Rundreise i Ghana, Togo og Benin

Rundreise i Ghana, Togo og Benin 22250 NOK, 12 Dager

Fargerike festivaler og voodoo i Vestafrika.

En reise gjennom 3 små vestafrikanske land, hvor vi opplever fargerike festivaler og kommer i nærheten av voodoo religionens røtter, Ashanti begravelser og glødedans. Det er en reise gjennom kulturer med særegne ritualer og med sterke påminnelser om slaveriet og den europeiske kolonialismen langs Guineabukten i Vestafrika. Men Vestafrika er også vakre strande, tropiske jungler, sletter og laguner. Det er gjestfrihet og imøtekommenhet i et lite hjørne av det store afrikanske kontinentet.

OBS! Hver sjette søndag i året feirer de Ashanti folk Akwasidae Festivalen - fargerike feiringen med ritualer, danser og sanger, som ærer Ashanti forfedrene. Denne festivalen er neste i betydning bare til nasjonaldagen.

Turens høydepunkter:
♦ Voodoo kulturen

Festningen i Elmina - et dystert minne om slaveriet.
Kongepalasset i Abomey - Benins største attraksjon
 


Reiseplan:   

Dag 1. Accra – Ghanas hovedstad
Møte med lokalguiden og transfer (12 km) til hotellet.

Dag 2. Accra, Accra-Elmina
Spasertur i forstaden Nima om morgenen for å se den lokale hverdagen og deretter har vi byrundtur i Accra for å besøke Kunstsenteret for Nasjonal Kultur og mausoleet Kwame Nkrumah. Vi kjører gjennom fiskeværet James Town der vi kan klatre til toppen av det gamle fyret for en flott utsikt over byen. Vi avreiser til den Sentrale regionen og på veien dit besøker vi et sted der tradisjonelle kistemakere jobber (de skaper kister ifølge personenes tilhørighet).
Overnatting i Elmina.

Dag 3. Elmina, Cape Coast
Sightseeing i Elmina og Cape Coast. Vi besøker fortene so mer relatert til slavehandel, porten i Elmina, fiskeværet og Asafo helligdommene.

Dag 4. Elmina - Kumasi
Fra Elmina til Kumasi gjennom regnskogen. Vi besøker Kakum National Park og Hans Botten resort. Ankomst til Kumasi og besøk til Kumasi Kultursenter.

Dag 5. Kumasi - Brong-Ahafo
Vi besøker Manyiah Palace, sentret av Ashanti kongeriket. Vi blir med på Akwasidae Festivalen om dere har valt en periode som faller sammen med den. Etterpå besøker vi landsbyene Ahwiaa og Ntonso, berømt for deres håndverk. På vei til Brong-Ahofo besøker vi Kintampo fossen.

Dag 6. Bron-Ahafo - Tamale
Dagen begynner med en tur til Boabeng-Fiema Ape Helligdom - Ghanas mest kjente eksempel på tradisjonell afrikansk bevaring. Siden fortsetter til Tano Boase – klippeformasjonene med hengende klippepartier.
Transfer til Tamale.

Dag 7. Tamale - Kara, Togo
I dag besøker vi en hekseby på vei til grensen med Togo. Vi besøker også landsbyer der folk fra Dagomba og Konkomba stammene bor og vi møter også Bassar stammen. Vi krysser grensen med Togo og ankommer til Kara.

Dag 8. Kara - Sokode
På veien til Sokode besøker vi Tamberma dalen hvor husene ser ut som festninger og besøker håndsverkene i Losso Soukala og Kodhani. Om kvelden er det mulighet å se ilddansen av Tem stammen i Tinadu.

Dag 9. Sokode - Abomey, Benin
Vi besøker det tradisjonelle vevinsentret og Sokode markedet. Avreise gjennom Atakpame og på veien besøker vi det fargerike Anie markedet og Kotokoli. Vi besøker også de tradisjonelle såpemakene der vi kan lære oss å lage såpe. Endelig, besøker vi "Blacksmiths Quarter" før vi krysser grensen til Abomey.

Dag 10. Abomey - Ouidah
Vi besøker Kongepalasset i Abomey, som er en del av UNESCOs verdensarvliste, det historiske museet og den underjordiske byen Agongionto i Bohicon. Etterpå fortsetter vi til Ganvie (den afrikanske Venezia) og Ouidah der vi overnatter.Det er også mulighet for utflukt til landsbyen på påler i Nokwe sjøen.

Dag 11. Ouidah - Lome, Togo
Vi begynner dagen med besøk til Den Hellige Skogen og "The Temple of Pythons" - begge er viktige voodoo helligdommer. Vi krusser grensen med Togo og ankommer til Lome som er Togos hovedstad. Sightseeing i byen - Nasjonalmuseet, Selvstendighetstorget, voodoo helligdommer, den katolske katedralen og markedet Grand Marche.

Dag 12. Lome - Ada, Ghana
Vi kjører øver grensen til Ghana og tillbrinder dagen i en resort med ulike muligheter: tur til et fiskevær som ligger i nærheten; seiling med båt lands Volra flodens delta; vannaktiviteter med jets, vannski etc. 

Dag 13. Avreise
Fritid inntil transfer til flyplassen i Accra for flyavgang mot Europa.

Prisen inkluderer: ►Overnatting på  3*** hotell inkl. frokost. ►all transport i forbindelse med programmet i buss med aircondition, lokal sjåfør/ guide ►engelsktalende lokalguide ►alle entréer ►turleder fra Penguin (gjelder bare for 18:e oktober med min. 8 personer i gruppen)

Prisen inkluderer ikke: måltider utover det nevnte ►flybilletter ►drikkevarer ►drikkepenge ►forsikringer ►vaksinasjoner ►visum ►Gul feber og malaria vaksinasjon (et krav for deltakelse)

Eventuelle tillegg: Tillegg for enkeltrom

Visum: Det skal ansøkes om visa til alle tre land: vennligst sjekk med de lokale ambassadene

Forsikringer: Reiseforsikring anbefales kraftigt av Penguin Travel. Ring os for at bestille.   


Bilder


Rundreise i Ghana, Togo og Benin (Vurdert 4.96 / 5 Basert på 366 Anmeldelser.)
Pris
21800 NOK
Varighet
12 Dager
Enkeltromtillegg
3900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
22250 NOK
Varighet
12 Dager
Enkeltromtillegg
4150 NOK
Status
Lukket
Pris
22250 NOK
Varighet
12 Dager
Enkeltromtillegg
4150 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
WESTAFRIKA
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...