Jomolhari Trek 36500 NOK, 10 Dager

I en snart overbefolket verden, hvor alle reiser så hektisk overalt, hvor de fleste stiene er godt kjent, de fleste fjellene- besteget, så finnes det et sted, fjernt og nærmest uberørt – landet Bhutan. Her kan man føle seg som en av de første oppdagelsesreisende, ja, en av Guds utvalgte. Bhutan, dette mystiske kongeriket (like stor som Schweiz) ligger skjult i det østlige Himalaya, klemt inne mellom India og Kina. Landet befinner seg i nærmest selvvalgt isolasjon; først for 50 år siden ble det forsiktig åpent for den moderne verden, dog uten å miste gamle kultur og tradisjoner. Religionen- tantrisk buddhisme, styrer alle livets forhold, ja selv turismen – her er det begrenset adgang! Dette gjør Bhutan til et av de mest eksklusive reisemålene i verden. Penguin Travel har nå mulighet for å tilby deg et uforglemmelig besøk i denne drømmeverden. Du vil oppleve en fantastisk natur, et av verdens rikeste økosystemer, en flora og fauna som veksler fra alpin til subtropisk. Hele 78% av dette beskyttede bergrike land er dekket av uberørte, gamle skoger, og er hjem til unike dyr, fugler og planter. Reisen vår til Jomolhari Trekket er for dem som elsker lange vandringer i fjellene og overnatning under stjernehimlen. Her består selskapet av yakokse -hyrder, skrik fra sjeldne fugler, iskalde fjellbakker og duft av eksotiske blomster. Her støtter vi også på små landsbyer med gater, hvor gamle kvinner sitter på huk og spinner deres små bønnehjul. På hustakene ligger mengder av rød chilli på tørk . Vi besøker også dzonger – majestetiske borglignende hus og klostre høyt oppe på bergskråningene. Og under hele turen – i bakgrunnen synet av det hellige fjellet Jomolhari.

Høydepunkter:
♦ Bhutan
- vuggen for tibetansk bhuddisme med godt bevarte tradisjoner, bestemt livsstil og arkitektur.
♦ Jigme Dorji -nasjonalparken - Bhutans største beskyttede område (ca. 4369 kv km) med stor klimavariasjon, rik på planter og dyrearter  som snøleopard, tiger, svartbjørn etc.
♦ Dzonger (slott) - landemerkene i Bhutan er slottene bygget på bratte bakker og andre vanskelig tilgjengelige steder. I dag er disse symboler på stabilitet og optimisme for fremtiden.


Reiseplan:

Dag 1. Delhi – Paro (2235 m o h)
Ankomst fra Delhi til flyplassen i Paro (2235 m). Fra luften opplever man en fantastisk utsikt over Himalaya fjellenes snødekkede høyder. Transfer til hotellet og lunsj. Besøk til Rinpung-dzong fra 1645 med et av landets fineste vakttårnene. I dag huser det den lokale administrasjonen og en munkeskole. Overnatting i Paro.

Dag 2. Utflukt til Taktsang klosteret (Tiger’s Nest).
Til fots eller på hesterygg tar vi opp på stien som snor seg gjennom fantastiske furuskoger til en åpning, hvorfra man kan se Taktsang- klosteret som klamrer seg fast til kanten av en klippe 700 m over dalen og 3100 m over havet. Ifølge legenden kom Guru Rimpoche, den tantriske mystikeren, som tok buddhismen med seg til landet i det 8. årh. på ryggen av en flyende tiger. Han tilbrakte 3 måneder inne i hulen som betraktes som klostrets opprinnelse. Dette er et av de mest hellige stedene i verden for en buddhistisk pilgrimsferd. Klosteret ble bygget på 1600-tallet, men år 1998 ble en stor del av det ødelagt under en voldsom brann. Nå er det totalt renovert. På tilbakeveien besøker vi Drugyel- dzong og et av de eldste og mest hellige buddhistiske klostrene – Kyichu Lhakhang. Det ble bygget av den tibetanske kongen Songtsen Gampo i det 7. årh. Overnatning på hotell.

Dag 3. Fra Drugyel-dzong til Sharna Zampa (2850 m).
Vi kjører til Drugyel-dzong (2580 m) hvor stien begynner. Den følger Paro- elven og snor seg gjennom ris- terrasser og små landsbyer. Etter ca. 4 timer når vi frem til militærposten ved landsbyen Gunitsawa; her kontrolleres oppholdstillatelsene (som reisearrangøren står for) innen vi kan fortsette. Vi krysser elven over til leiren hvor vi overnatter. Dagens vandring: 17 km, 4-5 timer. Oppstigning/nedstigning: 360 m/80 m.

Dag 4. Fra Sharna Zampa til Thangthangkha (3610 m).
Det er en lang vandring som venter på oss i dag . Her kommer mange, men ikke vanskelige, opp- og nedstigninger. Sporet følger igjen Paro-elven opp til Jigme Dorji- nasjonalparken. Vi vandrer først gjennom nåleskog og senere rododendronskog. Vi krysser elven et par ganger, innen vi når frem til leiren i en eng omgitt av blåbirkeskog. I klart vær er det herfra en fantastisk utsikt over til Jomolhari- toppen (gudinnen Jomos hjem). Dagens vandring: 22 km, 7-8 timer. Oppstigning/nedstigning 770 m/10 m.

Dag 5. Fra Thangthangkha til Jangothang (4080 m).
Dagens vandring fortsetter opp gjennom Paro- dalen; vi passerer alpeenger og små skoger med yakoksehyrder. Underveis nyter vi utsikten til toppene omkring oss. Vi er ikke de eneste menneskene her: vi passerer et par små landsbyer i fjellene og et millitær kontrolpunkt. Etter 5-6 timers vandring når vi frem til overnatningsstedet vårt – leiren Jangothang, som er en av de vakrest beliggende i Himalayafjellene. Herfra har vi igjen en enestående utsikt over til Jomolhari. Dagens vandring: 19 km, 5-6 timer. Oppstigning/nedstigning: 480 m/0 m.

Dag 6. Jangothang.
Dette er det perfekte stedet for akklimatisering. Vi tilbringer dagen på små utflukter rundt omkring leiren, hvor vi underveis nyter utsikten til krystallklare innsjøer og praktfulle tinder - Jomolhari ligger mot vest og Jichu Drake mot nord. 

Dag 7. Jangothang - Yaktsa (3800 moh.)
Stien fører til slutten av dalens skråninger til Paro Chu. Langs Tshophu-innsjøen (4380 m) følger vi en bratt stigning til Bonthe La- fjellpasset (4890 m), det høyeste punkt i denne trekningen. På en klar dag fra passet kan du se Mt. Kanchenjunga, den tredje høyeste toppen i verden. Langs stien vil du komme over jakhyrdeteltet, vevd av jakhår. Etter lunsj gjør du en lang bratt nedstigning til landsbyen SoiYaktsa og overnatter i leir på 3800 meter.
Varighet og lengde på turen: 7 timer, 18 km, opp- / nedstigning: 810 m / 1090m.

Dag 8. Yaktsa - Thombu Shong (4380 moh.)
Stien starter med svak oppoverbakke til toppen av den østlige åsryggen av SoiYaktsa-dalen. Herfra vil vi nyte utsikten over fjellene i nord. Toppene til Jumolhari og Jichu Drake dukker opp igjen i den fjerne horisonten når du nærmer deg lunsjstedet ditt. Kryss Takhung La (4520m), som etter en kort nedstigning fører inn i den bredde og grønne Thangbushong-dalen. Du vil komme over de nomadiske yakhyrdenes leir med deres tradisjonelle ulltelt og steinhytter.
Etter en kort bratt stigning fra den opprinnelige leiren, forlater vi den avsidesliggende fjelldalen ved å følge en åsrygg til Thombu La (4380m). Fra dette punktet kan du få et glimt av Paro-dalen i sør og fjellutsikten rundt omkring. Deretter tar en bratt nedkjøringssti mesteparten av ettermiddagen som fører til campingplassen ved Shana (2730),hvor du hadde tilbrakt den første natt på camping. Campingplassen kan variere, mannskapet kan slå leir lenger nede. Overnatting i leiren.
Varighet og lengde på turen: 6-7 timer, 15 km; stigning / nedstigning: 720 m / 340m.

Dag 9. Shong Thombu - Sharna Zampa (2850 moh.) - Paro
Man passerer gjennom landsbyen ved Gunitawa, som hovedsakelig består av militærpersonell og deres familier som er utsendt der. Transport venter på Drugyel Dzong for å hente deg og kjøre til hotellet. Overnatting på hotellet i Paro.
Varighet og lengde på turen: 5 timer, 17 km, opp- / nedstigning: 200 m / 1650m.

Dag 10. Paro - Thimphu
Etter tidlig frokost kjører du til Thimphu, hovedstaden i Bhutan med stopp underveis ved Chuzom, sammenløpet av elvene Thimphu og Paro. Tre forskjellige stiler av stupaer: tibetansk, nepalesisk og bhutansk pryder dette sammenløpet. Hovedstad i Bhutan, politisk, religiøs og handelssentrum, er Thimphu en unik by med uvanlig blanding av moderne utvikling sammen med gamle tradisjoner.

Sjekk- inn på hotellet ved ankomst. Fortsett deretter med en omvisning i byens viktigste høydepunkter: Tekstilmuseet - utstillinger introduserer de viktigste veveteknikkene, stiler av den lokal kjolen og tekstiler laget av kvinner og menn, Nasjonalbiblioteket - i tillegg til tusenvis av manuskripter og gamle tekster, har det også moderne akademiske bøker og trykkblokker for bønneflagg; Zorig Chusum-kunstskolen tilbyr et seksårig kurs om de 13 tradisjonelle kunsthåndverkene i Bhutan. På et besøk kan man se elevene lære de forskjellige ferdighetene på skolen; Folkearvmuseet- dedikert til å koble mennesker med den rike bhutanske folkearven og historie gjennom utstillinger.

Lunsjen blir etterfulgt av en bytur som inkluderer: Changangkha Lhakhang - en festning som er både tempel og klosterskole og som ligger på en ås over Thimphu; Memorial Chorten - stupaen bygget til minne om Bhutans tredje konge, hans sen majestet, kong Jigme Dorji Wangchuk, som populært blir ansett som far til det moderne Bhutan; Buddha Point (Kuensel Phodrang) - du kan komme med ydmykhet og be bønner til Buddha- den største statuen i landet, og deretter gå rundt og ta et glimt av dalen. Avslutt turen på dagen med et besøk av Trashichhoe Dzong, “den herlige religionens festning”. Dette er regjering- og religiøssentrum, stedet for monarkens tronerom og sete for Je Khenpo eller abbed. Overnatting på hotellet

Dag 11. Thimphu - Paro. Avgang
Etter tidlig frokost, transfer til flyplassen i Paro flyplass for fly til Delhi.


Prisen inkluderer:
3*** hotell - 4 netter (dager 1-2 & 10); campingleir under trekket - 6 netter
helpensjon
visum kun til Bhutan (ikke til India)
all transport fra/til Paro- flyplass
engelsktalende guide
entreer ved seværdigheter
bagasjetransport under trekket
kokk
camping utstyr (utover sovesekk)

Ikke inkludert:
flybilletter Norge - Delhi t/r
flybillet kun fra Delhi til Paro t/r
visum til India (dbl. inngang / transit)
drikkepenge
forsikring
alkoholdrikker

Tilleggstjenester:
Prisen er per person i en gruppe av 3 personer. Hvis det er mindre enn 3 personer:vennligst spør om pristillegg
innenriksfly Delhi-Paro-Delhi(valgfritt): + 790 EUR / pp


Bilder


Jomolhari Trek (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 387 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
36500 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
BHU_JOMOLHARI
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...