Rota Vicentina - fra São Luís til Odeceixe via Porto Covo (Portugal)

Rota Vicentina - fra São Luís til Odeceixe via Porto Covo (Portugal) 4850 NOK, 7 Dager

Dramatiske kystlandskaп på Rota Vicentina. Opпlev etapпerne på Fiskernes Sti langs det brusende Atlanterhavet.
Rota Vicentina vandreruten er delt i to: den historiske veien, som går fra sørspissen av Portugal til byen Santiago do Cacém 250 km oppe langs kysten og litt inne i landet. Fiskernes Sti på den annnen siden er en parallelrute langs kysten, som på deletapper følger det dramatiske kystlandskapet ganske nær.
Denne vandreferien kombinerer begge stier. De første dagene går det på den historiske stien. Herfra oppleves det storslåtte, barske kystlandskapet, de små fiskeleirene og Atlanterhavets enorme krefter på Fiskernes Sti ned langs kysten mot Sankt Vincent nesen, som er Portugals sydvestligste punkt. Det er samme Vincent, den spanske helgenen São Vicente Zaragoza, som har gitt navnet til hele vandreruten.

Turens høydepunkter:
Det dramatiske kystlandskapet - klippene, som møter de meter høye bølgene, strendene og de små landsbyene.
Pensionatene underveis - helt unikke og sjarmerende.
Det lokale kjøkkenet - herlige fiskeretter og Alentejo viner.


Reiseplan: 

Dag 1. São Luís
Ankomst til Lissabon eller Faro flyplass i Algarve. Overnatting nær Alentejo landsbyen São Luís i et pensionat med utendørs swimming pool (i sæson tiden). Flott utsikt til “Alentejo Montado”.

Dag 2. São Luís - Cercal do Alentejo
Din første vandretur følger en del av den historiske stien gjennom bakkene mellom São Luís og Cercal. Overnatting på kro i art nouveau-stil nær byens sentrum.
Vandring: 21 km; 6-7 t.

Dag 3. Cercal do Alentejo - Porto Covo das Bandeiras
Dagens tur er langs en del av ruten, som forbinder den Historiske Stien med Fiskernes Sti. Overnatting i en lille kro på hovedgaten i landsbyen.
Vandring: 18 km; 4,5-5 t.

Dag 4. Porto Covo das Bandeiras - Vila Nova de Milfontes
Det nordligste punktet på Fiskernes Sti er udgangspunktet for dagens vandring. Overnatting i et lille hotell nær slottet med utsikt til elven.
Vandring: 20 km; 6-7 t.

Dag 5. Vila Nova de Milfontes - Almograve
En dag med lett vandring på Fiskernes Sti langs kysten. Overnatting i et dejlig pensjonat, som ligger bak sandklippene.
Vandring: 15 km; 4,5-5 t.

Dag 6. Almograve - Zambujeira do Mar
I dag vandrer man syd fra Almograve. Overnatting i et lille pensjonat nær landsbyens sentrum.
Vandring: 21 km; 6-7 t.

Dag 7. Zambujeira do Mar - Odeceixe
På den sidste vandredagen følger man en sti langs kysten til Algarve landsbyen Odeceixe. Overnatting i et lille pensjonat nær landsbyens sentrum.
Vandring: 18 km; 5,5-6 t.

Dag 8: Hjemreise
Etter frokosten er det hjemreise på egen hånd til Lissabon eller Faro flyplass eller kanskje ønsker du å forlenge ditt opphold
 

NB! Juni og september prisene gjelder også til påsken 11. april - 18. april 2017 og i perioden 27. april - 1. mai!

Prisen inkluderer: ►7 netter i familiedrevne pensjonat med frokost i delt dobbelt værelse med eget bad ►transport av bagasjen ► informasjonspakke om turen på engelsk ►24-timer telefonservice ►6 lunsjpakker + 1,5 l vand ►personlig ulykkesforsikring (venligst send din fødselsdato ved bestilling av reisen).

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ►reiseforsikring ►transfer fra/til lufthavnen ►drikkevarer ►måltider, ikke nevnt i programmet ► personlige utgifter, entreer.

Eventuelle tillegg: ►eneværelse kr. 1370 (februar-mai+oktober-november) og kr. 1690 (Påsken, juni+september) ► ekstra netter og privat transfer: på forespørsel ► hvis du reiser alene (1 person) skal du betale "solo departure" avgift utover grunnprisen: kr. 1060

Praktisk informatsjon: ►Man kan fly til Lissabon. Det er shuttle busser mellom flyplassen og byen. Og det er direkte busser fra Lissabon til S. Luis og fra Odeceixe til Lissabon ►Turen tilbydes ikke i juli og august, pga det er for varmt og heller ikke i perioden jul/nyttår.

Anbefalet reiseperiode: april - juni, september - oktober

Nødvendig utstyr: solide vandrestøvler og gå-sokker, en lille ryggesekk, vannflaske på minst 1 l, solbriller, solhatt, solcreme, vindjakke, myggespray.


Bilder


Rota Vicentina - fra São Luís til Odeceixe via Porto Covo (Portugal) (Vurdert 4.79 / 5 Basert på 63 Anmeldelser.)
Pris
5350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
4850 NOK
Varighet
7 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Landområde
Sydvestlige Portugal

Noen spesiell erfaring er ikke nødvendig. Er du van til å gå en tur i skogen på lørdagar, kan du godt skrive deg inn. I prinsipp er disse turene korte (3-5 timer per dag). Ruten vi følger går ikke opp eller ned bratte bakker. Dessuten kan man ofte velge å hoppe over en tur og slappe av istedenfor.

Denne slags turer er best anpasset for deg hvis du er vant til å vandre eller sykle over helgen, for eksempel. Du skal være ved godt helbred og i god form. De moderate turene består av både lengre og vanskeligere vandreturer og av lettere vandring eller sykling. Iblant vandrer vi høyt oppe i bergene. Stiene er i god tilstand. Vi vandrer/sykler 5/7 timer om dagen. Det er mulig å hoppe over visse turer og slappe av.

Gruppestørrelse
Min. 2 personer
Reservation System Code
PTROVIC
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 9550 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER    Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for...
Rundreise i Sudan 13050 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
I Hjertet av Amalfikysten 9050 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....