Cruise med sykkel-og vandreferie i Kroatia

Cruise med sykkel-og vandreferie i Kroatia

Cruise kombinert med lett sykling og vandring i deт vakre Kroatia

Kom til Kvarner Bay og de omkringliggende øyene med deres mange stier og veier der vakker natur, gamle tradisjoner og praktfull utsikt gir en unikk opplevelse for alle sanser. Du kommer til å sykle og vandre på tvers øya, mens skipet venter på deg for å samle deg opp og ta deg til neste øy, som du kan utforske til fots eller på sykkel igjen.

Turens høydepunkter:
♦ Opatija
- en populær sommer-og vintersportssted, omgitt av vakre skoger
♦ Krk Island - den største øya i Adriaterhavet og mest bebodd, som ligger i nærheten av Slovenia
♦ Town Cres - en by med trange gater der biller ikke er tillatt og hvor du kan kjøpe hjemmelaget olivenolje og vin


Reiseplan:
Dag 1. Opatija - Krk øyen

Ankomst til Opatija. Innsjekking på skipet etter kl. 11:00. Kl. 13 seiler vi mot den nærmeste øyen - Krk, som vil ta ca. 2 timer. Overnatting i Krk på skipet.

Dag 2. Krk øyen - Rab øyen
I morgen sykler vi mot Punat og videre til Vrbnik, hvor vi spiser lunsj. Denne museumby er bygget på toppen av en klippe, og er hjem til den gylne Zlahtina vin. Vi seiler videre til Rab øya, kjent som kjærlighetens øy. Vi overnatter i den gamle befestede byen Rab.
Sykkelavstand: ca. 23 km, det høyeste punktet: 190 m

Dag 3. Rab øyen
Vandretur til Kamenjak bakken og fjelltoppen Straza (409 m) for å nyte den fantastiske utsikten mot fastlandet og øyene i Kvarnerbukten. Vi går ned til skipet for å spise lunsj. På ettermiddagen er det mulighet for en tur i Komrcar skogparken. Overnatting i Rab
Vandring: ca. 4 timer høyeste punkt: 409 m

Dag 4. Rab øyen - Pag øyen
Tidlig om morgenen seiler vi mot Barbat, Palit og tilbake til Rab. Vi spiser lunsj på skipet mens vi seiler mot Pag øyen. På ettermiddagen sykler vi fra Tovarnele til Novalja, kjent for den berømte Pag osten. Vi anbefaler et besøk på et tradisjonelt vertshus, hvor man kan smake på lokal vin og ost. Overnatting i Mandre.
Sykkelavstand: ca. 10 +22 km, høyeste punkt: 175 m

Dag 5. Pag øyen - Losinj øyen
Vår tur fortsetter til Mali Losinj med lunsj og bademuligheter underveis. Vandretur fra Mali Losinj til bakken St. Ivan (234 m) og videre til Veli Losinj, hvor vi kan svømme eller ta en kopp kaffe. Etter en pause går vi tilbake til Mali Losinj hvor vi overnatter.
Vandring: ca. 3,5 timer høyeste punkt: 237 m

Dag 6. Losinj øyen - Cres øyen
Om morgenen sykler vi mot den lille fiskerlandsbyen Nerezine og videre til gamlebyen Osor. Om ettermiddagen er det avgang til byen Cres med lunsj og badestopp på veien. Tid på egen hånd om kvelden for å utforske denne sjarmerende byen. Overnatting i Cres.
Sykkelavstand: ca. 24 km, det høyeste punktet: 255 m

Dag 7. Cres øyen - Opatija
I dag sykler vi rundt Cres. Mulighet (valgfritt) for å besøke St. Francis klosteret. Tid på egen hånd i de mange kafeene og butikkene i byen. Lunsj vil bli servert mens vi seiler til fastlandet. Vi gjør et stopp ved Lovran for en tur langs den berømte Franz Joseph promenaden. Siste stopp for dagen er i Opatija, hvor vi overnatter.
Sykkelavstand: ca. 16 km, vandring: ca. 2 timer (7,5 km, høyeste punkt: 25 m)

Dag 8. Avreise
Tidlig frokost og avreise.


Nødvendig udstyr: ► Anbefalt utstyr: sykkelshorts, passende skor, ull pannebånd, sykkelhansker, lett vindjakke, vanntette bukser, fleece jakke mot vinden, solbriller med UV-beskyttelse, solkrem og leppepomade.

Flyturen: Man kan fly til Pula, Rijeka, Zagreb, Ljubljana eller Trieste. Privat transport kan arrangeres mot betaling fra disse sted.

Viktig å vite: Lengden på de daglige sykkelrutene er informativ og avhenger av ulike omveier som kan gjøres på ruten. Seilingsruter og sykling er avhengig av værforhold og kapteinen eller guide kan beslutte å endre dem på stedet. Når det er godt vær og avhengig av timing, vil det være muligheter for bading. Turen kan kombineres med våre andre sykkelferier i Kroatia, med start i Split.

Anbefalet reiseperiode: vår - høst


Prisen inkluderer:
7 overnattinger i dobbelkahytt på dekk med privat toalett og dusje
halvpensjon (frokost og lunsj de fleste dagene; noen av dagene kan by på frokost og middag - avhengig av dagens aktiviteter)
engelsktalende lokal sykkel og vandringguide

Ikke inkludert:
Flybilletter
turist skatt: 40 EUR per person / per uke (betales på stedet ved ombordstigning på skipet)
entréer til severdighetene og nasjonalparker
transport flyplass - skip - flyplass
drikkepenger
forsikringer
drikker og måltider ikke nevnt ovenfor
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Tillegg enkel kahytt: + 50% av kahytt omkostningerne
sykkelleie - ca 1250 NOK per person /per uke (sykklene er utstyrt med hjelm; flaskeholder og en liten taske)
e-sykler: ca 1850 NOK (begrenset antall)
Det finnes kahytter under dekk til en billigere pris - på forespørsel


Bilder


Cruise med sykkel-og vandreferie i Kroatia (Vurdert 4.86 / 5 Basert på 367 Anmeldelser.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 1
Reservation System Code
CROCYCHIK
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...