappen til Nossa Senhora Mãe dos Homens- en tradisjon startet av avdøde broder Tobias, som pleide å bo i helligdommen. +/- 130 km

Dag 2. Hel dag i Caraça naturpark
I dag kan du nyte stiene, fossene, utsikten og fjellturene i Caraça-fjellene. Overnatting på Pousada do Caraça.

Dag 3. Fra Caraça til Ouro Preto med stopp ved Mariana og besøket av gullgruvene
I denne morgenen, begynn en fascinerende reise på vei mot Minas Gerais historiske juvel, gullgruvebyen Ouro Preto, og den første brasilianske byen som ble erklært som UNESCOs verdensarvliste.

Underveis, bare 2 timer fra Caraça, stopp ved den sjarmerende byen Mariana og den underjordiske verdenen Minas de Passagem. Tidligere i sentrum av Brasils ‘Gullfeber’ var disse tunnelene fra 1600- og 1700-tallet hjem til formuejegere i nesten 300 år, før de åpnet seg for turister, og utgjorde nå en av de største offentlig tilgjengelige gruvene av sin type i verden. En original gruvevogn vil ta de besøkende dypt under jorden, før de får sjansen til å gå inn i tunnelene og få en følelse av livet til de som (noen ganger tvunget) jobbet her, før de så solen gå sakte nedover fjellene og fortsette til Ouro Preto for overnatting.

Dag 4. Utforske Ouro Preto
Liggende høyt i de tåkete fjellene i Serra do Espinhaço, kommer navnet 'Ouro Preto' fra det som ble gitt til et tidligere ukjent svart metal som ble oppdaget i 1693 av en gruppe Bandeirantes (nybyggere fra São Paulo, som bl.a. jaget innfødte indianere for å fange som slaver). Metallet viste seg å være gull blandet med jernmalm, og forårsaket en tilstrømning av formue som søkte innvandring. Rikdommen som ble resultatet av utvinning av den, forårsaket en enestående økning i velstand og kulturuttrykk. Følgelig dukket store artister som Manuel da Costa Athaíde (maler) og Antônio Francisco Lisboa (skulptør) opp, noe som gjorde Ouro Preto hjem til en av de største samlingene av barokk kunst i verden.

I dag brukes er det best å absorbere den tidløse sjarmen til dette uoppdagede kulturelle episenteret ved å vandre i brosteinsbelagte gater og besøke Ouro Pretos historiske høydepunkter, som Museu da Inconfidência, og kirkene fra Sao Francisco de Assis og Nossa Senhora do Pilar fra 1700-tallet, med sistnevnte en av Minas Gerais 'mest overdådige. Ouro Preto er også en livlig by på grunn av blant annet befolkningen av studenter som går på Det geologiske universitetet.

Dag 5. Videre til Tiradentes
Om morgenen fortsetter reisen med en 5-timers kjøretur til den pittoreske kolonibyen Tiradentes. Tiradentes ble grunnlagt i 1719 som Vila de São José do Rio das Mortes, og fikk navnet sitt på 1800-tallet fra den myrdete helten fra Minas Conspiracy fra 1789 mot portugiserne. Opprinnelig kalt Joaquim da Silva Xavier; han og seks konspiranter planla om å bringe uavhengighet til Brasil, men planen ble utsatt og Tiradentes selv ble henrettet. Når denne kjøreturen går langs UNESCOs verdensarvsted Congonhas, anbefaler vi å bryte opp reisen hit for å besøke Basilica do Bom Jesus de Matosinhos med sine verdensberømte statuer: De 12 profetene, av Aleijadinho, også kjent som den brasilianske Michelangelo.

Den søvnige, lille byen Tiradentes er en av de best bevarte eksemplene på tidsarkitektur i regionen, og blander sjarmen til historiske hus, antikvitetsbutikker og villblomster, med bakgrunn av frodige fjell strødd med gode turstier og mest rolige omgivelser. Bølgende åser og skogreserver fyller horisonten når veien sniker seg gjennom landskapet. +/- 160 km.

Dag 6. Utforske mer av Minas Gerais
Staten Minas Gerais er rik på historiske juveler, kulturelt betydningsfulle steder og pittoreske byer. Et spesielt sjarmerende sted å utforske i dag, innen kort kjøreavstand fra Tiradentes, er den koloniale kommunen São João del Rei, som du kan komme ombord på et gammelt damptog på fredager, lørdager og søndager. Denne byen fra 1700-tallet er kjent som et fantastisk sted å nyte de trange brosteinsbelagte gatene, steinbroene og europeiske koloniale rekkehus som kjennetegner store deler av Minas Gerais.

Uansett hvor denne dagen fører, en kveld tilbrakt i en av de sjarmerende, tradisjonelle restaurantene i Tiradentes er en perfekt måte å avslutte den på. Dette gastronomiens sentrum er spesielt kjent for sitt utmerkede Mineiro-kjøkken.overnatting. +/- 100 km byer i Minas Gerais.

Dag 7. Fra Tiradentes til Brumadinho
Etterhvert som turen gradvis avsluttes, er siste etappe en 4-timers kjøretur til Brumadinho. Denne bygdekommunen har en levende og utviklende kunstscene bare noen få mil fra sentrum, på Inhotim-museet. Med skulpturer som linjer stier og parker i denne overveiende utendørsutstillingen, og kreative installasjoner som stadig dukker opp i åpne områder, er mange av disse verkene utrolig uttrykksfulle, noen abstrakte og andre ganske enkelt vakre å se på. Fra flerfargede Volkswagen Beetles som ler under trærne til polerte marmorskulpturer og speilede kupler; Inhotim-museet er en fascinerende utforskning av Brasils nyskapende kunstverden på de mest usannsynlige stedene.

Etter å ha sjekket inn på hotellet ved ankomst, kan du nyte resten av ettermiddagen fri. +/- 200 km

Dag 8. Heldagstur på Inhotim kunstutstilling
Inhotim, som ligger innenfor 87 dekar med vakkert velstelte hager, var i hjertet til den lokale forretningsmannen Bernardo Paz, som hadde en livslang lidenskap for kunst og søkte å tilby en plattform for Brasils samtidskunstbevegelse, uten begrensningene til et tradisjonelt museum. Parken er variert, og en glede å utforske, med hagene som blir merket av abstrakte installasjoner og interaktive kunstverk, samt innendørsområder med malte verk og 'humør-scener'. Inhotim har muligheten til å skape en drømmeaktig tilstand når du vandrer i stiene og absorberer de abstrakte, men svært sofistikerte verkene gjennom, noe som gjør dette til et fristed for de som er inspirert av nyskapende arkitektur og samtidskunst. Komplekset er spredt mellom en livlig tropisk botanisk hage, med mange innfødte blomster og busker inkludert over 1400 palmer, noe som gjør det til en av de største samlingene av sin type hvor som helst i verden.

Dag 9. Hjemme - bundet
Fra Brumadinho inkluderer denne forfriskende turen reise tilbake til Belo Horizonte flyplass, rundt en 2-timers kjøretur, hvor du skal returnere leiebilen og fortsette din reise videre +/- 100 km.


Prisen inkluderer:
8 netter på hotell basert på dobbeltrom eller tomannsrom i den valgte hotellkategorien
frokost inkludert
leiebil med klimaanlegg
inkludert forsikring
selvdrevet informasjonspakke med reiserute og små rutekart

Ikke inkludert:
Internasjonale og innenriks flyreiser
utflukter
anbefalinger for lunsj
middag og restaurant med mindre det er oppgitt
transfer fra restauranter med mindre det er oppgitt
tips
reiseforsikring og andre personlige utgifter


Bilder


Langs Gullstien (Vurdert 4.65 / 5 Basert på 102 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
BRSELF
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 22100 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 25200 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7250 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...