Rundreise i Bangladesh

 Rundreise i Bangladesh

I Bangladesh finner man verdens lengste strand og verdens største mangroveskog .

Bangladesh er et av verdens fattigste land og er sterkt utsatt for oversvømmelser. Bangladesh er en usedvanlig og alternativt turistmål . Men hvis man er eventyrlysten og villig til å forlate dagligdagens komfort så er dette vakre landet et av de mest spennende stedene å besøke. Landet kan skryte av tre steder som er innskrevet på UNESCOs verdensarv : Sundarbans - den største mangroveskogen, den gamle moskeen med 60 kupler i Bagerhat og ruinene av Somapura Mahavihara - et buddhistisk tempel på Paharpur .
Turens høydepunkter :
♦ Dhaka
- den travle hovedstaden med en befolkning på ca . 12 millioner mennesker
Cox Bazar - en kystby kjent for den lengste naturlige stranden i verden ( 125km)
Sundarbans - den største mangroveskogen i verden hvor det er mange arter av fugler og den sjeldne Bengal tigeren

 


Reiseplan:
Dag 1. Dhaka

Ankomst til Dhaka flyplassen. Transfer til hotellet . Bytur: Dhaka Universitet - Oxford i østen, Sahid Minar , Curzon Hall , Dhakeshwari Hindu Temple , Lalbagh Mughal fort , parlamentsbygningen . Middag og overnatting .

Dag 2 Dhaka - Khulna
Etter frokost tar vi avsted mot Khulna med Mawa Ghat fergen. Underveis besøker vi moskeen med 60 kupler ( UNESCO World Heritage ) , moskeen me de ni kuplene, Thakur Pukur og gravstedet av Saint Khan Jahan Ali. På kvelden kommer vi til Khulna , hvor du overnatter.

Dag 3 Khulna - Sundarban
Etter en tidlig frokost , fortsetter vi til Mongla / Khulna , hvor vi går ombord på båten til Sundarbans . Vi seiler på Mirgamari , Harintana og Shella elvene. På cruisen kan man oppdage flekket hjort, rhesusaper , krokodiller og mange fargerike fugler som hegre eller hvittbrystet ørn . I junglen er elvedelfiner vanlig syn. Lunsj ombord på skipet . På ettermiddagen kommer vi til Katka øyen hvor vi slår anker . Middag og overnatting på båten .

Dag 4 Sundarban
Kort tid etter soloppgang , utforsker vi de trange bekkene med en robåt . Her får vi sjansen til å komme tett på de unike mangrovene . Etter en avslappende lunsj , vil vår guide tilby ulike aktiviteter f.eks . en vandretur til en vakker strand med utsikt over Bengalbukten , en tur gjennom de mange mangroveskogene og en kveldscruise . Overnatting på båten i Kotka .

Dag 5. Sundarban - Khulna
Etter frokost begynner vi på båttur tilbake til Khulna . Underveis nyter vi den fredelige cruisen opp på de mange åene omgitt av tette mangrovetræer. Etter middag på båten stiger vi av og tilbringer natten på et hotell i Khulna . Ankomst til Khulna om kvelden.

Dag 6 Khulna - Dhaka - Chittagong
Etter frokost kjører vi til Jessore flyplassen for å ta flyet til Dhaka , hvor vi spiser lunsj. En fly senere på dagen tar oss til Chittagong . Transfer til hotellet . Båttur på Karnafulyelven . Middag og overnatting i Chittagong .

Dag 7. Chittagong - Rangamati
Etter frokost kjører vi til Rangamati ( 77km ) . Underveis besøker vi det berømte Rajban Vihara buddhistiske tempelkomplekset . Vi sjekker inn på hotellet og spiser lunsj . Om ettermiddagen går vi om bord i en båt og tar en båttur på den vakre , krystallklare Kaptai sjøen - den største menneskeskapte sjøen i Asia . Det stoppes ved Shuvolong som er populær blant turister og på en stammelandsby som ligger på en åsside . Om kvelden besøker vi den hengende broen,stammelandsbyen og det lokale markedet . Middag og overnatting i Chittagong .

Dag 8 Rangamato - Bandarban
Etter frokost kjører vi til Bandarban bergområdet (ca 60 km ) gjennom skogkledde åser og små stammelandsbyer . Det stoppes i Sukbilash der vi går gjennom et variert fjellandskap og rismarker . Vi spiser typisk bangladeshisk lunsj på en lokal restaurant . Når vi ankommer til Bandarban er det en transfer til hotellet som ligger på en bakketopp . Middag og overnatting .

Dag 9 Bandarban
Etter frokost kjører vi til en lokal 4x4 jeep kalt Chander gari til en avsidesliggende landsby . I området er det min. 12 -13 innfødte stammegrupper fra kinesisk - tibetansk opprinnelse som migrerte fra Arakan og bosatte seg på dette platået for 250-300 år siden . Den mest fremtredende av stammene er Chakma , Marma , Tupera , Tangchaya , Khumi , Lushai , Pankhu , Bhom , Kuki , Reangio mm. Dagen avsluttes med et uforglemmelig besøk til Meghla ecopark på Tiger Hill og den nærliggende sjøen . Middag og overnatting i Bandarban .

Dag 10 Bandarban - Cox Bazar
Etter frokosten fortsetter turen til Cox Bazar ( 87km ) . Underveis besøker vi den buddhistiske khyang område ved landsbyen Ramu, hovedstaden i Rakhainstamme. Vi ankommer Cox Bazar og har tid på egenhånd til å slappe av og nyte verdens lengste strand. Om ettermiddagen er det besøk til de skogkledde åsene i Himchari og vi kommer til Inani stranden ( 29 km ) . På vei tilbake stopper vi ved Himchari ecoparken som ligger på en fjelltopp . Om kvelden besøker vi en burmesisk konkylie marked etterfulgt av en deilig middag bestående av fisk. Overnatting i Cox Bazar .

Dag 11 : Cox Bazar - Moheskhali - Cox Bazar
Etter frokost seiler vi til den historiske øyen Maheskhali med en speedbåt over bukten . Her besøker vi Adinath tempel på toppen av fjellet og en fargerik tempel i Rakhain landsbyen . Tilbake til Cox Bazar . Middag og overnatting 

Dag 12 Cox Bazar - Dhaka - Tilbake
Etter frokost tid på egenhånd . På ettermiddagen tar vi innenriksfly fra Cox Bazar til Dhaka . Fra Dhaka , tar vi flyet hjem .

Visum : Alle skandinaviske statsborgere må ha visum til Bangladesh. Ta kontakt med den bangladeshiske ambassaden i Sverige for mer informasjon om program og priser. Visum kan også fås på flyplassen i Dhaka ved ankomst - cirka 51 USD (bekreftet på stedet)Vi hjelper invitasjon for visum - vennligst send en skannet fargekopi av passet til Penguin Travel ved å bestille turen.

Godt å vite : ► Unngå å reise til Bangladesh under Ramadan eller monsunen (juni til september) ► hytter på båten til Sundarban er liten med to senger og en vask. Det er et felles toalett . Det er spisetue der Bangladesh mat serveres ► Vær oppmerksom på at det er vanlig å inngangen avgifter er dyrere for turister enn for lokale. Det er lov til å forhandle prisene på varer , selv om det er en fast pris på ► Betaling Kort ( Visa , Mastercard ) aksepteres de fleste steder og minibanker finnes i store byer . Vennligst ta kontanter om bord på båttur og da besøkte små landsbyer ► Unngå å gå alene i mørket ► Vær forsiktig med å spise mat fra gateboder på grunn av dårlig hygiene ► Vann fra springen er ikke drikkevann! Drikk vann fra flasker ► Forurensning er et problem, spesielt i store byer som Dhaka . Dette kan føre til problemer med å puste .

Turen kan udvides med en 4 dagers reise til Butan. Flyget avgår fredag fra Dhaka til Paro, og tilbake fra Paro til Dhaka mandag. Man kan se mere om reisen her.


Prisen inkluderer:
overnattingar i 2** og 3 *** hotell i dobbel lugar ombord
overnatting i dobbeltrom med privat bad,båten til Sundarban med felles dusj / WC
helpensjon ( fra middag på dag 1 til frokost dag 12 ) + en flaske vann per dag
transfer fra / til flyplassen
transport i henhold til program og inngangsbilletter
cruise til Sundarban,i Rangamati og Maheskhali
engelsktalende lokal guide

Ikke inkludert:
flyreiser til / fra Dhaka
Forsikring
tips og andre personlige utgifter
drinker som ikke er nevnt i programmet
visum
innenriks flyreiser
valgfrie utflukter og aktiviteter

Tilleggstjenester:
Enkeltromstillegg( ikke mulig på båten )
innenlands flyreiser: spør oss om pris(for å bli bekreftet ved bestilling )
tilleg for 2 reisende sammen: på forespørsel(ikke inkl. enkeltromstillegs).


Bilder


Rundreise i Bangladesh (Vurdert 4.87 / 5 Basert på 370 Anmeldelser.)

 Vi anbefaler Turkish Airlines

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BDROUND
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...