Bonito og Sør-Pantanal

Bonito og Sør-Pantanal

Å utforske noe av det mest naturskjønne, frodige landskapet i Brasil; denne seks -dagers bilturen byr på en vinnende kombinasjon av skiftende natur, landlig livsstil og mange naturopplevelser. Med en vakker 5-timers langrennsbane til Bonito, er det lett å se hvorfor denne delen av landet er så populær blant de som ønsker å unnslippe bylivet og fordype seg i naturen. Mens du er der, snorklende i det rolige, smaragdfarvannet i Rio da Prata, er det et høydepunkt på enhver tur før du tar en vei inn i hjertet av Pantanal, og Refúgio da Ilha Eco-Lodge. Denne regionen er kjent for sine tilsynelatende uendelige aktiviteter og varierte dyrelivsutflukter, med Refugio da Ilha-hytta, som utfører et fleksibelt program med fantastiske turer, adrenalinfylte opplevelser og studieturer under veiledning av de interne spesialistene. Mens du er på Refúgio da Ilha, kan du gjøre så mye eller så lite som du vil, så enten fyller du dagene med å oppdage dette delikate økosystemet eller bare slapper du av i de rolige omgivelsene.

Høydepunkter:
♦ Det gamle synkehullet i Buraco das Araras.
♦ Uberørt villmark og biologisk mangfold av våtmarkene.
♦ Snorkling av det vakre vannet i Rio da Prata.
♦ Oppdag det varierte dyrelivet i Pantanal.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Campo Grande og kjør til Bonito.
Etter å ha landet på Campo Grande flyplass, skal leiebilen hentes fra Localiza-disken og herfra Pantanal biltur begynner. Det er en relativt lang kjøretur fra Campo Grande til landsbyen Bonito, og tar rundt 4 til 5 timer på godt asfalterte veier. Ruten er imidlertid naturskjønn, så mange stopper kan gjøres underveis for å nyte de frodige landskapene i Mato Grosso do Sul.

Bonito er kjent som Brasils øko-turismehovedstad, med de omkringliggende kalksteinsplatåene og dalene som gir uendelige vandreruter, terrengsyklingstier, ridning, rafting, snorkling og til og med dykking i undervannsgrotter og synkehull. De krystallklare bekker og dype laguner som dissekerer landskapet er hjemsted for mange flerfargede fisker og frodig grønn elvebreddsvegetasjon, noe som gjør Bonito og området rundt like allsidige som de er naturskjønne for besøkende.
Etter ankomst tilbringes natten på Hotel Olho d'Agua, et autentisk sted på privat land, med et innbydende svømmebasseng, bar og restaurant - en skikkelig godbit etter lang kjøretur! +/- 300 km

Dag 2. Snorkling i Río da Prata og fugletitting for å kløe ara
Rio da Prata og omegn gir den ultimate første dagen i Bonito, med en overflod av dyreliv, umulig klare laguner å utforske, og frodig vegetasjon å glede seg langs elvebredden; gjør dagen til et rundt eventyr bare noen få kilometer fra hotellet!

Den beste måten å sette pris på dette ekstraordinære miljøet er ved å ta en dukkert i det krystallklare vannet i Olho d'agua, en rolig sideelv fra Rio de la Prata,og en av de mest imponerende snorklingopplevelsene i Brasil. Elven er et ekte akvarium, med mange titalls flerfargede fiskearter og uendelige undervannsplanter som klemmer over det bølgende elveleiet, noe som skaper et virkelig visuelt opptog.

Etter å ha hatt lunsj ved bredden av en nærliggende lagune, er neste stopp det gamle synkehullet i Buraco das Araras. Dette oppsiktsvekkende stedet er 124 meter dypt, og hjem til massevis av ara, papegøyer og andre tropiske fugler som liker sikkerheten og lyet i de gigantiske huleveggene. Innsjøen som har dannet seg i bunnen av synkehullet er hjem til kaimaner og annet marint liv, med den spesielle aktiviteten rundt solnedgang som gir en minnerik avslutning på dagen, ettersom hundrevis skrikende fugler tar veien tilbake til redene deres om natten for å mate sultne unger. Hvis du er heldig, kan barna til og med være i stand til å få øye på en av favorittkarakterene sine fra Disney-filmen ‘Rio’ i dag!

Dag 3. Veien til Pantanal
I morges treff veien nok en gang og dra nordover, mot Pantanal. Kjøreturen bør ta rundt 3 timer, langs asfalterte veier som skjærer gjennom skog, enger og over Rio Miranda. Underveis er et bemerkelsesverdig stoppested - det private reservatet Boca da Onça, der turstier veves gjennom smaragdskoger og ikke mindre enn 14 fosser, hvor den høyeste faller ned fra 156 meter. La det ta 4-5 timer på besøk her, men dette er bare et alternativ som kan avgjøres på dag 2, da billetter må kjøpes minst 1 dag i forveien.

Når du kommer til bredden av Rio Salobra, vil du finne Pantanal-innkvarteringen, Refúgio da Ilha. Refúgio da Ilha er en intim hytte, og er et familiedrevet gårdshus med et sterkt fokus på øko-turisme. Den første natten tilbringes best å bosette seg i, og slikke den hjemmekoselige atmosfæren i selskap med medreisende og selvfølgelig vertsfamilien. +/- 150 km

Dag 4. Utforske Pantanal
Med alle utflukter utført og guidet av Refúgos team av spesialister, har gjestene muligheten til å glede seg over et bredt spekter av turer og studieturer over Pantanal, og å lære å kjenne kompleksiteten i dette unike og lang tid uutforskede økosystemet. Med over 700 identifiserte arter av fugl; 80 pattedyr; 50 krypdyr; 300 typer fisk og utallige plantearter er denne 150 000 km ørkenen et paradis for naturentusiaster, økologer og turister.

Turer her inkluderer båtturer langs Rio Salobra og Miranda, ridning, vandring på turstier, fugletitting, 4 x 4 terrengopplevelser og kjegling. I ettermiddag er en motorisert kanotur en utmerket måte å utforske vannveiene og kanalene i våtmarkene på, og tar i bruk det ekstraordinære utvalget av planteliv som har tilpasset seg dette unike miljøet gjennom mange årtusener. På grunn av sin utilgjengelige beliggenhet og geologi forble store deler av Pantanal helt uutforsket fram til 1900-tallet. Resultatet av dette er den uberørte, naturlige bevaring av et økosystem, et faktum som er veldig tydelig mens du krysser vannet forsiktig, til tross for at noen av Pantanalene er berørt av menneskelig aktivitet.

Dag 5. Flere undersøkelser av våtmarkene
I dag vil tilby en hel dag med oppdagelser av dyreliv i denne økologiske helligdommen. Bemerkelsesverdige følgesvenner hvis du ønsker å ta til vannveiene, vil være koloniene av gigantiske oter som kaller dette stedet hjem. Dyrene har et kjent rykte for fiendtlighet og aggresjon mot andre arter, uforstyrret av besøkende turister. Ikke desto mindre er de en glede å se på, spesielt de yngre familiene som har en leken og rampete oppførsel med sine spedbarn.

Alternativt kan du oppdage alt Pantanal har å tilby er på en rolig ridetur- en fantastisk måte å oppdage floraen og faunaen i områder som er for utfordrende eller for avsides til å utforske til fots.

Dag 6. Hjemme-bundet
Som tiden i Pantanal har avsluttet,så ta den siste kjøreturen tilbake mot Campo Grande, som vil se helt annerledes ut, slik at du kan suge opp vakre nye våtmarksutsikter mens du går. Reisen bør ta 4 timer, pluss tid som trengs for å returnere leiebilen til flyplassen før du flyr videre. +/- 230 km
Anbefalt reiseperiode året rundt: mulig året rundt, men de beste månedene for dyrelivspotting er mai - oktober. Oktober markerer starten på regntiden.


Prisen inkluderer:
Alle hoteller basert på dobbeltrom eller tomannsrom i den valgte hotellkategorien
frokost inkludert
leiebil med klimaanlegg
inkludert forsikring
selvdrevet informasjonspakke med reiserute og små rutekart

Ikke inkludert:
Internasjonale og innenriks flyreiser
utflukter
anbefalinger for lunsj
middag og restaurant med mindre det er oppgitt
transfer fra restauranter med mindre det er oppgitt
tips
reiseforsikring og andre personlige utgifter


Bilder


Bonito og Sør-Pantanal (Vurdert 4.86 / 5 Basert på 134 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
BRSELF
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...