De lite kjente landene på Balkan- Bulgaria, Nord-Makedonia, Albania, Hellas

 De lite kjente landene på Balkan- Bulgaria, Nord-Makedonia, Albania, Hellas

Utforsk den historiske arven og det kulturelle mangfoldet i landene, som en gang var styrt av den makedonske kongen Alexander den store. På denne turen vil vi oppdage skjønnheten og den enorme greske, romerske og ottomanske arven fra Nord-Makedonia mens vi nyter en tur i hovedstaden Skopje eller langs bredden av innsjøen Ohrid. Vår reise vil ta oss til den postkommunistiske, travle og eklektiske Tirana, hovedstaden i Albania og den ottomanske byen Gjirokaster. Når vi har fått en dypere forståelse av den rike albanske historien, skal vi krysse grensen til Hellas for å beundre den naturlige skjønnheten i Pindusfjellene i Zagoria-regionen. Vi tar de svingende veiene gjennom fjellene, som går forbi små, sjarmerende landsbyer og dramatiske juv. Vi skal utforske den flerkulturelle Ioanina, besøke de berømte Meteora-klostrene og tilbringe vår siste natt med å slappe av ved den praktfulle kysten av Egeerhavet i Thessaloniki.

Høydepunkter:
Balkans hovedstader - Opplev den kontrasterende arkitekturen og kulturene i Sofia, Skopje og Tirana
Ohrid - et middelaldersk litterært senter og den siste hovedstaden i Det første bulgarske riket. Sammen med Ohrid-sjøen er byen under UNESCOs beskyttelse.
Gjirokastra - Byen som er også er oppført på UNESCOs liste.
Vikos juv og Zagori med buede steinbroer
De spektakulære Meteora-klostrene bygget på enorme naturlige søyler


Reiseplan:

Dag 1. Sofia (Bulgaria)
Ankomst i Sofia, transfer til hotellet vårt for overnatting.

Dag 2. Sofia - Skopje - Ohrid (Nord-Makedonia)
Etter frokost setter vi kursen mot Vesten og dekker vi de 250 km til den makedonske hovedstaden Skopje. Vandretur i hovedstaden i Makedonia. Besøkes Den gamle bazaar, som er den største og best bevarte tyrkiske basaren i Sørøst-Europa. Vi skal også utforske arkitekturen og de nysgjerrige og kontroversielle statuer rundt Makedonia - plassen. Etter lunsj fortsetter vi til Ohrid-sjøen. Ohrid ble grunnlagt for over 2400 år siden, og i århundrer opp til moderne tid, har alltid vært et viktig kulturelt og åndelig sentrum. For å bevare den unike arven fra byen ble den i 1980 klassifisert som et UNESCOs verdensarvsted. Overnatting i hotell i Ohrid.

Dag 3. Ohrid - Tirana (Albania)
Dagen vår vil starte langs det rolige blå vannet i Ohrid-sjøen. Vi vil glede oss over en vandring gjennom de trange gatene i Gamlebyen , klatre opp til utsiktspunktet og Tsar Samuels festning, og passere gjennom Sankta Sophia-kirken og det romerske amfitheatret. Vi skal besøke den lille, bortgjemte kirken St. John ved Kaneo, med utsikt over den blå Ohrid-sjøen. På ettermiddagen drar vi til den albanske hovedstaden Tirana (130 km / 2,5 time).

Dag 4. Tirana - Gjirokaster
Etter frokost skal vi ta en tur i Tirana og utforske de viktigste interesseområdene - regjeringsbygningene, den enormt renoverte Skanderbeg-plassen, eks-residensen til Enver Hoxha. Etter lunsj reiser vi tilbake i tid når vi drar til byen Gjirokaster, kjent for sine pittoreske gater og ottomanske hus, som også er under beskyttelse av UNESCO. Gjirokaster er fødestedet til den kommunistiske herskeren Enver Hodxha (230 km/3,5 timer).

Dag 5. Gjirokaster - Monodendri (Hellas)
I dag skal vi krysse grensen til Hellas. På vei til Monderi vil vi nyte den fantastiske naturen Zagoria - en magisk region i Pindusfjellene, berømt med sine pittoreske landsbyer og buede steinbroer. Vi vil ha et panoramastopp over Vikos kløft – en spektakulært dyp canyon, også oppført på Guiness Book. Hotell i Monodendri.

Dag 6. Monodendri - Kipi - Ioannina
I dag tilbringer vi morgenen på å utforske en annen typisk Zagori-landsby - Kipi, kjent for sine buede broer (Kontodimos, Milos, Petsonis) og dens velholdte folklorearv. Vi er på vei mot Ioanina, hovedstaden i Epirus. Ioannina har alltid vært et møtepunkt for forskjellige kulturer og religioner. Den kristne, islamske og jødiske arven er blitt bevart gjennom århundrer, og vi vil ha sjansen til å utforske den på vår ettermiddagsvandring gjennom det historiske sentrum av byen. Vi vil beundre den arkitektoniske skjønnheten i bygninger som huset til Matei Hussein og den ottomanske moskeen Veli Pasha.

Dag 7. Ioannina - Meteora - Thessaloniki
Morgenen vår starter med 2 timers kjøretur til de verdensberømte Meteora-klostre. Dette er et av de mest fotogene og spektakulære stedene å besøke i Hellas. Klostrene fra 1300-tallet stiger i 1000 fot over oss, og de henger surrealistisk fra de bratte klippene. Disse klostrene var en viktig støtte for den kristne befolkningen i Hellas i århundrer med ottomansk styre. Etter lunsj fortsetter vi reisen til Thessaloniki, som ligger ved kysten av Egeerhavet. Overnatting.

Dag 8. Avreise


Prisen inkluderer:
Reise med privatbuss og all transport i henhold til reiserute
Flyplasstransport fra Sofia flyplass på ankomstdagen
Engelsktalende turleder fra Penguin Travel og lokale engelsktalende guider på stedet
komfortable standarte hoteller i dobbeltrom / tomannsrom med privat toalett / dusj
frokost

Ikke inkludert:
Drikke og måltider som ikke er nevnt i programmet
flybilletter
Flyplasstransport i dag 8
Tips
reiseforsikring
personlige utgifter
inngangspenger (betales med kontanter på stedet)

Tilleggstjenester:
Flyplasstransport til Thessaloniki- flyplass: 30 EUR/ca 330 NOK for transport med bil for 1-3 reisende


Bilder


De lite kjente landene på Balkan- Bulgaria, Nord-Makedonia, Albania, Hellas (Vurdert 4.95 / 5 Basert på 135 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
Min. 4
Reservation System Code
BLKSOUTH
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...