Rota Vicentina - fra São Luís til Odeceixe via Porto Covo (Portugal)

Rota Vicentina - fra São Luís til Odeceixe via Porto Covo (Portugal)

Dramatiske kystlandskaп på Rota Vicentina. Opпlev etapпerne på Fiskernes Sti langs det brusende Atlanterhavet.
Rota Vicentina vandreruten er delt i to: den historiske veien, som går fra sørspissen av Portugal til byen Santiago do Cacém 250 km oppe langs kysten og litt inne i landet. Fiskernes Sti på den annnen siden er en parallelrute langs kysten, som på deletapper følger det dramatiske kystlandskapet ganske nær.
Denne vandreferien kombinerer begge stier. De første dagene går det på den historiske stien. Herfra oppleves det storslåtte, barske kystlandskapet, de små fiskeleirene og Atlanterhavets enorme krefter på Fiskernes Sti ned langs kysten mot Sankt Vincent nesen, som er Portugals sydvestligste punkt. Det er samme Vincent, den spanske helgenen São Vicente Zaragoza, som har gitt navnet til hele vandreruten.

Turens høydepunkter:
Det dramatiske kystlandskapet - klippene, som møter de meter høye bølgene, strendene og de små landsbyene.
Pensionatene underveis - helt unikke og sjarmerende.
Det lokale kjøkkenet - herlige fiskeretter og Alentejo viner.

Reiseplan: 

Dag 1. São Luís
Ankomst til Lissabon eller Faro flyplass i Algarve. Overnatting nær Alentejo landsbyen São Luís i et pensionat med utendørs swimming pool (i sæson tiden). Flott utsikt til “Alentejo Montado”.

Dag 2. São Luís - Cercal do Alentejo
Din første vandretur følger en del av den historiske stien gjennom bakkene mellom São Luís og Cercal. Overnatting på kro i art nouveau-stil nær byens sentrum.
Vandring: 21 km; 6-7 t.

Dag 3. Cercal do Alentejo - Porto Covo das Bandeiras
Dagens tur er langs en del av ruten, som forbinder den Historiske Stien med Fiskernes Sti. Overnatting i en lille kro på hovedgaten i landsbyen.
Vandring: 18 km; 4,5-5 t.

Dag 4. Porto Covo das Bandeiras - Vila Nova de Milfontes
Det nordligste punktet på Fiskernes Sti er udgangspunktet for dagens vandring. Overnatting i et lille hotell nær slottet med utsikt til elven.
Vandring: 20 km; 6-7 t.

Dag 5. Vila Nova de Milfontes - Almograve
En dag med lett vandring på Fiskernes Sti langs kysten. Overnatting i et dejlig pensjonat, som ligger bak sandklippene.
Vandring: 15 km; 4,5-5 t.

Dag 6. Almograve - Zambujeira do Mar
I dag vandrer man syd fra Almograve. Overnatting i et lille pensjonat nær landsbyens sentrum.
Vandring: 21 km; 6-7 t.

Dag 7. Zambujeira do Mar - Odeceixe
På den sidste vandredagen følger man en sti langs kysten til Algarve landsbyen Odeceixe. Overnatting i et lille pensjonat nær landsbyens sentrum.
Vandring: 18 km; 5,5-6 t.

Dag 8: Hjemreise
Etter frokosten er det hjemreise på egen hånd til Lissabon eller Faro flyplass eller kanskje ønsker du å forlenge ditt opphold
 

NB! Juni og september prisene gjelder også til påsken 11. april - 18. april 2017 og i perioden 27. april - 1. mai!

Prisen inkluderer: ►7 netter i familiedrevne pensjonat med frokost i delt dobbelt værelse med eget bad ►transport av bagasjen ► informasjonspakke om turen på engelsk ►24-timer telefonservice ►6 lunsjpakker + 1,5 l vand ►personlig ulykkesforsikring (venligst send din fødselsdato ved bestilling av reisen).

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ►reiseforsikring ►transfer fra/til lufthavnen ►drikkevarer ►måltider, ikke nevnt i programmet ► personlige utgifter, entreer.

Eventuelle tillegg: ►eneværelse kr. 1370 (februar-mai+oktober-november) og kr. 1690 (Påsken, juni+september) ► ekstra netter og privat transfer: på forespørsel ► hvis du reiser alene (1 person) skal du betale "solo departure" avgift utover grunnprisen: kr. 1060

Praktisk informatsjon: ►Man kan fly til Lissabon. Det er shuttle busser mellom flyplassen og byen. Og det er direkte busser fra Lissabon til S. Luis og fra Odeceixe til Lissabon ►Turen tilbydes ikke i juli og august, pga det er for varmt og heller ikke i perioden jul/nyttår.

Anbefalet reiseperiode: april - juni, september - oktober

Nødvendig utstyr: solide vandrestøvler og gå-sokker, en lille ryggesekk, vannflaske på minst 1 l, solbriller, solhatt, solcreme, vindjakke, myggespray.

Bilder