Ridning i polske Bieszczady

Ridning i polske Bieszczady 13950 NOK, 8 Dager

 Fjell som ligger helt sørøst i Polen. Dette enorme territoriet, nesten en menneskelig ørken, er en av de vakreste regionene i Polen, et paradis for de som søker isolasjon. Uberørte landskap der sivilisasjonen knapt kan sees. Kort sagt: en lekeplass for entusiastiske ryttere.

Dette er en reise til naturen på det dypeste, da Bieszczady er et fjell kjent for sitt rike flora og fauna, inkludert ville dyr som bjørn og ulv. Så ikke bli overrasket når rev, hare eller hjort krysser hestens vei rett foran deg.

Du vil ha en sjanse til å beundre landsbyer som er typiske for denne regionen, for eksempel i Komancza finner du spor etter den gamle Lemk- og Boik-sivilisasjonsarkitekturen.


Reiseplan:   

Dag 1: Krakow
Her er du i Krakow. På ankomsttidspunktet blir du kjørt til hotellet i byen sentrum. Derfra har du fritid til kvelden når gruppen møtes til middag på hotellets restaurant. Den tidligere hovedstaden i Polen, Krakow, har tradisjonelt vært et av de ledende sentrene for det polske akademiske, kulturelle og kunstneriske livet, og er et av Polens viktigste økonomiske knutepunkter. Kraków er sitert som en av de mest unike destinasjonene i verden, takket være dens svært rike kulturarv fra forskjellige epoker. Det historiske sentrum av Krakow med sin fantastiske urbane utforming ble lagt til i 1978 på UNESCOs verdensarvliste. I 2000 ble Cracow også kåret til europeisk kulturhovedstad.
Hotellet ditt ligger i Kazimierz - det gamle jødiske kvarteret i Kraków. Før var det en egen by som deretter ble integrert med Krakow. Du kan besøke gamle synagoger (den eldste dateres tilbake til det 18. århundre) og den jødiske kirkegården fra det 18. århundre. Når du går langs trange gater, kommer du kontinuerlig over små kafeer og restauranter.
Deretter kan du ta en tur til Hovedmarked-plassen, det største middelaldermarkedet i Europa, hvor du kan beundre Mariakirken og Sukiennice, den tidligere kledehallen. Du kan også se Wawel-katedralen, det kongelige slottet, Sankt Peter og Paulus-kirken. Om kvelden møtes vi i restauranten.

Dag 2: Sanok - Wola Piotrowa
Vi starter fra Sanok - byen som ligger nær den polsk-ukrainske-slovakiske grensen (ca. 3 timer og 30 minutter fra Krakow). Etter frokost møter vi hestene våre og gjør oss klare for avreise. Først krysser vi store åpne områder, og vi passerer gjennom noen forlatte landsbyer på grunn av "Operasjonen Vistula" (et kodenavn for 1947 tvangsbosetting av ukrainsk minoritet inkludert Boykos og Lemkos fra de sørøstlige provinsene i etterkrigstidens Polen til de gjenopprettede territorier vest i landet).
Vi vil også få muligheten til å se en kirke bygget i XVI århundre.
Natten tilbringes i Wola Piotrowa hvor lokalbefolkningen er våre verter.

Dag 3: Wola Piotrowa - Roztoki Dolne
En fantastisk reise fremover - lange enger, endeløse galopper og vakre skoger. Vi krysser åpne områder og forlatte landsbyer på grunn av "Operasjon Vistula". På veien får vi muligheten til å se gamle graver gjemt av planter som vokste sakte og dekket dem over tid. Vi stopper i landsbyen Turzansk, kjent for sin gotiske trekirke fra det nittende århundre, som sammen med andre trekirker er utpekt som en del av UNESCO-trekirkene i Karpatene i Polen og Ukraina.

Dag 4: Roztoki Dolne - Rybne
Nok en dag perfekt for naturelskere. Passerer gjennom åker og skoger, og føler fortsatt atmosfæren til de forlatte landsbyene Vi vil reise gjennom en liten landsby Zernica hvor vi får muligheten til å se en ortodoks kirke bygget av tre.

Dag 5: Rybne - Terka
Vi krysser åpne områder og følger fjellryggene med fantastisk utsikt over Solina-sjøen - også kjent som "Bieszczadys hav". Det er den største dammen i Polen, med vann av elvene San og Solinka.
Vi passerer gjennom landsbyen Bukowiec og får muligheten til å se en annen ortodoks kirke (i Gorzanka). Hvis været er behagelig, vil vi klatre til Korbania-fjellet med fantastisk utsikt over regionen.

Dag 6: Terka - Postolow
Vi fortsetter reisen langs Solina-sjøen. Vi vil også krysse San-elven flere ganger, noe som alltid er en stor attraksjon for rytterne.

Dag 7: Postolow - Sanok
I dag skal vi sakte mot Sanok - vårt utgangspunkt.
Vi kan velge stien som fører gjennom de vakre skogene av Slonne-fjellet. Vi får da muligheten til å se ruinene av Sobien-slottet, og når vi krysser elven San, kommer vi til den største etnografiske parken i Polen - museumsbygningene til forskjellige etniske grupper som bor i den polsk-ukrainske grenseregionen (fra det syttende til det tjuende århundre: gårder, ortodokse kirker, møller). Den andre muligheten er å følge stien som fører til klosterruiner, som engang tilhørte karmelittene.

Dag 8: Sanok– Kraków - ditt endelige reisemål
Etter frokost drar vi tilbake til Kraków (ca. 3,5 timers kjøretur fra Krakow) til flyplassen eller et hotell hvis du fortsetter ditt opphold i Polen.

Vanskelighet:
Du bør være trygg og ha kontroll i alle trinn (inkludert postering av tråkk, topunkts galopp og galopp). Husk også at du vil bruke 4,5 - 6 timer i en sadel per dag.
Vi anbefaler at ryttere bør ha et godt treningsnivå, og at du tar noen turer like før turen for å redusere smerter. Du bør også være i stand til å salge og løsne hesten din, ettersom alle deltakerne er ansvarlige for å passe hesten før og etter dagsturen, samt for å ta vare på utstyret. Våre turer er ikke for debutanter, men du trenger ikke å være mester. Barn på mer enn 12 år er velkomne med foresatte.

Assistanse:
Sadelposer leveres, men vanligvis er de bare egnet til å bære følgende ting på grunn av plass: regnfrakk og regntette overbukser, vannflaske, ekstra genser, kamera og en liten veske med personlige gjenstander. Bagasjen flyttes med bil. Guiden din vil sikre at du får tilfredsstillende gjennomgang av ruteplanen. Likevel vil det ikke lykkes uten din entusiasme, gode humør og vilje til å utforske det ukjente. En åpensinnet tilnærming og evne til å tilpasse seg lokale skikker og vaner, vil forbedre din glede.

Kost & logi:
Vanlige sovesaler tilbys på gårder, skogshytter eller lokale herberger.
Dette er bare en del av gruppeintegrasjonen. Disse forholdene bestemmes av hestenes innkvartering og naturen. Overnattingen som tilbys er på helpensjon med frokost og middag på samme sted eller i nærheten.
Lunsj, avhengig av spor, kan være piknik-lunsj eller på en restaurant hvis det finnes restaurant på veien. Maten er typisk polsk mat og er deilig! Alkoholdrikker generelt og drikke mellom måltidene er ikke inkludert i prisen.

Merk: ruteprogrammet kan endres på grunn av tekniske, uforståelige, sikkerhetsmessige årsaker eller nåværende værforhold. I disse tilfellene er veilederen autorisert til å ta nødvendige beslutninger.


Prisen inkluderer:
Helpensjon (første måltid: middag på ankomstdagen) og siste måltid: frokost på avreisedagen)
Stell av erfaren guide
Deltakernes transport under turen
Bagasjetransport under turen

Ikke inkludert:
Obligatorisk forsikring: ansvarsforsikring,ulykkes- og dødsforsikring
Valgfri forsikring (eks. avbestillingsforsikring)
Inngangsavgift (for eksempel i Krakow) og tilleggsaktiviteter
Drikke mellom måltidene og alkoholdrikker
Flyvninger
Personlige utgifter
Alle andre tjenester som ikke er inkludert


Bilder


Ridning i polske Bieszczady (Vurdert 4.88 / 5 Basert på 74 Anmeldelser.)
Pris
13950 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
13950 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Garantert avgang
Pris
13950 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
13950 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
13950 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
2-12 riders
Reservation System Code
PLHRBIES
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7150 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 9700 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 10900 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Se alt»

Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...