Rundreise og vandring i Peru

Rundreise og vandring i Peru

Peru er et fargestrålende og eventyrlig land med en utrolig variasjon i landskap og historie. Levninger fra Inkariket, den spanske kolonitiden og et utall av indianske folkeferd finnes i tradisjonene i språket og selvfølgelig i jorden. På denne rundreisen vil vi vandre på Sør-Amerikas beste og mest populære vandreruter, Inkastien, gjennom grønne daler, snødekkede fjelltopper med et fascinerende plante- og dyreliv. Vi skal gå i den eksotiske Amazonasjungel, som dekker tre femte deler av Peru, og vi skal seile på Titicaca sjøen, som deler Peru og Bolivia, og på bunnen gjemmer seg en av inkaenes største helligdommer. Vi ender i en annen av inkaenes store helligdommer, den glemte by, Machu Picchu. Her finnes ruiner fra en imponerende sivilisasjon i Andesfjellene, som i dag er kjent over hele verden.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Fly til Lima. (Flybilletter fra Norge er ikke inkluderte. Vi sender gjerne et tilbud.)
Ankomst samme dag. Transfer, innkvartering på et hotell i Lima.

Dag 2. Lima – Katalina klosteret - Arequipa
Fly til Arequipa. Besøk på Santa Katalina Klosteret. Innkvartering på et hotell i Arequipa.

Dag 3. Arequipa - Puno
Transfer med buss til Puno ved Titicacasøen, verdens høyst beliggende seilbare sjøen (3800 m.)

Dag 4. Puno - Titicacasøen - Uros og Amantani øyene
Utflykt till Titicacasøen. Båttur med motorbåt til de flytende Uros øyene, laget av siv og mudder. Videre til øyen Amantani, kjent for sin produksjon av keramikk og tekstiller. Overnatting hos en lokal øybo.

Dag 5. Amantani - Taquile øyen – Puno
Båt til øyen Taquile. På ettermiddagen vender vi tilbake til Puno. Overnatting på et hotell i Puno.

Dag 6. Puno - Cusco
Med buss fra Puno til Cusco - seks timer med et vakkert sceneri underveis. Mulighet for ridning eller rafting på Urubambafloden. Overnatting på et hotell i Cusco.

Dag 7. Cusco - Den Hellige Dalen
Besøk i Pisaq og Ollantaytambo i Den Hellige Dalen - en innledelse i inkaernes kulturhistorie. Overnatting på et hotell i Urubamba byen eller Ollantaytambo.

Dag 8. Cusco (3350 m) – Km82 (2800 m) – Wayllabamba (3000 m)
De neste dagene skal vi gå på Inkastien gjennom storslået natur og imponerende ruiner. Vi begynner i buss til den lille byen Ollantaytambo og videre til Km82. Utforskning av inkabyen Llactapata og videre til den lille landsbyen Wayllabamba , hvor vi camperer for natten. Det er 5 timers vandring i dag. (2800 - 3200 meters høyde) Overnatting i telt.

Dag 9. Wayllabamba - Warmiwanusca (4200 m) – Pacaymayo (3600 m)
Dette er den vanskeligeste dagen. Vi passerer det høye passet Warmiwañusca (4200 m.), hvorfra utsikten over Huayanays snøkledte fjelltopper er spektakulær. (Det er 7 timers vandring i dag. Vi starter på 3200 m. høyde, opp til passet, 4200, ned til leiret - 3600 m. høyde) Overnatting i telt.

Dag 10. Pacaymayo – Phuya Patamarka (3600 m) – Winay Huayna (2700 m)
Inkaernes vei kommer til syne og en vakkert uthugget trappe fører oss til Runturacayt ruinene. Vi vandrer videre til Sayacmara ruinene. (Det er 8 timers vandring i dag. Vi starter på 3600 m. høyde, og slutter på 2700 m. høyde). Overnatting i telt.

Dag 11. Winay Huayna – Machu Picchu (2500)
Winaywayna ble oppdaget på 1940 tallet, og severdigheten er en rival til Machu Picchu, Den Glemte Byen. Senere kommer vi til Intipunku, ”solens port” og inngangen til Machu Picchu. Vi går gjennom Machu Picchu, og etter en guidet tur er det tid på egen hånd. Buss til Aguas Calientes og videre med tog til Cusco. (Det er 3 timers vandring i dag. Vi begynner på 2700 m. høyde, og kommer ned til Maccu Picch på 2400 m. høyde). Overnatting på et hotell in Cusco.

Dag 12. Cusco
Dagen til fri disposisjon in Cusco. Overnatting på et hotell i Cusco.

Dag 13. Cusco - Puerto Maldonado
Fly til Puerto Maldonado. Vi tilbringer to dager i et av Amazonas viktigste reservat Tambopata. Vi seiler ned til floden Madre de Dios til hytten Mejia, hvor vi innkvarteres i bungalower. Et par timers guidet vandring gjennom junglen. Overnatting på en bungallow / lodge i junglen.

Dag 14. Seiltur på Sandovalsjøen – Abeæyen – Sandoval sjøen
Seiltur på Sandovalsjøen med et fantastisk plante- og dyreliv. Vi besøker Abeøyen og Sandoval sjøen kjent for den rike floraen og faunaen. Etterpå vender vi tilbake til lodgen. Overnatting på en bungallow / lodge i junglen.

Dag 15. Fly til Lima
Fly til Lima. Transfer. Overnatting på et hotell i Lima.

Dag 16. Hjemreise
Avgang.


Bilder


Rundreise og vandring i Peru (Vurdert 4.69 / 5 Basert på 385 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
PERU
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Rundreise i Senegal og Gambia 15900 NOK, 10 Dager

Rundreise i Senegal og Gambia

Land av ørken, tropiske skoger og fantastiske kyster. På denne unike rundereisen i Vest-Afrika...
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...