Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 14950 NOK, 13 Dager

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og El Salvador, utforske livlige lokale markeder i de guatemalanske høylandene og nyte de isolerte strendene på Ometepe-øyen i Nicaragua. Vi skal seile på Atitlan-sjøen og besøke lokale bygder – hjemmet til Tzutujil-mayafolket. Dessuten skal vi besøke det antikke arkeologiske stedet Copan i Honduras hvor vi kan avdekke Mayarikets spennende historie.

Høydepunkter:
Antigua – utforsk den elegante kolonialbyen, som ligger tett på tre vulkaner.
De guatemalanske høylandene med den imponerende mayabebyggelsen Iximche og mayabygdene rundt Atitlan-sjøen
Copan - et arkeologisk sted fra den gamle mayakulturen. Det står også på UNESCOs liste over verdensarven. Dette er et av de beste stedene i Amerika å se ruiner fra mayaepoken.
Suchitoto – en sjarmerende kolonialby ved Suchitlan-sjøen
Ometepe-øy – isolert fra den øvrige Nicaragua gjennom Cocibolca (det lokale navnet av Nicaragua-sjøen), her får du følelsen av å være langt ifra resten av verden.
Leon og Granada – livlige kolonialbyer, som gjennom mange år rivaliserte med hverandre om tittelen som Nicaraguas hovedstad.


Dag 1. Antigua (Guatemala)
Ankomst i Antigua og innsjekking på hotellet. Den praktfulle byen Antigua de Guatemala ligger i en nydelig dale mellom vulkanene Agua, Fuego og Acatenango. Den er kjent for sin vel bevart barokkarkitektur påvirket av den spanske mudejar-stilen. Den grasiøse gamle kolonialbyen er et av UNESCOs verdensarvsteder. Med sine brusteingater og nydelig gamle bygninger er denne blant de meste maleriske byene i Mellom-Amerika.

Dag 2. Antigua
Denne morgenen skal vi på vandring inklusiv besøk i kirkene San Francisco, Santa Clara, La Merced og Las Capuchinas. Til tross for de mange ødeleggende jordskjelvene har byen bevart sin sjarme. Dens bygninger og ruiner gjør den til en type øyeblikksfotografi av gamle dager. Ettermiddagen får du fri slik at du kan utforske byen i ditt eget tempo.

Dag 3. Antigua - Iximche - Panajachel – Atitlan-sjøen
I dag drar vi til byen Panajachel ved Atitlan-sjøen. Underveis skal vi besøke den imponerende mayabyen Iximche. Vi kjører videre til Atitlan-sjøen – en gammel vulkansk kaldera, som med rette regnes som en av de meste imponerende innsjøene i Amerika og er uten tvil Mellom-Amerikas dypeste. Overnatting i San Pedro La Laguna.

Dag 4. Atitlan-sjøen
Innsjøen er omringet av vulkanene Toliman, Atitlan og San Pedro. Dens frodige kyst er oversådd med små bonde- og fiskerikommuner, som til dags dato holder seg til tradisjonene av sine mayaforfedre. Denne morgenen drar vi på utforskningsreise med båt til en av disse bygdene, San Juan La Laguna, hjem til Tzutujil-mayafolket. Ettermiddagen får du fri til å utforske de nydelige omgivelsene.

Dag 5. Atitlan-sjøen - Copan (Honduras)
I dag skal vi nordover. Vi skal kjøre til nabolandet Honduras. Underveis passerer vi et landskap av yppig planteliv og fjellendte daler. Vårt mål er Copan, en nydelig bygd med adobehus. I dens nærhet ligger Copans mayaruiner.

Dag 6. Copan
På morgenen besøker vi et av UNESCOs verdensarvsteder med lokal reiseleder. Du får muligheten til å oppdage de vidunderlige synene og gjenstandene fra Den klassiske mayaperioden (5.-9. århundre e.Kr.). Vi begynner med den såkalte Gran Plaza (den store plassen), Her finner vi den største samlingen av mayaskulpturer i Mesoamerika, så fortsetter vi til akropolisen hvor kongemakten engang var konsentrert, og går opp de berømte hieroglyfiske trappene. I trappestegene har man ristet omtrent 2500 individuelle hieroglyfer, mens sidene er pyntet med serpentiner av fugler og slanger. Denne er den lengste skrevne prekolumbiske teksten fra Den nye verden.

Dag 7. Copan - Suchitoto (El Salvador)
Denne morgenen tar vi en panoramisk kjøretur mot grensen til El Salvador. Så drar vi til kolonialbyen Suchitoto. Underveis stikker vi innom håndverkermarkedene i La Palma. På ettermiddagen tar vi en båttur på Suchitlan-sjøen.

Dag 8. Suchitoto
Dagen er fri til utforskning av Suchitoto. Beliggende mellom fjellene og Suchitlan-sjøen er Suchitoto en sjarmerende by med brosteingater og flotte hus. Dessuten er den et raskt utviklende senter for kunst og kultur fylt med kolonial eleganse, håndverkbutikker og mange historiske og kulturelle severdigheter, som er vel verd å utforske.

Dag 9. Suchitoto - Leon (Nicaragua)
Vi passerer frodige landbruksområder helt til vi kommer til grensen med Honduras. Vi kjører langs Fonsecagolfen til vi har nådd lavlandene i Nicaragua før vi avslutter reisen i den bedøvende kolonialbyen Leon. Ankomst i Leon og innsjekking på hotellet.

Dag 10. Leon, Leon - Ometepe-øy
I dag blir det byvandring til fots. Leon var en av de gamle koloniale hovedstedene. Byen ligger i skyggen av sju vulkaner og regnes fremdeles som det intellektuelle senteret av Nicaragua. Leon var landets hovedstad i 200 år. I dag bidrar de gamle bygningene og den enorme domkirken til den elegante atmosfæren slik at man får følelsen av å være fanget i fortiden. På ettermiddagen reiser vi til Ometepe-øy.

Dag 11. Ometepe-øy - Granada
Ometepe øyen ble dannet av to vulkaner forbundet med en landtange og dens form ligner denne av et timeglass. Ometepe kalles også for «roens oase» og er et fascinerende sted rikelig av flotte severdigheter og øvrige aktiviteter. Vi skal besøke El Oje de Agua – to svømmebassenger med termalt kildevann fra skogen; Playa Santo Domingo – en 4-kilomer lang sandstrand og Charco Verde med dens mange rolige, men sceniske strender og dramatiske utsikter over vulkanen Concepcion. På ettermiddagen reiser vi til Granada.

Dag 12. Granada
Byvandring i Granada. Byen egner seg perfekt til utforskning til fots med sine smale gater og smug hvor man kan rusle rundt og oppdage gjemte gleder blant den frodige grønnheten og de historiske bygningene. Det består muligheten til å besøke Las Isletas med båt eller havkajakk. Denne gruppen bittesmå øyer ligger i nærheten av vulkanen Mombacho, ikke langt fra kysten.

Dag 13. Granada - Managua
Transfer til Managua på morgenen og avreise.

Inkludert i prisen: ►privattransport som beskrevet i reiseplanen ►engelsktalende reiseleder under hele turen ►12 overnattinger på hotell i dobbelt rom ►frokost hver dag ►aktiviteter som beskrevet i reiseplanen: rundvisning av Antigua Guatemala, Leon og Granada; båttur på Atitlan-sjøen og El Golfo; besøk på mayastedet Iximche; tur av ruinene i Copan inkl. inngangsbillett; besøk på EL Ojo del Agua, Charco Verde og Playa Santo Domingo ►gruppetransport fra/til lufthavnen ►reiseleder fra Penguin Travel

Ikke inkludert: ►internasjonale flybilletter ►lunsj og middag ►valgfrie utflukter og aktiviteter ►inngangsbilletter ► forsikring ►tips ►telefonsamtaler, klesvask og andre personlige avgifter

Ø;;;vrige avgifter: ►enkeltromstillegg: 4170 NOK ►ytterlige overnattinger i Antigua Guatemala koster ca. 570 NOK for enkeltrom og ca. 710 NOK for dobbeltrom


Bilder


Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) (Vurdert 4.71 / 5 Basert på 277 Anmeldelser.)
Pris
14950 NOK
Varighet
13 Dager
Enkeltromtillegg
5600 NOK
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
Central America
Rundreise i Sudan 13650 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....