Den Transsibirske jernbanen - opphold i Russland

Den Transsibirske jernbanen - opphold i Russland

Her finder du vores PRISLISTE i DANSKE KRONER og informasjon om mulighetene underveis (hoteller, utflygter, mm). Du får prisen i NORSKE KRONER ved direkte henvendelse hos oss.


 

St. Petersburg, Moskva, Perm og Uralbjergene, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan-Ude, Vladivostok...
...
Hotellopphold, sightseeing og utflukter med guide arrangeres fra alle større byer på ruten. Detaljert informasjon med forslag til opphold og arrangementer finner du i prislisten
h
St. Petersburg
Russlands nestestørste by ble oppført i tsartiden med arkitektonisk pomp og prakt av europeiske arkitekter. Resultatet ble en by, som i dag fremstår som én av de smukkeste i Europa; ikke så merkelig at turiststrømmen til byen fortsetter med å stige. Har man først én gang opplevd byen på dette tidspunkt og seilet langs de mange kanaler midt om natten, vender man helt sikkert tilbake!
Med sin beliggenhet ved Neva-elven bredder kaldes byen av mange også for »Nordens Venedig«.
For den kunstinteresserede er St. Petersburg et rent paradis. Her finnes 50 museer og kunstgallerier; alene i Eremitasjen er der over 2,7 millioner kunstverker, blant annet verker av Raphael og Leonardo da Vinci, Rembrand og Rubens, Van Gogh, Picasso med flere. Ikke langt herfra kan man oppleve Isak-katedralen med sin svimlende kuppelhvelving, eller man kan gjøre sine innkjøp på den livlige hovedgate, Nevskij Prospekt.
Har man mer enn et par dage til rådighet, anbefaler vi å ta utenfor byen og se de imponerende palasser fra tsartiden i Petershof, Pavlovsk eller Tsarkoe Selo.
St. Petersburg tilbyr også på noe av det ypperste, Russland kan prestere innenfor opera og ballet. Vi skaffer gjerne billettene til det tidligere keiserlige Marinskij Teater eller til en konsert med filharmonikerne. Byen bugner av restauranter og kafeer og syder av spendende natteliv. Men pass på, at du ikke blir fanget på en av øyene, når byens mange broer åpnes midt på natten!
Fra St. Petersburg er det daglige avganger med dag- og nattog til Moskva, hvor Den Transsibiriske Jernbane tar sin begynnelse.
.
Moskva
Noen kaller Moskva for “Ruslands sjel”, da den tydeligvis er mer russisk enn for eksempel St. Petersburg. Som førstegangsturist kan man nemt tape pusten, når man skal fordøye de mange inntrykk, for kontrastene er enorme. I Kreml imponeres man over den overveldende mengde av fargestrålende katedraler og forgylte spir - i forstedene forstemmes man av den grå betongslum. Under jorden finnes et av verdens største og mest effektive metrosystemer – ovenfor er trafikken tett på sammenbruddets rand. På hovedstrøkene finnes merkevarebutikker med alt innenfor vestlig mode - på markedene selges russiske skinnluer og filtstøvler. Russiske nyrike kjører rundt i store Mercedes’er - på gatehjørnet sitter en pensjonist og tigger. Og sådan kunne man bli ved!
I sentrum ligger Den røde Plass og for enden herav den smukke Vasilij Katedral med sine fargerike løkformede kupler. Glem ikke å ta en tur innenfor Kremls mure, hvor smukke katedraler står side om side med Ivan Den Stores Klokketårn, Tsarens klokke og Kongresspalasset, som var sete for den gamle Sovjetregjering.  En tur i det verdensberømte Bolsjojteater er en både flott og meget russisk opplevelse. Vi skaffer gjerne billettene på forhånd. Moskva har også flere museer i verdensklasse, heriblant Tretjakov- galleriet overveldende mengde av kunstskatte.
Byen har et utal av russiske og etniske restauranter i alle prisklasser. Fra Jaroslavski banegården midt i Moskva avgår togene på Den Transsibiriske Jernbane.
.
Perm og Uralfjellene
Når toget krysser broen over elven Kama, ankommer man til industribyen Perm. Den kalles også “Porten til Sibiria”, da den ligger for elven av Ural-fjellene. Tidligere var byen en lukket by på grunn av våpenindustrien, men er nu åpen for utlendinger. Perm tilbyr et operahus, et konserthus, en katedral fra det 18. århundrene samt et av de største kunstmuseer i Rusland med blant annet en samling av figurer skåret i tre.
På en dagstur kan man besøke frilandsmuseet Khokhlovka med bygninger fra det 16.-20. århundrene. En meget spendende tur går til Kungur isgrottene (100 km fra Perm), som er de største av sin slags i Ural-regionen. Kungur består av 58 grotter, 60 sjøer, hundrevis av dryppstein og har en samlet lengde på 5,6 km. Perm er også et ideelt utgangspunkt for rafting og vandring i Ural-fjellene.
-
Novosibirsk
“Novo” betyr “ny” på russisk, og Novosibirsk oppstod da også først i 1893 i forbindelse med bygningen av den Transsibiriske Jernbane. I dag er den knutepunkt for togtrafikken mot Sentralasia og resten av Sibiria. Byen har et operahus, som er et av verdens største. Man kan også ta en seiltur ned langs Ob-elven, som er den av elvene i Sibiria, som har den største trafikk. Novosibirsk er dessuten et glimrende utgangspunkt for rafting-, ride- og trekkingturer i de smukke Altai-fjellene.
Irkutsk
Hvis du kun har mulighet for å gjøre et stopp underveis, bør du gjøre det i Irkutsk. Byen ligger utrolig smukt på begge sider av Angaraelven. Gå en tur i den gamle bydel og se trehusene, som ble bygget på Tsarens tid.  Kun 64 km fra byen ligger Baikalsjøen; et av verdens mest imponerende naturvidundere.
Sjøen er verdens dypeste (1.637 m) og inneholder cirka en femtedel av al jordens ferskvand. Hvis resten av jordens drikkevand forsvant i morgen, kunne Baikalsjøen stadig forsyne verdens befolkning med vann de neste 40 år! Vannet er utrolig klart og kan drikkes. Av de 500 plantarter og 1200 dyrearter, der lever i området, findes to tredjedele ikke andre steder på jorden! Blandt disse teller Baikalselen og flere fiskearter (blant annet omul - en lakselignende fisk som de lokale fanger i store mengder). Hva enten det er badeferie, sightseeing fra båt, kajakk eller sykkeltur du ønsker å foreta ved Baikalsjøen, så kan det lade seg gjøre. Omkring sjøen ligger ville fjellgområder, som innbyter til både lange og korte trekkingturer. Se i våres prisliste for arrangementer ved Baikalsjøen.  
.i
Ulan Ude
7½ time etter toget har forlat Irkutsk, kommer det til Ulan-Ude - hovedstaden i Den Burjetiske autonome republikk. Like som Irkutsk blev Ulan Ude grunnlagt som en gammel handelspost.
Burjetene er den største etniske minoritetsgruppe i Sibiria, i slekt med mongolene. De fleste burjeter er buddhister, selv om den gamle sjamanstiske tradisjon lever videre.
35 km uten for byen ligger et fascinerende kloster – Ivolginski Datsan – senter for buddhismen i Russland. Dalai Lama har besøkt det mange gange. 13 km øst for Ulan-Ude skjer den første deling av Den Transsibiriske Jernbane. Skal man langs den Transmongolske rute, går veien sydover (se lengre frem), ellers forteætter man mot øst langs den Transsibiriske rute.
..
Vladivostok
Smukt beliggende ved bukten »Golden Horn« ligger Russlands viktigste havneby ved Stillehavet. Byen huser den russiske stillehavsflåte og spiller qua sin beliggenhet tett på Kina, Korea og Japan en viktig rolle for Russlands økonomiske og politiske forbindelser i regionen. Den forholdsvis unge by (fra 1860) har flere severdigheter f.eks. fortet med tilhørende militære utstillinger og mulighet for besøk i en u-båt. Videre er der et stort akvarium (oseanarium), botanisk hage og et etnografisk museum.
Fra Vladivostok er der fly til Moskva eller man kan fortsette på en av de to ukentlige avganger med båt til Japan. Etter ca. 35 timer ankommer man til Fushiki, bare 5 timer i tog fra den japanske hovedstad Tokyo.

Bilder


Den Transsibirske jernbanen - opphold i Russland (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 358 Anmeldelser.)
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...