"Rødhalset Gås" - Vinterfugletur i Bulgaria

'Rødhalset Gås' - Vinterfugletur i Bulgaria 9200 NOK, 7 Dager

Våtområdene langs Bulgarias Svartehavskyst er tradisjonelle hotspots for fugleturer om vinteren. En spektakulær variasjon og utallige flokker av svømmefugler kan ses i de større sjøene eller i de lavvannede lagunene ved kysten. Områdene er lett tilgjengelige og av internasjonal betydning. Globalt truede arter som dvergskarv, krøllpelikan og hvithodeand kan ses her, og omkring 70 % av verdens bestand av rødhalsgås overvintrer i nettopp dette området. På turen vil du få mulighet for å se mange andre vannfugler, f.eks. lommer, hegrer, svaner, dykkender, vadefugler og måker. Er du heldig, får du også se en dverggås - en av de mest truede artene i verden. Et uforglemmelig syn, som kan anbefales til hver fugleelsker!


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia/ Plovdiv lufthavn og kjørsel til Balchik.

Dag 2. Balchik - Shabla
Vi starter dagen med at lete etter rødhalsgåsen. Ettermiddagen tilbringer vi omkring sjøene ved byen Shabla spesielt kjent for de tusenvis av overvintrende tundragjess og rødhalsgjess. Ovarnatting i Balchik.

Day 3. Balchik - Dourankoulak
Tidlig om morgenen er det sjanse for å nyte flokker av gjess, vannfugler og vadefugler ved Dourankoulak sjøen.

Day 4. Balchik - Kaliakra
Utflukt til Kaliakra- nesen, kjent for de ynglende steppeartene om sommeren. Om vinteren kan man se toppskarv, storlom m.fl. Kjørsel til Burgas.

Day 5. Balchik - Bourgas
Fra morgenen utforsker vi området omkring de hiperhaline lavvannede kystlagunene ved Atanasovsko- og Pomoriisko sjøene, som er berømte som noen av de beste observasjonspunktene for høytflygende trekkfugler.

Day 6. Poda-lagunen, Mandra og Bourgas-innsjøene
Besøk i Poda lagunen, Mandra- og Burgas-innsjøene. Vi ser dvergskarv, sølvhegre, hvithodeand, havørn, dvergsvane samt mange forskjellige arter av vannfugler.

Day 7. Bourgas - Plovdiv
Kjørsel til Plovdiv. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Om kvelden besøker vi Bulgarias største overnatningssted for dvergskarv med en bestand på opp til 4000.

Day 8. Hjemreise
Transfer til Sofia- eller Plovdiv- lufthavn for avreise.


Bilder


"Rødhalset Gås" - Vinterfugletur i Bulgaria (Vurdert 4.9 / 5 Basert på 421 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
9200 NOK
Varighet
7 Dager
Enkeltromtillegg
2250 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Easy walks up to 1-2 km per day; some short hikes by the birding stops may take place in regions with no walking paths

Gruppestørrelse
4-7
Reservation System Code
BGGOOS
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...