Rundreise i Ghana, Togo og Benin

Rundreise i Ghana, Togo og Benin 22250 NOK, 12 Dager

Fargerike festivaler og voodoo i Vestafrika. En reise gjennom 3 små vestafrikanske land, hvor vi opplever fargerike festivaler og kommer i nærheten av voodoo religionens røtter, Ashanti begravelser og glødedans. Det er en reise gjennom kulturer med særegne ritualer og med sterke påminnelser om slaveriet og den europeiske kolonialismen langs Guineabukten i Vestafrika. Men Vestafrika er også vakre strande, tropiske jungler, sletter og laguner. Det er gjestfrihet og imøtekommenhet i et lite hjørne av det store afrikanske kontinentet. OBS! Hver sjette søndag i året feirer de Ashanti folk Akwasidae Festivalen - fargerike feiringen med ritualer, danser og sanger, som ærer Ashanti forfedrene. Denne festivalen er neste i betydning bare til nasjonaldagen.

Høydepunkter:
♦ Voodoo kulturen

Festningen i Elmina - et dystert minne om slaveriet.
Kongepalasset i Abomey - Benins største attraksjon


Reiseplan:

Tur og inkluderte tjenester blir for øyeblikket oppdatert for 2024
Se gjeldende reiserute og inkluderte tjenester
her

Dag 1. Accra – Ghanas hovedstad
Møte med lokalguiden og transfer (12 km) til hotellet.

Dag 2. Accra, Accra-Elmina
Spasertur i forstaden Nima om morgenen for å se den lokale hverdagen og deretter har vi byrundtur i Accra for å besøke Kunstsenteret for Nasjonal Kultur og mausoleet Kwame Nkrumah. Vi kjører gjennom fiskeværet James Town der vi kan klatre til toppen av det gamle fyret for en flott utsikt over byen. Vi avreiser til den Sentrale regionen og på veien dit besøker vi et sted der tradisjonelle kistemakere jobber (de skaper kister ifølge personenes tilhørighet).
Overnatting i Elmina.

Dag 3. Elmina, Cape Coast
Sightseeing i Elmina og Cape Coast. Vi besøker fortene so mer relatert til slavehandel, porten i Elmina, fiskeværet og Asafo helligdommene.

Dag 4. Elmina - Kumasi
Fra Elmina til Kumasi gjennom regnskogen. Vi besøker Kakum National Park og Hans Botten resort. Ankomst til Kumasi og besøk til Kumasi Kultursenter.

Dag 5. Kumasi - Brong-Ahafo
Vi besøker Manyiah Palace, sentret av Ashanti kongeriket. Vi blir med på Akwasidae Festivalen om dere har valt en periode som faller sammen med den. Etterpå besøker vi landsbyene Ahwiaa og Ntonso, berømt for deres håndverk. På vei til Brong-Ahofo besøker vi Kintampo fossen.

Dag 6. Bron-Ahafo - Tamale
Dagen begynner med en tur til Boabeng-Fiema Ape Helligdom - Ghanas mest kjente eksempel på tradisjonell afrikansk bevaring. Siden fortsetter til Tano Boase – klippeformasjonene med hengende klippepartier.
Transfer til Tamale.

Dag 7. Tamale - Kara, Togo
I dag besøker vi en hekseby på vei til grensen med Togo. Vi besøker også landsbyer der folk fra Dagomba og Konkomba stammene bor og vi møter også Bassar stammen. Vi krysser grensen med Togo og ankommer til Kara.

Dag 8. Kara - Sokode
På veien til Sokode besøker vi Tamberma dalen hvor husene ser ut som festninger og besøker håndsverkene i Losso Soukala og Kodhani. Om kvelden er det mulighet å se ilddansen av Tem stammen i Tinadu.

Dag 9. Sokode - Abomey, Benin
Vi besøker det tradisjonelle vevinsentret og Sokode markedet. Avreise gjennom Atakpame og på veien besøker vi det fargerike Anie markedet og Kotokoli. Vi besøker også de tradisjonelle såpemakene der vi kan lære oss å lage såpe. Endelig, besøker vi "Blacksmiths Quarter" før vi krysser grensen til Abomey.

Dag 10. Abomey - Ouidah
Vi besøker Kongepalasset i Abomey, som er en del av UNESCOs verdensarvliste, det historiske museet og den underjordiske byen Agongionto i Bohicon. Etterpå fortsetter vi til Ganvie (den afrikanske Venezia) og Ouidah der vi overnatter.Det er også mulighet for utflukt til landsbyen på påler i Nokwe sjøen.

Dag 11. Ouidah - Lome, Togo
Vi begynner dagen med besøk til Den Hellige Skogen og "The Temple of Pythons" - begge er viktige voodoo helligdommer. Vi krusser grensen med Togo og ankommer til Lome som er Togos hovedstad. Sightseeing i byen - Nasjonalmuseet, Selvstendighetstorget, voodoo helligdommer, den katolske katedralen og markedet Grand Marche.

Dag 12. Lome - Ada, Ghana
Vi kjører øver grensen til Ghana og tillbrinder dagen i en resort med ulike muligheter: tur til et fiskevær som ligger i nærheten; seiling med båt lands Volra flodens delta; vannaktiviteter med jets, vannski etc. 

Dag 13. Avreise
Fritid inntil transfer til flyplassen i Accra for flyavgang mot Europa.


Bilder


Rundreise i Ghana, Togo og Benin (Vurdert 4.96 / 5 Basert på 390 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
22250 NOK
Varighet
12 Dager
Enkeltromtillegg
4150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
22250 NOK
Varighet
12 Dager
Enkeltromtillegg
4150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
22250 NOK
Varighet
12 Dager
Enkeltromtillegg
4150 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
WESTAFRIKA
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Rundreise i Senegal og Gambia 15900 NOK, 10 Dager

Rundreise i Senegal og Gambia

Land av ørken, tropiske skoger og fantastiske kyster. På denne unike rundereisen i Vest-Afrika...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...