Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.
Rundreise i Sudan 14850 NOK, 10 Dager

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet Sudan.
Innen det tidligere Sudan ble splittet og oppdelt i to land, Sudan og Sør-Sudan i 2011, var landet Sudan det største i Afrika. Oppdelingen av det tidligere Sudan har likevel ingen betydning for turistens opplevelse av destinasjonen. Her finnes stadig gjestfrie lokale mennesker, enestående ørkenlandskaper og flere velbevarte eldgamle pyramider. Mange turister som besøker Sudan vender hjem begeistret over en nyvunnet favoritt reisemål.

Turens høydepunkter:
♦ Khartoum – Sudans pulserende hovedstad hvor den hvite Nil og den blå Nil møtes og danner Nilen.
♦ Naga og Meroe – historiske byer med fascinerende templer og pyramider
♦ Den nubiske ørken – fantastiske ørkenlandskaper
 


Reiseplan:

Dag 1. Khartoum
Ankomst til Khartoum. Transfer til hotellet. Overnatting.

Dag 2. Khartoum
Bytur i Khartoum. Om formiddagen besøker vi nasjonalmuseet. Vi besøker gravstedet og det tilhørende museet av en historisk muslimsk leder som hette Mahdi. Han kjempet imot den britiske koloniseringen. Om ettermiddagen kjører vi til Sudans tidligere hovedstad Omdurman hvor det finnes en fargerik basar. Overnatting i Khartoum.

Dag 3. Old Dongola
Etter frokost kjører vi nordpå forbi pittoreske landsbyer. Etter ankomst i Old Dongola besøker vi to koptiske kirker. Overnatting på campingplass.

Dag 4. Nubien
Vi fortsetter med å utforske regionen. Vi besøker Soleb-templet som er et av de vakreste egyptiske templene i landet. I den nærliggende landsbyen lærer vi mer om livet på landet og besøker et tradisjonelt hjem.

Dag 5. Karima
I dag kjører vi ut i Bayuda ørken – et fascinerende område omringet av basaltiske fjell med nesten ingen plantevekst. Siste stopp på dagen er den lille byen Karima ved foten av Jebel Barkal fjellene i den nubiske ørken. Overnatting i gjestehus.

Dag 6. Karima 
Dagen brukes på å utforske Jebel Barkal og ørkenen. Vi besøker det antikke Amon-tempelet og den kongelige nekropolen over det gamle kongedømmet Napata ved landsbyen El Kurru. Overnatting i Karima i gjestehus.

Dag 7. Karima – cruise på Nilen
Etter frokost besøker vi markedsplassen i Karima før vi krysser den nubiske ørken. Vi nyter en kort cruise på Nilen hvor vi får mulighet til å utforske de små øyene som finnes i området. Deretter besøker vi pyramidene i Nuri. Overnatting i gjestehus.

Dag 8. Meroe
I dag drar vi videre sørover øst og nå Meroes kongelige nekropol som ligger strakt over flere gylne sanddyner. Om ettermiddagen besøker vi ruinene av den kongelige byen hvor store deler stadig ligger begravet og venter på å bli utgravd av arkeologer. Overnatting i telter.

Dag 9. Naga – Khartoum
Etter frokost drar vi sørover til det historiske stedet Naga for å se de mektige templene. Vi fortsetter til Musawwarat El Sufra hvor vi besøker elefant-tempelet og løve-templet. Vi kjører videre til Khartoum. Overnatting på hotell.

Dag 10. Hjemreise
Transfer til lufthavnen. Hjemreise.


Prisen inkluderer: ► Innkvartering på 3*** hotell i delt dobbeltrom med eget baderom i Khartoum; lokale gjestehus (4 netter) og campingplasser (2 netter) med felles fasiliteter utenfor hovedstaden ►frokost i Khartoum (dag 2, 3 + 10) og helpensjon utenfor hovedstaden (fra frokost på dag 3 til frokost på dag 9) + 1 flaske mineralvann per dag ► transfer fra/til lufthavn ► transport ifølge programmet ► innganger ► cruise på Nilen ► engelsktalende reiseleder fra Penguin Travel (ved min. 8 personer) ► engelsktalende lokal guide ► visum invitasjon ► foto og reisetillatelser

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter til/fra Khartoum ► forsikring ► drikkepenger og andre personlige utgifter ► drikkevarer og måltider ikke nevnt i programmet ► visum ► valgfrie utgifter betales på stedet

Eventuelle tillegg: ► Eneromstillegg (hvis mulig)

Visum: ► Norske statsborgere skal ha visum til Sudan. Man kan søke om visum ved den sudanske ambassaden i Oslo: http://www.sudanoslo.no/application-for-entry-visa-to-su.html eller ved den sudanske ambassaden i Sofia, Bulgaria. Penguin Travel hjelper med invitasjon til visum. Vennligst send en fargeskannet kopi av pass ved bestilling av reisen. Ingen innreise med israelske stempler / viseringer i passet.

Verdt å vite: ► Det er som regel best å reise mellom september og april ► Valutaen i Sudan er sudanske pund (SDG). US$ er lettest å veksle og aksepteres i Khartoum. Pengekort (visa, mastercard) aksepteres ikke ► Mange områder er forbudte soner. Turister må ikke reise inn i den vestlige delen av Sudan eller Darfur. Grensen til Tchad er lukket. Sør-Sudan skal helst unngås.
 


Bilder


Rundreise i Sudan (Vurdert 4.89 / 5 Basert på 292 Anmeldelser.)
Pris
14850 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
15200 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
1550 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
15200 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
1550 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler flyreiser med Turkish Airlines 

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
Sudan
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 11250 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 10450 NOK, 11 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
8 dagers tur til Iran 5400 NOK, 8 Dager

8 dagers tur til Iran

Oppdag den klassiske Persia og moderne Iran - en reise utover det vanlige med garantert avgang...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...