Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og El Salvador, utforske livlige lokale markeder i de guatemalanske høylandene og nyte de isolerte strendene på Ometepe-øyen i Nicaragua. Vi skal seile på Atitlan-sjøen og besøke lokale bygder – hjemmet til Tzutujil-mayafolket. Dessuten skal vi besøke det antikke arkeologiske stedet Copan i Honduras hvor vi kan avdekke Mayarikets spennende historie.

Høydepunkter:
Antigua – utforsk den elegante kolonialbyen, som ligger tett på tre vulkaner.
De guatemalanske høylandene med den imponerende mayabebyggelsen Iximche og mayabygdene rundt Atitlan-sjøen
Copan - et arkeologisk sted fra den gamle mayakulturen. Det står også på UNESCOs liste over verdensarven. Dette er et av de beste stedene i Amerika å se ruiner fra mayaepoken.
Suchitoto – en sjarmerende kolonialby ved Suchitlan-sjøen
Ometepe-øy – isolert fra den øvrige Nicaragua gjennom Cocibolca (det lokale navnet av Nicaragua-sjøen), her får du følelsen av å være langt ifra resten av verden.
Leon og Granada – livlige kolonialbyer, som gjennom mange år rivaliserte med hverandre om tittelen som Nicaraguas hovedstad.


Reiseplan:

Dag 1. Antigua (Guatemala)
Ankomst i Antigua og innsjekking på hotellet. Den praktfulle byen Antigua de Guatemala ligger i en nydelig dale mellom vulkanene Agua, Fuego og Acatenango. Den er kjent for sin vel bevart barokkarkitektur påvirket av den spanske mudejar-stilen. Den grasiøse gamle kolonialbyen er et av UNESCOs verdensarvsteder. Med sine brusteingater og nydelig gamle bygninger er denne blant de meste maleriske byene i Mellom-Amerika.

Dag 2. Antigua
Denne morgenen skal vi på vandring inklusiv besøk i kirkene San Francisco, Santa Clara, La Merced og Las Capuchinas. Til tross for de mange ødeleggende jordskjelvene har byen bevart sin sjarme. Dens bygninger og ruiner gjør den til en type øyeblikksfotografi av gamle dager. Ettermiddagen får du fri slik at du kan utforske byen i ditt eget tempo.

Dag 3. Antigua - Iximche - Panajachel – Atitlan-sjøen
I dag drar vi til byen Panajachel ved Atitlan-sjøen. Underveis skal vi besøke den imponerende mayabyen Iximche. Vi kjører videre til Atitlan-sjøen – en gammel vulkansk kaldera, som med rette regnes som en av de meste imponerende innsjøene i Amerika og er uten tvil Mellom-Amerikas dypeste. Overnatting i San Pedro La Laguna.

Dag 4. Atitlan-sjøen
Innsjøen er omringet av vulkanene Toliman, Atitlan og San Pedro. Dens frodige kyst er oversådd med små bonde- og fiskerikommuner, som til dags dato holder seg til tradisjonene av sine mayaforfedre. Denne morgenen drar vi på utforskningsreise med båt til en av disse bygdene, San Juan La Laguna, hjem til Tzutujil-mayafolket. Ettermiddagen får du fri til å utforske de nydelige omgivelsene.

Dag 5. Atitlan-sjøen - Copan (Honduras)
I dag skal vi nordover. Vi skal kjøre til nabolandet Honduras. Underveis passerer vi et landskap av yppig planteliv og fjellendte daler. Vårt mål er Copan, en nydelig bygd med adobehus. I dens nærhet ligger Copans mayaruiner.

Dag 6. Copan
På morgenen besøker vi et av UNESCOs verdensarvsteder med lokal reiseleder. Du får muligheten til å oppdage de vidunderlige synene og gjenstandene fra Den klassiske mayaperioden (5.-9. århundre e.Kr.). Vi begynner med den såkalte Gran Plaza (den store plassen), Her finner vi den største samlingen av mayaskulpturer i Mesoamerika, så fortsetter vi til akropolisen hvor kongemakten engang var konsentrert, og går opp de berømte hieroglyfiske trappene. I trappestegene har man ristet omtrent 2500 individuelle hieroglyfer, mens sidene er pyntet med serpentiner av fugler og slanger. Denne er den lengste skrevne prekolumbiske teksten fra Den nye verden.

Dag 7. Copan - Suchitoto (El Salvador)
Denne morgenen tar vi en panoramisk kjøretur mot grensen til El Salvador. Så drar vi til kolonialbyen Suchitoto. Underveis stikker vi innom håndverkermarkedene i La Palma. På ettermiddagen tar vi en båttur på Suchitlan-sjøen.

Dag 8. Suchitoto
Dagen er fri til utforskning av Suchitoto. Beliggende mellom fjellene og Suchitlan-sjøen er Suchitoto en sjarmerende by med brosteingater og flotte hus. Dessuten er den et raskt utviklende senter for kunst og kultur fylt med kolonial eleganse, håndverkbutikker og mange historiske og kulturelle severdigheter, som er vel verd å utforske.

Dag 9. Suchitoto - Leon (Nicaragua)
Vi passerer frodige landbruksområder helt til vi kommer til grensen med Honduras. Vi kjører langs Fonsecagolfen til vi har nådd lavlandene i Nicaragua før vi avslutter reisen i den bedøvende kolonialbyen Leon. Ankomst i Leon og innsjekking på hotellet.

Dag 10. Leon, Leon - Ometepe-øy
I dag blir det byvandring til fots. Leon var en av de gamle koloniale hovedstedene. Byen ligger i skyggen av sju vulkaner og regnes fremdeles som det intellektuelle senteret av Nicaragua. Leon var landets hovedstad i 200 år. I dag bidrar de gamle bygningene og den enorme domkirken til den elegante atmosfæren slik at man får følelsen av å være fanget i fortiden. På ettermiddagen reiser vi til Ometepe-øy.

Dag 11. Ometepe-øy - Granada
Ometepe øyen ble dannet av to vulkaner forbundet med en landtange og dens form ligner denne av et timeglass. Ometepe kalles også for «roens oase» og er et fascinerende sted rikelig av flotte severdigheter og øvrige aktiviteter. Vi skal besøke El Oje de Agua – to svømmebassenger med termalt kildevann fra skogen; Playa Santo Domingo – en 4-kilomer lang sandstrand og Charco Verde med dens mange rolige, men sceniske strender og dramatiske utsikter over vulkanen Concepcion. På ettermiddagen reiser vi til Granada.

Dag 12. Granada
Byvandring i Granada. Byen egner seg perfekt til utforskning til fots med sine smale gater og smug hvor man kan rusle rundt og oppdage gjemte gleder blant den frodige grønnheten og de historiske bygningene. Det består muligheten til å besøke Las Isletas med båt eller havkajakk. Denne gruppen bittesmå øyer ligger i nærheten av vulkanen Mombacho, ikke langt fra kysten.

Dag 13. Granada - Managua
Transfer til Managua på morgenen og avreise.


Bilder


Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) (Vurdert 4.71 / 5 Basert på 397 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
19800 NOK
Varighet
13 Dager
Enkeltromtillegg
4250 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
19800 NOK
Varighet
13 Dager
Enkeltromtillegg
4600 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
19800 NOK
Varighet
13 Dager
Enkeltromtillegg
4600 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
Central America
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 23300 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...