Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en rik historie som går tilbake til tusenvis av år, å reise gjennom landet er det som å ta en tur tilbake i tiden. Under denne turen vil vi lære mer om kulturen til trakerne som bodde her i eldgamle tider. Vi vil besøke graven til en av deres mest fremtredende konger og utforske fjellet, kjent for å være fødestedet til den legendariske trakiske sangeren Orfeus. Byen Plovdiv er et unikt sted når det gjelder historie og kultur. Her kan du gå mellom gamle romerske teatre og festninger på den ene siden og fargerike og sjarmerende hus fra den bulgarske Renessansen på den andre. Fortsetter vi til Etara og Koprivshtitsa, vil vi lære mer om tradisjonelle håndverk og livsstil fra denne perioden. I Rila-fjellet vil vi beundre de ekstraordinære freskoene til Rila-klosteret - det største klosteret i Bulgaria, og i byen Melnik vil vi teste den lokale rødvinen mens vi nyter utsikten over sandsteinpyramidene som omgir byen. Bortsett fra historie og natur, er det en ting bulgarere er spesielt stolte av - rosene. Landet er en verdensledende produsent av roseolje og har en lang historie med roseoljeproduksjon. Rosene tar en sentral plass i den bulgarske kulturen, spesielt i regionen kjent som Rosedalen. Hvert år finner Rosefestivalen sted i regionen, og det er til og med et museum dedikert til rosen, som vil være et av høydepunktene på turen vår.

Høydepunkter:
♦ Plovdiv - den nest største by i Bulgaria i befolkning og størrelse etter hovedstaden, er Plovdiv kjent for sin gamleby med sjarmerende hus dekorert med fargerike ornamenter.
♦ Veliko Turnovo - en by med stor historisk betydning og den gamle bulgarske hovedstaden
♦ Rila-klosteret - det største klosteret i Bulgaria, oppført på UNESCO-s liste som kulturarvsted.
♦ Melnik - den minste byen i Bulgaria, kjent for vin og sandsteinpyramider


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia- flyplass i Bulgaria. Transfer til et 3* hotel for overnatting (transfertid: 20 min fra Sofia flyplass. Kort rundtur i Sofia. Vi ser bl.a. den praktfulle Aleksandar Nevski-katedralen med store gylne kupler, som oppførtes til ære for frihetskrigets falne russere, den gamle Skt. Sofia- kirken (5.- 6. årh.) og den enda eldre Skt. Georg-rundkirken (4. årh.). Vi overnatter i Sofia.

Dag 2. Sofia - Rila-klosteret - Melnik
I dag starter vi turen med et besøk til Rila-klosteret - det største og viktigste symbolet på den bulgarske ortodokse kirken. Klosteret ble grunnlagt på 900-tallet av eremiten St. Ivan av Rila og ble inkludert på UNESCOs verdensarvliste i 1983. Det mest karakteristiske trekket ved klosteret er de livlige og detaljerte freskoer, skapt av en av de mest fremtredende bulgarske kunstnerne fra den tiden. Klosteret er også hjemmet til Rafails kors - et trekorsbånd av tre som viser 104 religiøse scener og 650 miniatyrfigurer, skåret ut i et 81 x 43 cm stort kors. Ruten fortsetter til Melnik - Bulgarias minste by. Vi vil prøve byens berømte rødvin og utforske de naturlige sandsteinpyramidene som omgir den. Overnatting i Melnik. 

Dag 3. Melnik - Trigrad
Rhodopi-fjellene. Dagens høydepunkt er den fascinerende dryppsteingrotten Jagodina, full av fargerike stalaktitter og stalagmitter. Videre til byen Trigrad i hjærtet av Rodopi-fjellene. 

Dag 4. Trigrad - Plovdiv
Vi reiser til den kulturelle hovedstaden Plovdiv, som også var handelsmetropol i middelalderen. På veien besøker vi et naturfenomen - Chudnite mostove (en naturlig kjempebro, utformet av naturens krefter).

Dag 5. Plovdiv
Vi tilbringer dagen i Plovdiv. Den gamle bydelen er spekket med flott utsmykkede hus. Innen for de gamle bymurene høyt hevet over resten av byen ligger en hel del praktfulle kirker og et romersk amfiteater, som i dag benyttes til kulturelle arrangementer. På eftermiddagen får man fri tid. 

Dag 6. Plovdiv -  Etura - Veliko Turnovo
Etter frokost drar vi ut til neste stopp - Veliko Turnovo. På vei dit vil vi stoppe for et besøk til noen få interessante steder. Den første er graven til den trakiske kongen Seuthes III, som ligger i nærheten av byen Kazanlak. Det forbløffende interiøret, så vel som de godt bevarte gjenstandene som finnes her, gjør graven til et av de viktigste historiske stedene i den perioden. Vårt neste stopp er Rosemuseet. Her vil vi lære mer om rosenproduksjonens historie i Bulgaria og hvordan prosessen har endret seg gjennom årene. Vi fortsetter til det arkitektonisk-etnografiske komplekset "Etura", hvor vi vil oppleve hvordan befolkningen levde før 150 år siden. Dyktige håndverkere vil vise oss hvordan ble ullklær, keramikk, kjøkkenutstyr og ornamenter ble lagd. Her kan du prøve noen av de deiligste tradisjonelle bulgarske godbitene og få en autentisk suvenir å ta med hjem. Vår siste stopp for i dag er Veliko Turnovo. Overnatting i Veliko Turnovo.

Dag 7. Veliko Turnovo - Arbanassi - Koprivshtitsa
Veliko Tarnovo – den 13. århundrets gamle kongebyen, en nydelig by som ligger på tre høyder. På Tsarevets-høyden ligger ruiner av det kongelige palasset, festninger og en liten kirke med særegne moderne malerier. Reisen fortsetter med et besøk av museumsbyen Arbanassi med hus som ligner festninger. På den sene ettermiddagen tar vi til den lille byen Koprivshtitsa for overnatting.

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia. Avreise
Transfer til Sofia (ca. 2 timer) og avreise. Vennligst vær sikker på å bestille flyet ditt for avgang etter kl. 13.00. Eller du kan forlenge ditt opphold i Sofia.

Beste periode: april - oktober


Prisen inkluderer:
7 netter i delt dobbeltværelse på hoteller og gjestehus (værelser med private fasiliteter)
7 frokoster
all transport ifølge program
privat transfer Sofia flyplass - hotell på dag 1 og felles transport til Sofia flyplass på dag 8
engelsktalende guide under hele turen

Ikke inkludert:
Flybilletter
forsikringer
entreér (ca. 330 kr. i alt)
drikkspenger
drikke og måltider ikke nevnt
flyplasstransport utenfor reiseplanen
personlige avgifter

Tilleggstjenester:
Enetromstillegg
transfer Sofia flyplass - hotell utenfor reiseplanen: 20 EUR per bil (1-3 personer)/strekkning


Bilder


Det beste fra Bulgaria (Vurdert 4.72 / 5 Basert på 414 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
8150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Fullbooket
Pris
8150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
4-18
Reservation System Code
BGRUND
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Det naturskjønne Oman 14400 NOK, 7 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...