UNESCO i Bulgaria - en boks med ni juveler

UNESCO i Bulgaria - en boks med ni juveler 10500 NOK, 10 Dager

Er du interessert i historie og kultur ? Så er denne turen i Bulgaria for deg. I Bulgaria er det ikke mindre enn ni store verk som er beskyttet av UNESCO. Her kan du blant annet se det eldste gullfunnet fra 5000 f.Kr. I ulike deler av landet er det spor av det mektige Thrakia kongeriket og ruinene av det romerske imperiet. Bulgaria kan også skryte med sin vakre natur med høye fjellkjeder , frodige daler og tallrike grotter. På vår tur i Bulgaria, besøker vi alle sted som er på UNESCOs verdensarvliste. Du inviteres hermed til en godt balansert tur med naturskjønne, historiske og kulturelle elementer.

Høydepunkter:
De ni UNESCO - beskyttete obektene - Den trakiske graven nær Kazanlak, den trakiske graven i Sveshtari , Nessebar gamle by; Madara rytteren , Boyana kirken, Ivanovo klippekirkene , Rila klosteret, Pirin fjellene ; Srebarna sjøen
♦ Plovdiv - en gang hovedstaden i det gamle Thrakia og nå landets kulturelle hovedstad. Den gamle bydelen er et must under besøket.
♦ Veliko Tarnovo - ligger på den historiske bakkene av Tsarevets , Trapezitsa og Sveta Gora høyt ovenfor Yantraflodens bredder. Byens hus ligger som svalereder på klippene over Jantrafloden og forestiller en uforglemmelig romantisk utsikt.


Reiseplan:

Dag 1. Sofia
Ankomst i Sofia.

Dag 2. Sofia - Rila klosteret - Melnik
Etter frokosten kjører vi sørover og besøker den bulgarske ortodokse kirkens viktigste symbol - Rila klosteret ( 1150 m oh). Bak de 20 m høye murene , finner vi det vakkert dekorerte klosteret , kirke og kapell med praktfulle fresker fra 1100-tallet. Vi kjører videre til Melnik, den minste byen , kjent for sine fine viner. Overnatting i Melnik.

Dag 3. Melnik - Pirin-fjellene - Bansko
I dag tar vi opp til de vakre Pirin fjellene til Vihren hytten( 1950 m ) hvor vi vandrer til noen av de mest pittoreske sjøene. Pirin er Bulgarias villeste fjellkjede , oppkalt etter guden Perun og med ikke mindre enn 79 topper over 2000 m høyde , Pirin National Park det største beskyttete området i Bulgaria. På veien til Bansko stopper vi og ser det eldste treet i Bulgaria , en 1300 år gammel furu. Overnatting i Bansko.

Dag 4. Bansko - Plovdiv
Vår reise fortsetter mellom to fjellkjeder og går over de vakre Rodopifjellene til Bulgarias nest største by, Plovdiv. Akkurat som Roma ble den grunnlagt på syv høyder. Den var hovedstaden i det gamle Thrakia og et viktig handelssted i middelalderen. Den gamle byen kan skryte av hus, en romersk amfiteater og en fantastisk kirke. Vi besøker blant annet amfiteateret og det etnografiske museumet. Overnatting i Plovdiv.

Dag 5. Plovdiv - Kazanlak - Nessebar
I dag kjører vi til den trakiske kongedalen , et navn som dekker av de mange gravhøydene, hvor det gamle Thrakias mektige herskere ligger begravede. Vi besøker den berømte graven i Kazanlak og ser fine fresker fra 400 f.Kr. Dalen er også kjent som the Rosenes dal, der den dyrbare roseolien er blir produsert. På ettermiddagen kommer vi ved Svartehavets juvel, Nessebar .

Dag 6. Nessebar
Den historiske lille byen Nessebar ligger på en halvø . En smal gate forbinder det gamle Nessebar med den nye bydelen. Hele den gamle bydelen, med sine 40 kirker og kirkeruiner fra fortiden har status av museumsby. Om sommeren selger kunstnere og håndverkere her på gamle gatene og du kan finne ett gott tilbud av vakre verk eller bli selv foreviget av en portrettmaler.

Dag 7. Nessebar - Madara - Svestari - Srebarna
Etter en hviledag i Nessebar venter en lang reise i historiens spor i nærheten av Pliska og Preslav , de to første hovedstedene i Bulgaria. Men vi begynner med Madara rytteren. Denne mystiske bulgarske steinrelieffen på den bratte klippeveggen menes å stamme fra 700-tallet , men har ennå ikke funnet sin unike historiske forklaring . Ikke langt herfra finnes restene av de gamle hovedstedene, der utgravningene i Preslav fremdeles fortsetter .
Etter Madara rytteren, fortsetter vi til graven i Sveshtari , som stammer fra det tredje århundrede før Kr , og er preget av de store kvinnefigurene som befinnes i det sentralet rommet.Overnatting i landsbyen Srebârna .

Dag 8. Srebarna - Ivanovo klippekirkene - Veliko Tarnovo
I utkanten av byen ligger Srebarna sjøen, et viktig element på fugletrekrutemigreringen via Pontica mellom Europa og Afrika . Fuglekikkere kan benytte anledningen til å se flokker av hvite storker , hvite pelikaner og fjellvåk ( avhengig av sesong). Ferden fortsetter vestover mot natureservatet Rusenski Lom, hvor vi finner flere godt bevarte steinkirker nær landsbyen Ivanovo. Kvelden tilbringes i Veliko Tarnovo , som var hovedstad under det andre bulgarske riket. Overnatting på hotell.

Dag 9. Veliko Tarnovo - Sofia
På vei tilbake til Sofia er det mulig å stoppe ved Sueva dupka hulen ( valgfritt ), en av Bulgarias vakreste grotter. I Sofia har vi tid på egen hånd for eksempel , besøk til museer, utstillinger eller litt shopping på hovedgaten Vitosha Boulevard.

Dag 10. Avreise
Transfer til flyplassen eller videre rundt i Bulgaria.

Tilleggstjenester:
Flyplasstransport andre dager: 15 EUR per transfer for kjøretøy med 1-3 personer. tillegg for 2-3 personer
som reiser sammen: 130 EUR pp


Bilder


UNESCO i Bulgaria - en boks med ni juveler (Vurdert 4.86 / 5 Basert på 428 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
10500 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BGUNESCO
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Det naturskjønne Oman 14400 NOK, 7 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...