Trekking i de albanske Alpene

Trekking i de albanske Alpene

Hvor mange er fjellene på Balkanhalvøya? Mange! Men en av dem skiller seg ut mot de andre, rimelig oppkalt etter det europeiske symbolet - Alpene. Dette er de albanske Alpene. Taggede steintopper med elver ved deres fot som skjærer gjennom store beiteområder. Og hvis de fortsatt ikke har blitt en hit blant fjellklatrere, skyldes det at Albania selv nylig åpnet fjellene for internasjonal turisme. Derfor er de albanske Alpene fremdeles ville og vakre i sin primitivitet. Turen vi tilbyr inkluderer de mest naturskjønne rutene på fjellet. Men det er ikke alt. Turen byr på vakrere natur - Koman-sjøen og seiling langs Drina-elven, samt kulturelle severdigheter som den historiske byen Kruja og den gamle Sufi-helligdommen.

Høydepunkter:
De albanske Alpene
Kruja by og Kruja slott
Bectasci Teqe - Sufi Dervishes Helligdom ligger ved 1900 m a.s.l.
Thethi er den best bevarte alpine-landsbyen i Albania


Reiseplan:

Dag 1. Kruja
Ankomst til Tirana flyplass og transport (30 min / 25 km) til byen Kruja. Sjekk inn på hotellet og fritid for sightseeing. De viktigste severdighetene er Kruja-slottet, Skanderbeg-museet og Kruja Bazar hvor mange suvenirer, antikvitetsbutikker, tradisjonelle folkedrakter og teppeverksteder ligger. Om kvelden møter vi guiden og spiser middag i en tradisjonell restaurant.

Dag 2. Det hellige fjellet Sarisalltik
I dag skal vi vandre oppover det hellige fjellet Sarisalltik og besøke Bectasci Teqe (Sufi Dervishes Sanctuary) som ligger 1900 m a.s.l. Etter det anstendige fortsetter vi med en transfer nordover i retning Shkodra (100 km). Ved inngangen til den største byen Nord-Albania stopper vi for et besøk på Razafa Castle, Shkodras imponerende historiske syn, som gir flott utsikt over Shkodra-sjøen og fjellene rundt.

Dag 3. Koman-innsjøen og Drin-canyonen
Transfer tidlig på morgenen til Koman-sjøen, hvor vi tar fergen for en fantastisk reise gjennom canyonen. Båtturen til Fierzë går gjennom serier med dype juv og sammenkoblede innsjøer. Deretter fortsetter vi med en transport langs den pittoreske dalen Valbona til Dunishë, der vi overnatter.

Dag 4. Qafa e Rosit
Vi begynner å gå i retning Kukai-landsbyen (900 moh). Derfra,følgende en hyrdesvei gjennom de avsidesliggende landskapene i de østlige albanske alper når vi Qafa e Rosit (2000 m.s.l). Stien klatrer gradvis gjennom enorme grønne beitemarker, og tilbyr fantastisk utsikt mot Den hvite sirkel - Jezerca-fjellet og Rrethi i Bardhë. På slutten av dagen kommer vi til landsbyen Rogam, hvor vi overnatter.

Dag 5. Passet til Valbona
Om morgenen går vi til det anerkjente passet i de albanske alpene (Valbona 1966 m a.s.l.), og forbinder dalene Valbona og Theti i århundrer. Lokalbefolkningen bruker passet fra sen vår til den første snøen. Flere vannkilder langs ruten vil gjøre at stoppene blir forfriskende mens vi nyter utsikten over Jezerca, Radohima og andre taggete topper. Fra Valbona-passet fortsetter vi med en nedstigning mot landsbyen Thethi (800 m a.s.l), der vi overnatter. Thethi, med sine autentiske hus som fremdeles er takbelagte med trefliser, er sannsynligvis den best bevarte alpine-landsbyen i Albania. Muldyr vil bære bagasjen gjennom hele vandringen.

Dag 6. Thethis attraksjoner
I dag utforsker vi de pittoreske omgivelsene i Theti, besøker kirken, Kulla e Ngujimit (et tårn, hvor tidligere menn som ble siktet har søkt tilflukt), Theti-fossen, Grunasi Canyon og de kyklopiske steinmurede terrassene som dateres tilbake til senbronsetid. Overnatting i autentisk lokalt hus.

Dag 7. Tirana
Etter frokost forlater vi Thethi på vei mot Boga-landsbyen. I dag går vi langs en annen klassisk rute fra de albanske Alpene - “Shtegu i Dheneve” (Sauens vei). Fra et fjellovergang, med fantastisk utsikt til Bjeshket e Namuna - De forbannede fjellene, starter nedstigningen til Boga-landsbyen (900 moh.l.), hvor vi spiser lunsj omgitt av dramatiske steinede topper som hever seg over 2000 moh. Etterpå setter vi kurs mot Shkodra langs Boga-dalen og enn til Tirana, der vi overnatter (120 km).

Dag 8. Tirana
Fritid for sightseeing og shopping. De viktigste attraksjonene i hovedstaden er de italienske bygningene, Moskeen i Ethem Bej, National Museum of History, de lokale markedene, etc. Avreise.


Prisen inkluderer:
3 netter på standarthoteller
4 netter i familiedrevne gjestehus
frokost hver dag unntatt dag 1
4 piknik lunsj og 7 middager
alle overføringer per reiserute
engelsktalende guide
bagasjetransport med hest på dag 5

Ikke inkludert:
flybilletter
kart og inngangspenger
tips
alkoholdrikker
måltider som ikke er nevnt i programmet og andre personlige utgifter
reiseforsikring

Tilleggstjenester:
Enkeltromstillegg (bare for hotellet). Tillegg for små grupper (2-3 turister): kontakt oss


Bilder


Trekking i de albanske Alpene (Vurdert 4.96 / 5 Basert på 143 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
Albania trekking
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8850 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...