De lite kjente landene på Balkan- Bulgaria, Nord-Makedonia, Albania, Hellas

 De lite kjente landene på Balkan- Bulgaria, Nord-Makedonia, Albania, Hellas

Utforsk den historiske arven og det kulturelle mangfoldet i landene, som en gang var styrt av den makedonske kongen Alexander den store. På denne turen vil vi oppdage skjønnheten og den enorme greske, romerske og ottomanske arven fra Nord-Makedonia mens vi nyter en tur i hovedstaden Skopje eller langs bredden av innsjøen Ohrid. Vår reise vil ta oss til den postkommunistiske, travle og eklektiske Tirana, hovedstaden i Albania og den ottomanske byen Gjirokaster. Når vi har fått en dypere forståelse av den rike albanske historien, skal vi krysse grensen til Hellas for å beundre den naturlige skjønnheten i Pindusfjellene i Zagoria-regionen. Vi tar de svingende veiene gjennom fjellene, som går forbi små, sjarmerende landsbyer og dramatiske juv. Vi skal utforske den flerkulturelle Ioanina, besøke de berømte Meteora-klostrene og tilbringe vår siste natt med å slappe av ved den praktfulle kysten av Egeerhavet i Thessaloniki.

Turens høydepunkter:

Balkans hovedstader - Opplev den kontrasterende arkitekturen og kulturene i Sofia, Skopje og Tirana

Ohrid - et middelaldersk litterært senter og den siste hovedstaden i Det første bulgarske riket. Sammen med Ohrid-sjøen er byen under UNESCOs beskyttelse.

Gjirokastra - Byen som er også er oppført på UNESCOs liste.

Vikos juv og Zagori med buede steinbroer

De spektakulære Meteora-klostrene bygget på enorme naturlige søyler

 


Reiseplan:              

Dag 1: Sofia (Bulgaria)
Ankomst i Sofia, transfer til hotellet vårt for overnatting.

Dag 2: Sofia- Skopje - Ohrid (Nord-Makedonia)
Etter frokost setter vi kursen mot Vesten og dekker vi de 250 km til den makedonske hovedstaden Skopje. Vandretur i hovedstaden i Makedonia. Besøkes Den gamle bazaar, som er den største og best bevarte tyrkiske basaren i Sørøst-Europa. Vi skal også utforske arkitekturen og de nysgjerrige og kontroversielle statuer rundt Makedonia –plassen.
Etter lunsj fortsetter vi til Ohrid-sjøen. Ohrid ble grunnlagt for over 2400 år siden, og i århundrer opp til moderne tid, har alltid vært et viktig kulturelt og åndelig sentrum. For å bevare den unike arven fra byen ble den i 1980 klassifisert som et UNESCOs verdensarvsted. Overnatting i hotell i Ohrid.

Dag 3: Ohrid - Tirana (Albania)
Dagen vår vil starte langs det rolige blå vannet i Ohrid-sjøen. Vi vil glede oss over en vandring gjennom de trange gatene i Gamlebyen , klatre opp til utsiktspunktet og Tsar Samuels festning, og passere gjennom Sankta Sophia-kirken og det romerske amfitheatret. Vi skal besøke den lille, bortgjemte kirken St. John ved Kaneo, med utsikt over den blå Ohrid-sjøen.
På ettermiddagen drar vi til den albanske hovedstaden Tirana (130 km / 2,5 time).

Dag 4: Tirana - Gjirokaster
Etter frokost skal vi ta en tur i Tirana og utforske de viktigste interesseområdene - regjeringsbygningene, den enormt renoverte Skanderbeg-plassen, eks-residensen til Enver Hoxha.
Etter lunsj reiser vi tilbake i tid når vi drar til byen Gjirokaster, kjent for sine pittoreske gater og ottomanske hus, som også er under beskyttelse av UNESCO. Gjirokaster er fødestedet til den kommunistiske herskeren Enver Hodxha (230 km/3,5 timer).

Dag 5: Gjirokaster - Monodendri (Hellas)
I dag skal vi krysse grensen til Hellas. På vei til Monderi vil vi nyte den fantastiske naturen Zagoria - en magisk region i Pindusfjellene, berømt med sine pittoreske landsbyer og buede steinbroer. Vi vil ha et panoramastopp over Vikos kløft – en spektakulært dyp canyon, også oppført på Guiness Book. Hotell i Monodendri.

Dag 6: Monodendri - Kipi - Ioannina
I dag tilbringer vi morgenen på å utforske en annen typisk Zagori-landsby - Kipi, kjent for sine buede broer (Kontodimos, Milos, Petsonis) og dens velholdte folklorearv. Vi er på vei mot Ioanina, hovedstaden i Epirus. Ioannina har alltid vært et møtepunkt for forskjellige kulturer og religioner. Den kristne, islamske og jødiske arven er blitt bevart gjennom århundrer, og vi vil ha sjansen til å utforske den på vår ettermiddagsvandring gjennom det historiske sentrum av byen. Vi vil beundre den arkitektoniske skjønnheten i bygninger som huset til Matei Hussein og den ottomanske moskeen Veli Pasha.

Dag 7: Ioannina - Meteora - Thessaloniki
Morgenen vår starter med 2 timers kjøretur til de verdensberømte Meteora-klostre. Dette er et av de mest fotogene og spektakulære stedene å besøke i Hellas. Klostrene fra 1300-tallet stiger i 1000 fot over oss, og de henger surrealistisk fra de bratte klippene. Disse klostrene var en viktig støtte for den kristne befolkningen i Hellas i århundrer med ottomansk styre. Etter lunsj fortsetter vi reisen til Thessaloniki, som ligger ved kysten av Egeerhavet. Overnatting.

Dag 8: Avreise
 


Prisen inkluderer:
Reise med privatbuss og all transport i henhold til reiserute
Flyplasstransport fra Sofia flyplass på ankomstdagen
Engelsktalende turleder fra Penguin Travel og lokale engelsktalende guider på stedet
komfortable standarte hoteller i dobbeltrom / tomannsrom med privat toalett / dusj
frokost

Ikke inkludert:
Drikke og måltider som ikke er nevnt i programmet
flybilletter
Flyplasstransport i dag 8
Tips
reiseforsikring
personlige utgifter
inngangspenger (betales med kontanter på stedet)

Tilleggstjenester:
Flyplasstransport til Thessaloniki- flyplass: 30 EUR/ca 330 NOK for transport med bil for 1-3 reisende


Bilder


De lite kjente landene på Balkan- Bulgaria, Nord-Makedonia, Albania, Hellas (Vurdert 4.95 / 5 Basert på 110 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
Min. 4
Reservation System Code
BLKSOUTH
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...