I trakenes spor - rideferie i Sredna Gora bergene, Bulgariа

I trakenes spor - rideferie i Sredna Gora bergene, Bulgariа

Spabade, gastronomi og kulturhistoriske opplevelser. Denne rideturen fører deg gjennom thrakenes land – bergkjeden Sredna Gora med de mange mineralkildene dens og enger med roser og lavendel. Dette er en ren bortskjemmende reise, en rik mulighet for å opplive kroppen og få ny enersji til hjernecellene. Vi utforsker landskapet fra hesteryggen, besøker livgivende spabade med massasje og oppdager det lokale kjøkkenet med de fineste ovnsrettene og vin.Vi galopperer gjennom vidtstrakte frodige enger og rir langsomt gjennom stille eike- og bøkeskoger. Her og der i Sredna Goras uberørte natur støtter vi så plutselig på arkeologiske, historiske og arkitektoniske minnesmarker – gjemmet her i de stille bergene. Et lille krav til turen: Du skal kunne ride i trav og galopp!


Reiseplan:

Dag 1. Sofia – Plovdiv (140 km)
Oppsamling i Sofia lufthavn og kjørsel til Plovdiv.Overnatting på hotell i den gamle bydelen.

Dag 2. Hissar
Kjører til Hissar (40 km). En spasertur rundt i den lille byen; vi skal også se restene av de gamle romerske festningsmurene. De strekker seg over mere enn 2 km, er 3 m tykke og på noen sted helt opp til 10 m i høyden. Etterpå kommer vi frem til hestene! Vi sadler opp og tar oss en ridetur gjennom det vakre landskapet som omgir byen. Overnatting på et spahotel med svømmebasseng, sauna, massasje- og fitnessenter.
Dagens ritt: 3-4 timer.

Dag 3. Hisar – Chateau Copsa
Vi rir nordover i den nedre delen av Sredna Gora. Lunsjen er en piknik i det grønne, og etterpå stiger vi opp til Mount Eledjik. Nedturen går til Strjamafloden i Rosenes Dal. Vi tilbringer natten i en vakker dal nær Karlovo - enten på Chateau Copsa (standard rom) eller Yaev Complex.
Dagens ritt: ca. 5 timer

Dag 4. Chateau Copsa – Srednogorec-hytten
Vi rir langsomt opp gjennom det vakre landskapet til Mount Malak Bogdan (1532m) – hytten vår ligger ved foten av berget. På toppen spiser vi lunsj , og etterpå er det tid til en vandretur eller nok en tur på hesten. Vi overnatter i Srednogorec-hytten, i dobbeltværelse med bad.
Dagens ritt: 4-5 timer

Dag 5. Srednogorec-hytten - Koprivshtitsa
I dag stiger vi opp til toppen av Sredna Gora – Mount Bogdan (1603 m). Vi besøker Plachkovkilden, som er Topolnitsaflodens utspring. Etterpå går det ned; vi rir gjennom enger og marker, og så går det ellers i full galopp til Koprivshtitsa. Om ettermiddagen en gåtur i den gamle historiske byen. Overnatting i et århundrede gammelt hus.
Dagens ritt: 4-5 timer

Dag 6. Koprivshtica – Buntovna-hytten
Idag går det igjen opp i bergene. Vi når frem til området Kimera, oppkalt etter en gammel bro i nærheten. Vi skal til Mount Vlak (1243 m) for å nyte det fantastiske udsyn. Her nyder vi også frokosten i det grønne. Bagefter rider vi ned til Buntovna-hytten. Her overnatter vi i værelser med bad.
Dagens ridt: 5 timer

Dag 7. Buntovna-hytten – Starosel
På den sidste dagen av rideturen vår stiger vi langsomt ned gjennom den sydlige delen av berget og når frem til landsbyen Starosel. Underveis besøker vi den Thrakiske graven. Overnattingen foregår i Starosels vingård, hvor det bydes på en spennende vinsmakning (mot betaling og bestilling på forhånd. Se vennligst under "evt. tillegg" lengere ned) og et overdådigt kjøkken. En mulighet for alskens spabehandlinger er det her også. Alt i alt en fantastisk avsluttning på turen.
Dagens ritt: ca. 4-5 timer

Dag 8. Avreise
Kjørsel til Sofia lufthavn (ca. 2 timer) og avreise.


Bilder


I trakenes spor - rideferie i Sredna Gora bergene, Bulgariа (Vurdert 4.7 / 5 Basert på 411 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
2-8
Reservation System Code
BGHissarRid
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 23300 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...