Musala , Vihren og Mitikas - Balkans tre giganter

Musala , Vihren og Mitikas - Balkans tre giganter

Balkanhalvøyen er et paradis for fjellklatrere. Det finnes dusinvis av fjell og hundrevis av fjelltopper, og noen av dem fortjener en spesiell oppmerksomhet. Ikke bare på grunn av deres spesielle høyde , men også fordi de er en del av mytologier og kulturarv i dette hjørnet av Europa. Sist men ikke minst - fordi de er fantastisk vakre. Du får en bil og vår back- up til din disposisjon , slik at du bare kan oppleve gleden av å klatre de tre høyeste toppene på Balkan : peak Musala i Rila , den vakreste , Vihren i Pirin og det guddommelige , Mitikas på Olympus.
Og hvis du er så fasjinert at du ikke ønsker å forlate stedene, kan vi tilby dig å forlenge oppholdet i både Bulgaria og Hellas, slik at du kan nyte de to nabolandenes kulturelle og kulinariske skjønnhet .

Turens høydepunkter :
Rila nasjonalpark og Musala - den høyeste toppen på Balkan-halvøyen
Rila klosteret - grunnlagt i det 10. tallet og med på UNESCOs verdensarvliste
Pirin National Park - vakre fjell som er en del av verdens kulturarv og også i henhold til UNESCO
♦ Sofia - en by med tusinvis av år med historie , hovedstaden i Bulgaria
Mount Olympus og Mitikas - den nest høyeste toppen på Balkan-halvøyen og hjemmet til de olympiske gudene


Reiseplan:


Dag 1. Sofia

Ankomst i Sofia og transfer til hotellet i sentrum. Møte med representant fra Penguin Travel , som gir deg all nødvendig informasjon om turen, bilen , dokumenter, kart og og beskrivelser .

Dag 2. Sofia - Borovets. Bestigning av Musala
Kjørsel til Borovets (70 km). Ta liften opp til Yastrebetshytten ( 2369 m ) og derfra vandring og klatring til Musala ( 2925 m ) , den høyeste toppen på Balkan-halvøyen. Tilbake langs den samme ruten, og deretter med liften fra Yastrebetshytten til Borovets. Overnatting på hotell.
Opp/nedstigning: 550 / - 550m

Bemerk: Hvis du kommer for sent tilbake til liftens siste nedstigningen kan du vandre ned til Borovets ( 1300 m) - videre nedstigning på 1070 m

Dag 3. Borovets Bansko
Kjør til Bansko ( 140 km ). Stopp ved Rila klosteret ( 2 × 30 ekstra kilometer ) underveis . Grunnlagt høyt i Rilabergene i 10. tallet og gjennom århundrene et viktig åndelig og kulturelt senter. Den moderne femetasjers bygningen som dateres tilbake til første halvdelen av det 19. tallet , men den eldste bygningen er tårnet fra det 14. århundre. Komplekset er under beskyttelsen av UNESCO .
Byen Bansko ligger ca . 1000 meter over havet og er utgangspunktet for mange vandreruter i Pirin, en av Bulgarias nasjonalparker . Utover skjønnheten av fjellet tilbyr Bansko en koselig atmosfære i de trange gatene med gamle steinhus. En god del av Banskos berømmelse ligger i de kulinariske herlighetene som trylles frem i det lokale vertshuset som i disse delene kalles mehana.
Overnatting på hotell i Bansko.

Dag 4. Bestigning av Vihren
Kjørsel til Vihrenhytten ( 1950 m oh) . Derfra - oppstigning til Vihren ( 2914 m ) , som er det høyeste fjellet i Pirin og det tredje høyeste på Balkan. Nedstigning til hytten og kjørsel til Bansko. Overnatting på hotell.
Opp-/nedstigning: +960/-960m

Dag 5. Bansko - Litochoro - Spilios Agapitos Hut
Kjørsel til Litochoro, byen ved foten av Mount Olympus ( 313 km ). Herfra kjøres ytterligere 17 km til parkeringsplassen på Prionia ( 1100 m oh). Derfra til fots til Spilios Agapitos Hut ( Refuge A) ( 2100 moh ). Overnatting i hytten.
Opp-/nedstigning: +1000/-0m

Dag 6. Bestigning av Mitikas (eller Skolio )
Mitikas: Klatring fra Spilios Agapitos Hut til Mitikas , den høyeste toppen av Mount Olympus massivet ( 2917 m oh) . Nedstigningen til hytten og deretter til bilen. Kjørsel til Litochoro. Mulighet for en natttur til stranden. Overnatting på vandrerhjemm på kysten av det Egeiske havet .
Opp-/nedstigning: +817/-1817 m
Skolio : Klatring fra Spilios Agapitos Hut til Skolio ( 2907 m ) , den nesthøyeste toppen av Mount Olympus . Nedstigning til hytta og deretter til bilen. Kjørsel til Litochoro. Mulighet for en natttur til stranden. Overnatting på vandrerhjemmet på kysten av Egeerhavet.
Opp-/nedstigning: +807/-1807 m

Dag 7. Litochoro - Sofia
Kjørsel til Sofia (388 km) . Du kan gjøre hold i Thessaloniki eller ta en tur til Melnik, eller kanskje begge deler. Beliggende midt i mellom høye tårn av gul sand Melnik er blant Bulgarias mest pittoreske byer. Høyt oppe og nær Melnik er Rozhen klosteret, hvis unike trekonstruksjon er høydepunktet av den fantastiske utsikten mot de omkringliggende fjellene .
En spasertur gjennom den kulturelle og historiske sentrum av Sofia gjør deg kjent med ruinene som er over 2000 år gamle , med kirker som daterer seg tilbake til den tidligste kristendommen - St Georgi Rotunda og St. Sophia -basilikaen , gjør at deg at du føler ånden fra den nasjonale Renessanseperioden i andre halvdelen av det 19. århundre , hvis arkitektur byr på bygninger som Nasjonalbibliotelet, Sofias universitet , Nationaltheatret , Konstakademiet , muligheten til å se de samlinger av Nasjonalgalleriet og det arkeologiske museet og til slutt å fornemme atmosfæren på plassen rundt hovedkirken på Balkanhalvøyen - Aleksander Nevski kirken.
Overnatting i Sofia .

Dag 8. Avreise.

Inkludert i prisen: ► Overnattinger på 3 * hotell i dobbeltrom med eget bad (dag 1-4 og 7 ) , fjellhytte på dag 5 , vandrerhjem (med felles fasiliteter ) på dag 6 ► frokost ► leiebil med gratis miles og inkl. . veiavgifter i Bulgaria , forsikring og alle nødvendige dokumenter for innkjørsel og bruk av bilen i Hellas ► en veikart og en turistkart , detaljert beskrivelse på engelsk av bilkjørslen i Bulgaria og Hellas også, og fjellveier► 24 -timers telefonassistanse

Ikke inkludert: ► flybilletter ► drikker og måltider som ikke er nevnt i programmet ► inngangsbilletter ►veiavgifter i Hellas

Praktisk informasjon : ► Den siste delen av ruten til Mitikas er en passasje som kan være vanskelig , spesielt ved høydeskrekk . Vi anbefaler at du bruker hjelm (det er en fare for fallende steiner ) . Når du kjører i tåke , høy luftfuktighet og våte steiner er det fare for å glide. Strekningen fra Spilios Agapitos Hut til Skolio er enkel og krever ingen spesielle ferdigheter eller verktøy.


Bilder


Musala , Vihren og Mitikas - Balkans tre giganter (Vurdert 4.83 / 5 Basert på 348 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
BGGR_3TOP
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 6400 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 10200 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 9050 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...