Rejs trygt og sikkert!
Langs Gullstien 5950 NOK, 9 Dager

Denne fascinerende selvkjørende turen vil oppdage noen av de økologiske, koloniale perlene og historiske hotspots i Minas Gerais delstat. Landing i Belo Horizonte, fører veien først til Parque Natural do Caraça, kjent for sine vakre innsjøer og fjell, turstier og dyreliv. Fra Caraça er det videre til Ouro Preto, en by som ble fremtredende i de første årene av Brasils gullfeber, og tilbyr en fascinerende innsikt i regionens arv og kultur. Etter å ha utforsket Ouro Preto og de berømte gruvene rundt byen, fører veien til landsbyen Tiradentes; et av de fineste og best bevarte områdene med kolonial arkitektur og historie. Tiradentes er det perfekte utgangspunkt for å utforske de pittoreske veiene og kulturhusene i regionen, før du tar en siste, langrennsreise til den lille kommunen Brumadinho, kjent for de svært inspirerende, tilgjengelige og banebrytende kunstinstallasjonene som finnes i de åpne områdene til Inhotim-museet.


Turens høydepunkter:
- UNESCOs verdensarvsteder Ouro Preto og basilikaen i Congonhas
- Den berømte gullgruven til Minas de Passagem
- Oppdag Brasils laghistorie i Ouro Preto og Tiradentes
- Sjarmerende byer i Minas Gerais

Dag 1: Fra Belo Horizonte til Parque Natural do Caraça
 


Reiseplan:

Dag 1: Fra Belo Horizonte til Parque Natural do Caraça
Hent din leiebil fra Belo Horizonte lufthavn, og start den naturskjønne 4-timers kjøreturen til Caraça Natural Park, en 27 000 dekar beskyttet region av uberørt villmark, kjent for en overflod av turstier og opplevelsesaktiviteter tilgjengelig for oppdagelsesreisende av alle evner og interesser. De vidtrekkende tur- og sykkelstiene rundt Caraça går over de fossende fossene, innsjøene og den uendelige naturlige floraen, med mange av stiene som til slutt leder forbi ‘Santuário do Caraça’, et helligdom fra 1700-tallet grunnlagt av broren Lourenço. Dette stedet hadde tidligere fungert som en skole for noen av den brasilianske eliten før en nygotisk kirke Nossa Senhora Mãe dos Homens med sine praktfulle glassmalerier ble reist ved siden av, og førte Caraça-helligdommen til sine mer åndelige røtter .
Ved ankomst kan du sjekke inn på den ideelt beliggende Pousada do Caraça, en del av klosteret, hvor du kan være vitne til nattfôring av lokale ‘guará’ (bemannede) ulver i trappen til Nossa Senhora Mãe dos Homens- en tradisjon startet av avdøde broder Tobias, som pleide å bo i helligdommen. +/- 130 km


Dag 2: Hel dag i Caraça naturpark

I dag kan du nyte stiene, fossene, utsikten og fjellturene i Caraça-fjellene. Overnatting på Pousada do Caraça.


Dag 3: Fra Caraça til Ouro Preto med stopp ved Mariana og besøket av gullgruvene

I denne morgenen, begynn en fascinerende reise på vei mot Minas Gerais historiske juvel, gullgruvebyen Ouro Preto, og den første brasilianske byen som ble erklært som UNESCOs verdensarvliste.
Underveis, bare 2 timer fra Caraça, stopp ved den sjarmerende byen Mariana og den underjordiske verdenen Minas de Passagem. Tidligere i sentrum av Brasils ‘Gullfeber’ var disse tunnelene fra 1600- og 1700-tallet hjem til formuejegere i nesten 300 år, før de åpnet seg for turister, og utgjorde nå en av de største offentlig tilgjengelige gruvene av sin type i verden. En original gruvevogn vil ta de besøkende dypt under jorden, før de får sjansen til å gå inn i tunnelene og få en følelse av livet til de som (noen ganger tvunget) jobbet her, før de så solen gå sakte nedover fjellene og fortsette til Ouro Preto for overnatting.


Dag 4: Utforske Ouro Preto
Liggende høyt i de tåkete fjellene i Serra do Espinhaço, kommer navnet 'Ouro Preto' fra det som ble gitt til et tidligere ukjent svart metal som ble oppdaget i 1693 av en gruppe Bandeirantes (nybyggere fra São Paulo, som bl.a. jaget innfødte indianere for å fange som slaver). Metallet viste seg å være gull blandet med jernmalm, og forårsaket en tilstrømning av formue som søkte innvandring. Rikdommen som ble resultatet av utvinning av den, forårsaket en enestående økning i velstand og kulturuttrykk. Følgelig dukket store artister som Manuel da Costa Athaíde (maler) og Antônio Francisco Lisboa (skulptør) opp, noe som gjorde Ouro Preto hjem til en av de største samlingene av barokk kunst i verden.
I dag brukes er det best å absorbere den tidløse sjarmen til dette uoppdagede kulturelle episenteret ved å vandre i brosteinsbelagte gater og besøke Ouro Pretos historiske høydepunkter, som Museu da Inconfidência, og kirkene fra Sao Francisco de Assis og Nossa Senhora do Pilar fra 1700-tallet, med sistnevnte en av Minas Gerais 'mest overdådige. Ouro Preto er også en livlig by på grunn av blant annet befolkningen av studenter som går på Det geologiske universitetet.


Dag 5: Videre til Tiradentes

Om morgenen fortsetter reisen med en 5-timers kjøretur til den pittoreske kolonibyen Tiradentes. Tiradentes ble grunnlagt i 1719 som Vila de São José do Rio das Mortes, og fikk navnet sitt på 1800-tallet fra den myrdete helten fra Minas Conspiracy fra 1789 mot portugiserne. Opprinnelig kalt Joaquim da Silva Xavier; han og seks konspiranter planla om å bringe uavhengighet til Brasil, men planen ble utsatt og Tiradentes selv ble henrettet. Når denne kjøreturen går langs UNESCOs verdensarvsted Congonhas, anbefaler vi å bryte opp reisen hit for å besøke Basilica do Bom Jesus de Matosinhos med sine verdensberømte statuer: De 12 profetene, av Aleijadinho, også kjent som den brasilianske Michelangelo.
Den søvnige, lille byen Tiradentes er en av de best bevarte eksemplene på tidsarkitektur i regionen, og blander sjarmen til historiske hus, antikvitetsbutikker og villblomster, med bakgrunn av frodige fjell strødd med gode turstier og mest rolige omgivelser. Bølgende åser og skogreserver fyller horisonten når veien sniker seg gjennom landskapet. +/- 160 km.


Dag 6: Utforske mer av Minas Gerais
Staten Minas Gerais er rik på historiske juveler, kulturelt betydningsfulle steder og pittoreske byer. Et spesielt sjarmerende sted å utforske i dag, innen kort kjøreavstand fra Tiradentes, er den koloniale kommunen São João del Rei, som du kan komme ombord på et gammelt damptog på fredager, lørdager og søndager. Denne byen fra 1700-tallet er kjent som et fantastisk sted å nyte de trange brosteinsbelagte gatene, steinbroene og europeiske koloniale rekkehus som kjennetegner store deler av Minas Gerais.
Uansett hvor denne dagen fører, en kveld tilbrakt i en av de sjarmerende, tradisjonelle restaurantene i Tiradentes er en perfekt måte å avslutte den på. Dette gastronomiens sentrum er spesielt kjent for sitt utmerkede Mineiro-kjøkken.overnatting. +/- 100 km byer i Minas Gerais.


Dag 7: Fra Tiradentes til Brumadinho

Etterhvert som turen gradvis avsluttes, er siste etappe en 4-timers kjøretur til Brumadinho. Denne bygdekommunen har en levende og utviklende kunstscene bare noen få mil fra sentrum, på Inhotim-museet. Med skulpturer som linjer stier og parker i denne overveiende utendørsutstillingen, og kreative installasjoner som stadig dukker opp i åpne områder, er mange av disse verkene utrolig uttrykksfulle, noen abstrakte og andre ganske enkelt vakre å se på. Fra flerfargede Volkswagen Beetles som ler under trærne til polerte marmorskulpturer og speilede kupler; Inhotim-museet er en fascinerende utforskning av Brasils nyskapende kunstverden på de mest usannsynlige stedene.
Etter å ha sjekket inn på hotellet ved ankomst, kan du nyte resten av ettermiddagen fri. +/- 200 km

Dag 8: Heldagstur på Inhotim kunstutstilling
Inhotim, som ligger innenfor 87 dekar med vakkert velstelte hager, var i hjertet til den lokale forretningsmannen Bernardo Paz, som hadde en livslang lidenskap for kunst og søkte å tilby en plattform for Brasils samtidskunstbevegelse, uten begrensningene til et tradisjonelt museum. Parken er variert, og en glede å utforske, med hagene som blir merket av abstrakte installasjoner og interaktive kunstverk, samt innendørsområder med malte verk og 'humør-scener'. Inhotim har muligheten til å skape en drømmeaktig tilstand når du vandrer i stiene og absorberer de abstrakte, men svært sofistikerte verkene gjennom, noe som gjør dette til et fristed for de som er inspirert av nyskapende arkitektur og samtidskunst. Komplekset er spredt mellom en livlig tropisk botanisk hage, med mange innfødte blomster og busker inkludert over 1400 palmer, noe som gjør det til en av de største samlingene av sin type hvor som helst i verden.


Dag 9: Hjemme- bundet

Fra Brumadinho inkluderer denne forfriskende turen reise tilbake til Belo Horizonte flyplass, rundt en 2-timers kjøretur, hvor du skal returnere leiebilen og fortsette din reise videre +/- 100 km.
Anbefalt reiseperiode året rundt: mulig året rundt, april - september er de kjøligere månedene. Mest nedbør i desember og januar.
Prisen inkluderer:


Prisen inkluderer:
8 netter på hotell basert på dobbeltrom eller tomannsrom i den valgte hotellkategorien
frokost inkludert
leiebil med klimaanlegg
inkludert forsikring
selvdrevet informasjonspakke med reiserute og små rutekart

Ikke inkludert:
Internasjonale og innenriks flyreiser
utflukter
anbefalinger for lunsj
middag og restaurant med mindre det er oppgitt
transfer fra restauranter med mindre det er oppgitt
tips
reiseforsikring og andre personlige utgifter


Bilder


Langs Gullstien (Vurdert 4.65 / 5 Basert på 45 Anmeldelser.)
Pris
5950 NOK
Varighet
9 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
min. 2 persons
Reservation System Code
BRSELF
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 7800 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria 5600 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 6850 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...