Transbalkan-trek på egen hånd i Bulgaria

Transbalkan-trek på egen hånd i Bulgaria 6500 NOK, 8 Dager

Denne vandringsturen følger ryggen av den lengste fjellkjede i Bulgaria, som også har gitt navnet på hele halvøya, og går ned på sørsiden til den vakreste byen fra den bulgarske renessanseperiode - Koprivshtitsa. Turen er veldig variert - de første dagene følger du lettere fotturer till de nedre delene av fjellet blant pittoreske landsbyer og klostre. Men i motsetning til vår andre Teteven Balkan-tur, som fokuserer mer på etnografi og natur, legges her vekt på opplevelsen i høyfjellet. Turen krever imidlertid god fysisk form, da bagasjetransport ikke vil være mulig de tre siste dagene av turen.

Høydepunkter:
♦ Sentral- Balkan Nasjionalparken (716 km2) ble etablert for å bevare den unike naturen til Sentral-Balkan -fjellet. En tredjedel av parkens territorium består av ni reservater, fire av dem - Boatin, Tzarichina, Steneto og Djendema er en del av verdens Biosphere Reserves Network under UNESCOs "Man and Biosphere" -program.
♦ Glozhene-klosteret ble bygget på 1200-tallet av den ukrainske prinsen Glozh, og huser et ikon,som er rundt 1000 år gammelt.
♦ Koprivstitza er en historisk by, et arkitektureservat som fremdeles bevarer atmosfæren i den bulgarske nasjonale vekkelse/ renessanseperioden.


Reiseplan:   

Dag 1. Sofia
Ankomst til lufthavnen i Sofia. Transfer til hotellet for overnatting. - / - / -

Dag 2. Sofia - Saeva Dupka-hulen - Glozhene-klosteret - Golyam Izvor (550 m)
Etter frokost tar en 1,5 timers kjøretur oss til Saeva Dupka-hulen. De fem salene og 400 meter med korridorer tilbyr noen av de vakreste huleformasjonene i landet. Besøket tar omtrent en time, og deretter kjører vi til landsbyen Glozhene ved utkanten der vandringsturen vår starter. En time senere når vi Glozhene-klosteret, som ligger på en klippe høyt over dalen Vit-elven. Et 1000 år- gammelt ikon av St. Georg befinner seg i klosteret. Fra klosteret fortsetter vi til Golyam Izvor for overnatting.

Dag 3. Golyam Izvor - Chertigrad (1280 moh.) - Yamna (750 m) - Lopian (500 m)
En kort kjøretur tar oss ved slutten av landsbyen der turen vår starter. Vi følger bare en grusvei som passerer den lille forlatte landsbyen Slatina. Etter å ha passert den begynner stien å klatre blant bregner og beitemark og etter 3,5 timers tur når vi Chertigrad, hvor vi stopper for lunsj. Chertigrad er en antikkfestning, bygget av trakene i 4-3-tallet f.Kr. Det er ikke mye igjen fra festningen, men stedet har fantastisk utsikt over Balkan-området. Vi ankommer landsbyen Yamna etter ytterligere 1,5 timers spasertur sørvest. Etter det får du en kort transfer til landsbyen Lopian. Middag og overnatting på pensjonat.

Dag 4. Lopian - Svishtplaz-hytta (1470 m)
I dag er vi på vei mot toppen av Det sentrale Balkan for å bli med de neste tre dagene en av de lengste europeiske fjellstiene Kom-Emine. Til Svishtiplaz-hytta går to forskjellige stier som passerer gjennom gamle bøkeskoger.

Dag 5. Svishtiplaz - Momina Polyana-hytten (1640 m)
Det meste av stien i dag ligger over tregrensen og følger den internasjonale Kom-Emine-veimerkingen. Vi går i en høyde av 1800-2000 m, klatrer Mt Kossitsa (2000 m), Mt Paskal (2029) og Mt Kartala (2031) før vi går ned til Momina Polyana-hytten, hvor vi overnatter.

Dag 6. Momina Polyana - Benkovski-hytten (1540 m)
Nok en dag med fjelltur. Fra Momina Polyana-hytten begynner vi igjen å klatre opp åsen til Mt Kartala, hvorfra vi fortsetter langs mot øst. Vi passerer den forlatte hytten Planinski Izvori, hvor hundrevis av ville hester beiter fritt før vi klatrer opp på det høyeste punktet i turen vår - Mt. Tetevenska Baba - 2070 moh. fra der vi begynner å gå ned til Popovi Grobove-salen (Antonski -passet). Her forlater vi stien nedover nordøst, og etter ytterligere 1-1,5 timers gange og forbi noen gjeterhytter når vi den lille Benkovski-hytten.

Dag 7. Benkovski - Popovi Grobove - Anton (810 m) - Koprivshtitza
På den siste trekkdagen går vi tilbake til Popovi Grobove-salen, hvorfra vi starter en bratt nedstigning mot sør på den andre siden av fjellet. Vårt kjøretøy med resten av bagasjen vil vente i sentrum av landsbyen Anton for å kjøre oss ytterligere 20 km til hotellet vårt i Koprivshtitza. Koprivshtitza er den mest interessante, vakreste og viktigste byen fra den nasjonale vekkelsesperioden i Bulgaria (også kalt renessanse). Den særegne arkitekturen, fargerike hus, brosteinsgater og gamle kirker har bevart renessanseånden gjennom flere tiår i det moderne Bulgaria. I midten av 1800-tallet Koprivshtitsas økonomiske og åndelige fremgang gjorde byen til et symbol på den gjenopplivende nasjonen.

Dag 8. Koprivshtitza - Sofia
Om morgenen blir du kjørt sammen med bagasjen din fra Koprivshtitsa til Sofia- lufthavn for avreise.


Prisen inkluderer:
Privat flyplasstransport fra/til Sofia- flyplass dag 1 og 8
all transport iht. reiserute
bagasjetransport fra dag 1 til 4
standarthoteller med eget bad (dag 1 og 7)
gjestehus med felles fasiliteter (dag 2 og 3) og i fjellhytter (dag 4,5,6)
7 frokoster + 5 middager
veibok og kart
MVA og alle lokale avgifter

Tilleggstjenester:
flyplasstransport utenfor turplanen: 15 EUR per transport for kjøretøy 1-3 pax / 25 EUR for kjøretøy 4-7 pax


Bilder


Transbalkan-trek på egen hånd i Bulgaria (Vurdert 4.96 / 5 Basert på 77 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
6500 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1250 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-8
Reservation System Code
BGTRBLSELF
Det beste fra Bulgaria 7700 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Det beste av Kenya for en uke 15800 NOK, 8 Dager

Det beste av Kenya for en uke

Kenya er et av de reisemålene som vi virkelig kan si at det har alt. Det er hjemmet til Masai Mara...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 25200 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...