De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare daler og majestetiske fjell som danner bakteppe for de fem tidligere sovjetrepublikkene i Sentral-Asia: Turkmenistan, Usbekistan, Kasakhstan, Tadsjikistan og Kirgisistan. Blant dette varierte landskapet vil du se tradisjonelle landsbyer, eldgamle og moderne byer, som forteller historier om fremrykkende greske og persiske hærer, plyndrende mongolske horder, handelsmenn som selger varene sine langs Silkeveien, filosofer, astronomer, kommunistiske eksperimenter og post-sovjetiske eksentrikk. Denne episke turen gjennom hjertet av Sentral-Asia tar deg med inn til flislagte gamle moskeer, alpine innsjøer som er omkranset av yurt-leire, grandmonumenter, landsbyer, fargerike markeder og det berømte gasskrateret Darvaza - de flammende "Dører til helvete".

Høydepunkter:
♦ Chon-Kemin dalen - pittoreske høyfjells naturkompleks i Kirgisistan
Isskyk Kul - "Perlen fra Kirgisistan" og den nest største fjellsjøen i verden
♦ Charyn Canyon (Kasakhstan) - ofte sammenlignet med Grand Canyon på grunn av sine imponerende fargerike fjellformasjoner
♦ Iskanderkul-sjøen (Tadsjikistan)
- en av de mest utsøkte innsjøene i alle de tidligere Sovjet-nasjonene
Khast Imam Complex (Usbekistan) - som inneholder den gamle hellige Koranen av kalifen Osman
Kyzylkum-ørkenen- bokstavelig talt oversatt som "Den røde sand- ørkenen" - den 15. største i verden
Darvaza gasskrater - også kjent som "Dørene til helvete", en av de mest fascinerende severdighetene i Tukmenistan
Gamle historiske byer
Vakre flislagte moskeer og madrassaer


Reiseplan:

Dag 1. Bisjkek (Kirgisistan)
Ankomst Bisjkek. Etter hotellinnsjekking vil guiden vår ta oss med på en bytur i den sjarmerende hovedstaden til Kirgisistan, den grønneste byen i Sentral-Asia. Vårt sightseeing-program i Bisjkek inkluderer stopp på Eik-parken, sentralplassen Ala - Too, Filharmonihallen og Victory-plassen(uten måltider inkludert i programmet).

Dag 2. Bisjkek - Burana - Chon Kemin - Dalen
Tidlig start fra Bisjkek mot øst og etter 80 km kommer vi til vårt første stopp - Burana Tårnet. Vi fortsetter å kjøre videre inn i fjellet til et gjestehus i den vakre Chon-Kemin-dalen, hvor vi spiser lunsj ved ankomst. Om ettermiddagen kan du ta en tur i landsbyen, observere livet til lokalbefolkningen eller eventuelt gå en kort ridetur inn i de omliggende åsene. Middag og overnatting på gjestehuset.

Dag 3. Chon Kemin - Kochkor - Tosor (270km, 6h)
Etter frokost kjører vi til Issyk Kul - "Kirgisistans perle". På veien stopper vi i Kochkor for å se hvordan tradisjonelle filttepper blir laget. Rett etter Kochkor ankommer vi Issyk Kul og kjører langs den sørlige bredden til "Skazka" eller "Eventyr" canyon. Kanjonen hentet navnet fra det bisarre landskapet med fabelaktige formasjoner fra bergarter. Derfra er det bare noen få minutters kjøretur til innsjøen Issyk Kul - den neststørste fjellsjøen i verden etter Titicaca. Ligger på en høyde av 1600 meter, er det en svak saltvannssjø uten utløp, omgitt av Tien Shan-fjellene. Bare 200 meter fra sjøen, er det en fin yurt-leir som vil være stedet for vår overnatting (2 personer i en yurt, felles baderom).

Dag 4. Tosor - Jety Oguz - Karakol-Tepke (ca. 150 km, 4-5 t)
Vi fortsetter mot øst langs den sørlige bredden av Issyk Kul mot byen Karakol. På vei til Karakol kjører vi inn i sidedalen Jety Oguz, berømt for sine to røde klippeformasjoner kalt “De syv tyr” og “Det knuste hjertet”. I Karakol vil vi ta en kort sightseeingtur, inkludert Dungan-moskeen, bygget i 1904 uten metallspikre, den russiske ortodokse kirken av tre som har stått siden 1869 og det lille historiske museet i Karakol. Fra Karakol er det ytterligere 30 km å kjøre nordover til landsbyen Tepke. Vi vil overnatte her i et hyggelig gjestehus av bønder som avler opp kirgisiske hester.

Dag 5. Karakol (Kirgisistan) - Charyn Canyon (Kasakhstan) - Almaty (400km, 7-8h)
I dag krysser vi fjellene inn i Kasakhstan og kjører til Almaty, tidligere hovedstad og største by i Kasakhstan. Veien er lang og delvis ikke i veldig god stand, busser omtrent halvveis, vi vil stoppe for å se en av de mest berømte naturlige severdighetene i Kasakhstan - Charyn Canyon. Canyonen er ofte sammenlignet med Grand Canyon, selv om den er mye mindre i størrelse med en total lengde på 80-90 kilometer. Den delen av canyonen vi besøker er kjent som "Valley of Castles" for sine uvanlige fjellformasjoner. Ankomst til Almaty sent på ettermiddagen.

Dag 6. Almaty
Almaty er den største byen i Sentral-Asias rikeste land, Kasakhstan. Fram til 1997 var det landets hovedstad, og i dag er det fortsatt landets forretnings- og utdanningssenter. Veiene er brede og treet, og det er god utsikt over Zailisky Ala-Too-fjellene som danner et bakteppe for byen. Navnet Almaty betyr "stedet med epler", og det antas at det er her eplene stammer fra. Vi besøker Panfilov-parken for å se det mest berømte synet av Almaty, Zenkov-katedralen. Den ble bygget i 1904 uten en eneste metallspiker og er en av verdens høyeste trebygninger. I samme park ligger det imponerende Soviet Glory Memorial. . I tilknytning til parken ligger Museet for musikkinstrumenter. Mange tradisjonelle instrumenter fra regionen vises der. På ettermiddagen kjører vi en halvtime opp til skøytebanen Medeo og tar en taubane for å nyte en fin utsikt på toppen av Shymbulak skiområde.

Dag 7. Almaty (Kasakhstan) - Dushanbe (Tadsjikistan). Byomvisning.
Transfer etter frokost til Almaty lufthavn for å ta Air Astana-fly til Dushanbe, hovedstaden i Tadsjikistan. Opprinnelig var Dushanbe en liten landsby rundt et marked som fant sted hver mandag - til og med “Dushanbe” oversatt fra persisk betyr mandag. Det var under Sovjetunionen at byen ble industrisenteret i Tadsjikistan. Vi vil møte din Tajik-guide, gå til hotellet for innsjekking og så tar vi en tur til den Botaniske hagen. Vår sightseeing vil omfatte besøk til Ismail Samani-statuen og Rudaki-parken, dedikert til den store persiske dikteren Rudaki, som også bodde under samanidstiden på 900-tallet.

Dag 8. Dushanbe - Iskander Kul - Penjikent (290 km, 7 t), Fann-fjellene og Pamir motorvei
I dag etter en tidlig frokost kjører vi til Iskanderkul innsjø, oppkalt etter Alexander den store. Trekantet form, det regnes som en av de mest utsøkte innsjøene i alle de tidligere Sovjetunionens nasjoner, som ligger i Fan-fjellene i 2200 meters høyde. På den herlige ruten får vi glede av det tøffe fjellandskapet. Vi tar en kort tur til et fossefall i nærheten, også kalt "Niagara Falls of Fan Mountains". Vi fortsetter deretter å kjøre i ytterligere fire timer for å komme til byen Penjikent.

Dag 9. De syv innsjøer- dagstur (valgfritt)
I dag tar vi en humpete tur inn i Fan-fjellene, for å utforske området “De syv innsjøer”. Fjelldalen ligger ikke langt fra Penjikent, men på grunn av den forferdelige veiforholdene tar denne turen en hel dag. Fra den sjette innsjøen er det en kort og enkel fottur på omtrent to timer (begge veier) til den syvende og høyeste innsjøen Hazorchashma. Tilbake til Penjikent for overnatting.

Dag 10. Penjikent - Istarafshan - Khujand (270km, 6h-7h)
Fra Penjikent kjører vi oppover nordover til Istarafshan først og deretter til Khujand. Veien til Istaravshan er veldig naturskjønn og krysser Shahriston Passet. Istarafshan ble grunnlagt av Kyros den store på 600-tallet f.Kr. og feiretDag 10: Penjikent - Istarafshan - Khujand (270km, 6h-7h)

Fra Penjikent kjører vi oppover nordover til Istarafshan først og deretter til Khujand. Veien til Istaravshan er veldig naturskjønn og krysser Shahriston Passet. Istarafshan ble grunnlagt av Kyros den store på 600-tallet f.Kr. og feiret nylig 2500-årsjubileum. Timuridene på 1300-tallet kalte byen Ura-Tube. I dag er Istarafshan kjent i Tadsjikistan for sine smeder, håndlagde kniver av høy kvalitet. Vi besøker smedenes verksteder nær inngangen til markedet. Fra Istarafshan er det en og en halv times kjøretur til Khujand - den nest største byen Tadsjikistan.

Dag 11. Khujand
Khujand ligger i Fergana-dalen ved elven Syr Darya. Det er en annen eldgamle by med historie som går tilbake til Kyros den store Persia og Alexander den Store. I dag er det den nest største byen i Tadsjikistan med Tadsjikistans største marked - Panjshanbe Bazaar. Byturen i Khujand inkluderer basaren og den tilstøtende Maslihaddin-moskeen, det historiske Khujand-museet og Arbob-palasset.

Dag 12. Khujand (Tadsjikistan) - Tasjkent (Usbekistan) (180km, 4h)
Kjør til Oybek grensepunkt mellom Khujand (Tadsjikistan) og Tasjkent (Usbekistan). Her møter vi vår usbekiske sjåfør og tar en buss i en 2 timers kjøretur for å komme til Tasjkent, hovedstaden i Usbekistan og den største byen i Sentral-Asia. Byturen inkluderer et besøk i gamlebyen-området i Tasjkent. Her vil vi finne Khast Imаm-komplekset som inneholder den gamle hellige Koranen av kalifen Osman. Opplev de travle menneskemengdene på Chor-Su Bazaar før du tar en tur på byens berømte t-banesystem fra Sovjet-tiden, som Moskva har noen av de mest utsmykkede dekorerte stasjonene i verden. Gå ut på Amir Temur plass -stasjon for å se statuen av den store erobreren og ved siden av, den store uavhengighetsplassen. Vi fullfører byturen i Tasjkent med et besøk i Anvendt kunst-museet.

Dag 13. Tasjkent - Samarkand (270 km, ca. 2 timer)
Etter tidlig frokost har vi en transport til jernbanestasjonen for å ta Afrosiyob-høyhastighetstog til Samarkand. Turen tar omtrent to timer. På ettermiddagen begynner vi utforskningen av denne fascinerende byen og tidligere hovedstad til Timurid-keiserdømmet. Vi starter byturen med et besøk av Siyob Bazaar og den imponerende Bibi Khanum-moskeen rett ved siden av. Så får du se Samarkands og Usbekistans mest berømte landemerke, det spektakulære Registan plass. Brennpunktet til det gamle Samarkand er innrammet av tre vakre madrassas - Ulugbek, Sherdor og Tillya Kori. Vi avslutter sightseeingturen i dag med et besøk av Gur-Emir -mausoleet, der Timur ligger begravet.

Dag 14. Samarkand - Bukhara (tog, ca 1,5 t)
På vår andre dag starter vi turen rett utenfor byen - i landsbyen Koni Ghil for å utforske den tradisjonelle måten å lage Samarkand-papir fra morbær. Når vi kommer tilbake til byen, besøker vi Ulugbeks observatorium - en gang det største forskningssenteret i Sentral-Asia. Ulugbek var flere tiår foran Vesten med sine observasjoner av solsystemet og jorden, og vi vil lære mer om historien hans i denne prestisjetunge omgivelsen. Vår neste stopp er Shah-i-Zinda, nekropolis der familiemedlemmer til Timur er gravlagt. På ettermiddagen besøker vi Afrasiyab Museum. Kvelds høyhastighetstog til Bukhara og etter 1,5 timer ankommer vi Bukhara for over natten.

Dag 15. Bukhara
Selv selveste navnet Bukhara tryller frem bilder av den eksotiske Orient. I århundrer var byen et viktig handelspost og akademisk senter. Gamlebyen er godt bevart og er full av minareter, moskeer og madrassas. De en gang beryktede kanalene og bassengene, kilden til mange epidemier, er nå tappet, men den mest berømte, Lyabi-Hauz, er fremdeles der, en oase skyggelagt av morbærtrær i hjertet av byen. Blant høydepunktene på vandreturen i Gamlebyen i Bukhara er Kalon-komplekset, Ark festning, Bolo Hauz-moskeen, Chiobs-mausoleet med vannkilden, det lokale markedet, Samanidenes museum og om kvelden - Synagogen og dukkeverkstedet.

Dag 16. Bukhara - Khiva (480 km, 8-9t kjøring)
En lang dag som kjører gjennom Kyzylkum-ørkenen. På slutten av denne vanskelige kjøreturen vil belønningen være Khiva, hvor vi ankommer om kvelden.

Dag 17. Khiva
Etter frokost skal vi ta en vandretur i byen. Khiva er full av historiske steder - og i dag får vi en sjanse til å se den inngjerdede bydelen i Khiva som heter Ichan Kala. Denne gamle delen av byen bevarer mer enn femti historiske monumenter og hundrevis av gamle hus fra hundrevis av år. Hele citadellet er beskyttet som et UNESCOs verdensarvsted. Når vi går gjennom de enorme byportene, vil vi bli konfrontert med den glinsende islamske fyren, Kalta-minor Minaret. Dykk dypt inn i byen på en guidet tur som omfavner alle byens steder, og inkluderer en oppstigning av Islam Khodja Minaret, den høyeste minareten i Khiva.

Dag 18. Khiva (Usbekistan) - Kunya Urgench (Turkmenistan) - Darvaza Gas Crater (400 km, 7-8h)
Vi tar turen til grensepunktet til Turkmenistan Shavat-Dashoguz (60 km, 1 t.). Vi må være ved grensen klokka 9.00 når den åpnes og gå gjennom formaliteter på begge sjekkpunktene. Kryss 1,5 km nøytral sone (minibuss tilgjengelig for ca. 1 USD). Med vårt invitasjonsbrev vil vi kunne få Turkmenistan-visumet vårt mot 100 USD (sedler skal være i fin stand, ikke krøllet eller revet, for å bli akseptert). På Turkmenistan-siden av grensen møter vi vår turkmenske guide og sjåfør og overfører til Kunya Urgench (100 km, 2 t.). Besøk mausoleene av Turebek Khanym, Sultan Tekesh, Sultan Il Arslan, Najmad-din-Kubra, Sultan Ali. Oppdag Kutlug Timur Minaret og Kyrk Molla. Om ettermiddagen kjører du til Darwaza gasskrater som ligger midt i Karakym-ørkenen (270 km, 4-5 timer). Sett opp leiren. Nyt et deilig kokt måltid til middag i nærheten av det brennende gasskrateret. Overnatting i telt (vill camping).

Dag 19. Darvaza - Ashgabat (280 km, 5 t)
På vei til Ashgabat besøker vi Erbent-ørken kommune. Vi ankommer Ashgabat, og etter innsjekking på hotellet og hvile tar vi oss en kort sightseeingtur (3-4 timer) i Ashgabat - hovedstaden i Turkmenistan som har opplevd en bombe av "Marmorarkitektur" de siste 25 årene. . Turen inkluderer et besøk av det historiske museum, Neutralitetsbuen og den nybygde Uavhengighetsparken. Avslutt turen på restauranten Terrace (7. etasje) med middag og en fin utsikt over Uavhengighetsparken og bygningene rundt.

Dag 20. Ashgabat - Goekdepe - Ashgabat (250km, 5h)
I dag har vi nok en travel dag. Etter frokost kjører vi til den vakre festningen Old Nisa (UNESCOs verdensarvsted) - de tidligste av det parthiske keiserdømmets hovedsteder, som ligger i et atmosfærisk område på en uregelmessig femkantet bakke, ved foten av Kopet-Dag-fjellene. 14 hektar i størrelse, huser festningen to halvgravde komplekser fra den parthiske perioden (III c. F.Kr. - III c. E.Kr.) - strukturer, utpekt som kongelig residens og tempelkompleks. Fra Nisa festning vil vi fortsette til den Åndelige Moskeen, en av de største moskeene i Sentral-Asia. Kjør deretter tilbake til Ashgabat, og stopp underveis ved National Memorial Complex “Halk Hakydasy” med WWII og minnesmerker forjordskjelvets ofre i 1948. Før vi returnerer til Ashgabat, besøkte vi en gård i Geokdepe (50 km vest for Ashgabat), der de berømte turkmenske Akhal Teke-hestene er oppdrettet.

Dag 21. Avreise


Prisen inkluderer:
16 netter på standard 2 ** og 3 *** hotell - rom med private fasiliteter
3 netter i gjestehus og yurt (delte fasiliteter)
en natt i telt
alle måltider i henhold til reiserute
flyplasstransfer på dag 1 og 21
alle transport- og togbilletter Tasjkent - Samarkand - Bukhara
lokale engelsktalende guider og Penguin-turleder

Ikke inkludert:
Internasjonale flyreiser
inngangspenger
tips
personlige utgifter
drikke og måltider ikke nevnt
flybillett Almaty-Dushanbe (ca. 1100 NOK)
reiseforsikring

Tilleggstjenester:
En dagstur til De syv innsjøer: 710 NOK


Bilder


De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan (Vurdert 4.75 / 5 Basert på 145 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
26250 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4600 NOK
Status
Det er fri plass
Pris
26250 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4600 NOK
Status
Fullbooket
Pris
26250 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4600 NOK
Status
Fullbooket
Pris
26250 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4600 NOK
Status
Fullbooket
Pris
26250 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4600 NOK
Status
Fullbooket
Pris
27800 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4950 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
27800 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4950 NOK
Status
Fullbooket
Pris
27800 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4950 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
27800 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4950 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
27800 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4950 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
27800 NOK
Varighet
21 Dager
Enkeltromtillegg
4950 NOK
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-16
Reservation System Code
5STANS
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 23300 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...