Den Transsibirske jernbanen - opphold i Russland

Den Transsibirske jernbanen - opphold i Russland

Her finder du vores PRISLISTE i DANSKE KRONER og informasjon om mulighetene underveis (hoteller, utflygter, mm). Du får prisen i NORSKE KRONER ved direkte henvendelse hos oss.


 

St. Petersburg, Moskva, Perm og Uralbjergene, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan-Ude, Vladivostok...
...
Hotellopphold, sightseeing og utflukter med guide arrangeres fra alle større byer på ruten. Detaljert informasjon med forslag til opphold og arrangementer finner du i prislisten
h
St. Petersburg
Russlands nestestørste by ble oppført i tsartiden med arkitektonisk pomp og prakt av europeiske arkitekter. Resultatet ble en by, som i dag fremstår som én av de smukkeste i Europa; ikke så merkelig at turiststrømmen til byen fortsetter med å stige. Har man først én gang opplevd byen på dette tidspunkt og seilet langs de mange kanaler midt om natten, vender man helt sikkert tilbake!
Med sin beliggenhet ved Neva-elven bredder kaldes byen av mange også for »Nordens Venedig«.
For den kunstinteresserede er St. Petersburg et rent paradis. Her finnes 50 museer og kunstgallerier; alene i Eremitasjen er der over 2,7 millioner kunstverker, blant annet verker av Raphael og Leonardo da Vinci, Rembrand og Rubens, Van Gogh, Picasso med flere. Ikke langt herfra kan man oppleve Isak-katedralen med sin svimlende kuppelhvelving, eller man kan gjøre sine innkjøp på den livlige hovedgate, Nevskij Prospekt.
Har man mer enn et par dage til rådighet, anbefaler vi å ta utenfor byen og se de imponerende palasser fra tsartiden i Petershof, Pavlovsk eller Tsarkoe Selo.
St. Petersburg tilbyr også på noe av det ypperste, Russland kan prestere innenfor opera og ballet. Vi skaffer gjerne billettene til det tidligere keiserlige Marinskij Teater eller til en konsert med filharmonikerne. Byen bugner av restauranter og kafeer og syder av spendende natteliv. Men pass på, at du ikke blir fanget på en av øyene, når byens mange broer åpnes midt på natten!
Fra St. Petersburg er det daglige avganger med dag- og nattog til Moskva, hvor Den Transsibiriske Jernbane tar sin begynnelse.
.
Moskva
Noen kaller Moskva for “Ruslands sjel”, da den tydeligvis er mer russisk enn for eksempel St. Petersburg. Som førstegangsturist kan man nemt tape pusten, når man skal fordøye de mange inntrykk, for kontrastene er enorme. I Kreml imponeres man over den overveldende mengde av fargestrålende katedraler og forgylte spir - i forstedene forstemmes man av den grå betongslum. Under jorden finnes et av verdens største og mest effektive metrosystemer – ovenfor er trafikken tett på sammenbruddets rand. På hovedstrøkene finnes merkevarebutikker med alt innenfor vestlig mode - på markedene selges russiske skinnluer og filtstøvler. Russiske nyrike kjører rundt i store Mercedes’er - på gatehjørnet sitter en pensjonist og tigger. Og sådan kunne man bli ved!
I sentrum ligger Den røde Plass og for enden herav den smukke Vasilij Katedral med sine fargerike løkformede kupler. Glem ikke å ta en tur innenfor Kremls mure, hvor smukke katedraler står side om side med Ivan Den Stores Klokketårn, Tsarens klokke og Kongresspalasset, som var sete for den gamle Sovjetregjering.  En tur i det verdensberømte Bolsjojteater er en både flott og meget russisk opplevelse. Vi skaffer gjerne billettene på forhånd. Moskva har også flere museer i verdensklasse, heriblant Tretjakov- galleriet overveldende mengde av kunstskatte.
Byen har et utal av russiske og etniske restauranter i alle prisklasser. Fra Jaroslavski banegården midt i Moskva avgår togene på Den Transsibiriske Jernbane.
.
Perm og Uralfjellene
Når toget krysser broen over elven Kama, ankommer man til industribyen Perm. Den kalles også “Porten til Sibiria”, da den ligger for elven av Ural-fjellene. Tidligere var byen en lukket by på grunn av våpenindustrien, men er nu åpen for utlendinger. Perm tilbyr et operahus, et konserthus, en katedral fra det 18. århundrene samt et av de største kunstmuseer i Rusland med blant annet en samling av figurer skåret i tre.
På en dagstur kan man besøke frilandsmuseet Khokhlovka med bygninger fra det 16.-20. århundrene. En meget spendende tur går til Kungur isgrottene (100 km fra Perm), som er de største av sin slags i Ural-regionen. Kungur består av 58 grotter, 60 sjøer, hundrevis av dryppstein og har en samlet lengde på 5,6 km. Perm er også et ideelt utgangspunkt for rafting og vandring i Ural-fjellene.
-
Novosibirsk
“Novo” betyr “ny” på russisk, og Novosibirsk oppstod da også først i 1893 i forbindelse med bygningen av den Transsibiriske Jernbane. I dag er den knutepunkt for togtrafikken mot Sentralasia og resten av Sibiria. Byen har et operahus, som er et av verdens største. Man kan også ta en seiltur ned langs Ob-elven, som er den av elvene i Sibiria, som har den største trafikk. Novosibirsk er dessuten et glimrende utgangspunkt for rafting-, ride- og trekkingturer i de smukke Altai-fjellene.
Irkutsk
Hvis du kun har mulighet for å gjøre et stopp underveis, bør du gjøre det i Irkutsk. Byen ligger utrolig smukt på begge sider av Angaraelven. Gå en tur i den gamle bydel og se trehusene, som ble bygget på Tsarens tid.  Kun 64 km fra byen ligger Baikalsjøen; et av verdens mest imponerende naturvidundere.
Sjøen er verdens dypeste (1.637 m) og inneholder cirka en femtedel av al jordens ferskvand. Hvis resten av jordens drikkevand forsvant i morgen, kunne Baikalsjøen stadig forsyne verdens befolkning med vann de neste 40 år! Vannet er utrolig klart og kan drikkes. Av de 500 plantarter og 1200 dyrearter, der lever i området, findes to tredjedele ikke andre steder på jorden! Blandt disse teller Baikalselen og flere fiskearter (blant annet omul - en lakselignende fisk som de lokale fanger i store mengder). Hva enten det er badeferie, sightseeing fra båt, kajakk eller sykkeltur du ønsker å foreta ved Baikalsjøen, så kan det lade seg gjøre. Omkring sjøen ligger ville fjellgområder, som innbyter til både lange og korte trekkingturer. Se i våres prisliste for arrangementer ved Baikalsjøen.  
.i
Ulan Ude
7½ time etter toget har forlat Irkutsk, kommer det til Ulan-Ude - hovedstaden i Den Burjetiske autonome republikk. Like som Irkutsk blev Ulan Ude grunnlagt som en gammel handelspost.
Burjetene er den største etniske minoritetsgruppe i Sibiria, i slekt med mongolene. De fleste burjeter er buddhister, selv om den gamle sjamanstiske tradisjon lever videre.
35 km uten for byen ligger et fascinerende kloster – Ivolginski Datsan – senter for buddhismen i Russland. Dalai Lama har besøkt det mange gange. 13 km øst for Ulan-Ude skjer den første deling av Den Transsibiriske Jernbane. Skal man langs den Transmongolske rute, går veien sydover (se lengre frem), ellers forteætter man mot øst langs den Transsibiriske rute.
..
Vladivostok
Smukt beliggende ved bukten »Golden Horn« ligger Russlands viktigste havneby ved Stillehavet. Byen huser den russiske stillehavsflåte og spiller qua sin beliggenhet tett på Kina, Korea og Japan en viktig rolle for Russlands økonomiske og politiske forbindelser i regionen. Den forholdsvis unge by (fra 1860) har flere severdigheter f.eks. fortet med tilhørende militære utstillinger og mulighet for besøk i en u-båt. Videre er der et stort akvarium (oseanarium), botanisk hage og et etnografisk museum.
Fra Vladivostok er der fly til Moskva eller man kan fortsette på en av de to ukentlige avganger med båt til Japan. Etter ca. 35 timer ankommer man til Fushiki, bare 5 timer i tog fra den japanske hovedstad Tokyo.

Bilder


Den Transsibirske jernbanen - opphold i Russland (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 392 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8850 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...