Trekking i Nepal – Everest Base Camp

Trekking i Nepal – Everest Base Camp 27200 NOK, 19 Dager

Opplev en fantastisk tur til Everest Base Camp som enhver trekking-entusiast bør prøve minst én gang i livet. Dette er en anstrengende tur, og du skal være velforberedt og ordentlig akklimatisert for å fullføre trekking-turen. På dette eventyret får man se Mount Everest, også tre andre fjelltopper som er blant de høyeste i verden - Lhotse, Makalu og Cho Oyu. Opplevelsen av å være omringet av dette forunderlige fjellandskapet kommer man aldri til å glemme. Du vil våge deg inn i daler under Mt. Everest som er mindre beferdet enn andre områder bl.a. den fjerne Gokyo dalen hvor det finnes vakre turkisblå sjøer og glitrende isbreer.

Høydepunkter:
♦ Fantastisk utsikt mot Mt. Everest og andre imponerende fjelltopper
Katmandu - “Templenes by”
♦ Vennlige sherpaer med deres unike religion og kultur


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Katmandu
Ankomst til lufthavn. Passkontroll og immigrasjon. Transfer til hotell. Overnatting i Katmandu på et standard hotell.

Dag 2. Katmandu (1310 m) - Lukla (2827 m) - Phakding (2652 m)
Tidlig transfer til lufthavnen for å nå et innenriksfly til Lukla. Flyreisen til Lukla er en opplevelse i seg selv. Flyplassen ligger på en skråning, og avstanden mellom de to endene av banen er omkring 60 meter. Ankomst i Lukla hvor vi begynner turens første trekk. En lett gåtur gjennom flere landsbyer inntil Phakding hvor vi overnatter i et tehus.
Vandring: 5 timer

Dag 3. Phakding - Namche Bazar (3440 m)
Vi følger Dudha Koshi-floden i ca. 2 timer og etterpå stiger vi langsomt opp av en bratt sti til Namche. Herfra opplever vi synet av de tre store fjellene Everest (8848m), Nuptse (7879m) og Lhotse (8516m) for første gang. Overnatting i tehus.
Vandring: 6 timer

Dag 4. Namche - akklimatisering (3440 m)
Dagen brukes på akklimatisering og avslapning i Namche Bazar. Bruk dagen på å utforske landsbyen, prate med sherpaene eller bare nyte den utrolig vakre naturen. Overnatting i tehus.

Dag 5. Namche Bazaar - Phortse Thanga (3500 m)
Dagen begynner med oppstigning fra Namche. Der tar vi til høyre og så følger vi en høyderygg. Ruten skifter til en nedovergående grusvei som fører til Dudha Koshi-floden. Phortse Thanga er en isolert landsby som består av omkring 60 husholdninger og ligger ved flodens bredde. Overnatting i tehus.
Vandring: 5 timer

Dag 6. Phortse Thanga - Dole (4200 m)
I dag er en lett dag, når man også akklimatiseres. Vi vandrer opp på en bratt skråning. Ruten flater ut og vi fortsetter gjennom en skog. Et kupert landskap starter og ruten passerer Tongba (3950m) og Gyele (3960m). Underveis opplever vi de mektige fjelltoppene Khumbila og Tawachee. Vi når Dole (4200m) som er en gresskledd dal. Overnatting i tehus.
Vandring: 3.5 timer

Dag 7. Dole - Machherma (4410 m)
I dag har vi korte turer igjen. I begynnelsen stiger ruten og når en skjønn dal med store strømmer. Etterpå fortsettes det til den hyggelige landsbyen Luza (4360m). Oppstigningen fortsetter inntil vi når en nedstigning til dalen Machermo (4410m) Overnatting i tehus.
Vandring: 3.5 timer

Dag 8. Machherma - Gokyo (4750 m)
Ved dagens begynnelse nyter vi den utmerkede utsikten over Cho Oyu (8201m) og fjellene omkring Ngozumba isbreen. I løpet av dagen ser vi flere sjøer og flott natur. Overnatting i tehus.
Vandring: 4 timer

Dag 9. Gokyo - Gokyo Ri (5360 m) & tur til Thangna (4700 m)
Dagen starter med en bratt oppstigning til toppen av Gogko Ri (5357m). Her er det en fantastisk panorama utsikt over Gokyo-dalen, Ngozumpa isbreen og Khumbu fjellkjeden. Noen av de gigantiske fjelltoppene er Mt. Cho Oyu (8201 m), Mt. Everest (8848 m), Mt. Lhotse (8516 m), Mt. Nuptse (7879 m), Mt. Makalu (8481 m), Mt. Cholaste (6335 m), Tabuche peak (6495 m) og Gychung Kang (7922 m). Etter å ha nytt den vakre utsikt fra Gokyo Ri går vi tilbake til Gokyo (4750 m) og spaserer ned langs dalen inntil vi når Thangana (4700 m) som er kjent som base camp for Cho La Pass. Overnatting i et tehus.
Vandring: 6 timer

Dag 10. Thangna – Cho la passet- Dzongla (4843 m)
I dag er en av de mest krevende dagene. Fjellovergangen i seg selv er ikke vanskelig, men det er bratt og man krysser en isbre på den østlige siden. Vi skal være forsiktige, når stien er loddrett og klippene dekket med is som gjør dem glatte. Fra Phedi går vi stadig opp gjennom en smal dal og videre på en klipperik sti. Siden vi kommer høyere opp, blir utsikten mer og mer fengslende. Vi passerer en is innsjø og kommer opp til toppen av Cho La passet (5368m) som er dekorert med flagg, brukt ofte til bønn. Vi beundrer de majestetiske fjelltoppene Kyajo Ri, Tengkangpoche, Numbur og Kangchung. Etter Cho La passet går turen ned til Dzongla (4830m). Overnatting i tehus.
Vandring: 7-8 timer

Dag 11. Dzongla - Gorakhshep (5150 m)
Ruten går forsiktig nedover inntil vi når Lobuche (4910m). Nyt den fantastiske utsikten over toppene Ama Dablam, Nuptse-Lhotse, Everest, Pumori og Lobuche. Etterpå går ruten nedover til Gorakh Shep (5140m). Overnatting i et tehus.
Vandring: 6-7 timer

Dag 12. Gorakhshep - Everest Base Camp – Gorakhshep
I dag går turen til Everest base camp (5364 m). Den lange turen er utfordrende med mange isbreer og snødekkede klipper. Underveis ser vi mange små frosne sjøer omkring Everest Base Camp. Her er det utsikt til flere fjelltopper som Pumori (7165m), Lingtren (6713 m), Khumbutse (6 639 m), Nuptse (7879 m) og Lhotse (8516 m). Fra Everest base camp kan man ikke se Mt. Everest (8848m). Til gjengjeld har man ofte utsikt til den berømte toppen på spaserturen. Den mest imponerende utsikten fra Everest base camp er Khumbu isbreen. Etter å ha nytt den vakre naturen på Everest base camp går vi tilbake til Gorak Shep. Overnatting i et tehus.
Vandring: 6-7 timer

Dag 13. Gorakhshep Kalapathar View & trekk to Dingboche (4413 m)
I dag vandres det fra Gorak Shep opp til Kalapathar hvor det finnes en storslått utsikt over de mange Himalaya-fjellene og en betagende utsikt av soloppgangen. Vi følger en sti som går oppover inntil det plutselig blir flatt. Etterpå er det enda en bratt og svingende rute til Kalapathar (5545m). I dag ser vi soloppgangen over Mt. Everest (8848m), Lhotse (8516 m), Nuptse (7879 m), Ama Dablam (6856 m), Thamserku (6623 m), Kangtega (6783 m), Kusum kangaru (6367 m), Cholaste (6335 m), Tabuche peak (6495 m), Lobuche peak (6090 m), Lingtren (6713 m), Khumbutse (6639 m) og Khumbu isbreen og betraktelige flotte is innsjøer. Når vi når Kalapathar, føles det som om man kan røre Mt. Pumori. Vi går på tur tilbake til Gorakshep og fortsetter til Dingboche. Overnatting i et tehus.
Vandring: 6 timer

Dag 14. Dingboche - Tengboche (3870 m)
Dingboche ligger ved inngangen til Chukhung dalen. Her kan man nyte utsikten over Chukhung dalen og Ama Dablam som viser seg sporadisk gjennom skyene. Underveis kommer vi til å være i stand til å se Lhotse-Nuptse som domineres av Everest som ligger bak. Man må stoppe opp og verdsette den surrealistiske opplevelsen. Til sist når vi Tengboche hvor vi overnatter i et tehus.
Vandring: 6 timer

Dag 15. Tyangboche - Namche Bazaar (3446 m)
Tur til Namache Bazaar. Ruten går ned til Dudha Koshi-floden. Turen fortsetter tilbake fra Sagarmatha nasjonalpark gjennom stier foret med fyr- og sedertrær. Overnatting i tehus.

Dag 16. Namche Bazaar - Lukla (2800 m)
I dag går ruten nedover og krysser Dudha Koshi-floden. Deretter fortsetter den langs flodens ene side inntil Phakding. Vi spaserer til Lukla og bak oss forsvinner synet av de snøkledte fjelltoppene i det fjerne. Den mest vanskelige delen av turen er overstått. Dette er begynnelsen av slutten på dette spennende og storslåtte eventyret. Etter et par timer når vi Lukla hvor vi kan slappe av og fordype oss i den lokale kulturen. Overnatting i et tehus.
Vandring: 7-8 timer

Dag 17. Lukla – Katmandu
Tidlig om morgenen flyr vi en halv time til Katmandu. Transfer til hotellet. Fritid til å utforske Katmandu, ofte kalt ”Templenes by”. Overnatting på budgethotell.

Dag 18. Katmandu
Dagen er til fri disposisjon i Katmandu. Overnatting på budgethotell.

Dag 19. Hjemreise
Transfer til lufthavnen. Avreise.


Prisen inkluderer:
Innkvartering Katmandu: delte dobbeltrom inkl. frokost
innkvartering i gjestehus/tehus inkl. helpensjon
engelsktalende guide
portør (1 portør til 2 personer)
trekking tillatelse
innenriksflybilletter: Katmandu – Lukla – Katmandu
transport ifølge programmet
transfer fra/til lufthavn

Ikke inkludert:
Visum
lunsj og middag i Katmandu
andre personlige utgifter
tips
forsikring
øvrige utgifter i forbindelse med annullert flyturer,naturkatastrofer,værforhold eller andre uforutsette omstendigheter

Tilleggstjenester:
Tillegg ved 2-3 personer: vennligst spør oss om pris.


Bilder


Trekking i Nepal – Everest Base Camp (Vurdert 4.9 / 5 Basert på 406 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
27200 NOK
Varighet
19 Dager
Enkeltromtillegg
2200 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Gruppestørrelse
Min. 1
Reservation System Code
Nepal
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 23300 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...