I trakenes spor - rideferie i Sredna Gora bergene, Bulgariа

I trakenes spor - rideferie i Sredna Gora bergene, Bulgariа

Spabade, gastronomi og kulturhistoriske opplevelser.

Denne rideturen fører deg gjennom thrakenes land – bergkjeden Sredna Gora med de mange mineralkildene dens og enger med roser og lavendel. Dette er en ren bortskjemmende reise, en rik mulighet for å opplive kroppen og få ny enersji til hjernecellene. Vi utforsker landskapet fra hesteryggen, besøker livgivende spabade med massasje og oppdager det lokale kjøkkenet med de fineste ovnsrettene og vin.Vi galopperer gjennom vidtstrakte frodige enger og rir langsomt gjennom stille eike- og bøkeskoger. Her og der i Sredna Goras uberørte natur støtter vi så plutselig på arkeologiske, historiske og arkitektoniske minnesmarker – gjemmet her i de stille bergene.
Et lille krav til turen: Du skal kunne ride i trav og galopp!

 


Reiseplan:

Dag 1. Sofia – Plovdiv (140 km)
Oppsamling i Sofia lufthavn og kjørsel til Plovdiv.Overnatting på hotell i den gamle bydelen.

Dag 2. Hissar
Kjører til Hissar (40 km). En spasertur rundt i den lille byen; vi skal også se restene av de gamle romerske festningsmurene. De strekker seg over mere enn 2 km, er 3 m tykke og på noen sted helt opp til 10 m i høyden. Etterpå kommer vi frem til hestene! Vi sadler opp og tar oss en ridetur gjennom det vakre landskapet som omgir byen. Overnatting på et spahotel med svømmebasseng, sauna, massasje- og fitnessenter.
Dagens ritt: 3-4 timer.

Dag 3. Hisar – Chateau Copsa
Vi rir nordover i den nedre delen av Sredna Gora. Lunsjen er en piknik i det grønne, og etterpå stiger vi opp til Mount Eledjik. Nedturen går til Strjamafloden i Rosenes Dal. Vi tilbringer natten i en vakker dal nær Karlovo - enten på Chateau Copsa (standard rom) eller Yaev Complex.
Dagens ritt: ca. 5 timer

Dag 4. Chateau Copsa – Srednogorec-hytten
Vi rir langsomt opp gjennom det vakre landskapet til Mount Malak Bogdan (1532m) – hytten vår ligger ved foten av berget. På toppen spiser vi lunsj , og etterpå er det tid til en vandretur eller nok en tur på hesten. Vi overnatter i Srednogorec-hytten, i dobbeltværelse med bad.
Dagens ritt: 4-5 timer

Dag 5. Srednogorec-hytten - Koprivshtitsa
I dag stiger vi opp til toppen av Sredna Gora – Mount Bogdan (1603 m). Vi besøker Plachkovkilden, som er Topolnitsaflodens utspring. Etterpå går det ned; vi rir gjennom enger og marker, og så går det ellers i full galopp til Koprivshtitsa. Om ettermiddagen en gåtur i den gamle historiske byen. Overnatting i et århundrede gammelt hus.
Dagens ritt: 4-5 timer

Dag 6: Koprivshtica – Buntovna-hytten
Idag går det igjen opp i bergene. Vi når frem til området Kimera, oppkalt etter en gammel bro i nærheten. Vi skal til Mount Vlak (1243 m) for å nyte det fantastiske udsyn. Her nyder vi også frokosten i det grønne. Bagefter rider vi ned til Buntovna-hytten. Her overnatter vi i værelser med bad.
Dagens ridt: 5 timer

Dag 7: Buntovna-hytten – Starosel
På den sidste dagen av rideturen vår stiger vi langsomt ned gjennom den sydlige delen av berget og når frem til landsbyen Starosel. Underveis besøker vi den Thrakiske graven. Overnattingen foregår i Starosels vingård, hvor det bydes på en spennende vinsmakning (mot betaling og bestilling på forhånd. Se vennligst under "evt. tillegg" lengere ned) og et overdådigt kjøkken. En mulighet for alskens spabehandlinger er det her også. Alt i alt en fantastisk avsluttning på turen.
Dagens ritt: ca. 4-5 timer

Dag 8: Avreise
Kjørsel til Sofia lufthavn (ca. 2 timer) og avreise.

Prisen inkluderer: ►5 overnattinger på 3- og 4* hotell, 2 netter i berghytte i værelse med bad; frokost, 4 x middager (dag 3, 4, 6 og 7), 5 lunsjer (matpakker - dag 3, 4, 5, 6 og 7) ►engelsktalende ridefører ►al transport, transfers fra/til Sofia eller Plovdiv lufthavn ►opsadlete hester ► transport av bagasjen

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ►drikkevarer og måltider ikke nevnt i programmet ►drikkepenger og personlige avgifter ► forsikringer

Eventuelle tillegg: ►tillegg eneværelse – 1100 kr. ► Vinsmakning på Dag 7 av 3 slags viner i Starosel Vinkælder 80 kr. per person med bestilling på forhånd.

Verdt at vite: Alle hestene er Shagya araber og araberheste (150-160 cm i høyde). De er veltrenede og i god form. Rytterens vekt må max. være 100 kg. > utstyr: westernsaddel, men også gode engelske sadler. Vi rir 4-6 timer per dag; det foregår i skridtgang på de steile stedene og ellers i trav og galopp – hvis terrenet tillater det.


Bilder


I trakenes spor - rideferie i Sredna Gora bergene, Bulgariа (Vurdert 4.7 / 5 Basert på 382 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
2-8
Reservation System Code
BGHissarRid
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7150 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 9700 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 6850 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Se alt»

Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...