Rundreise I Vietnam 9100 NOK, 11 Dager

 Vietnam er blitt til ett av de mest populære feriemålene i Asia. Dette er et land med mange visuelle inntrykk: frodige rismarker, fargerike mennesker, store strekningerav uberørte sandstrender, monumenter fra Vietnamkrigen, Ho Chi Minh og levninger fra den franske besettelsen. Vietnam strekker seg nesten 2400 km fra Mekong deltaet opp til høylandet somgrenser til Kina. Landet tilbyr en bred rekkeviddeav forskjellige klimaforhold, landregioner og etniske grupper. Vårreise går langs østkysten fra Hanoi til Ho Chi Minh. Vi skal bl.a. oppleve en cruise i Halong Bay, en båttur langs Mekong deltafloden og en spennende rundvisning i den antikke havnebyen Hoian.

Turens høydepunkter:
• Hanoi – vandre gjennom de travle snødde stiene i den gamle bydelen
• Halong Bay – cruise blant ett av de smukkeste landskapene i Sydøst Asia verdensberømt for kalksteinsklipper og øyer.
• Hoian – sjarmerende gammel handelsby på bredden av Thu Bon floden
• Ho Chi Minh-byen – Vietnams største by. Her kommer vi til lære om Viet Cong og Cu Chi tunnelene
 


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Hanoi
Ankomst til Hanoi flyplassen og transfer til hotellet for overnatting.

Dag 2. Hanoi
Sightseeingtur til Ho Chi Minh komplekset som omfatter presidentpalasset, Ho Chi Minhs mausoleet og Ho Chi Minhs oppstyltede hus hvor han bodde fra 1958 til 1969. Ho Chi Minh er en høyt elsket nasjonalhelt og ofte kjærlig omtalt som onkel Ho. Mausoleet og det omkringliggende området har en stor historisk og arkitektonisk betydning. En særlig pagode på en kolonne oppført av konge Ly Thai i 1049 er blitt til etviktig symbol for Hanoi befolkningen. Vi fortsetter til Litteraturtemplet – Vietnams første universitet som er til ære for Confucius. Vi avslutter rundturen med en utflukt til Hoan Kiem sjøen og Ngoc Son templet.

Dag 3. Hanoi – Halong Bay
Tidlig avgang til Ha Long. Frokost serveres på en cruise i den fantastiske Halong-bukten blant fascinerende kalksteinsformasjoner. Vi besøker Sung Sot-grotten og Luon-grotten hvor det er mulighet for kajakkpadling, svømning og vandreturer på Titop øyen. Overnatting på båt.

Dag 4. Halong – Hanoi – Hue
Formiddagen tilbringes i Halong-bukten før vi kjører tilbake til Hanoi om ettermiddagen. Transfer til togstasjonen hvor vi tar nattoget til Hue.

Dag 5. Hue
Du blir hentet fra togstasjonen. Besøk den keiserlige byen som ble bygd av Nguyen-dynastiet, Vietnams regjerende keser fra 1800-tallet til 1945 og etterpå seiler vi på Parfymeelven til Thien Mu pagoden som har sju etasjer. Overnatting i Hue.

Dag 6. Hue – Hoian over Hai Van-passet
Om morgenen drar vi sydover forbi den spektakulære Hai Van passet og Marmor-fjellen før vi kommer til UNESCOs verdensarvby Hoian. Om ettermiddagen har vi sightseeing tur: vi besøker kinesiske samfunnets samlingslokaler, en japansk bro, Tan Ky-huset og Hoian-tekstilfabrikken.

Dag 7. Hoian – Danang – Ho Chi Minh
Fri tid at utforske Hoian og etterpå har vi transfer og innenriksfly fra Danang til Ho Chi Minh-byen. Transfer til hotellet og overnatting.

Dag 8. Ho Chi Minh – Cu Chi tunnelene
Idag besøker vi Cu Chi tunnelene som er et underjordisk nettverk av tunneler, bygget av vietnamesiske krigere under kampen for uavhengighet. Dengang levde man i tunnelene og her fantes det også sykehus for de sårede. Tunnelene ble brukt som en militær base for Viet Cong under Vietnamkrigen. Overnatting i Ho Chi Minh.

Dag 9. Ho Chi Minh – Cao Dai templet – Mekong deltaet – An Binh øya
Etter frokost kjører vi vestpå til Cao Dai. Med litt lykke ankommer vi ved middagstid og får mulighet for å iaktta en seremoni i templet hvor tilhengerne tar på seg fargerikpåkledning til ære for konfusianismen, taoismen og buddhismen. Så kjører vi til Cai Be og tar en motorbåt til Cae Bes flytende markedsplass hvor vi kan se de lokale innbyggerne handle frukt og mange andre varer som de transporterer med båt. Vi fortsetter med båten til An Binh øya gjennom en rekke små kanaler for å oppleve sjarmen av den øvre delen av Mekong-deltaet. Etterpå besøler vi en familie som skal vise oss hvordan kokosnøtt sukkertøy og rispopcorn blir laget og etter det skal vi nyte en lunsj med fersk elvemat. Vi tar en robåttur langs elven og deretter tar vi en spasertur gjennom fruktplantasjen og landsbyen. Om kvelden blir vi med på en matlagningskurs og nyter maten som vi laget. Overnatting hos en lokal familie.

Dag 10. An Binh øya – Ho Chi Minh
Sykkeltur rundt øya. Ta båt til Vinh Long. Transfer med bil til Saigon.

Dag 11. Avreise
Transfer til flyplassen for avreise.

Prisen inkluderer: ► 9 overnattinger på 3*** hoteller inkl. frokost og en opphold hos en lokal familie►innkvartering på dobbeltrom med eget bad/WC ► 2 x middag på dager 3 og 9, 3 x lunsj dag 2, 3 og 9 ► all transport inkl. alle båtutflukter ifølge programmet ► entreer ► engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke: internasjonale flybilletter ► innenriks flybilletter til Danang og Ho Chi Minh (ca. 80 EUR per person/billett fra 01.12.2019) ► forsikringer ► driks og personlige utgifter ► drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i programmet ► visum
Eventuelle tillegg: ► enkeltromstillegg: kr. 2275,- 

Anbefaltreiseperiode:
Nord: I Hanoi og det nordlige Vietnam er klimaet subtropisk med kjølige vintrer og lune somrer. Den kjølige, men tørre vinteren varer fra november til april.
Syd:
I det sydlige Vietnam er klimaet tropisk og temperaturene forblir stort sett de samme hele året rundt. Været kan oppdeles i to kategorier; vått eller tørt. Den tørre sesongen varer fra november til april/mai. Monsunen medfører kraftig regn fra mai – oktober.
 


Bilder


Rundreise I Vietnam (Vurdert 4.76 / 5 Basert på 275 Anmeldelser.)
Pris
9100 NOK
Varighet
11 Dager
Enkeltromtillegg
2300 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
2-6 persons
Reservation System Code
VNROUND
Rundreise i Sudan 13650 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....