Rila - et familieeventyr

Rila - et familieeventyr

Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia. Overnatting på på hotel i Sofia.

Dag 2. Trekking på berget Vitosha
Kort transfer til Dragalevtsi hvorfra liften fører oss opp til Goli Vrah toppen (som betyr den bare toppen - 1428 m o. h.). Trekking til Tsjerni Vrah (den sorte toppen - 2290 m o.h.) - det høyeste punktet på berget Vitosha og hvorfra vi har en fantastisk panoramautsikt. Fra Tsjerni Vrah går vi ned forbi Skoparnik toppen til vi når Aleko bergbasen. Ruten følger gres/-grusveier og stier oppe i bergene. Terrenget er moderat, uten noen særlige utfordringer.
Vandring: 4 - 5 timer. opp/-nedstigning: 500m / 500m

Dag 3. Sykling 
En times kjørsel til landsbyen Plana. Vi starter syklingen vår gjennom bergene for å nå Iskar-flodens dal. Transfer til feriebyen Shtarkelovo Gnezdo og overnatting i bungalower ved bredden av Iskarsjøen. Ruten er nem, på gress/-grusveier gjennom enger og løvskoger. Landskapet er vakkert med en flott utsikt. 
Sykling: varighet 3-4 timer, opp/-nedstigning: 250m / 550m.

Dag 4. Kajak i Iskar sjøen
Dagens mål er å nå den motsatte bredden, som er omkring 4-5 km vekk. Du kan gå på oppdagelse avhengig av dine ønsker. Transfer fra den motsatte bredden til Borovets skisportssted, beliggende ved foten av Rilabergene. Overnatting på et hotell i Borovets.

Dag 5. Trekking i Rila bergene
Om morgenen tar vi liften opp til Yastrebets topp (2369 m o.h.). En behagelig spasertur langs nålemassiver tar oss til hytten Musala og Musalenski sjøene. Forbi Icy sjøen (2709 m o.h) og hytten til vi når det høyeste punktet på Balkan-halvøyen – Mt Musala (2925 moh). Vi vandrer tilbake til toppen Yastrebets, hvorfra vi tar liften ned til Borovets. Overnatting på et hotell i Borovets.
Vandring: 7 - 8 timer. opp/-nedstigning: 560 / 560 m.

Dag 6. Ridning i Rila
I dag tar vi en tur med hestene rundt om Borovets og de lavere delene av Rilabergene. Vi stopper for lunsj i områdene Malka Lukovitsa og Golyam Gyiol. Herfra fører ruten oss tilbake til Borovets forbi Shumnatitsa til vi når hotellet.
Ridning: 5 timer. Ruten kan endres og tilpasses på stedet, avhengig av deltagenes ønsker og evner. Overnatting i Borovets.

Dag 7. Sykling
Denne gangen tar vi asfaltveien fra Borovets til landsbyen Kovatchevtsi. På midten av turen holder vi en pause i landsbyen Belchin Banya, for å slappe i de deilige mineralvannpoolene. Transfer til Kovatchevtsi landsby til Sofia. Overnatting i Sofia.
Sykling: Avstand: 36 km. Ingen oppstigninger på turen. Veien er jevn bortsett fra de første 10 km, hvor det går opp og ned.

Dag 8. Avreise
Transfer til Sofia flyplass og avreise.


Prisen inkluderer:
► innkvartering på familieeiede hotell med frokost ► al transport ifølge programmet ► engelsktalende guide / instruktør ► leie av utstyr ► 2 persons kajak & redningsvest ► sykler & hjelme ► hester ► entréer & liftkort

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter ► drikker og måltider som ikke er nevnt i programmet ► drikkepenger, forsikring

Enkeltrom tillegg: 80 EUR


Bilder


Rila - et familieeventyr (Vurdert 4.83 / 5 Basert på 361 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
3-6
Reservation System Code
BGFAMADVRILA
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 9450 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7000 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 10600 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Se alt»

Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...