Sykkelferie omkring sjøene i Makedonia

Sykkelferie omkring sjøene i Makedonia 8500 NOK, 8 Dager

 I hjertet av Balkanhalvøya har Makedonia alltid vært på tvers av lokale kulturer, nasjonale bevegelser og kraftig politikk, noe som gjør det til et av de mest attraktive destinasjonene å utforske i regionen i dag. Foruten den fantastiske historien og den kulturelle bakgrunnen, er Makedonia også kjent for sin fantastiske fjellandskap og uberørte innsjøer. Derfor ønsker vi å invitere deg på en tur som gjør at du kan oppleve landet på de mest spennende måter - på sykkel!

Vår reiseplan er designet for å vise deg Makedonia på den mest fantastiske måte. Turen fører deg gjennom naturskjønne fjellveier, gamle byer og gamle ruiner som bevare all den gamle historier som har formet den kulturelle bakgrunn på Balkan - et uforglemmelig eventyr krydret med de lokale kjøkken.

 Turens høydepunkter:
♦ Krushevo - Balkan-halvøyens høyestbeliggende by (1500 m o.h.) med autentisk atmosfær og fin arkitektur.
♦ Bitola - den neststørste byen i Makedonia. Her hadde mange europeiske land konsulat under det osmanske riket og en berømt militærakademi grunnlagt. I dag er den en fargerik by med ortodokse kirker, moskeer og bazarer.
♦ Nasjonalparken Pelister - landets eldste. På 2601 m ligger toppen Pelister.
Prespasjøen, St.Naum-klosteret, Ohrid-sjøen og byen Ohrid, som er på UNESCOs verdensarvliste for vannets renhet, den unike faunaen og byen for de verdifulle arkeologiske og historiske merittene sine.


Reiseplan:

Dag 1 Ankomst til Skopje
Avhengig av ankomsttid, kan det være mulighet for en rask tur til Matka kløften - kanskje det overføres til avreisedagen. Gruppetransport til Krushevo, hvor vi overnatter.

Dag 2. Krushevo - Bitola
Turens første sykkelutfordring vil være en lang nedstigning. Derfra går det jevnt gjennom landskapet til Bitola. Vi kjører til landsbyen Slopche og klosteret Johannes Døperen som vi når etter en kort og en bratt stigning. Lunsj spiser vi på en restaurant nedenfor klosteret. I Bitola kan du strekke bena på en kort spasertur til den nærliggende historiske byen Heraculaneum.
Dagens etappe: 65 km; Opp/nedstigning +560/-1130 m

Dag 3. Bitola - Oteshevo
I dag sykler vi til over Pelisterpasset, hvor vi kan spise vår lunsj. Etter lunsjpausen, nedstigningen mot Prespasjøen. Vi fortsetter langs innsjøens bank til vi når landsbyen Oteshevo. Overnatting.
Dagens etappe: 64 km; Opp/nedstigning +1000/-750 m

Dag 4. Oteshevo og området
En hel dag med avslapning. Muligheter for vandreturer i nasjonalparken Pelister eller ved søen. Forhåpentligvis i solskinnet.

Dag 5. Oteshevo - Klostret St. Naum - Ohrid
En lang oppstigning til høyderyggen Galichitsa som tilbyr en spektakulær utsikt over både sjøer. Fra toppen går det rimelig bratt ned til Ohridsjøen. Målet med turen er klosteret St. Naum. Herfra tar vi en lille båd og seiler over sjøen til Ohrid. Overnatting. (På denne dagen likesom på de andre dagene mulig å unnvike anstrengende strekninger og hoppe på den medfølgende minibussen.
Dagens etappe: 64 km; Opp/nedstigning +1752/-1915 m

Dag 6. Ohrid
Ohrid er ikke en stor by, men den har en strålende fortid og en flott beliggenhet. Denne dagen er viet til å utforske byen og dens attraksjoner. Mulighet for å sykle til klippekirkene i nærheten av landsbyen Kalishta. Det ene behøver ikke utelukke det andre. Dagen er din.
Dagens etappe: 36 km; Opp/nedstigning +100/-100 m

Dag 7. Ohrid - Debar - Skopje
På turens siste dag kjører vi til Debar. Veien følger elvens svinger hele veien til sjøen Debar. Fra den lille byen med samme navn fortsettes i minibuss til Skopje. Underveis stopper vi ved Bigorskiklosteret. Overnatting i Skopje.
Dagens etappe: 66 km; Opp/nedstigning +380/-340m

Dag 8. Avreise
Transfer på egen hånd og kostnad til lufthavnen for avreise.

Bagasjetransport: Inkludert.

Prisen inkluderer: ► Samlet transfer til/fra Skopje lufthavn ►alle transporter if. program ► engelskatalende sjåffør/guide ► overnattinger i små hotell/pensjonat ► delt dobbeltværelse med eget dusch/toilett ► halvpensjon: frokost og matpakke på sykkeldager ► alle lokale skatter

Prisen inkluderer ikke: ►transfer hotel - lufthavn på hjemreisedagen ► sykelleie - kategori 1: kontakt oss, kategori 2: kontakt oss ► Fly t/r ► Entréer ► Middager og andre måltider ikke nevnt i programmet ►Forsikringer - Vi anbefaler reiseforsikring, som som minimum dekker hjemtransport.

Eventuelle tillegg: ► Eneværelsestillegg ► Leie av sykkelveske pr. uke; skal reserveres i forveien og gjerne sammen med bestilling:kontakt oss, tillegg ved gruppe av 2-3 reisende: ca 950 NOK pp

Verdt å vite:
►Sjåføren/Guiden er engelsktalende og er behjelpelig underveis. ►Våre egne vedlikeholdte sykkler (21 gears) brukes til turen: 1 - mountainbike "RAM", 24 gear og 80mm front suspension og 2. – tursykkel av høy kvalitet med 21 gear, 28 tommer fælge og Shimano komponenter.► Turen kan forlenges med en annen aktiv ferie eller en uke ved Svartehavet. ►Alle syklister får detaljert veiledning og kart. Guiden i følgebilen venter på krysser for å vise veien, arrangerer lunsjen og venter ofte på gruppen for å fortelle de mest interessante severdigheter på ruten. Syklister kan alltid hoppe over den hardeste strekningen og kjøre inn i følgebilen. De daglige turene er mellom 43 og 74 km opp til 1000 meter opp- og nedstigning.

Anbefalt reiseperiode: ► Mai - november

Nødvendig utstyr: ► Vi vil kraftig anbefale sykkelhjelm, du kan medbringe egen hjelm eller benytte en av våre ► en god ide er å medbringe: Sykkelshorts ► Sykkelhandsker ► Lett vindjakke ► Solbriller med UV beskyttelse ► Solkrem ► Lepepomade.
 


Bilder


Sykkelferie omkring sjøene i Makedonia (Vurdert 4.94 / 5 Basert på 364 Anmeldelser.)
Pris
8500 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
MAKCYC
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...