Sykkelferie og cruise i Kroatia

Sykkelferie og cruise i Kroatia 9450 NOK, 8 Dager

Sykkelferie med en twist av cruise! På denne tur kombinerer vi som noe helt nytt sykling i bakket terreng med avslappende cruise i det dalmatiske havet.
Nyte det praktfulle landskapet på og omkring Solta, Hvar, Korcula, Mljet og Peljesac fra både sykkelsetet og liggestolen på skipets soldekk. Vi går i land med syklene i forskjellige havner, og sykler i de mest vidunderlige landskapene, seiler båten videre til den neste havnen. Etter sykkelturen samles vi til middag på båten. Sykkelturene er planlagt, så det noen dager er mulig å velge en kortere tur i mer bakkete terreng eller en lenger og flatere tur. Man kan selvfølgelig også hoppe over sykkelturene og nyte øyenes forskjellighet på egen hånd. En perfekt feriereise for familier eller venner, hvis ikke alle er like ivrige etter å sykle.

Turens høydepunkter:
♦ Brac
- berømt for bergene sine, uberørte natur og typiske Adriaterhavs landsbyer.
♦ Hvar - den tredje største øyen i Adriatiske havet kjent for de fredelige buktene sine og småøyene.
♦ Korcula - byen er det administrative senteret og det historiske hjertet, som sammen med Venedig, proklamerer å være Marco Polos fødested.
♦ Mljet - øyen er en nasjonalpark og en av de vakreste adriatiske øyene.


Reiseplan:

SJEKK REISEPLAN 2019 HER!

Dag 1. Ankomst. Split - Brac
Ankomst til Split. Check-in på skipet fra 11:00 h til 12:30 h og innkvartering i kahyttene. Vi seiler 13 h mot øyen Brac, en liten oase av uberørt natur, hvor øyboerne har oppretholdt en tradisjonell og simpel levevis. Vi tager en kort sykkeltur og  tilbringer natten i havnen Milna.
Sykkling: Ca. 17 km, opp/nedstigning 175 m

Dag 2. Brac øyen.
Den første fasen begynner med en lang tur opp til toppen av en bakke. Den betagende utsikten over den nærliggende øyen - Hvar, som vi får ved nedkjørslen til stranden ved Bol, er utrolig verd. Etter en pause, når det er på tide å svømme eller spasere gjennom Bol.
Sykkelavstand: Ca. 43 km, opp/nedstigning 570 m

Dag 3. Hvar
Denne ruten gjør veien sin gjennom de mange små landsbyene på øyen. Turen slutter ved den historiske byen Hvar. Det er mulig å besøke katedralen og den historiske festningen.
Sykkelavstand: Ca. 33 km, opp/nedstigning 415 m

Dag 4. Korcula
Korcula er øyen med den rikeste furuskogen og kanskje den vakreste i Adriaterhavet. Destinasjonen er middelalderbyen Korcula, som sammen med Venezia forkynner fødestedet til Marco Polo. Gamlebyen er definitivt verdt å besøke takket være sin imponerende arkitektur. Overnatting i Korcula. 
Sykkelavstand: Ca. 45 km, opp/nedstigning 500 m, kortere rute: 24 km

Dag 5. Mljet Nasjonal Park
Dagens seilerute går til Mljet – øyen, hvor Odysseus svømte i land etter sitt skipbrudd og nymfen Calypso tok ham så hjertelig imot, at han blev der i sju år. Her er det mange gode muligheter for sightseeing eller sjøbadning. I dag cykler vi rundt om saltvannsjøen, hvor det faktisk befinner seg en annen øy. Overnatting i Pomena (Mljet) 
Sykkelavstand: Ca. 15 km, opp/nedstigning 65 m

Dag 6. Peljesac halvøy - Makarska
Om morgenen bringer skipet oss til Peljesac halvøyen. Sykkelturen fører oss inn mot fastlandet og videre til Orebic. Vi sykler på en idyllisk vei inntil vi kommer til en stigning, som bringer oss opp til nesten 1.000 m. o. h. overflate. Herfra går turen ned til Lovište, hvor lunsjen blir servert på skipet. Båten vår bringer oss videre til den populære feriebyen Makarska. Overnatting i Makarska eller i Baska Voda 
Sykkelavstand: Ca. 30 km, opp/nedstigning 270 m

Dag 7. Omis - Split
En annen sykkeltur på fastlandet fører oss til Omis like under Mosorbergene. En sykkeltur på små og rolige veier fører oss til et sted med fantastisk panoramautsikt. Etterpå seiler vi tilbake til byen Split. Etter en avslappet byvandring i denne enestående historiske byen tar vi tilbake til båten vår.
Sykkelavstand: Ca. 12 km, opp/nedstigning 160 m

Dag 8. Avreise
Hjemreise.


Nødvendig utstyr: 
sykkelshorts, lett vindjakke, vanntette bukser, solbriller med UV beskyttelse, solcreme.


Prisen inkluderer:
7 overnattinger i dobbelkahytt på dekk med privat toalett og dusje
halvpensjon (frokost og lunsj de fleste dagene; noen av dagene kan by på frokost og middag - avhengig av dagens sykkeltur)
engelsktalende lokal sykkelguide

Ikke inkludert:
Flybilletter
turist skatt: 40 EUR per person / per uke (betales på stedet ved ombordstigning på skipet)
entréer til severdighetene og nasjonalparker
transport flyplass - skip - flyplass
drikkepenger
forsikringer
drikker og måltider ikke nevnt ovenfor
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Tillegg enkel kahytt: + 50% av kahytt omkostningerne
sykkelleie - 115 EUR per person /per uke (sykklene er utstyrt med hjelm
flaskeholder og en liten taske)
e-sykler: 170 EUR (begrenset antall)
Det finnes kahytter under dekk til en billigere pris - på forespørsel
Det finnes kahytter i skip typen "Premium": priser på forespørsel Tillegstjenestene betales på forhånd etter dagens kurs i NOK.


Bilder


Sykkelferie og cruise i Kroatia (Vurdert 4.73 / 5 Basert på 366 Anmeldelser.)
Pris
9450 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10000 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10000 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10000 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10000 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
9450 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
7650 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
7650 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
7650 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Moderate to difficult. For bikers in good physical condition. Depending on the day, the cycling routes vary from easy to demanding. The demanding routes include considerable cycling uphill and require good fysical condition. There are, however, also easier routes that are suitable for cyclists with less biking experience. Besides, staying on the ship and enjoying the cruise and sun is always an option if you need a day or more off from cycling

Gruppestørrelse
Min. 1
Reservation System Code
CROCYC
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...