Høst fugletur langs Via Pontica- ruten i Bulgaria

Høst fugletur langs Via Pontica- ruten i Bulgaria 10500 NOK, 8 Dager

Om høsten er Via Pontica og Via Aristotelis blant Europas største trekkruter med viktige stopp for mange trekkfugler. Våtområdene langs Svartehavets kyst tilbyr noen av de beste betingelsene for iakttakelse av tusenvis trekkfugler! Enorme flokker av hvit stork, hvitpelikan og vepsevåk kan observeres samtidlig med rovfugler som enghauk, svartglente, slangeørn, balkanhauk og mange andre spennende arter. I øst-Rodopifjellene besøker vi et rovfugleyngleområde av internasjonal betydning, hvor vi dessuten gjør et annerledes besøk på ”gribbenes restaurant”. Høsten er også en god årstid å ta familien med på fugletur. Deltagerne kan velge fritt mellom å se på fugler eller nyte de solrike strendene ved Svartehavet.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Burgas

Dag 2. Atanasovsko-innsjøen og Poda-lagunen
Vi vil vie dagen til å se på den herlige høstvandringen av fugler som flyr"Via Pontica" -vandringsruten fra forskjellige utsiktspunkter i nærheten av Burgas (Atanasovsko-sjøen og Poda-lagunen). Bortsett fra migrerende fuglearter (tusenvis av hvitstorker, vepsevåker, levantinske spurvehauker,enghauker, slangeørner,dvergørner,svartglenter, småskrikørner, aftenfalker etc.) er dette stopp for mange fuglearter, som bor ved vannet (hvitpelikaner, krøllpelikaner, skjestorker, dvergskarver, silkehegrer, damsniper,svømmesniper, gluttsniper, rødstilker, sotsniper, dvergsniper,temmincksniper, cistussanger).

Dag 3. Burgas - Durankulak
Om morgenen setter vi kursen nordover for å spore Svartehavskysten, hvor det forventes møter med store flokker storker, pelikaner og rovfugler hele tiden. Med korte stopp underveis ved Pomorijsko-innsjøen (slanknebbmåke, middelhavsmåke, gravand, avosett, splitterne, dvergterne, hvitbrystlo, hvitkinnsvartterne, hvitvingesvartterne, småspove, triel, steinvender) og Dyulino-passet (Bonellissanger, gråfluesnapper, syriaspett, dvergspett, mellomspett og pirol. Vi når Kaliakra-odden og Bolata-bukta, som ligger blant de mest verdifulle steppehabitatene i Bulgaria (middelhavstoppskarv, triel, alpeseiler, gråseiler, kalanderlerke, dverglerke, markpiplerke, rosenvarsler, steinskvett, skjæregjøk. Vi tilbringer de 2 nettene på ved utkanten av Durankulak-myrmarken.

Dag 4. Durankulak- og Shabla- våtmarkene
Etter frokost drar vi til stranden i Durankulak og den nærliggende innsjøen (dvergrørdrum, purpurhegre, bronseibis, egretthegre, hvitøyeand, tundralo, heilo, myrsnipe, fjellmyrløper, tundrasnipe, hvitkinnsvartterne, sanger, kalanderlerke, svartsrupe, tamarisksanger, rovterne, silkemåke, middelhavsmåke, tyvjo. Om ettermiddagen: våtmarkene ved byen Shabla (hvitøyeand, rovterne, stylteløper, strandsnipe, damsnipe, svarthalespove, sumprikse, dvergrikse, bieter, blåråke, hærfugl, rosenvasler og mange flere). Området rundt Durankulak og Shabla krysses av aftenfalker, lerkefalker, småskrikørner, levantinske spurvehauker, fiskeørner.

Dag 5. Durankulak - Burgas
Om morgenen drar vi tilbake til Burgas med noen stopp underveis og for å observere/iakkta ettermiddagsflyttingen igjen ved innsjøene i Burgas. Overnatting i Burgas.

Dag 6. Burgas - Madzharovo
Rovfuglene i Ost-Europa venter oss denne morgenen. Vi drar til de østlige Rodopi-fjellene og byen Madzharovo. Selv om hekkesesongen allerede er gått, er det fortsatt god mulighet til å glede seg over interessante passerines og selvfølgelig mange forskjellige arter av rovfugler (svartstork, gåsegribb, åtselgribb, slangeørn, ørnvåk, dverghornugle, steinstrost og blåsteintrost, haug-, mester-, svarthode- og rødstrupesanger, hekkspurv, klippespurv, amursvale, steinskvett, spetmeis etc.). Vi tilbringer neste to netter i nærheten av Madzharovo.

Dag 7. Madzharovo - Arda-elven og Studen Kladenets-demningen
Det blir en aktiv fugledag. Om morgenen tar vi en tur til det spektakulære området Studen Kladenets-dammen og utforsker nærheten til landsbyen Potochnitsa. Der vil vi ta en kort spasertur til noen få utsiktspunkter og ikke minst til "gribberestauranten" (gåsegribb, svartgribb, åtselgribb, ørnvåk, musvåk, slangeørn, haugsanger, mestersanger, svarthodesanger, hekkspurv, klippespurv, amursvale, blåsteintrost, steinskvett, spetmeis etc.). Om ettermiddagen tar vi en kort tur langs Krumovitsa-elven hvor vi vil fortsette å se og høre spurveliknende fugler reklamerer for sitt utseende i det bølgende landskapet (triel, sanger, tornskate, rødhodevarsler etc.) . Rundt kvelden går vi tilbake til hotellet i Madzharovo.

Dag 8. Madzharovo - Bourgas
Om morgenen drar vi fra de østlige Rodopi-fjellene for en reise til byen Bourgas. Turen vår vil passere gjennom interessante habitater i Sakar-fjellet (småskrikørn, slangeørn, dvergørn, mestersanger, svarthodesanger, rødstrupesanger, steinskvett, tornskate, rødhodevarsler hekkspurv, klippespurv etc.). Ved byen Sliven vil vi se kolonier fra den attraktive lille perlesisel- byttedyret til keiserørnen. Feltene i nærheten er også et vanlig fôringssted for enghauker, aftenhauker, småskrikørner og kongeørner. På ettermiddagen har vi igjen litt tid til å se på den fuglenes migrasjon langs Svartehavskysten.

Dag 9. Avreise
Transport til flyplassen for avreise.

Forlengelse:
Rundreise i Albania og Makedonia


Bilder


Høst fugletur langs Via Pontica- ruten i Bulgaria (Vurdert 4.92 / 5 Basert på 417 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
10500 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2000 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
10500 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2000 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi kan arrangere direkte fly fra Oslo eller København (Flyet fra København lander direkte i Plovdiv/ Sofia/ Bourgas. Flyet fra Oslo lander i Bourgas/Varna. Vi sørger for transporten fra/til lufthavnen i Bulgaria).

Vennligst bemerk at pakkeprisen er gyldig for fly fra København.
Prisen med fly fra Oslo er avhengig av avreisedato.
 

Easy walks up to 1-2 km per day; some short hikes by the birding stops may take place in regions with no walking paths

Gruppestørrelse
Min. 4
Reservation System Code
BGVIAPONT
Rundreise i Senegal og Gambia 15900 NOK, 10 Dager

Rundreise i Senegal og Gambia

Land av ørken, tropiske skoger og fantastiske kyster. På denne unike rundereisen i Vest-Afrika...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 9200 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...