Rejs trygt og sikkert!

Nordøst Spesiell - Brasil

Nordøst Spesiell - Brasil 8600 NOK, 10 Dager

Det største landet i Latin-Amerika, Brasil, dekker et område som kan sammenlignes med det kontinentale USA eller Europa, noe som gjør det til et land med mangfoldig landskap og klima. Fra tropiske strender til kjølige fjell, fra jomfruskoger til tørre bakker, fra fredelig landskap til yrende metropol, er Brasil full av store kontraster.
Kystkjøringen fra Recife til Salvador er ikke bare utrolig naturskjønn og avslappende, men tar også i seg mange koloniale steder, dyreliv og noen av Brasils beste strender. Med utgangspunkt i Recife, kjærlig kjent som Venezia i Brasil, kan du se på en helt annen del av Brasils kulturarv og historie gjennom byens nederlandske og portugisiske innflytelser og tilknytning til slavehandelen. Herfra begynner bilturen virkelig, med stopp ved fiskeværene Porto de Galinhas og São Miguel dos Milagres, begge elsket for sin avslappede livsstil og sublime strender. Reisen fortsetter gjennom til den livlige Maceió for en bit av bylivet, før den drar kort innover landet, først til Penedo og deretter til den økologisk mangfoldige helligdommen i Santa Isabel naturreservat. Til slutt avsluttes turen med to dager på stranden, hvor du slapper av rundt bosetningen Praia do Forte; hjem til et landhus fra det 16. århundre i middelalderstilen, og videre til landets kulturelle episenter: Salvador da Bahia.


Turens høydepunkter:

- Hollandske innflyttelser i den koloniale Recife.
- Et langsommere tempo i livet i den tidligere fiskerlandsbyen Porto de Galinhas, nå et populært badeby.
- Kolonibyen Penedo på den mektige elven São Francisco
- Det uberørte naturreservatet Santa Isabel.
- Avslapping hele dagen rundt Praia do Forte.
 


 

Reiseplan:


Dag 1: Avreise Recife

Etter å ha landet på Recife flyplass, vil guiden din hente deg til en guidet tur til noen av de historiske perlene og sosialt viktige stedene i sentrum av Recife, en by som er preget av sin nederlandske innflytelse og sjarmerende rekkehus. Etter byturen, kan leiebilen hentes fra Localiza Boa Viagem, og herfra kan denne fristende bilturen virkelig begynne. Fra Recife kommer din første smak på livet på veien med en 2-timers reise nedover kysten til de fantastiske strendene i Porto de Galinhas. Kjent for sine knallblå hav og tropiske bukter med trær; Porto de Galinhas sørger for et idyllisk stopp for de to nettene fremover. +/- 50 km

Dag 2: En dag på kysten

Den en gang ørsmå fiskerlandsbyen Porto de Galinhas har bygget seg opp et godt fortjent rykte som en av de fremste stranddestinasjonene på denne delen av Brazils enorme kystlinje. Dette er absolutt med god grunn, med de lett tilgjengelige holmene like ved de sentrale buktene som gir fantastisk snorkling og dykking, mens kokosnøttlundene og de hvite sandstrendene tilbake på tørt land er det perfekte stedet å suge seg inn i en av Brasils mest ikoniske utsikter.
For de som søker litt action mens de er her, er det ingen ende med vannsport og båtturer tilgjengelig, i tillegg til spa-terapier og massasje for alle som ønsker en mer rolig start på dette 10-dagers eventyret.

Dag 3 og 4: Få mest mulig ut av kysten


En annen naturskjønn kystkjøring i dag tar deg 3 timer sørover, til den avsidesliggende, men himmelske strendene som omgir landsbyen São Miguel dos Milagres.
Smaragdhavet, gyldne sandstrender og stråtekte hus i São Miguel dos Milagres gjør det til et ekte paradis. Med en uanstrengt rolig atmosfære, uforglemmelige fossefall og uberørt skogforing med lange utvidelser på sandstranden; det er vanskelig å ikke føle seg vel mens du er her.
I tillegg til å slappe av i en hengekøye eller nippe til cocktailer fra en ferskpresset kokosnøtt, er São Miguel dos Milagres også godt rustet til å takle mer aktive besøkende; med mange turstier og vannsport for å holde deg opptatt hvis du ønsker å utforske alt denne pittoreske regionen i Brasil har å tilby. En ‘må-se’ tur er denne til det nærliggende Manatenes Habiliteringssentrum på Tatuamunha-elven. +/- 160 km.

Dag 5: Til statshovedstaden Maceió


Fra den lille fiskerlandsbyen São Miguel dos Milagres til hovedstaden i Alagoas delstat- Maceió, der tempoet i livet kan endre seg, men den nydelige kystlinjen og uberørte sandstrender gjør det ikke.
Fortsettende sørover, vil den 2 timers kjøreturen mellom de to byene omfavne kysten i nesten hele varigheten, med Sør-Atlanterhavet godt i sikte når du krysser den naturskjønne motorveien som forbinder São Miguel dos Milagres med Maceió.
I tillegg til koralrev, naturlige kystbassenger og de idylliske urbane strendene i Pajuçara; Sete Coqueiros; Ponta Verde og Jatiucá, er Maceió også en moderne, kosmopolitisk og spennende by, uten slutt på summende barer og spisesteder av høy kvalitet som kan nytes denne kvelden.
Avhengig av nøyaktig når du ankommer byen, kan du besøke Metropolitan Cathedral; håndverksmesse på Pajucara og Théo Brandão-museet for antropologi og folklore for å utforske noen av Maceios kulturelle høydepunkter, så vel som dens sublime omgivelser ved strandpromenaden, perfekt for å gå ut om natten for å oppsøke en lokal bar eller restaurant. + / - 100 km.


Dag 6: En dag med utforsking på vei til Penedo

Ved å forlate det urbane sentrum av Maceió, fortsetter bilturen til den mer avslappede byen Penedo, kjent så mye for sin koloniale historie som for sin moderne innbydende atmosfære og vennlige lokalbefolkning.
Dagens 3 timers kjøretur tar deg bort fra kysten og inn i den grønne, bølgende innlandsregionen som Penedo ligger i. Reisen er en fascinerende tur, og bør tas på fritiden, med mange interessante stoppesteder underveis, som strendene i Praia do Francês, som er vel verdt et besøk før du forlater kysten. Veien passerer også Praia do Gunga; en av de fineste strendene hvor som helst i Brasil, før en valgfri omkjøring til den sjarmerende kolonibyen Marechal Deodoro; et sjarmerende gammelt bosettning med brosteinsbelagte gater og flislagte koloniale hus på bredden av Manguabasjøen.
Penedo ble selv grunnlagt av nederlandske kolonialister i begynnelsen av 1600-tallet, og ligger på en høyde med utsikt over munningen av elven São Francisco; det er mye ansett for å være et av Brasils fineste eksempler på bevart kolonialarkitektur og historie. Dette gjelder både byens velholdte kirker; kloster og herskapshus, men også for sin naturskjønne beliggenhet, omgitt av frodige grønne åser og innfødt flora.
Alternativt kan du ta en avslappet elvetur nedover elven São Francisco ombord en av de mange komfortable hurtigbåtene som seiler fra Piaçabuçu mot Atlanterhavet. +/- 170 km.


Dag 7: Den vilde øyen Santa Isabel


Kjøreturen fortsetter i dag, og krysser først elven med ferge og videre til Aracaju, og tar en av turens høydepunkter underveis -den uberørte naturlige villmarken i Santa Isabel naturreservat, bare 2 timer fra Penedo.
Reservatet er full av kokosnøttlunder; dypblå laguner; sumpland, og sporadisk dyreliv, som alle forbedres av den alltid tilstedeværende smaragdfargen i Atlanterhavet i bakgrunnen, så vel verdt et besøk som en perfekt måte å bryte opp det som bare er en beskjeden dag med kjøring.
Fortsett fra reservatet til Aracaju; hovedstaden i Sergipe, Brasils minste delstat. Denne sukkerproduserende regionen var strategisk viktig i kolonitiden, med Aracaju i hjertet, sittende ved bredden av elven Sergipe, og omgitt av høye sanddyner og robuste bukter.
Blant annet er Aracaju kjent for sitt Oceanarium, som viser mange arter av regionalt sjøliv, så vel som sine rader med fantastiske restauranter, noe som gir en avslappet avslutning etter å ha turnert i stiene og disse til Santa Isabel tidligere på dagen. +/- 130 km.


Dag 8: Fra byen til det populære feriestedet Praia de Forte


Ved å forlate de livlige gatene i Aracaju fortsetter kontrasten til søvnige kystbyer og store bysentre i dag, med en kjøretur til den lille strandbosettning Praia do Forte, kjent for sine krystallklare hav og kokosnøttpalmelunder.

Praia do Forte har lenge vært et yndet sted for besøkende som søker den himmelske hvite sanden og tropiske bukter som mange forbinder med det beste fra Brasil. Utenfor kysten gir et nærliggende korallrev som går langs kysten fantastisk snorkling og dykking. Strendene selv blir ofte besøkt av hekkende havskilpadder som legger eggene sine, noen av dem havner i byens skilpaddebeskyttelsesprosjekt, der fem forskjellige arter av havskilpadde blir pleid og oppmuntret til å avle.
For et glimt av Brasils fjerne fortid, er ruinene av landets eneste middelalderslott fra 1500-tallets Garcia D'Avila vel verdt et besøk, før du gleder deg over resten av denne turen og slapper av i en av de mange pittoreske strekningene av Praia do Forte kystlinje . +/- 240 km.


Dag 9: Fritid hele dagen for å utforske Praia do Forte og omgivelsene


Dag 10: Hjemreise


Når bilturen avsluttes; ta den siste kjøreturen 1 time sørover til det kulturelle sentrum Salvador da Bahia. Sørg for å ha god tid til å returnere leiebilen til flyplassen før du flyr videre. +/- 70 km
Anbefalt reiseperiode året rundt: mulig året rundt, temperaturer mellom 25-30 grader hele året. Juli-september kan se flere regnbyger.

Praktisk informasjon: Self-drive infopakke
Du vil motta informasjonen om pakken med egen stasjon, som inneholder alle veibeskrivelser, ved ankomst til Brasil. Hvis dette av en eller annen grunn ikke skjer, kan du ringe Ideia Tours øyeblikkelig for oss for å sikre at du mottar denne informasjonen (kontakten er oppført nedenfor som totalagent). Bilen vil være Ford Fiesta Hatch 1.0 a / c eller lignende (C) + forsikring. Minimum kjørealder er 21. Førerkort inneholdt i minst 2 år. Pass og kredittkort kreves og må ha samme navn som førerkortet. Vær oppmerksom på at når du presenterer kredittkortet ditt, må du oppgi PIN-koden (passordet). Dette er obligatoriske krav. I tilfelle et tillegg sjåfør, vennligst informer Localiza når du henter bilen. Hvis du opplever noen form for problemer under henting av leiebilen din eller kommunikasjon er et problem, kan du be Localiza om å ringe oss, så hjelper vi deg gjerne over telefon.
  


Prisen inkluderer:
alle hoteller basert på dobbeltrom eller tomannsrom i den valgte hotellkategorien
frokost inkludert
leiebil med klimaanlegg
inkludert forsikring
selvdrevet informasjonspakke med reiserute og små rutekart

Ikke inkludert:
internasjonale og innenriks flyreiser
utflukter
anbefalinger for lunsj
middag og restaurant med mindre det er oppgitt
transfer fra restauranter med mindre det er oppgitt
tips
reiseforsikring
andre personlige utgifter


Bilder


Nordøst Spesiell - Brasil (Vurdert 4.69 / 5 Basert på 63 Anmeldelser.)
Pris
8600 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
5100 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
min. 2 persons
Reservation System Code
BRSELF
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 10750 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Sør-Sudan- landet til storfehyrdene 19750 NOK, 9 Dager

Sør-Sudan- landet til storfehyrdene

Det er ingen tvil at Sør-Sudan er en av de mest utfordrende destinasjonene for den fryktløse...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 5700 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...