8 dagers tur til Iran

Oppdag den klassiske Persia og moderne Iran - en reise utover det vanlige med garantert avgang !

Persia , som Iran ble kjent før 1935 var en av de største rikene i den antikke verden og landet har lenge hatt en distinkt kulturell identitet innenfor den islamske verden ved å beholde sitt eget språk. Iran ble en unik islamisk republikk i 1979 , da monarkiet ble styrtet og de relisjøse geistlige tok politisk kontroll . Helt siden den islamske revolusjonen , opfattes dette landet med fordommer i den vestlige verden , som ser det som en trussel mot verdensfreden . Men Iran er et land med vennlige mennesker, flere hundre år gamle tradisjoner , historiske sted og vakre byer. Ikke gå glipp av denne sjansen til å sette politikken unna, for å oppleve et interessant land og store byer som Teheran , Shiraz og Isfahan.


Reiserute:

Dag 1. Teheran
Tidlig ankomst til Teheran (flyturen hjem begynner dagen før) , transport til hotellet og tid for å slappe av. Senere på dagen: bytur med besøk til teppemuseumet, Sa'ad Abad Complex ( Shah Summer Palace) - se to av de 18 historiske palassene, Reza Abbasi -museet, Milat- tårnet. Overnatting i Teheran. 

Dag 2. Teheran - Shiraz
Besøk til Nasjonalmuseet i Iran. Etterpå- besøk til Golestan- palasset. Teheran- utflukten slutter på det nasjonale kronjuvelene museet. Transfer til flyplassen for innenlandsflyreiser til Shiraz. Ankomst til Shiraz og transport til hotellet med et besøk til Sah-e-Cheragh på veien. Overnatting i Shiraz .

Dag 3. Shiraz
Bytur i Shiraz og besøk til Karim Khan- komplekset, Nasir Almolk- moskéen, Vakil- moskeen og basaren , Saray - e - moshir med de interessante etniske suvenirbutikkene. Etter lunsj fortsetter turen til mausoleet til poetene Hafez og Saadi, de vakre hagene Jahan Nama og Eram. Overnatting i Shiraz.

Dag 4. Shiraz - Persepolis - Shiraz
Transport og besøke  Persepolis - Irans mest imponerende arkeologiske område, og i Nagsh - e - Rostam. Tilbake til Shiraz for litt hvile på hotellet. Om kvelden går-tur i det historiske og kulturelle distriktet Sang-e-sia (svart stein). Overnatting i Shiraz.

Dag 5. Shiraz - Pasargadae - Isfahan
Tidlig morgenavgang til Pasargadae - hovedstaden til Achaemenid-keiserdømmet under Cyrus the Great. Fortsett deretter til Isfahan. Byruntur i Isfahan - Jame moskeen, Vank kirken - en av de vakreste armenske kirkene, Monar Jomban ( de skjelvende minaretene), byens historiske broer. Overnatting i Isfahan .

Dag 6. Isfahan
Byturen i Isfahan fortsetter - Naghsh-e-Jahan Square med Imam og Sheikh Lotfolah moskeene, Alighapou palassen og basaren, Chehel Sutoon palasset. Overnatting i Isfahan .

Dag 7. Isfahan - Abyaneh - Kashan
I dag kjører vi til byen Natanz og landsbyen Abyaneh - beskyttet av UNESCO. Dens innbyggere snakker, lever og er kledd i original persisk stil. Avreise til Kashan. Overnatting i Kashan.

Dag 8. Avreise
Vi besøker Tabatabaiha og Borojerdiha- hus. Videre til Qom. Transport til flyplassen i Teheran for avreise eller forlengelse av oppholdet i Teheran.


OBS! Prisen over og hva den inkluderer gjelder økonomi tur til Iran. Programmet kan også bestilles som standard eller luksus tur. Se nedenfor.

Praktisk informasjon: ► På turen bør du forvente å komme i en gruppe med andre turister ( danske eller utenlandske) hvis noen har booket på samme datoer. Vi kan ikke på forhånd si hvor mange . ► Vær oppmerksom på at rekkefølgen på sightseeing kan endres på grunn av helligdager , tidspunkt for ankomst , preferanse for din guide ► Vær oppmerksom på at i enkelte områder av Iran , må kvinner være mer eller mindre dekket og alltid bruke hijab på. ► Det er forbudt å innføre alkohol og svinekjøtt ► Ta med kontanter USD eller EUR ettersom kredittkort ikke kan brukes .

Visa : ► norske statsborgere kan få et 15 - dagers turistvisum enten på forhånd ( i det iranske konsulatet i København ) eller ved ankomst på Imam Khomaini- flyplassen i Teheran . Et turistvisum ( ikke for forretningsfolk eller diplomater ) kostnader 50 , - EURO. Ingen inngang med israelske stempel / festet i passet

Anbefalet reiseperiode: April, mai, september, oktober 


Prisen inkluderer:
Transport i henhold til programmet med lokal engelsktalende sjåfør (få ord)
flybillet Teheran - Shiraz
7 netter på 2** hoteller inkl. frokost
visa invitasjon

Ikke inkludert:
Fly til / fra Teheran
reiseforsikring
inngangsbilletter
visum
personlige utgifter
tips
drinker og måltider ikke inkludert i prisen

Tilleggstjenester:
ekstra natt i Teheran før eller etter turen: på forespørsel
Standard tur:ca 12 160 NOK/1112 EUR per person i dobbeltrom / enkeltromstillegg: ca 2430 NOK/222 EUR. Prisen inkluderer: 3* og 4* hoteller med frokost og 7 lunsjer; inngangsbilletter ifølge programmet; lokal engelsktalende guide under turen; flybillet Teheran-Shiraz
Luksus tur ( med netter i 4* og 5* hoteller): på forespørsel


Bilder


8 dagers tur til Iran (Vurdert 4.66 / 5 Basert på 385 Anmeldelser.)

Vi anbefaler Qatar Airways, Aeroflot, Turkish Airlines.
 

Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
IRANSELF
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...