Kroatia


Oppdag Parenzana på to hjul 6600 NOK, 5 Dager

Oppdag Parenzana på to hjul

Bli med på å utforske den tidligere smalsporede jernbanelinjen Parenzana, som ble omgjort til en...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 13850 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...

Sykkelferie og cruise i Kroatia

Sykkelferie med en twist av cruise! På denne tur kombinerer vi som noe helt nytt sykling i bakket...

Cruise og sykling rundt i Kvarnerbukten (Kroatia)

Opplev mer av Kroatia med sykkel i den nordlige delen av landet, som starter i Opatija. Dette...

Cruise med sykkel-og vandreferie i Kroatia

Cruise kombinert med lett sykling og vandring i deт vakre Kroatia. Kom til Kvarner Bay og de...

Cruise og sykkelferie nord for Split (Kroatia)

En ny cruise-og sykkelrute i Kroatia nord for Split. Kroatia er et land med mange idylliske...

Kroatia er en av Europas mest fantastiske destinasjoner, med en rik historie og en overflod av naturlig skjønnhet. Fra det turkise vannet i Adriaterhavet til de forrevne fjellene i de dinariske alpene, tilbyr Kroatia besøkende et mangfold av landskap å utforske. Enten du er interessert i å slikke sol på stranden, utforske historiske byer og landemerker, eller fordype deg i lokal kultur, er det noe for enhver smak i dette fascinerende landet.

En av de mest populære grunnene til å besøke Kroatia er å nyte den vakre kystlinjen. Landet har over 1000 øyer, og kysten er full av sjarmerende fiskerlandsbyer og travle feriebyer. Noen av de mest populære reisemålene for strandelskere inkluderer Dubrovnik, Split, Hvar og Zadar, som alle tilbyr en blanding av historisk sjarm og moderne fasiliteter. Det krystallklare vannet i Adriaterhavet er perfekt for svømming, snorkling og dykking, og det er mange muligheter for å leie båter eller ta guidede turer for å utforske kystlinjen.

I tillegg til strendene er Kroatia også kjent for sine historiske byer og landemerker. Dubrovnik, kjent som «Adriaterhavets perle», står på UNESCOs verdensarvliste med godt bevarte middelaldermurer og en sjarmerende gammel by. Split er et annet populært reisemål, med sine romerske ruiner og travle markeder. Og hovedstaden Zagreb er et must-besøk for alle som er interessert i kunst, arkitektur og lokal mat. Andre bemerkelsesverdige landemerker inkluderer Plitvice Lakes National Park, et fantastisk naturlig vidunder med brusende fossefall og smaragdgrønne innsjøer, og det gamle romerske amfiteateret i Pula.

For de som er interessert i å fordype seg i lokal kultur, har Kroatia mye å tilby. Landet har en rik historie og kulturarv, og besøkende kan utforske tradisjonelle landsbyer, delta på lokale festivaler og arrangementer og smake på regional mat. Noen av de mest populære rettene i Kroatia inkluderer sjømat, grillet kjøtt og solide gryteretter, som alle er laget med ferske, lokale råvarer. Og ingen tur til Kroatia ville være komplett uten å prøve noen av landets berømte viner, som produseres i vingårdene i Istria og den dalmatiske kysten.

En annen fin måte å oppleve Kroatias kultur på er å delta på en av de mange festivalene og arrangementene. Landet arrangerer et bredt spekter av festivaler gjennom hele året, som feirer alt fra musikk og dans til mat og vin. Noen av de mest populære begivenhetene inkluderer Dubrovnik Summer Festival, som byr på liveopptredener og kulturelle begivenheter i historiske arenaer over hele byen, og Zagreb Advent, en månedslang feiring av høytiden med tradisjonell mat, håndverk og musikk.

Endelig er Kroatia et flott reisemål for friluftsentusiaster. Landets ulendte terreng byr på mange muligheter for fotturer, terrengsykling og andre utendørsaktiviteter. Besøkende kan utforske nasjonalparkene Paklenica og Risnjak, som tilbyr fantastisk natur og et rikt dyreliv, eller dra på rafting eller kajakkpadling på en av Kroatias mange elver. Og for de som leter etter en mer eventyrlig opplevelse, er det nok av muligheter for å klatre på fjell eller spelle i landets grotter og kløfter.

Avslutningsvis er Kroatia et reisemål som virkelig har noe for enhver smak. Fra dens fantastiske kystlinje til dens rike historie og kultur, det er ingen mangel på ting å se og gjøre i dette fascinerende landet. Så enten du er ute etter å slikke sol på stranden, utforske historiske byer og landemerker, eller komme deg ut i naturen og oppleve naturen, vil et besøk til Kroatia garantert bli en uforglemmelig opplevelse.

Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...