Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania

Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania 4700 NOK, 7 Dager

Som et lerret hvor naturen med stor sensitivitet har forsøkt å kombinere barskogenes intense grønne farger, steinenes massivitet, den gylne sandens bløthet og havets dype fengslende blå - det er Costa Brava.

Denne vandreturen er perfekt for begynnere. Ruten følger en liten del av den berømte stien GR-92 – startende i Italia følger den Middelhavets kyst, inntil den når Spania. Den krysser den fortryllende Emporda -regionen, som viser alt, hva Catalonia er berømt for: pittoreske landsbyer fra middelalderen, berg dekket av barskoger, små bakker og brede strender… Etter dagens vandring er der fin mulighet for å slappe av på stranden eller nyte en lekker middag på en av de lokale restaurantene. Emporda er i høy grad berømt for dets kjøkken og særlig for sine fiskeretter.

Turens højdepunkter:
Begurkysten, som er kjent som den peneste på hele Costa Brava
♦ Den fantastiske stranden Calella de Palafrugell
♦ feriestedet Palamos med en havn full av lystyachts, det botaniske havet Cap Roig, middelalderbyen Pals etc.


Reiseplan:

Dag 1. S'Agaró

Ankomst til Girona/Barcelona lufthavn. Offentlig transport eller privat transfer til S'Agaró (ikke inkluderet i prisen). S'Agaró er en vakker by med en av de skjønneste vandrerutene langs kysten kaldt ”El Cami de Ronda”. Overnatting på hotell.

Dag 2. S'Agaró – Palamós/La Fosca
Fra Platja d’Aro til Sant Antoni de Calonge (Palamos bukten) følger man kystveien ”El Cami de Ronda”. Det er ofte sted hvor man krysser små strender og følger stien videre. I nogen tilfelle er det små trapper som fører opp til veien så man kan fortsette sin vandretur. Overnatting på hotell i Palamos.
Vandring: 14 km, 4 t.

Dag 3. Palamós - Calella de Palafrugell
Idag blir det en kortere vandring. Kystveien passerer små uspolerte bukter og forstetter innlands gjennom fyrreskoger, olivenskoger, eketrær og store kaktusplanter. Overnatting på hotell beliggende på en klippe med panoramisk utsikt over strandpromenaden ved Calella de Palafrugell.
Vandring: 8,5 km, 2,5-3 t.

Dag 4. Calella de Palafrugell - Llafranc
En lett vandringsdag med mulighet for å gå på oppdagelse i den lille markedsbyen Palafrugell, og i indlandsomådene. Mulighet for å vende tilbake til kysten ved frokosttid og spise frokost på en typisk katalansk havnerestaurant. Begynn dagen med et besøk til den vakre botaniske hagen på Cap Roig, eller forkort din dag med en halvtimes spasertur til morgendagens destinasjon, Llafranc.
Vandring: 11 km, 4 t.

Dag 5. Llafranc - Begur
En moderat vandretur venter på dere. Turen veksler mellom moderat og krevende og det vandres langs kysten men også på stier som fører lengere inn i landområdet. Dagen begynner med en lille vandring opp til Sant Sebastià fyrtårnet hvorfra det finnes en spektakuler utsikt over havet og landområdet foran Pyreneene. Det passeres flere bukter – Pedrosa, Roig og Tamariu - før man når frem til Begur.
Vandring: 12.5 km, 4 t.

Dag 6. Begur
Begur ligger i hjertet av Emporda. Her er strandene de vakreste i Costa Brava. Begur’s gamle bydel er hjemmested for mange historiske monument. Her i Begur ligger otte bukter og små strender. Esclanyà, en lille landsby som er omsluttet av Begur, og miljøomgivelsene gjør området til et uimotståelig reisemål.

Dag 7. Avreise
Avreise etter frokost eller forleng selv ferien i Catalonia


Praktisk informatjon: ► Du kan fly til Barcelona flyplass eller til Girona. Det er mange busser mellom Barcelona og byene langs Costa Brava, som du kan se på www.sarfa.com ► Vandring på 10-12 km hver dag på noen ganger ulendte terrenget på en høyde på 100 meter over havet. Ruta er merket med røde og hvite tegninger og tegn. ►Privat transport kan arrangeres til og fra flyplassen - ta kontakt med oss ​​for pris.

Anbefalet reiseperiode: april – juni, august - oktober

Nødvendig utstyr: fjellsko, sokker, liten ryggsekk, vannflaske (1l), solbriller, solkrem, lue, regnfrakk, insektmiddel


Prisen inkluderer:
Overnatting i standard hotell med frokost
roadbook på engelsk
turistskatt
bagasjetransport

Ikke inkludert:
Flybilletter
transfer til/fra flyplassen
drinker og måltider som ikke er nevnt i programmet
kort
inngangsbilletter
tips
reiseforsikring
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Enkelromstilleg: Mars - juni + september - oktober: 1660 NOK; juli + august: 2280 NOK
tilleg for halvpensjon: 1660 NOK
kart (1:30 000): 120 NOK


Bilder


Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania (Vurdert 4.87 / 5 Basert på 254 Anmeldelser.)
Pris
5700 NOK
Varighet
7 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
4700 NOK
Varighet
7 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Man flyver til Barcelona eller Girona lufthavn.

Billetter mellom Olso og Barcelona kan bokes med Norwegian, Ryan Air, Air Berlin, Swiss, Lufthansa.

Det er vigtigt at vide at man rejser 2-3 timer med offentlig transport mellom lufthavnen i Barcelona og Ripoll / Ribes de Freser. Husk derfor at det er bedst at velge et morgonfly til Barcelona og en senere afgang for hjemrejsen.Alternativt kan man bestille extra overnatning i Barcelona (kontakt os for et tilbud).

Du kan reservere flybilletten selv eller bestille den hos os mod et mindre ekspeditionsgebyr (NOK 300 per billet).

 

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
SPCOSTB
Rundreise I Vietnam 8550 NOK, 11 Dager

Rundreise I Vietnam

 Vietnam er blitt til ett av de mest populære feriemålene i Asia. Dette er et land med mange...
8 dagers tur til Iran 5550 NOK, 8 Dager

8 dagers tur til Iran

Oppdag den klassiske Persia og moderne Iran - en reise utover det vanlige med garantert avgang...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 5600 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Opplev Bulgaria på våren når frukttrærne blomstrer, eller på sommeren når solens varme gjør dagene...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....