Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania

Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania 4550 NOK, 7 Dager

Som et lerret hvor naturen med stor sensitivitet har forsøkt å kombinere barskogenes intense grønne farger, steinenes massivitet, den gylne sandens bløthet og havets dype fengslende blå - det er Costa Brava.

Denne vandreturen er perfekt for begynnere. Ruten følger en liten del av den berømte stien GR-92 – startende i Italia følger den Middelhavets kyst, inntil den når Spania. Den krysser den fortryllende Emporda -regionen, som viser alt, hva Catalonia er berømt for: pittoreske landsbyer fra middelalderen, berg dekket av barskoger, små bakker og brede strender… Etter dagens vandring er der fin mulighet for å slappe av på stranden eller nyte en lekker middag på en av de lokale restaurantene. Emporda er i høy grad berømt for dets kjøkken og særlig for sine fiskeretter.

Turens højdepunkter:
Begurkysten, som er kjent som den peneste på hele Costa Brava
♦ Den fantastiske stranden Calella de Palafrugell
♦ feriestedet Palamos med en havn full av lystyachts, det botaniske havet Cap Roig, middelalderbyen Pals etc.


Reiseplan:
Dag 1. S'Agaró

Ankomst til Girona/Barcelona lufthavn. Offentlig transport eller privat transfer til S'Agaró (ikke inkluderet i prisen). S'Agaró er en vakker by med en av de skjønneste vandrerutene langs kysten kaldt ”El Cami de Ronda”. Overnatting på hotell.

Dag 2. S'Agaró – Palamós/La Fosca
Fra Platja d’Aro til Sant Antoni de Calonge (Palamos bukten) følger man kystveien ”El Cami de Ronda”. Det er ofte sted hvor man krysser små strender og følger stien videre. I nogen tilfelle er det små trapper som fører opp til veien så man kan fortsette sin vandretur. Overnatting på hotell i Palamos.
Vandring: 14 km, 4 t.

Dag 3. Palamós - Calella de Palafrugell
Idag blir det en kortere vandring. Kystveien passerer små uspolerte bukter og forstetter innlands gjennom fyrreskoger, olivenskoger, eketrær og store kaktusplanter. Overnatting på hotell beliggende på en klippe med panoramisk utsikt over strandpromenaden ved Calella de Palafrugell.
Vandring: 8,5 km, 2,5-3 t.

Dag 4. Calella de Palafrugell - Llafranc
En lett vandringsdag med mulighet for å gå på oppdagelse i den lille markedsbyen Palafrugell, og i indlandsomådene. Mulighet for å vende tilbake til kysten ved frokosttid og spise frokost på en typisk katalansk havnerestaurant. Begynn dagen med et besøk til den vakre botaniske hagen på Cap Roig, eller forkort din dag med en halvtimes spasertur til morgendagens destinasjon, Llafranc.
Vandring: 11 km, 4 t.

Dag 5. Llafranc - Begur
En moderat vandretur venter på dere. Turen veksler mellom moderat og krevende og det vandres langs kysten men også på stier som fører lengere inn i landområdet. Dagen begynner med en lille vandring opp til Sant Sebastià fyrtårnet hvorfra det finnes en spektakuler utsikt over havet og landområdet foran Pyreneene. Det passeres flere bukter – Pedrosa, Roig og Tamariu - før man når frem til Begur.
Vandring: 12.5 km, 4 t.

Dag 6. Begur
Begur ligger i hjertet av Emporda. Her er strandene de vakreste i Costa Brava. Begur’s gamle bydel er hjemmested for mange historiske monument. Her i Begur ligger otte bukter og små strender. Esclanyà, en lille landsby som er omsluttet av Begur, og miljøomgivelsene gjør området til et uimotståelig reisemål.

Dag 7. Avreise
Avreise etter frokost eller forleng selv ferien i Catalonia


Prisen inkluderer
: ► overnatting i 3*** hotell med frokost, 4**** hotell i S'Agaró ► roadbook på engelsk ► turistskatt ► bagasjetransport ► OBS! Prisen er per person i delt dobbeltrom. Enkle mennesker som har bestilt seng i delt dobbeltrom må være forberedt på å betale for enkeltrom hvor andre reisende ikke kan ordnes

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter ► transfer til/fra flyplassen ► drinker og måltider som ikke er nevnt i programmet ► kort og inngangsbilletter ► tips ► reiseforsikring og andre personlige utgifter

Eventuelle tillеg: ►enkelromstilleg: (15.03 – 31.05 + 1.10 – 31.10) – Kr. 1560; (01.06 – 30.06, 01.09– 30.09) - Kr. 1900, (01.07 – 31.08) - Kr. 2300 ► tilleg for halvpensjon: Kr. 1480 ►kort (1:30 000): kr. 115 (du kan også kjøpe et kort på stedet)

Praktisk informatjon: ► Du kan fly til Barcelona flyplass eller til Girona. Det er mange busser mellom Barcelona og byene langs Costa Brava, som du kan se på www.sarfa.com ► Vandring på 10-12 km hver dag på noen ganger ulendte terrenget på en høyde på 100 meter over havet. Ruta er merket med røde og hvite tegninger og tegn. ►Privat transport kan arrangeres til og fra flyplassen - ta kontakt med oss ​​for pris.

Anbefalet reiseperiode: april – juni, august - oktober

Nødvendig utstyr: fjellsko, sokker, liten ryggsekk, vannflaske (1l), solbriller, solkrem, lue, regnfrakk, insektmiddel


Bilder


Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania (Vurdert 4.87 / 5 Basert på 70 Anmeldelser.)
Pris
5600 NOK
Varighet
7 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
4550 NOK
Varighet
7 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Man flyver til Barcelona eller Girona lufthavn.

Billetter mellom Olso og Barcelona kan bokes med Norwegian, Ryan Air, Air Berlin, Swiss, Lufthansa.

Det er vigtigt at vide at man rejser 2-3 timer med offentlig transport mellom lufthavnen i Barcelona og Ripoll / Ribes de Freser. Husk derfor at det er bedst at velge et morgonfly til Barcelona og en senere afgang for hjemrejsen.Alternativt kan man bestille extra overnatning i Barcelona (kontakt os for et tilbud).

Du kan reservere flybilletten selv eller bestille den hos os mod et mindre ekspeditionsgebyr (NOK 300 per billet).

 

Landområde
Nordøst-Spania

Noen spesiell erfaring er ikke nødvendig. Er du van til å gå en tur i skogen på lørdagar, kan du godt skrive deg inn. I prinsipp er disse turene korte (3-5 timer per dag). Ruten vi følger går ikke opp eller ned bratte bakker. Dessuten kan man ofte velge å hoppe over en tur og slappe av istedenfor.

Denne slags turer er best anpasset for deg hvis du er vant til å vandre eller sykle over helgen, for eksempel. Du skal være ved godt helbred og i god form. De moderate turene består av både lengre og vanskeligere vandreturer og av lettere vandring eller sykling. Iblant vandrer vi høyt oppe i bergene. Stiene er i god tilstand. Vi vandrer/sykler 5/7 timer om dagen. Det er mulig å hoppe over visse turer og slappe av.

Gruppestørrelse
min. 2 personer
Reservation System Code
SPCOSTB
Reise til Iran - Det klassiske Persia 20450 NOK, 11 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise, som presenterer deg både for et moderne Iran, og et eventyrlig, eldgammelt...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 5350 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Opplev Bulgaria på våren når frukttrærne blomstrer, eller på sommeren når solens varme gjør dagene...
I Hjertet av Amalfikysten 9050 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....