Ridning i polske Bieszczady

Ridning i polske Bieszczady

 Fjell som ligger helt sørøst i Polen. Dette enorme territoriet, nesten en menneskelig ørken, er en av de vakreste regionene i Polen, et paradis for de som søker isolasjon. Uberørte landskap der sivilisasjonen knapt kan sees. Kort sagt: en lekeplass for entusiastiske ryttere.

Dette er en reise til naturen på det dypeste, da Bieszczady er et fjell kjent for sitt rike flora og fauna, inkludert ville dyr som bjørn og ulv. Så ikke bli overrasket når rev, hare eller hjort krysser hestens vei rett foran deg.

Du vil ha en sjanse til å beundre landsbyer som er typiske for denne regionen, for eksempel i Komancza finner du spor etter den gamle Lemk- og Boik-sivilisasjonsarkitekturen.


Reiseplan:   

Dag 1: Krakow
Her er du i Krakow. På ankomsttidspunktet blir du kjørt til hotellet i byen sentrum. Derfra har du fritid til kvelden når gruppen møtes til middag på hotellets restaurant. Den tidligere hovedstaden i Polen, Krakow, har tradisjonelt vært et av de ledende sentrene for det polske akademiske, kulturelle og kunstneriske livet, og er et av Polens viktigste økonomiske knutepunkter. Kraków er sitert som en av de mest unike destinasjonene i verden, takket være dens svært rike kulturarv fra forskjellige epoker. Det historiske sentrum av Krakow med sin fantastiske urbane utforming ble lagt til i 1978 på UNESCOs verdensarvliste. I 2000 ble Cracow også kåret til europeisk kulturhovedstad.
Hotellet ditt ligger i Kazimierz - det gamle jødiske kvarteret i Kraków. Før var det en egen by som deretter ble integrert med Krakow. Du kan besøke gamle synagoger (den eldste dateres tilbake til det 18. århundre) og den jødiske kirkegården fra det 18. århundre. Når du går langs trange gater, kommer du kontinuerlig over små kafeer og restauranter.
Deretter kan du ta en tur til Hovedmarked-plassen, det største middelaldermarkedet i Europa, hvor du kan beundre Mariakirken og Sukiennice, den tidligere kledehallen. Du kan også se Wawel-katedralen, det kongelige slottet, Sankt Peter og Paulus-kirken. Om kvelden møtes vi i restauranten.

Dag 2: Sanok - Wola Piotrowa
Vi starter fra Sanok - byen som ligger nær den polsk-ukrainske-slovakiske grensen (ca. 3 timer og 30 minutter fra Krakow). Etter frokost møter vi hestene våre og gjør oss klare for avreise. Først krysser vi store åpne områder, og vi passerer gjennom noen forlatte landsbyer på grunn av "Operasjonen Vistula" (et kodenavn for 1947 tvangsbosetting av ukrainsk minoritet inkludert Boykos og Lemkos fra de sørøstlige provinsene i etterkrigstidens Polen til de gjenopprettede territorier vest i landet).
Vi vil også få muligheten til å se en kirke bygget i XVI århundre.
Natten tilbringes i Wola Piotrowa hvor lokalbefolkningen er våre verter.

Dag 3: Wola Piotrowa - Roztoki Dolne
En fantastisk reise fremover - lange enger, endeløse galopper og vakre skoger. Vi krysser åpne områder og forlatte landsbyer på grunn av "Operasjon Vistula". På veien får vi muligheten til å se gamle graver gjemt av planter som vokste sakte og dekket dem over tid. Vi stopper i landsbyen Turzansk, kjent for sin gotiske trekirke fra det nittende århundre, som sammen med andre trekirker er utpekt som en del av UNESCO-trekirkene i Karpatene i Polen og Ukraina.

Dag 4: Roztoki Dolne - Rybne
Nok en dag perfekt for naturelskere. Passerer gjennom åker og skoger, og føler fortsatt atmosfæren til de forlatte landsbyene Vi vil reise gjennom en liten landsby Zernica hvor vi får muligheten til å se en ortodoks kirke bygget av tre.

Dag 5: Rybne - Terka
Vi krysser åpne områder og følger fjellryggene med fantastisk utsikt over Solina-sjøen - også kjent som "Bieszczadys hav". Det er den største dammen i Polen, med vann av elvene San og Solinka.
Vi passerer gjennom landsbyen Bukowiec og får muligheten til å se en annen ortodoks kirke (i Gorzanka). Hvis været er behagelig, vil vi klatre til Korbania-fjellet med fantastisk utsikt over regionen.

Dag 6: Terka - Postolow
Vi fortsetter reisen langs Solina-sjøen. Vi vil også krysse San-elven flere ganger, noe som alltid er en stor attraksjon for rytterne.

Dag 7: Postolow - Sanok
I dag skal vi sakte mot Sanok - vårt utgangspunkt.
Vi kan velge stien som fører gjennom de vakre skogene av Slonne-fjellet. Vi får da muligheten til å se ruinene av Sobien-slottet, og når vi krysser elven San, kommer vi til den største etnografiske parken i Polen - museumsbygningene til forskjellige etniske grupper som bor i den polsk-ukrainske grenseregionen (fra det syttende til det tjuende århundre: gårder, ortodokse kirker, møller). Den andre muligheten er å følge stien som fører til klosterruiner, som engang tilhørte karmelittene.

Dag 8: Sanok– Kraków - ditt endelige reisemål
Etter frokost drar vi tilbake til Kraków (ca. 3,5 timers kjøretur fra Krakow) til flyplassen eller et hotell hvis du fortsetter ditt opphold i Polen.

Vanskelighet:
Du bør være trygg og ha kontroll i alle trinn (inkludert postering av tråkk, topunkts galopp og galopp). Husk også at du vil bruke 4,5 - 6 timer i en sadel per dag.
Vi anbefaler at ryttere bør ha et godt treningsnivå, og at du tar noen turer like før turen for å redusere smerter. Du bør også være i stand til å salge og løsne hesten din, ettersom alle deltakerne er ansvarlige for å passe hesten før og etter dagsturen, samt for å ta vare på utstyret. Våre turer er ikke for debutanter, men du trenger ikke å være mester. Barn på mer enn 12 år er velkomne med foresatte.

Assistanse:
Sadelposer leveres, men vanligvis er de bare egnet til å bære følgende ting på grunn av plass: regnfrakk og regntette overbukser, vannflaske, ekstra genser, kamera og en liten veske med personlige gjenstander. Bagasjen flyttes med bil. Guiden din vil sikre at du får tilfredsstillende gjennomgang av ruteplanen. Likevel vil det ikke lykkes uten din entusiasme, gode humør og vilje til å utforske det ukjente. En åpensinnet tilnærming og evne til å tilpasse seg lokale skikker og vaner, vil forbedre din glede.

Kost & logi:
Vanlige sovesaler tilbys på gårder, skogshytter eller lokale herberger.
Dette er bare en del av gruppeintegrasjonen. Disse forholdene bestemmes av hestenes innkvartering og naturen. Overnattingen som tilbys er på helpensjon med frokost og middag på samme sted eller i nærheten.
Lunsj, avhengig av spor, kan være piknik-lunsj eller på en restaurant hvis det finnes restaurant på veien. Maten er typisk polsk mat og er deilig! Alkoholdrikker generelt og drikke mellom måltidene er ikke inkludert i prisen.

Merk: ruteprogrammet kan endres på grunn av tekniske, uforståelige, sikkerhetsmessige årsaker eller nåværende værforhold. I disse tilfellene er veilederen autorisert til å ta nødvendige beslutninger.


Prisen inkluderer:
Helpensjon (første måltid: middag på ankomstdagen) og siste måltid: frokost på avreisedagen)
Stell av erfaren guide
Deltakernes transport under turen
Bagasjetransport under turen

Ikke inkludert:
Obligatorisk forsikring: ansvarsforsikring,ulykkes- og dødsforsikring
Valgfri forsikring (eks. avbestillingsforsikring)
Inngangsavgift (for eksempel i Krakow) og tilleggsaktiviteter
Drikke mellom måltidene og alkoholdrikker
Flyvninger
Personlige utgifter
Alle andre tjenester som ikke er inkludert


Bilder


Ridning i polske Bieszczady (Vurdert 4.88 / 5 Basert på 94 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
2-12 riders
Reservation System Code
PLHRBIES
Det naturskjønne Oman 16300 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Det beste av Kenya for en uke 15800 NOK, 8 Dager

Det beste av Kenya for en uke

Kenya er et av de reisemålene som vi virkelig kan si at det har alt. Det er hjemmet til Masai Mara...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 13850 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...