Glimt av Bhutan 24400 NOK, 6 Dager

Det er veldig få land som tilbyr et liknende mangfold av kulturelle steder og fantastiske landskap på et så lite territorium som Bhutan. Bli med på denne turen som viser det vesentligste i Himalaya-landet og fordyp deg med stillheten av de majestetiske fjellene og de hundreår- gamle buddhistiske tradisjonene.


Høydepunkter:
Hovedstaden Thimphu - hovedstaden og den største byen i kongeriket Bhutan
Punakha Dzong - uten tvil den vakreste dzong(arkitekturstill i Tibet) i landet, den andre som ble bygd i Bhutan og fungerte som hovedstad og hovedsete for regjering fram til midten av 1950-tallet.
Taktsang Ghoempa - også kjent som Taktsang Palphug-klosteret og Tigerredet -et fremtredende Himalaya buddhistisk helligsted som ligger i klippekanten av den øvre Paro-dalen i Bhutan.


Reiserute:

Dag 1. Paro-Thimphu
Ankomst med fly til Paro, og nyt en av de mest spektakulære landingsutsikter som avslører Mt. Everest, Kanchen Junga, Makalu og andre fjelltopper i Bhutan som Chomolhari, Jichu Drakey og Tsrim Khang. På flyplassen vil du bli ønsket velkommen av vår lokale representant, som også vil være din guide gjennom hele turen. En transfer tar deg til Thimphu, og etter forfriskning besøker du de viktigste stedene i byen som Kuensel Phodrang, Memorial Chorten, Takin Preserve, Tashichhoe Dzong og Thimphu- sentrum. Middag og overnatting på hotellet.
Avstand for dagen: 54 km, opp / ned: 2280 m / 2320 m, estimert kjøretid: 1 time.


Dag 2. Thimphu sightseeing
Etter frokost besøker vi Institutet for Zorig Chusum. Denne tradisjonelle malerskolen tilbyr et seksårskurs om de 13 tradisjonelle kunsthåndverkene i Bhutan. Under besøket kan man se elevene lære de forskjellige ferdighetene som læres der. Vi tar en pause i Coronation Park som tilbyr et hyggelig og avslappende miljø å spasere eller å sitte og se på elven som renner forbi. Vår neste stopp er Phelchey Toenkhyim. Folkearvsmuseet er dedikert til menneskene fra bhutanske landsbygdas fortid gjennom utstilling av gjenstander og gjenstander som brukes i husholdningene på landsbygda, demonstrasjoner av landsskikk, tradisjoner, vaner og ferdigheter. Etter en oppoverbakkestigning når vi den eldste festningen -tempelet Changangkha Lhakhang som ble opprettet på 1100-tallet, på åsryggen over Thimpu, ved Lama Phajo Drugom Shigpo. Vi skal observere den sentrale statuen Chenrezig i en manifestasjon med 11 hoder. Fra tempelgården er det en fascinerende utsikt over Thimphu-dalen. Hver lørdag og søndag samles de fleste av Thimphus knappe befolkning og mange beboere fra dalen ved elvebredden der arrangerer helgemarked. Det er et interessant sted å besøke og gir muligheten til å blande deg med lokalbefolkningen. Overnatting på Thimphu.


Dag 3: Thimphu-Punakha
Etter frokost, kjører vi til Punakha via Dochula- passet 3140 moh. Hvis været er klart, kan du glede deg over panoramautsikten over fjellkjedene i Himalaya. Vår vei går forbi Druk Wangyel Chorten - en gruppe vakre 108 chortens bygget på bakken av dronningens mor. Vi besøker Druk Wangyal Lhakhang (kloster) som ble bygget som en hyllest til den fjerde kongen av Bhutan. Galleriet til klosteret inneholder vakre veggmalerier som skildrer noen av de viktige hendelsene i regjeringene til kongene av Bhutan.
Deretter kjører vi til Punakha som har blitt uløselig knyttet til noen av de mest betydningsfulle hendelsene i den bhutanske historien og fortjener sitt rykte som en av de vakreste og mest betydningsfulle regionene i hjertet av den bhutanske kulturen. Punakha hadde vært hovedstad i Bhutan fra 1637 til 1907. Dzong er historisk viktig og står som symbolet for en samlet Bhutan.
På veien vil vi stoppe for lunsj i landsbyen Metsina og deretter besøke Devine Madmans- klosteret-Chhimi Lhakhang, kjent for sitt fruktbarhetshelligdom, hvor man kan motta en spesiell fruktbarhetsvelsignelse.
Videre besøker vi Punakha Dzong, som ligger på øya Pho - Chu (hannelva) og Mochu (den kvinnelige elv). Dzongen ble bygget i 1637 av Zhabdrung Ngawang Namgyal for å tjene som religiøst og administrativ sete i regionen. På dzong kan man se de høyeste standardene innen treverk.
Om kvelden besøker vi landsbyene Rinchengang & Lobesa hvor du tar en kort spasertur gjennom og får fritt omgang med landsbyboerne. Overnatting på Punakha
Avstand for dagen: 71 km, høyde 1310 m, 2,30 timers kjøretur.


Dag 4: Punakha-Paro
Etter frokost kan du reise til Paro. Ettermiddagsbesøk i Ta-Dzong- vakttårnet, som ble bygget på 1600-tallet, for å forsvare Paro, og som nå er omgjort til nasjonalmuseum i 1968, og som er fylt med antikke Thangka-malerier, tekstiler, våpen og rustning. Kjørsel videre til Rinpung Dzong, også fra 1600-tallet, som er et fint eksempel på bhutansk arkitektur, nå brukt som et administrasjonssenter og munkeskole. Gå videre fra Dzong til Nyamai Zampa, den eldste tradisjonelle utkragebro i Bhutan. På kvelden kan du spasere gjennom Paro-byen og besøke lokale håndverksbutikker. Overnatting på Paro.


Dag 5: Paro - Taktsang Ghoempa (Tiger's Nest Monastery) fottur
Kjørsel til Satsam Chorten og gå til Taktsang- klosteret. Navnet betyr “Tigerens rede”. Klosteret ligger på en steinete avsats med et stort fall på nesten 1000 meter. Taktsang er et av de mest ærverdige pilegrimssteder i Himalaya. Imidlertid kan de fleste bare besøke hovedstedet kalt Taktsang Pel-phu og ifølge legenden ble Taktsang-klosteret grunnlagt av Padmasambhava i det åttende århundre. Etter å ha besøkt klosteret, gå nedoverbakken tilbake til veien; stopp på veien til lunsj på utsiktspunktets kafeteria Taktsang Jakhang og deretter gå videre nedover til veipunktet. Kjør så tilbake til hotellet. På veien besøkes Kyichu-tempelet, et av de 108 templene som ble bygget på 800-tallet av den tibetanske kongen Songsten Gampo. Overnatting på Paro.


Dag 6: Avreise
Den lokale representanten vil ta farvel med deg på Paro internasjonale flyplass
 


Prisen inkluderer:
overnatting og mat: 5 netter i delt tomannsrom på helpensjon på gode standarthoteller
ankomst- og avgangstransport fra / til flyplassene
lokale engelsktalende guider
transport i henhold til program
visumavgift
inngangsavgifter i henhold til program

Ikke inkludert:
flybilletter
reiseforsikring
mat og drikke utenfor programmet

Tilleggstjenester:
Prisen er på min. 4 personer. Individuelle reisende; 2 personer kan bestille denne turen mot et tillegg på 295 EUR og tilleggsavgift på 370 EUR for enslige som reiser
enkeltromstillegg -175 EUR.Prisene i EUR betales ved bestilling i NOK etter dagens kurs.


Bilder


Glimt av Bhutan (Vurdert 4.69 / 5 Basert på 114 Anmeldelser.)
Pris
24400 NOK
Varighet
6 Dager
Enkeltromtillegg
350 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
BTRUND
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...