Laugavegur-ruten på egen hånd

Laugavegur-ruten på egen hånd 7750 NOK, 5 Dager

Trekk langs den berømte Laugavegur-ruten i ditt eget tempo. Turen vår på egen hånd er en versjon av denne klassiske turen, som gir deg et eventyr som bare noen få andre opplever på samme rute. Når du går over fra det boblende geotermiske området Landmannalaugar til den grønne Þórsmörk-dalen, er det du som setter tempoet. Gå raskt hvis det passer deg, eller senk farten og nyt den fantastiske naturen rundt deg. Både på den ene eller den andre måten vil du oppleve de gule fjellene med rhyolit, ørken med svart sand, store juv, vulkaner og mer. Se selv hvorfor National Geographic har kåret denne klassiske turstien til en av de beste i verden.

Turens høydepunkter:
Landmannalaugars vakre fargerike fjell
Kontrastene mellom svart sand og grønn mose
Den frodige grønne dalen Þórsmörk


Reiseplan:   

Dag 1. Reykjavík - Landmannalaugar - Hrafntinnusker
Med offentlig buss, som i sommermånedene går langs fjellveiene til Landmannalaugar, forbi Hekla og andre vulkaner i Dómadalur-området. Bussen går kl 08:00 fra Reykjavik og ankommer Landmannalaugar ved middagstid, ideell til lunsj og deretter ut på fjellet. Ruten går forbi små juv, fuktige varme kilder og gule fjellrygger, Ankomst til Hrafntinnusker-fjellhytta sent på ettermiddagen, her skal du overnatte.
Avstand: 12 km tid: 4 - 5 timer; Stigning: 470 m

Dag 2. Hrafntinnusker - Álftavatn
Fra Hrafntinnusker går du ned til Jökultungur med hundrevis av dampende varme kilder og gjørmebassenger. Her kan du nyte den fascinerende utsikten sør for området Álftavatn (Svanesjøen) og breene Mýrdalsjökull og Eyjafjallajökull. På ettermiddagen kommer du til hytta Álftavatn, hvor du overnatter.
Avstand: 12 km Tid: 4 - 5 timer; Nedstigning: 490 m

Dag 3. Álftavatn - Emstur
Vi passerer foten til den koniske vulkanen Stórasúla før vi går inn i den svarte ørkenen Mælifellssandur. På vei til en annen gammel og grønnkledd vulkan Hattfell, kommer du inn i Emstrur-regionen, der bønder tidligere har latt sauene sine beite om sommeren. Før vi kommer til hytta vår Botnar for overnatting, kan du besøke den imponerende juvet Markarfljót, som skjærer nesten 200 meter inn i klippene sør for Hattfell.
Avstand: 15 km tid: 6 - 7 timer; Nedstigning: 40 m

Dag 4. Emstur-Þórsmörk
Fortsett opp og ned gjennom Emstrurs små daler og kløfter, der den store breen Mýrdalsjökull ruver bare noen få kilometer unna. Mot slutten av dagen blir vegetasjonen tykkere og høyere når du stiger ned i Þórsmörks grønne daler (Thors skoger), fyll med arktisk bjørkeskog og fargerike blomster. Overnatting i en av hyttene i Þórsmörk.
Avstand: 15 km tid: 6 - 7 timer; Nedstigning: 300 m

Dag 5. Þórsmörk-Reykjavík
Morgenen tilbringes i Þórsmörk med muligheten til å gå på en av de mange turstiene. Besøk f.eks. Sönghellir (Sanghulen) eller bestig det lille fjellet Valahnúkur, hvorfra det er en fantastisk utsikt, før du tar bussen tilbake til Reykjavik på ettermiddagen. Ankomst til busstasjonen i Reykjavik rundt kl. 19.30

Merk: Hyttene er oppvarmet, noen har strøm og noen- varmt vann. Rommene har køyesenger, enkeltsenger og dobbeltsenger. Man må være forberedt på å dele en køye med en annen reisende.

Anbefalt reisetid: juni - august


Nødvendig utstyr
: For din egen sikkerhet anbefaler vi at du følger utstyrslisten, den inkluderer å ha regntøy av god kvalitet, fra bunn til topp! Respekter at bomullsklær ikke er egnet for utendørsaktiviteter. Moderne utendørsklær er langt mer komfortable og vil gjøre opplevelsen mye bedre.


Prisen inkluderer:
fjellhytte med sovesal
transport fra og til Rejkjavik i begynnelsen og slutten av turen
detaljert informasjonspakke om vandreturen på egen hånd,notater og kart

Ikke inkludert:
Sovepose (kan legges til under bestillingen)
dusj i hytta (betales lokalt)
mat under turen
en matpakke kan bestilles
transport av bagasje(evt. kan legges til)

Tilleggstjenester:
sovepose per person: på forespørsel
overnatting før og etter reisen i Reykjavík
transport av bagasje per stk. på 15-18 kg: på forespørsel
matpakke per person (min. 2 pers.): på forespørsel


Bilder


Laugavegur-ruten på egen hånd (Vurdert 4.93 / 5 Basert på 63 Anmeldelser.)
Pris
7750 NOK
Varighet
5 Dager
Status
Lukket
Pris
7750 NOK
Varighet
5 Dager
Status
Lukket
Pris
7750 NOK
Varighet
5 Dager
Status
Lukket
Pris
7750 NOK
Varighet
5 Dager
Status
Lukket
Pris
7750 NOK
Varighet
5 Dager
Status
Lukket
Pris
7750 NOK
Varighet
5 Dager
Status
Lukket

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Suites those that are physically active and have some background in basic travelling in mountainous terrain with a backpack. 6 - 7 hrs walks per day.

Gruppestørrelse
Min. 1 - Max. 8
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...