UNESCO i Bulgaria - en boks med ni juveler

UNESCO i Bulgaria - en boks med ni juveler 9300 NOK

Er du interessert i historie og kultur ? Så er denne turen i Bulgaria for deg .
I Bulgaria er det ikke mindre enn ni store verk som er beskyttet av UNESCO. Her kan du blant annet se det eldste gullfunnet fra 5000 f.Kr. I ulike deler av landet er det spor av det mektige Thrakia kongeriket og ruinene av det romerske imperiet. Bulgaria kan også skryte med sin vakre natur med høye fjellkjeder , frodige daler og tallrike grotter. På vår tur i Bulgaria, besøker vi alle sted som er på UNESCOs verdensarvliste. Du inviteres hermed til en godt balansert tur med naturskjønne, historiske og kulturelle elementer.

Turens høydepunkter :
De ni UNESCO - beskyttete obektene - Den trakiske graven nær Kazanlak, den trakiske graven i Sveshtari , Nessebar gamle by; Madara rytteren , Boyana kirken, Ivanovo klippekirkene , Rila klosteret, Pirin fjellene ; Srebarna sjøen
♦ Plovdiv - en gang hovedstaden i det gamle Thrakia og nå landets kulturelle hovedstad. Den gamle bydelen er et must under besøket.
♦ Veliko Tarnovo - ligger på den historiske bakkene av Tsarevets , Trapezitsa og Sveta Gora høyt ovenfor Yantraflodens bredder. Byens hus ligger som svalereder på klippene over Jantrafloden og forestiller en uforglemmelig romantisk utsikt .


Reiserute:
Dag 1. Sofia

Ankomst i Sofia .

Dag 2. Sofia - Rila klosteret - Melnik
Etter frokosten kjører vi sørover og besøker den bulgarske ortodokse kirkens viktigste symbol - Rila klosteret ( 1150 m oh). Bak de 20 m høye murene , finner vi det vakkert dekorerte klosteret , kirke og kapell med praktfulle fresker fra 1100-tallet. Vi kjører videre til Melnik, den minste byen , kjent for sine fine viner. Overnatting i Melnik.

Dag 3. Melnik - Pirin-fjellene - Bansko
I dag tar vi opp til de vakre Pirin fjellene til Vihren hytten( 1950 m ) hvor vi vandrer til noen av de mest pittoreske sjøene. Pirin er Bulgarias villeste fjellkjede , oppkalt etter guden Perun og med ikke mindre enn 79 topper over 2000 m høyde , Pirin National Park det største beskyttete området i Bulgaria. På veien til Bansko stopper vi og ser det eldste treet i Bulgaria , en 1300 år gammel furu. Overnatting i Bansko.

Dag 4. Bansko - Plovdiv
Vår reise fortsetter mellom to fjellkjeder og går over de vakre Rodopifjellene til Bulgarias nest største by, Plovdiv. Akkurat som Roma ble den grunnlagt på syv høyder. Den var hovedstaden i det gamle Thrakia og et viktig handelssted i middelalderen. Den gamle byen kan skryte av hus, en romersk amfiteater og en fantastisk kirke . Vi besøker blant annet amfiteateret og det etnografiske museumet. Overnatting i Plovdiv.

Dag 5. Plovdiv - Kazanlak - Nessebar
I dag kjører vi til den trakiske kongedalen , et navn som dekker av de mange gravhøydene, hvor det gamle Thrakias mektige herskere ligger begravede. Vi besøker den berømte graven i Kazanlak og ser fine fresker fra 400 f.Kr. Dalen er også kjent som the Rosenes dal, der den dyrbare roseolien er blir produsert. På ettermiddagen kommer vi ved Svartehavets juvel, Nessebar .

Dag 6. Nessebar
Den historiske lille byen Nessebar ligger på en halvø . En smal gate forbinder det gamle Nessebar med den nye bydelen. Hele den gamle bydelen, med sine 40 kirker og kirkeruiner fra fortiden har status av museumsby. Om sommeren selger kunstnere og håndverkere her på gamle gatene og du kan finne ett gott tilbud av vakre verk eller bli selv foreviget av en portrettmaler.

Dag 7. Nessebar - Madara - Svestari - Srebarna
Etter en hviledag i Nessebar venter en lang reise i historiens spor i nærheten av Pliska og Preslav , de to første hovedstedene i Bulgaria. Men vi begynner med Madara rytteren. Denne mystiske bulgarske steinrelieffen på den bratte klippeveggen menes å stamme fra 700-tallet , men har ennå ikke funnet sin unike historiske forklaring . Ikke langt herfra finnes restene av de gamle hovedstedene, der utgravningene i Preslav fremdeles fortsetter .
Etter Madara rytteren, fortsetter vi til graven i Sveshtari , som stammer fra det tredje århundrede før Kr , og er preget av de store kvinnefigurene som befinnes i det sentralet rommet.Overnatting i landsbyen Srebârna .

Dag 8. Srebarna - Ivanovo klippekirkene - Veliko Tarnovo
I utkanten av byen ligger Srebarna sjøen, et viktig element på fugletrekrutemigreringen via Pontica mellom Europa og Afrika . Fuglekikkere kan benytte anledningen til å se flokker av hvite storker , hvite pelikaner og fjellvåk ( avhengig av sesong). Ferden fortsetter vestover mot natureservatet Rusenski Lom, hvor vi finner flere godt bevarte steinkirker nær landsbyen Ivanovo. Kvelden tilbringes i Veliko Tarnovo , som var hovedstad under det andre bulgarske riket. Overnatting på hotell.

Dag 9. Veliko Tarnovo - Sofia
På vei tilbake til Sofia er det mulig å stoppe ved Sueva dupka hulen ( valgfritt ) , en av Bulgarias vakreste grotter. I Sofia har vi tid på egen hånd for eksempel , besøk til museer, utstillinger eller litt shopping på hovedgaten Vitosha Boulevard .

Dag 10. Avreise
Transfer til flyplassen eller videre rundt i Bulgaria .

Prisen inkluderer: ► transport fra/til Sofia flyplass ► all transport i henhold til program ► overnattinger på 3 *** hotell i dobbeltrom med privat bad/toalett ► frokost ► engelsktalende guide 

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter og inngangsbilletter ► andre måltider og drikke ► Forsikring ► private utgifter inkludert tips , og alt annet som ikke er nevnt ovenfor ► Andre mulige aktiviteter ( ikke inkludert ) foreslo i reiseruten / turbeskrivelse er forslag til flere / alternative aktiviteter . Eventuelle kostnader betales på stedet.

Eventuelle tillegg: ► tillegg for enkeltrom ( avhengig av kapasitet )

Godt å vite: ► tur lengde 10 dager / 9 netter ► Turer kan også arrangeres for min . 2 personer. Kontakt oss for mer informasjon og priser ► Forlengelse av turen , for eksempel. En uke ved Svartehavet. Kontakt oss for mer informasjon og priser ► Hvis du selv kjøper din flybillet skal du ankomme/ avreise på et bestemt tidspunkt i forbindelse med den inkluderte transferen . Mulig å kjøpe privat transport .

Anbefalt reiseperiode: fra april til oktober
 

Tilleggstjenester:
Flyplasstransport andre dager: 15 EUR per transfer for kjøretøy med 1-3 personer. tillegg for 2-3 personer
som reiser sammen: 130 EUR pp


Bilder


UNESCO i Bulgaria - en boks med ni juveler (Vurdert 4.86 / 5 Basert på 399 Anmeldelser.)
Pris
9300 NOK
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BGUNESCO
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...