Den Transsibirske jernbanen - opphold i Kina

Den Transsibirske jernbanen - opphold i Kina

Den Store Muren, Peking, Den Forbudte Byen, Ming-gravene

Hotellopphold, sightseeing og utflukter med guide arrangeres fra alle større byer på ruten.

Detaljert informasjon med forslag til opphold og arrangementer finner du i  vår PRISLISTE i DANSKE KRONER 

Du får prisen I NORSKE KRONER ved direkte henvendelse hos oss.


..

Symbolet på Kina
Den Store Muren er symbolet på Kina, ikke blot for millioner av turister, men for mer enn en milliard kinesere. Den er Jordens største bygningsverk og strekker seg fra området nær byen Lanzhou til Chili- bukten. Med kineseres store forkjærlighet for å uttrykke alt i tall hetter Muren på kinesisk Wan Li Chang Cheng - Den Titusener Li Mur. En li er et gammelt kinesisk lengdemål på knapp 600 meter. Muren er godt 6000 kilometer lang, men når man står her, er tall ikke viktige. Et par tusende kilometer fra eller til tar intet fra opplevelsen av å stå på en mur, som er bygget hen over fjelltoppen og dale med holdninger, så det umiddelbart synes håpløst å oppføre et byggeri her selv med moderne hjelpemidler.
Muren beskyttede Silkeveien, der var Kinas handelsrute til Mellomøsten og Romerriket, og den trakk grensen: Kina var innen for Muren, barbarene - mongoler og andre nomadestammer - uten for Muren. Dsjengis Khans mongolske tropper brød gjennom Muren i 1200-tallet og erobrede Kina - som de erobrede størstedelen av Asia og Russland. Mongolenes styre i Kina holdt dog kun 100 år, og det var under det følgende Ming-dynasti, at Muren fikk sitt nåværende utseende, bygget opp av klippeblokke og murstein, med en kjerne av jord - og etter manges opplysninger også titusenvis av knogler fra de arbeidere, som omkom under oppførelsen av Muren.
t...
Peking
Etter uker underveis i noe av Asias mest mennesketomme områder, er turen nå kommet til den spillevende storby Peking. Byen har under de seneste tjue års økonomiske frihet utviklet seg til et internasjonalt samlingspunkt. Her kan man nemt bruke en uke eller mer. Maten er god og billig, og man kan finne overnatning, som passer til enhver pengepung.
Peking huser i dag over 10 mill. innb. og utviklingen i byen er på det nærmeste eksplodert innen for de siste fem år. Den ble hovedstad for 1000 år siden og omkring år 1400 ble Den Forbudte By bygget som et nytt keiserpalass. De sentrale bykvarterer oppdeles av nord-syd- og øst-vest-gående akser med Den Forbudte By og keiserens palass i midten. Byplanen avspeiler kinesisk verdensoppfattelse med palassområdet symboliserende Kina som »Riket i Midten«.
Andre spendende severdigheter er Den Himmelske Freds Plass, Himmelens Tempel, Sommerpalasset og endagsutflukter til Den Kinesiske Muren og til Ming-gravene.
Fra Peking kan man tar flyet tilbake til København eller fortsette den videre reise rundt i Kina eller Asia på egen hånd.

Den Forbudte By
Herfra regjerte 24 keisere gjennom nesten 500 år under Kinas to siste dynastier – Ming og Qing. De røde bygninger, templer, og porter med de smukke gule tegl omkranses av en 10m høy mur. Kejseren levede i ufattelig rigdom og totalt isoleret fra folket. Hele byen er på 720.000 m2 med 800 bygninger og 9000 rom. Man går inn fra syd, og beveger man seg i adstadig tempo gjennom hele byen, tar det ca. fire timer å nå opp til den nordlige port, alt sammen ved hjelp av den lokale guiden i form av en walkman med ingen andre enn Roger Moore, Agent 007, somforteller om de templer og porter man kommer igjennom.

Ming-gravene
50 km nord for Peking, i en dal som fjellene beskytter imot de onde nordlige åndene, ligger 13 av Ming-dynastiets 16 keisere begravet. Opprinnelig var gravene omgitt av en mur med en port – Den Store Røde Port. Her begynner Udødelighedens vei – en 800m lang allé med 36 praktfulle steinfigurer som vokter gravene. De fleste Ming-gravene er forfallne, men den eldste, Changling – et helt palass fra det 15. årh., er nyrestaurert.
...iu
 
iu

Praktisk informasjon:   Selve grenseovergangen mellom Mongolia og Kina tar noen tid fordi Kina bruker den tradisjonelle europeiske sporvidde på jernbaner og ikke den brede russiske. Der skal derfor brukes et par timer ekstra til å skifte togets undervognen i den kinesiske grenseby Erenhat. Dette foregår mens wienervalse lyder på den festlig opplyste banegård.Herfra kjører toget uten stopp ned til den Kinesiske Mur, der nettopp er bygget for å holde fremmede vekk fra Kinas maktsentrum. Toget passerer muren 82 km fra Pekings hovedbanegård.


Den Transsibirske jernbanen - opphold i Kina (Vurdert 4.78 / 5 Basert på 365 Anmeldelser.)
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...