Eventyr i Teteven Balkan

Eventyr i Teteven Balkan

Denne multiaktivitetsferien er en fantastisk måte å utforske en av de vakreste delene av Balkanfjellene - Teteven Balkan, og områdets sjarmerende landsbyer, klostre, huler og fantastiske kløfter bare et par timers kjøretur fra hovedstaden Sofia. Fra basen vår i landsbyen Golyam Izvor og byen Teteven, kan du nyte spennende aktiviteter så forskjellige som terrengsykling, ridning og fotturer. Turen kan utvides med en ekstradag med kajakkpadling i Iskar-dammen eller en dagstur i Vitosha-fjellene.

Høydepunkter:
♦ Teteven Balkan - sykle og vandre ved foten av disse majestetiske fjellene
♦ Sueva Dupka-hulen - de fem salene og mange gallerier er fulle av bisarre huleformasjoner
♦ St. George-klosteret ved Glozene - plassert på høye klipper hvorfra en spektakulær utsikt blir avslørt
♦ Varovitets-vannfossen og Den hellige Treenighet-klosteret i Etropole
♦ Teteven - fritid til å nyte hotellets basseng og spa-fasiliteter


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Sofia
Transfer til hotellet vårt ved foten av Vitosha-fjellet for overnatting.

Dag 2. Vandretur til Glozene - St. Georg-klosteret- Golyam Izvor
Vi kjører til Sueva Dupka-hulen hvor vi tilbringer omtrent en time. Fortsetter deretter til landsbyen Glozene. Vi begynner å vandre gjennom gamle bøkeskoger til Glozene-klosteret, hvor du kan se det tusen år gamle ikonet til St. Georg. Fra klosteret klatrer en sti forsiktig til Mt. Lisets, med fantastisk utsikt over Sentral -Balkan-området og Teteven-dalen. Etter en grusvei når vi landsbyen Goliam Izvor. Overnatting på pensjonat.
4-5 timer gange.

Dag 3. Ridning Goliam Izvor - Brusen
Etter frokost hilser vi på hestene våre. Stien til Brusen tar oss gjennom furuskog og eng og etter 3-4 timer når vi landsbyen Brusen hvor vi bor på et pensjonat med en lokal familie. Turen passer for nybegynnere, men for erfarne ryttere tilbyr vi en annen lengre rute som gir muligheter for trav og galopp.

Dag 4. Sykling fra etropolklosteret - Yamna - Cherni Vit - Teteven
En kort transport tar oss til Den hellige Treenighet-klosteret i Etropole og Varovitets-fossen i nærheten, hvorfra syklingen starter.
Vi følger en humpete asfaltvei forsiktig oppover (+300 m) til landsbyen Yamna. Etter en lang, behagelig nedkjøring passerer vi landsbyen Cherny Vit før vi når Teteven for overnatting. Sykkelavstand - 35 km.

Dag 5. Teteven
En fridag å slappe av ved hotellets basseng eller å utforske byen. Guiden vår kan ordne en valgfri tur til Chiflik Spa og Troyan-klosteret (70 km).
Teteven er også et godt utgangspunkt for en dagstur til Cherven, Petrahilia, Skoka-vannfoss etc. Stiene er veimerket, og vi kan supplere med kart og rutebeskrivelse på forespørsel.

Dag 6. Transfer til Sofia. Avgang


Prisen inkluderer:
3 netter på standarthoteller i Sofia og Teteven i rom med private fasiliteter
2 netter på pensjonater i landsbyer (to rom som deler et bad / toalett)
frokost alle dager
2 middager (dag 2 og 3)
all transport etter reiserute
Engelsktalende guide
sykler og hjelmer
hester & tack
inngangsavgifter der det er nødvendig

Ikke inkludert:
flybilletter
drikke og måltider ikke nevnt
Tips
Forsikring

Tilleggstjenester:
Ekstradag kajakkpadling på Iskar-dammen (50 min kjøretur fra Sofia) inkl. en natt på hotell i Sofia med frokost og utleie av 2 personer kajakker og redningsvester inkl. all transport og guide / instruktør: 70 EUR pr pers./ved minst 2 pers.


Bilder


Eventyr i Teteven Balkan (Vurdert 4.87 / 5 Basert på 89 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
2-6
Reservation System Code
BGTetAdventure
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...