Transbalkan-trek på egen hånd i Bulgaria

Transbalkan-trek på egen hånd i Bulgaria 6850 NOK, 8 Dager

Denne vandringsturen følger ryggen av den lengste fjellkjede i Bulgaria, som også har gitt navnet på hele halvøya, og går ned på sørsiden til den vakreste byen fra den bulgarske renessanseperiode - Koprivshtitsa. Turen er veldig variert - de første dagene følger du lettere fotturer till de nedre delene av fjellet blant pittoreske landsbyer og klostre. Men i motsetning til vår andre Teteven Balkan-tur, som fokuserer mer på etnografi og natur, legges her vekt på opplevelsen i høyfjellet. Turen krever imidlertid god fysisk form, da bagasjetransport ikke vil være mulig de tre siste dagene av turen.

Turens høydepunkter:
Sentral- Balkan Nasjionalparken (716 km2) ble etablert for å bevare den unike naturen til Sentral-Balkan -fjellet. En tredjedel av parkens territorium består av ni reservater, fire av dem - Boatin, Tzarichina, Steneto og Djendema er en del av verdens Biosphere Reserves Network under UNESCOs "Man and Biosphere" -program.
Glozhene-klosteret ble bygget på 1200-tallet av den ukrainske prinsen Glozh, og huser et ikon,som er rundt 1000 år gammelt.
Koprivstitza er en historisk by, et arkitektureservat som fremdeles bevarer atmosfæren i den bulgarske nasjonale vekkelse/ renessanseperioden. 


Reiseplan:   

Dag 1. Sofia
Ankomst til lufthavnen i Sofia. Transfer til hotellet for overnatting. - / - / -


Dag 2. Sofia - Saeva Dupka-hulen - Glozhene-klosteret - Golyam Izvor (550 m)

Etter frokost tar en 1,5 timers kjøretur oss til Saeva Dupka-hulen. De fem salene og 400 meter med korridorer tilbyr noen av de vakreste huleformasjonene i landet. Besøket tar omtrent en time, og deretter kjører vi til landsbyen Glozhene ved utkanten der vandringsturen vår starter. En time senere når vi Glozhene-klosteret, som ligger på en klippe høyt over dalen Vit-elven. Et 1000 år- gammelt ikon av St. Georg befinner seg i klosteret. Fra klosteret fortsetter vi til Golyam Izvor for overnatting. F / - / M.
Turgåing: 3-4 timer; + 650 / -590 m Måltider

Dag 3. Golyam Izvor - Chertigrad (1280 moh.) - Yamna (750 m) - Lopian (500 m)
En kort kjøretur tar oss ved slutten av landsbyen der turen vår starter. Vi følger bare en grusvei som passerer den lille forlatte landsbyen Slatina. Etter å ha passert den begynner stien å klatre blant bregner og beitemark og etter 3,5 timers tur når vi Chertigrad, hvor vi stopper for lunsj. Chertigrad er en antikkfestning, bygget av trakene i 4-3-tallet f.Kr. Det er ikke mye igjen fra festningen, men stedet har fantastisk utsikt over Balkan-området. Vi ankommer landsbyen Yamna etter ytterligere 1,5 timers spasertur sørvest. Etter det får du en kort transfer til landsbyen Lopian. Middag og overnatting på pensjonat. F / - / M.
Turgåing: 5-6 timer; + 730 / -540m

Dag 4. Lopian - Svishtplaz-hytta (1470 m)
I dag er vi på vei mot toppen av Det sentrale Balkan for å bli med de neste tre dagene en av de lengste europeiske fjellstiene Kom-Emine. Til Svishtiplaz-hytta går to forskjellige stier som passerer gjennom gamle bøkeskoger.  F / - / M
Turgåing: 5-6 timer; + 720m

Dag 5. Svishtiplaz - Momina Polyana-hytten (1640 m)
Det meste av stien i dag ligger over tregrensen og følger den internasjonale Kom-Emine-veimerkingen. Vi går i en høyde av 1800-2000 m, klatrer Mt Kossitsa (2000 m), Mt Paskal (2029) og Mt Kartala (2031) før vi går ned til Momina Polyana-hytten, hvor vi overnatter. F / - / M.
Turgåing: 5 timer; + 550 / -480 m;

Dag 6. Momina Polyana - Benkovski-hytten (1540 m)
Nok en dag med fjelltur. Fra Momina Polyana-hytten begynner vi igjen å klatre opp åsen til Mt Kartala, hvorfra vi fortsetter langs mot øst. Vi passerer den forlatte hytten Planinski Izvori, hvor hundrevis av ville hester beiter fritt før vi klatrer opp på det høyeste punktet i turen vår - Mt. Tetevenska Baba - 2070 moh. fra der vi begynner å gå ned til Popovi Grobove-salen (Antonski -passet). Her forlater vi stien nedover nordøst, og etter ytterligere 1-1,5 timers gange og forbi noen gjeterhytter når vi den lille Benkovski-hytten. F / - / M.
Turgåing: 4,5 - 5 timer; + 430 / -530 m;

Dag 7. Benkovski - Popovi Grobove - Anton (810 m) - Koprivshtitza
På den siste trekkdagen går vi tilbake til Popovi Grobove-salen, hvorfra vi starter en bratt nedstigning mot sør på den andre siden av fjellet. Vårt kjøretøy med resten av bagasjen vil vente i sentrum av landsbyen Anton for å kjøre oss ytterligere 20 km til hotellet vårt i Koprivshtitza. Koprivshtitza er den mest interessante, vakreste og viktigste byen fra den nasjonale vekkelsesperioden i Bulgaria (også kalt renessanse). Den særegne arkitekturen, fargerike hus, brosteinsgater og gamle kirker har bevart renessanseånden gjennom flere tiår i det moderne Bulgaria. I midten av 1800-tallet Koprivshtitsas økonomiske og åndelige fremgang gjorde byen til et symbol på den gjenopplivende nasjonen. F / - / -
Turgåing: 4-4,5 timer; + 260 / -980 m;

Dag 8. Koprivshtitza - Sofia
Om morgenen blir du kjørt sammen med bagasjen din fra Koprivshtitsa til Sofia- lufthavn for avreise.
F / - / -
 


Prisen inkluderer:
Privat flyplasstransport fra/til Sofia- flyplass dag 1 og 8
all transport iht. reiserute
bagasjetransport fra dag 1 til 4
standarthoteller med eget bad (dag 1 og 7)
gjestehus med felles fasiliteter (dag 2 og 3) og i fjellhytter (dag 4,5,6)
7 frokoster + 5 middager
veibok og kart
MVA og alle lokale avgifter

Tilleggstjenester:
flyplasstransport utenfor turplanen: 15 EUR per transport for kjøretøy 1-3 pax / 25 EUR for kjøretøy 4-7 pax


Bilder


Transbalkan-trek på egen hånd i Bulgaria (Vurdert 4.96 / 5 Basert på 57 Anmeldelser.)
Pris
6850 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1450 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-8
Reservation System Code
BGTRBLSELF
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...