Vandreferie på Naxos og Santorini

Vandreferie på Naxos og Santorini

Oppdag to av de vakreste øyene i Kykladene i en tur: Santorini og Naxos. Santorini er som ingen annen sted på jorden: en gammel øy som utviste en av de største vulkanske utbruddene i historien. Her er alt lysere: de hvitkalkede kubeformede husene, lapis lazulihavet og solnedgangene som lyser opp kalderaen. Naxos er en øy av kontraster: på den ene siden har du den livlige byen og strendene mens på den annen siden er det landsbysiden der livet fortsatt er veldig tradisjonelt.

Høydepunkter:
Zas-fjellet – det høyeste fjellet i Naxos øya med forbausende utsikter over olivenluder og det blå Egeerhavet
♦ De fargerike bratte klippene av Santorini
Den gamle Thira – hovedstaden av Santorini øya under Romerske tider


Reiseplan:

Dag 1. Athen - Naxos
Ankomst til Athen flyplass og transfer til havnen i Piraeus hvorfra du drar med ferge til Naxos om ettermiddagen. Fergen tar 5,5 timer og du ankommer til Naxos rundt midnatt. Hvis flyet ditt ikke tillater deg å reise til Naxos samme dag som du ankommr må du bestille en ekstra natt i Athen og så reiser du til Naxos neste dag tidlig om morgenen. Overnatting i Naxos.

Dag 2. Chalki til Melanes
Du tar en taxi eller en offentlig buss til Chalki som ligger mitt i Tragea-sletten. I dag utforsker du dette fruktbare landet med olivenlunder og rik vegetasjon. Det er noen oliventrær som er over tusen år gamle! Du går på brosteinsbelagte stier via den venetianske festningen Ano Kastro til et gammelt marmorbrudd hvor du finner en 10 m høy statue av en uferdig Kouros fra det 6. århundre f. Kr. Dagens tur slutter i den nærliggende landsbyen Melanes hvorfra du tar en taxi eller offentlig buss tilbake til hotellet. Overnatting i Naxos
Vandring: 3,5/4,5/7 timer, høydeforskjell: +150/300/400m / -150/350/400m, ca. 10/14/19 km

Dag 3. Zas-fjellet
Dagens tur begynner fra Filoti som du kommer til med taxi eller offentlig buss. Fra denne landsbyen, bygget ved foten av Zas-fjellet starter du din tur til toppen av dette legendariske fjellet. Du kan også se grotten der ifølge legenden Zeus, faren til alle gudene, ble sykt av en ørn. Etter at du har gått ned, kan du fortsette turen til Apiranthos. Fra Apiranthos kan du gå tilbake via Mt. Fanaris sadel til Filoti – en vakker tur med fantastisk utsikt. Overnatting i Naxos.
Høydeforskjell: +500/900m / -500/900m, ca. 13/19 km

Dag 4. Naxos – Santorini
I dag tar du fergen fra Naxos til Santorini som vanligvis avgår rundt kl. 12.00 og kommer frem til Santorini 3 timer senere. Om morgenen kan du besøke slottet i Naxos (Chora) og besøke museet der. Eller hvis du vill kan du slappe av på sandstranden Agios Georgios. Du går inn i det neddykkede krateret av den gamle vulkanen med fergebåt – en uforglemmelig opplevelse. De bratte, fargede klippene og de hvitkalkede landsbyene på toppan skal imponere deg. Det er sagt at vulkanutbrudden her for 3,600 år siden har avsluttet den minoiske sivilisasjonen. Overnatting i Santorini.

Dag 5. Perissa – Akrotiri
Transfer til Perissa der du begynner å klatre via en gammel sti til en blåsende sadel. Denne del er en av de få stedene som eksisterer fra før den ødeleggende vulkanske utbrudden. Etterpå går du opp til det gamle Thira. Deretter går du ned via en gammel sti til de stille inre delene av øya. Du går gjennom vingårder (Santorini produserer førsteklasses viner) og langs pittoreske landsbyer. Gjennom dette landskap av vulkansk aske og langs den svarte stranden går du tilbake til Akrotiri landsbyn. Overnatting i Santorini.
Vandring: 5,5 timer, høydeforskjell: +580m/-550m, ca. 13 km

Dag 6. Fira – Oia
Du reiser med offentlig buss til Fira – Santorini’s hovedstad. Her kan du utforske de smale gatene i den hvitkalkede byen, bygget på toppen av de vulkanske klippene. Her kan du også finne noen interessante museer som det forhistoriske Thira museet og det arkeologiske museet. Om ettermiddagen går du langs den berømte veien mellom Fira og Oia. Leden gir deg muligheten å se noen av de mest fantastiske utsiktene over lagunen og de spektakulære klippene. For det meste går leden langs en gin og bred mulebane. Fra Oia har du transfer tilbake til hotellet. Overnatting i Santorini.
Vandring: 3 timer, høydeforskjell: +300m/-400m, ca. 10,3 km

Dag 7. Akrotiri – Santorini – Athen
Om morgenen er det fritid og mulighet til å besøke det arkeologiske området Akrotiri: den greske Pompeii som åpnet våren 2012 etter at den hadde blitt stengt i mange år. Transfer til havnen hvorfra du reiser med en modern ferge til Piraeus. Reisen pleier å ta 8 timer. Ved ankomst har du organisert transfer med taxi til hotellet i Athen. Overnatting i Athen.
Vandring: 1,5 timer, høydeforskjell: 134m/120m, ca. 5,2 km

Dag 8. Avreise
Hvis flyet ditt er litt senere kan du besøke Akropolisen og Akropolis museet før du tar undergrunnsbane eller buss til flyplassen.


Prisen inkluderer:
7 netter på små hoteller med frokost (3 netter i Naxos
3 i Santorini og 1 i Athen)
Taxi transfer Athen flyplass – Piraeus ELLER hotellet i Athen – Piraeus
Alle transfer ifg program
Taxi transfer Akrotiri – Perissa og Oia – Akrotiri i Santorini
Taxi transfer Piraeus – Athen
Alle nødvendige fergebilletter (alle er turistklass utenom Santorini-Athen der det kommer til å være en sete av flytype)
24 timers telefonassistanse
Detaljerte rutebeskrivelser på engelsk
GPS-spor av denne turen på forespørsel og etter bestilling

Ikke inkludert:
flybilletter
måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i programmet
entreer
transfers som ikke er nevnt i programmet
forsikringer
personlige utgifter
driks

Tilleggstjenester:
“solo traveler” tillegg : 1/4 - 9/6 og 26/9 - 25/10: 3845 NOK; 10/6 - 28/6 og 1/9 - 25/9 - 4055 NOK; 29/6 - 14/7 - 4055 NOK - vennligst vær oppmerksom på at prisen kan justeres
enkeltrom
ekstra overnattinger i Santorini
Naxos eller Athen – pris kommer an på reiseperioden
transfer til flyplassen for avreise bestilles på forhånd.


Bilder


Vandreferie på Naxos og Santorini (Vurdert 4.94 / 5 Basert på 412 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
Min. 1
Reservation System Code
GRNAXSELF
Det beste fra Bulgaria 7700 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7700 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Det beste av Kenya for en uke 15800 NOK, 8 Dager

Det beste av Kenya for en uke

Kenya er et av de reisemålene som vi virkelig kan si at det har alt. Det er hjemmet til Masai Mara...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...