Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9150 NOK, 8 Dager

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem alle - pittoreske daler med glitrende elver og eldgamle skoger med skjulte enger, høye fjellrygger og topper, kronet med steinete topper som avslører spektakulær utsikt og landsbyer spredt ved foten av fjellet , der livet leves med en gammel rytme. Denne delen av fjellet er elsket av turister både for den bevarte naturen og for gleden av å komme i kontakt med det autentiske livet til lokalbefolkningen: å smake hjemmelaget rakiya med hjemmelagde forretter er en integrert del av opplevelsen.
Turen er mangfoldig og kombinerer ridning med sightseeing av kulturelle severdigheter og fordypning i atmosfæren i dette vakre området i Bulgaria. Trekken går i den relativt lave delen av Stara Planina - mellom 400 og 1100 moh. Du vil ri langs grusveier og stier. Terrenget er ulendt og med steinete steder, med mulighet for trav og galopp.
Vi tilbringer mellom 4 og 6 timer i sadlen hver dag, og varigheten av hver tur de fleste av dagene kan endres i henhold til ridernes evner og vilje. Bagasje fraktes med bil og sadlen er vestlig eller engelsk.
Bortsett fra overnatting på et hotell i Teteven, vil vi alle andre netter overnatte på pensjonat der maten blir tilberedt av vertene eller på små landlige restauranter. Dermed er kontakten med lokal kultur tettere og inntrykkene - mer livlige og spontane.

Turens høydepunkter:

Stara Planina er det lengste bulgarske fjellet, som strekker seg fra Bulgarias vestlige grense helt til Svartehavet, og deler landet i to. Det gamle navnet er "Balkan", hvor navnet på Balkanhalvøya stammer fra. Store deler av Bulgarias historie er relatert til den. Kampere mot den osmanske åket gjemte seg i skogene. Den bulgarske renessanse gjenopplivet i byene i XVIII og XIX århundre.

Den sentrale Balkan nasjonalpark dekker den høye sentrale delen av Stara Planina. På et område på 70 000 hektar gamle skoger og mange dyr, inkludert representanter for truede arter, finner du ro fra den aggressive menneskelige påvirkningen. Den best bevarte bokskogen på Balkanhalvøya ligger i Boatin Reserve. Træernes gjennomsnittsalder er 130 år. Reservatet er beskyttet under UNESCOs ”Man and Biosphere” -program.

Glozhene-klosteret „St. Georg “ble grunnlagt i XIII århundre. Det ligger på et ekstremt naturskjønt sted, som ligger på høye klipper, hvor en spektakulær utsikt blir avslørt. Vasil Levski - frihetens apostel - fant tilflukt der i den ottomanske tiden.

Etropole-klosteret ble grunnlagt på XII-tallet. Det ble ødelagd etter erobringen av tyrkerne, men på slutten av XVI århundre ble den restaurert og ble et av de viktigste åndelige sentrene i Bulgaria. Området rundt klosteret byr på hyggelig pastoral natur og i like ved selve klosteret ligger fossen Varovitets. (valgfri)                                               

Saeva Dupka-hulen er en av de vakreste bulgarske hulene. Den er 205 meter lang og over 1 million år gammel. De fem salene og tallrike galleriene er fulle av bisarre huleformasjoner. Det er belyst og urbanisert.                     

Troyan-klosteret er det tredje største klosteret i Bulgaria. Det ble grunnlagt rundt i år 1600. Klosterets relikvie er det mirakuløse ikonet av den trehånds Jomfru Maria. Landsbyene rundt Troyan er kjent for sine mange keramikkverksteder. (valgfri)

Mineralvannkildene i Chiflik og Shipkovo. Vannet i bassengene har forskjellige temperaturer og en time eller to i dem er en fantastisk og forfriskende avslapning, spesielt etter fysisk belastning, som for eksempel ridning. (valgfri)

 


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst i Sofia
Transfer til hotellet vårt for overnatting. Privat transfer er inkludert. - / - / -

Dag 2. Golyam Izvor - Glozene kloster-Golyam Izvor
Veien går gjennom enger og blandingsskog. Vi vil stige oppover høydene over landsbyen hvor vi får se den første vakre utsikten over den sentrale åsen i Stara Planina og byen Teteven omgitt av steinete topper. Deretter vil vi stige ned gjennom en gammel bøkeskog ved enden av hvilken Glozhene- klosteret ligger, plassert på en høy klippe, og den avslører en enda romsligere utsikt over Donau-sletten. Vi vil besøke klosteret og finne ut om det er 800 år gammel historie. Ta deretter en suppe til lunsj, laget av det lokale personalet. Etterpå tar vi en annen rute for å komme tilbake til Goliam Izvor, hvor vi skal overnatte. F / L / M
Varighet av turen: 4 - 5 timer.

Dag 3. Rundt landsbyen Golyam Izvor     

Etter frokost starter vi en landsbytrekning rundt Goliam Izvor og de nærliggende bølgende åser. Vi vil se noen pene hus og hvordan lokalbefolkningen lever. Så vil vi bevege oss på noen åpne planområder, perfekte for galopp med fin utsikt over dalen. F / L / M
Varighet av turen: 5 timer

Dag 4. Golyam Izvor - Brusen - Lopian
Ruten vil ta oss på den andre siden av Goliam Izvor og langs en liten elv som forsyner åkrene, perfekt for lange galoper. Så passerer vi gjennom roma-området i Belianovec, før vi stiger opp i en furuskog. Der skal vi spise en lunsj ute i naturen. Etter skogene vil vi vandre gjennom et åpent felt igjen og avslutte i utkanten av Brusen, hvor vi forlater hestene og får en kort kjøretur til ‘Starata Furna’ eller Den gamle ovn, vårt supersjarmerende gjestehus. Hvis ikke for sliten, kan vi ta en biltur til Etropole -kloster og fossen i nærheten (30 min kjøring). F / L / M
Varighet av turen: 5-6 timer

Dag 5. Lopian - Cherni Vit
Starten av løypa går gjennom blandede skoger. Så kommer vi på toppen av ugrodd ås med vakker 360 graders utsikt over fjellene i nærheten. Vi fortsetter langs åsryggen som virkelig legger oss i naturen i den vakre vandringen. Etter at vi endelig skal ned til landsbyen Cherni Vit. På ettermiddagen tar vi turen med bil til en cirka 4 millioner år gamle Saeva Dupka-hulet, som er kjent for sine vakre formasjoner. Overnatting i et pensjonat i Cherni Vit. F / L / M
Varighet av turen: 5 timer

Dag 6. Cherni Vit - Teteven
Turen på denne dagen starter fra Cherni Vit som fører oss nær Boatin-reservatet, som er en del av Sentral Balkan- nasjonalparken som beskytter naturen i denne delen av Stara Planina. Overnatting i Teteven.
Valgfri tur med bil til Troyan- klosteret (80 km) og Chiflik Spa. F / L / -
Varighet av turen: 5 timer

Dag 7. Teteven - Golyam Izvor. Tilbake til Sofia
Vi starter med en morgentransfer til landsbyen Cherni Vit hvor vi har forlatt hestene dagen før. Den siste dagen har vi litt skog, noen åser, bakker og en vakker ås å gå gjennom. Så et siste landskap av Goliam Izvor, lunsj og transfer til Sofia for å overnatte på et hotell. F / L / -
Varighet av turen: 4-5 timer

Dag 8. Avreise
Transfer til Sofia flyplass for avgang. F / - / -

F-frokost, L-lunsj, M-middag


Godt å vite
: ► Hester: De fleste av hestene er raseblanding mellom de lokale øst-bulgarske og Karakachan med en mellomhøyde på 1,50 cm, de er godt kjent som gjennomtenkte og tøffe, og er dermed ekstremt godt tilpasset fjellrike Stara planina-fjellet. Maksimal vektgrense for rytterne er 100 kg.

►Sadler: vestlig og engelsk. Ridehjelm er ikke obligatorisk.


Prisen inkluderer:
3 hotellovernattinger med frokost (to i Sofia og ett i Teteven) rom med private fasiliteter; 4 på pensjonat inkl. frokost (2 rom som deler ett toalett / bad)
alle måltider ifølge reiseplan
engelsktalende guide og lokal guide
sadlede hester
bagasjetransport
flyplasstransfer
inngangspenger til besøkstedene hvis noen

Ikke inkludert:
flybilletter
drikke og måltider som ikke er nevnt i programmet
tips
personlige utgifter
valgfri tur til Chiflik / Troyan kloster (40 EUR for hele kjøretøyet)

Tilleggstjenester:
Enkeltromstillegg


Bilder


Til hest gjennom Bulgarias landsbyer (Vurdert 4.65 / 5 Basert på 390 Anmeldelser.)
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Lukket
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1350 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-6 riders
Reservation System Code
BGBLKRID
Det naturskjønne Oman 15050 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11050 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9150 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

07.09.2023 18:43

Stans Country: Utforsk regionen, landene og kulturen

Er du nysgjerrig på regionen Stans Country og dens unike land? Stans, også kjent som de sentralasiatiske landene, inkluderer Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Disse landene, som deler historiske og kulturelle bånd, har mye å tilby, fra fantastiske landskap til ulike etniske tradisjoner. Hvilken region er Stans? Stans ligger i Sentral-Asia, mellom Russland i nord...


05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...