Rila - et familieeventyr

Rila - et familieeventyr

Stikkordene her er eventyr, bevegelse, natur. Hvis du er en person som liker friluftsbevegelser i alle dens former, hvis du ikke har mye tid og du foretrekker å ta det maksimale av hver dag, hvis du elsker eventyr og mangfold, så er denne turen bare for deg! Terrengsykling, kajakkpadling, ridning – ingrediensene i en cocktail av uforglemmelige følelser i den vakre naturen i Bulgaria! Vår guide er ekspert på hver av disse aktivitetene.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia. Overnatting på på hotel i Sofia.

Dag 2. Trekking på berget Vitosha
Kort transfer til Dragalevtsi hvorfra liften fører oss opp til Goli Vrah toppen (som betyr den bare toppen - 1428 m o. h.). Trekking til Tsjerni Vrah (den sorte toppen - 2290 m o.h.) - det høyeste punktet på berget Vitosha og hvorfra vi har en fantastisk panoramautsikt. Fra Tsjerni Vrah går vi ned forbi Skoparnik toppen til vi når Aleko bergbasen. Ruten følger gres/-grusveier og stier oppe i bergene. Terrenget er moderat, uten noen særlige utfordringer.
Vandring: 4 - 5 timer. opp/-nedstigning: 500m / 500m

Dag 3. Sykling
En times kjørsel til landsbyen Plana. Vi starter syklingen vår gjennom bergene for å nå Iskar-flodens dal. Transfer til feriebyen Shtarkelovo Gnezdo og overnatting i bungalower ved bredden av Iskarsjøen. Ruten er nem, på gress/-grusveier gjennom enger og løvskoger. Landskapet er vakkert med en flott utsikt. 
Sykling: varighet 3-4 timer, opp/-nedstigning: 250m / 550m.

Dag 4. Kajak i Iskar sjøen
Dagens mål er å nå den motsatte bredden, som er omkring 4-5 km vekk. Du kan gå på oppdagelse avhengig av dine ønsker. Transfer fra den motsatte bredden til Borovets skisportssted, beliggende ved foten av Rilabergene. Overnatting på et hotell i Borovets.

Dag 5. Trekking i Rila bergene
Om morgenen tar vi liften opp til Yastrebets topp (2369 m o.h.). En behagelig spasertur langs nålemassiver tar oss til hytten Musala og Musalenski sjøene. Forbi Icy sjøen (2709 m o.h) og hytten til vi når det høyeste punktet på Balkan-halvøyen – Mt Musala (2925 moh). Vi vandrer tilbake til toppen Yastrebets, hvorfra vi tar liften ned til Borovets. Overnatting på et hotell i Borovets.
Vandring: 7 - 8 timer. opp/-nedstigning: 560 / 560 m.

Dag 6. Ridning i Rila
I dag tar vi en tur med hestene rundt om Borovets og de lavere delene av Rilabergene. Vi stopper for lunsj i områdene Malka Lukovitsa og Golyam Gyiol. Herfra fører ruten oss tilbake til Borovets forbi Shumnatitsa til vi når hotellet.
Ridning: 5 timer. Ruten kan endres og tilpasses på stedet, avhengig av deltagenes ønsker og evner. Overnatting i Borovets.

Dag 7. Sykling
Denne gangen tar vi asfaltveien fra Borovets til landsbyen Kovatchevtsi. På midten av turen holder vi en pause i landsbyen Belchin Banya, for å slappe i de deilige mineralvannpoolene. Transfer til Kovatchevtsi landsby til Sofia. Overnatting i Sofia.
Sykling: Avstand: 36 km. Ingen oppstigninger på turen. Veien er jevn bortsett fra de første 10 km, hvor det går opp og ned.

Dag 8. Avreise
Transfer til Sofia flyplass og avreise.


Bilder


Rila - et familieeventyr (Vurdert 4.83 / 5 Basert på 406 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
3-6
Reservation System Code
BGFAMADVRILA
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...