Rundreise i Ghana, Togo og Benin

Rundreise i Ghana, Togo og Benin 18250 NOK, 13 Dager

Fargerike festivaler og voodoo i Vestafrika.

En reise gjennom 3 små vestafrikanske land, hvor vi opplever fargerike festivaler og kommer i nærheten av voodoo religionens røtter, Ashanti begravelser og glødedans. Det er en reise gjennom kulturer med særegne ritualer og med sterke påminnelser om slaveriet og den europeiske kolonialismen langs Guineabukten i Vestafrika. Men Vestafrika er også vakre strande, tropiske jungler, sletter og laguner. Det er gjestfrihet og imøtekommenhet i et lite hjørne av det store afrikanske kontinentet.

Gruppetur med Akwasidae Festival: 18/10/2017 - med turleder fra Penguin Travel (min 8. personer) og en spesialpris - 17200 NOK. Gruppen skal delta i oktoberfeiringen av Akwasidae Festival.

OBS! Hver sjette søndag i året feirer de Ashanti folk Akwasidae Festivalen - fargerike feiringen med ritualer, danser og sanger, som ærer Ashanti forfedrene. Denne festivalen er neste i betydning bare til nasjonaldagen. Akwasidae Festivalen kan inkluderes i 2017 reiseplanen ved følgende avreisedatoer:
08/02, 13/03, 03/05, 14/06, 26/07, 06/09, 18/10, 29/11

Turens høydepunkter:
♦ Voodoo kulturen

Festningen i Elmina - et dystert minne om slaveriet.
Kongepalasset i Abomey - Benins største attraksjon
 


Reiseplan:   

Dag 1. Accra – Ghanas hovedstad
Møte med lokalguiden og transfer (12 km) til hotellet.

Dag 2. Accra, Accra-Elmina
Spasertur i forstaden Nima om morgenen for å se den lokale hverdagen og deretter har vi byrundtur i Accra for å besøke Kunstsenteret for Nasjonal Kultur og mausoleet Kwame Nkrumah. Vi kjører gjennom fiskeværet James Town der vi kan klatre til toppen av det gamle fyret for en flott utsikt over byen. Vi avreiser til den Sentrale regionen og på veien dit besøker vi et sted der tradisjonelle kistemakere jobber (de skaper kister ifølge personenes tilhørighet).
Overnatting i Elmina.

Dag 3. Elmina, Cape Coast
Sightseeing i Elmina og Cape Coast. Vi besøker fortene so mer relatert til slavehandel, porten i Elmina, fiskeværet og Asafo helligdommene.

Dag 4. Elmina - Kumasi
Fra Elmina til Kumasi gjennom regnskogen. Vi besøker Kakum National Park og Hans Botten resort. Ankomst til Kumasi og besøk til Kumasi Kultursenter.

Dag 5. Kumasi - Brong-Ahafo
Vi besøker Manyiah Palace, sentret av Ashanti kongeriket. Vi blir med på Akwasidae Festivalen om dere har valt en periode som faller sammen med den. Etterpå besøker vi landsbyene Ahwiaa og Ntonso, berømt for deres håndverk. På vei til Brong-Ahofo besøker vi Kintampo fossen.

Dag 6. Bron-Ahafo - Tamale
Dagen begynner med en tur til Boabeng-Fiema Ape Helligdom - Ghanas mest kjente eksempel på tradisjonell afrikansk bevaring. Siden fortsetter til Tano Boase – klippeformasjonene med hengende klippepartier.
Transfer til Tamale.

Dag 7. Tamale - Kara, Togo
I dag besøker vi en hekseby på vei til grensen med Togo. Vi besøker også landsbyer der folk fra Dagomba og Konkomba stammene bor og vi møter også Bassar stammen. Vi krysser grensen med Togo og ankommer til Kara.

Dag 8. Kara - Sokode
På veien til Sokode besøker vi Tamberma dalen hvor husene ser ut som festninger og besøker håndsverkene i Losso Soukala og Kodhani. Om kvelden er det mulighet å se ilddansen av Tem stammen i Tinadu.

Dag 9. Sokode - Abomey, Benin
Vi besøker det tradisjonelle vevinsentret og Sokode markedet. Avreise gjennom Atakpame og på veien besøker vi det fargerike Anie markedet og Kotokoli. Vi besøker også de tradisjonelle såpemakene der vi kan lære oss å lage såpe. Endelig, besøker vi "Blacksmiths Quarter" før vi krysser grensen til Abomey.

Dag 10. Abomey - Ouidah
Vi besøker Kongepalasset i Abomey, som er en del av UNESCOs verdensarvliste, det historiske museet og den underjordiske byen Agongionto i Bohicon. Etterpå fortsetter vi til Ganvie (den afrikanske Venezia) og Ouidah der vi overnatter.Det er også mulighet for utflukt til landsbyen på påler i Nokwe sjøen.

Dag 11. Ouidah - Lome, Togo
Vi begynner dagen med besøk til Den Hellige Skogen og "The Temple of Pythons" - begge er viktige voodoo helligdommer. Vi krusser grensen med Togo og ankommer til Lome som er Togos hovedstad. Sightseeing i byen - Nasjonalmuseet, Selvstendighetstorget, voodoo helligdommer, den katolske katedralen og markedet Grand Marche.

Dag 12. Lome - Ada, Ghana
Vi kjører øver grensen til Ghana og tillbrinder dagen i en resort med ulike muligheter: tur til et fiskevær som ligger i nærheten; seiling med båt lands Volra flodens delta; vannaktiviteter med jets, vannski etc. 

Dag 13. Avreise
Fritid inntil transfer til flyplassen i Accra for flyavgang mot Europa.

Prisen inkluderer: ►Overnatting på  3*** hotell inkl. frokost. ►all transport i forbindelse med programmet i buss med aircondition, lokal sjåfør/ guide ►engelsktalende lokalguide ►alle entréer ►turleder fra Penguin (gjelder bare for 18:e oktober med min. 8 personer i gruppen)

Prisen inkluderer ikke: måltider utover det nevnte ►flybilletter ►drikkevarer ►drikkepenge ►forsikringer ►vaksinasjoner ►visum ►Gul feber og malaria vaksinasjon (et krav for deltakelse)

Eventuelle tillegg: Tillegg for enkeltrom: 4530 NOK

Visum: Det skal ansøkes om visa til alle tre land: vennligst sjekk med de lokale ambassadene

Forsikringer: Reiseforsikring anbefales kraftigt av Penguin Travel. Ring os for at bestille.   


Bilder

Pris
18250 NOK
Varighet
13 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
18250 NOK
Varighet
13 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Noen spesiell erfaring er ikke nødvendig. Er du van til å gå en tur i skogen på lørdagar, kan du godt skrive deg inn. I prinsipp er disse turene korte (3-5 timer per dag). Ruten vi følger går ikke opp eller ned bratte bakker. Dessuten kan man ofte velge å hoppe over en tur og slappe av istedenfor.

Gruppestørrelse
min 4 pers. / 8 pers. for 18/10/17
Reservation System Code
WESTAFRIKA
I Hjertet av Amalfikysten 7850 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Rundreise i Sudan 13050 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 20450 NOK, 11 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise, som presenterer deg både for et moderne Iran, og et eventyrlig, eldgammelt...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...