Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav.
Fra høye fjell og store ørkener til historiske festninger og blendende moskeer, Oman har det alt. Beliggende på spissen av den arabiske halvøya tilbyr dette landet en kulturarv som er eldre enn 6000 år, varmt vann der delfiner og skilpadder lever og dype fjorder som venter til å bli utforsket.
På denne fantastiske turen skal dere ha muligheten til å nyte de åpne ørkenlandskapene i Wahiba Sands som er hjem til beduinerne; å utforske den livlige hovedstaden Muscat hvor du kan kjøpe alt fra krydder til sko; å oppdage historiske hendelser i Nizwa; å være vitne til fødselen av et nytt liv i Ras al Hadd og å seile på en tradisjonell dhow. Omans mangfold av landskap, dyreliv og arv viser at det er virkelig noe for alle som kommer til å besøke dette ekstraordinære landet. 

Turens høydepunkter:
Muscat - Omans livlige hovedstad med den vakre bukten
Ras al Jinz - det vitenskaplige sentret for observasjon av kjempe skilpadder
Omans skjønne natur - ørkenen Wahiba Sands og wadi-erne
Nizwa - den kulturelle hovedstaden i landet


Reiseplan:

Dag 1, søndag. Ankomst til Muscat
Ankomst til Muscat flyplass og transfer til hotellet. Overnatting i Muscat

Dag 2, mandag. Batinah

Etter frokosten har vi utflukt til Batinah, det fruktbare kystområdet i landet. Først stopper vi ved den lille byen Barka der vi skal besøke fiskemarkedet. Vi fortsetter til landsbyen Nakhal som er omgitt av utallige daddelpalmer og er kjent for sine varme kilder. Vi besøker den vakre restaurerte festningen Nakhal som var bygget av Bani Kharous dynastiet i det 16. århundre på en stor stein. Etter en piknik lunsj (ikke inkludert i prisen) ved Ain Thowara, drar vi til Al Hazm fortet for et besøk. Tilbake til Muscat og overnatting.
Avstand: ca 325 km

Dag 3, tirsdag. Muscat byrundtur og båtreise

Kl. 09:30 drar vi på en byrundtur som begynner med et besøk til den storslåtte Grand moskeen som var bygget med sandstein og marmor. En vakker Swarovski lysekrone og en stor håndlaget persisk teppe pryder hovedbønnehallen. Etterpå fortsetter vi til Muttrah Souk – en tradisjonell orientalsk marked. Der nyter vi den livlige atmosfæren og duften av røkelse og krydder. Vi besøker Bait Al Zubair museet som er privateid og ligger i den gamle delen av Muscat. Det er kjent for sine fine samlinger av tradisjonelle drakter, antikke smykker og våpen. Deretter har vi fotostopp ved Al Alam palasset og en 2-timers lang båtreise lang Muscatkysten. På veien tilbake til hotellet har vi fotostopp ved det kongelige opera huset og etterpå kjører vi gjennom departament- og ambassad området. (Lunsj spiser vi på en lokal restaurang). Overnatting i Muscat.
Avstand: ca 80km

Dag 4, onsdag. Muscat – Jabrin – Al Hamra – Jebel Shams – Nizwa

Etter frokosten forlater vi Muscat og avreiser mot Omans indre del. Først stopper vi i Jabrin slottet som er Omans vakreste slott med svingete korridorer, skjulte trapper og vakkert dekorert interiør. Vi skal deretter bytte til 4x4 biler og fortsette til Jebel Shams - "solfjellet". Nyte den forbausende utsikten fra „Grand Canyon” (Lunsj spiser vi på en restaurang). Vi fortsetter til Nizwa, Omans tidligere hovedstad,og besøker Nizwa Souq, som i århunder har vært hjem til en rekke lokale næringer som for eksempel dolker, kobber, husdyr salg, fisk, grønnsaker og håndarbei og overnatter der. Det ligger i nærheten av den berømte Nizwa festningen. Overnatting i Nizwa.
Avstand: ca 350km

Dag 5, torsdag. Nizwa – Sinaw – Al Mansfah – Wahiba

Etter frokosten besøker vi Sinaw torsdagsmarkedet. Senere skal vi besøke et lokalt hus hvor vi har hjemmelaget lunsj. Etterpå forstetter vi vår resa mot ørkenen og på veien dit besøker vi landsbyen Al Mansfah. Senere ankommer vi til Wahiba Sands og en 4x4 bil tar oss til leiren. Middag (inkludert i prisen) og overnatting i ørkenen.
Avstand: ca 220 km

Dag 6, fredag. Wahiba – Wadi Bani Khaled – Sur

Etter frokosten kjører vi til bussen og deretter besøker vi Wadi Bani Khaled som er i kontrast til ørkenen med sine naturlige bassenger og grøntområder. Valgfri lunsj på restaurang (på egen hånd). Etter lunsjen fortsetter vi til kystbyen Sur og og besøker en dhow (den tradisjonelle arabiske seilbåt) verftet. Middag på hotellet (inkludert i prisen). Overnatting i Sur.
Avstand: ca 210 km

Dag 7, lørdag. Sur – Wadi Tiwi – Muscat

Etter frokosten har vi en kort byrundtur i Sur og etterpå begynner vår reise tilbake til Muscat langs kysten. Vi skal stoppe ved den vakre Wadi Tiwi og spise lunsj ved Wabi Shab Resort (inkludert i prisen). Fritid i Muscat og overnatting der.
Avstand: ca 250km

Dag 8, søndag. Avreise
Transfer til flyplassen og avreise eller flere netter i Muscat hvis dere har bestilt det.


Visum:
utstedes online før ankoms til alle borgere av EU-land: https://evisa.rop.gov.om/
►5 OMR (rundt 90 NOK) for opphold inntil 10 dager
►20 OMR (rundt 360 NOK) for opphold inntil 30 dager

Verdt å vite:
Datoene for turen er ikke garantert, og vi sjekker tilgjengeligheten for hver dato for deg. Besøkende bør be om tillatelse før de prøver å fotografere mennesker eller deres eiendom. 'Ingen foto' skilter finnes på mange sted å må respekteres. Kvinner bør kle seg sømmelig utenfor hotellets område, dvs. lange skjørt eller kjoler (under kneet) med dekket skuldre; menn bør ha lange bukser på seg og sjorter med ermer. Tettsittende klær bør begrenses til hotellrestauranger slik at unngå å fornærme noen tross att det ikke er forbudt. Shorts bør ikke brukes i offentlig plass og badetøy er forbudt overalt bortsett fra stranden. Kvinner skall dekke hodet med et skjerf når vi besøker en moskéer. Samling av skjell, abaloner, koraller, edelkreps og skilpadde egg er også forbudt. Unngå vann fra springen og meieriprodukter fordi det er mulig at de har blitt laget med ukokt melk. Spise bare godt stekt kjøtt og fisk. Grønnsaker bør kokes og frukt bør skrelles.
 


Prisen inkluderer:
Overnatting på 3*** hoteller i Nizwa og Sur; leir i Wahiba og 4**** hotell i Muscat i dobbeltrom
frokost
måltider som nevnt i programmet: 3 x lunsj og 2 x middag
engelsktalende lokalguide
flyplass transfer med lokal sjåfør (uten guide)
entreer og transport i henhold til programmet
vann i løpet av reisen
lokal skatt

Ikke inkludert:
Flygning til/fra Muscat
reiseforsikring
drikkepenger
drikkevarer og måltider ikke nevnt i programmet
visum
personlige utgifter
Meet & Greet inne i flyplassen / transing i Muscat

Tilleggstjenester:
ekstra natt i Muscat på 4**** hotell: på forespørsel
turen kan også ordnes med førsteklasses overnatting – hotell med høyere standard – på forespørsel
Jul og nyttårs tillegg: på forespørsel


Bilder


Det naturskjønne Oman (Vurdert 4.89 / 5 Basert på 380 Anmeldelser.)
Pris
13650 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3550 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
13650 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3550 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
13650 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3550 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
15900 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
15900 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
15900 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
15900 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
15900 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3900 NOK
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
OMAN
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...