Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen

Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen 26000 NOK, 18 Dager

Reis åtte tusen kilometer fra Europa til Asia i et rolig tempo med jernbanen, som revolusjonerte det utilgjengelige Sibir.

TUREN ER UNDER OPPDATERING FOR 2018!


Opplev følelsen av evighet og storhet, som den kjempemessige steppenes langstrakte vidder gir året rundt. Den klassiske ruten fra Moskva gjennom det mektige Sibir og det øde Mongolia til millionbyen Beijing.

Foruten opphold i Russlands og Kinas glorverdige hovedsteder, gjør vi stopp på reisen og tager avstikkere ut på landet i Sibir og Mongolia. Første stopp på togreisen er den gamle karavane-byen Irkutsk, som har ry for å være Sibirs vakreste by. Vi kjører til den 600 km lange Bajkalsjø, verdens dypeste innsjø, som huser flere dyr, som utelukkende finnes her (bl.a. ferskvannselen). Vi seiler ut på sjøen og besøker landsbyer med autentisk russisk landsbyliv og unik sibirsk natur. I Mongolia står vi av toget i hovedstaden, Ulan Bator, og herfra går turen ut over de mongolske steppene til Nasjonalparken Terelj, hvor folkloren kommer inn under huden, når vi bor på ekte nomademanér i tradisjonelle runde filttelter.
...
På denne 20-dags rundreise får du masser av så vel storbykultur som enestående naturopplevelser i et landskap av sletter og stepper. Unik natur og kultur over to verdensdeler. Storbyliv, landsbyliv og nomadeliv.

io
 

Avganger med engelsktalende rejseleder:
21/7 (20 dager)
11/8 (20 dager)

* Man kan bestille reisen med fly fra Oslo / København eller uten flybilleter.

Reiseplan: 

Dag 1. Moskva
Ankomst i Moskva. Møte på flyplassen og gruppetransfer til hotellet. Middag og overnatting. Valgfritt: Det russiske folkedansshowet Kostroma på kvelden. (middag)
Fly fra Olso / København kan arrangeres mot et tillegg. Vi sender gjerne et tilbud.

Dag 2. Moskva
Byvandring inklusiv Den røde plass, Vasilijkatedralen og Kreml hvor vi skal se Arsenalet og et av verdens største skattkammer. Valgfritt: Forestilling på Bolsjoj Teater. (frokost)

Dag 3. Moskva og avgang
Fri dag til utforskning av Moskva. Ytterlige utflukter i byen kan arrangeres ved førespørsel. På kvelden er det transport til Jaroslavskaja-jernebanestasjon hvor vi stiger på toget og får presentert togkupeene hvor vi vil tilbringe de neste fire dagene. (frokost)

Dag 4-6. Togreise
Vi passerer gjennom Uralfjellet med millionbyene Perm og Jekaterinburg. Lengre østpå når vi store sibiriske byer som Novosibirsk og Krasnojarsk. Landskapet i denne delen av strekningen skifter mellom nåle- og bjerkeskog og små bygder hvor utviklingen ikke har vært like hektisk som denne i storbyene.

Dag 7. Irkutsk
Ankomst i Irkutsk på kvelden. Transfer fra togstasjonen til hotellet. Overnatting.

Dag 8. Irkutsk – Bajkal (B. Koty)
Byvandring på morgenen, inkl. besøk på Dekabristmuseet. Transport til bygda Listvjanka ved bredden av Bajkalsjøen. Etter lunsj på en lokal restaurant besøker vil trekirken, markedet og Bajkalmuseet. Sent på ettermiddagen seiler vi nordover på Bajkalsjøen til den lille bygda Bolshie Koty, som er pent belagd ved sjøens vestlige bredde. Etter middag får du kvelden fri. Du har muligheten til å oppleve en ekte russisk banja (badstue). Overnatting på et tradisjonelt gjestehus. (frokost, lunsj, middag)

Dag 9. Bajkal (B. Koty)
En hel dag til å beundre den vakre naturen i Bajkals omgivelser. Det består muligheten å ta en tur langs bredden, sole seg, svømme, ta en russisk banja, osv. Overnatting på et tradisjonelt gjestehus.
(frokost, lunsj, middag)

Dag 10. Bajkal – Irkutsk
På morgenen drar vi med båt tilbake til Listvjanka og kjører derifra til Irkutsk. Underveis besøker vi det etnografiske museet Taltsi (et slags friluftsmuseum) hvor vi kan se unik russisk trearkitektur. Ankomst i Irkutsk rundt lunsjtid, fritid på ettermiddagen. Valgfritt: Lunsj og middag på en lokal restaurant. (frokost)

Dag 11. Irkutsk - Ulan Bator
Transfer fra hotellet til jernbanestasjonen på morgenen. Derfra reiser vi med tog til Ulan Bator. Overnatting på toget. (frokost)

Dag 12. Ulan Bator
Ankomst i Ulan Bator på morgenen. Du hentes fra jernbanestasjonen og kjøres til en lokal restaurant til frokost. Så er det byvandring med besøk på det buddhistiske klostre Gandan Khiid og det nasjonalhistoriske museet hvor du kan få vite om Djengis Khans stortid og det mongolske imperiet. Etter lunsj kan du selv disponere over tiden. (frokost, lunsj)

Dag 13. Ulan Bator - Terelj Nasjonalpark
Etter frokost kjører vi fra Ulan Bator opp til nasjonalparken Terelj (ca. 75 km), som sprer seg over et bredt areal blant Mongolias vidstrakte stepper. Her besøker vi den imponerende klippeformasjonen Skilpaddeklippen og det spirituelle sentret Aryabal. Vi vil være gjester hos en nomadefamilie og få muligheten til å smake på den lokale maten og drikker. Overnatt i et ger – en type tradisjonelt rundt hvitt filttelt. (frokost, lunsj, middag)

Dag 14. Terelj Nasjonalpark - Ulan Bator
Fritid i Terelj. Det består muligheten til å gå tur i den vakre naturen. Midt på dagen reiser vi til Ulan Bator og besøker minneskomplekset Djengis Khan hvor vi kan se en 40-meter høy statue av ham sittende på hest. Lunsj serveres på restauranten og så drar vi tilbake til Ulan Bator. På kvelden er det folkemusikkshow med tradisjonell mongolsk stupesang og musikk. (frokost, lunsj, middag)

Dag 15. Ulan Bator - Peking
På morgenen: avreise med tog til Kinas hovedby Peking (ca. 30 timer). På kvelden når vi grensen hvor vognene må skifte hjul siden sporbredden i Kina er annerledes enn den i Mongolia. (frokost)

Dag 16. Peking
Ankomst i Peking før lunsj. Transport til hotellet til innsjekking. Middag og transport til et teater hvor du kan se den verdensberømte kinesiske akrobatikken. (middag)

Dag 17. Peking
Byvandring i Peking etter frokost. Vi begynner med Den forbudte by (ved Tiananmen-plassen) hvor dynastiene Ming og Qing hersket. Her kan vi se et utvalg av 800 imponerende bygninger, som skal bestå av 9999 rom. Etter lunsj (ikke inkludert) fortsetter vi til Sommerpalasset. (frokost)

Dag 18. Peking
Etter frokost på hotellet forsetter vi med Kina-reisens høydepunkt: Den kinesiske mur. Det er en uforglemmelig opplevelse å stå på dette imponerende bygningsverket, som strekker seg over 6000 km på tvers av landet. Etter lunsj (som du betaler selv) drar vi tilbake til Peking. Der besøker vi Ming-graven (en av 13 graver som tilhørte Ming-dynastiet). Resten av dagen er fri. (frokost)

Dag 19. Peking
Fri dag i Peking slik at du kan oppleve den enorme byen i ditt eget tempo. (frokost)

Dag 20. Peking - København
Gruppetransfer til flyplassen for tilbakereise. Fly Beijing - København / Oslo. Vi sender gjerne et tilbud. (frokost)

Livet ombord
På en reise med den Transsibirske jernbane har du garanti for å møte lokale folk. Toget du kjører med er ikke noe, som er arrangert spesielt for turister, men derimot et offentlig transportmiddel (i prinsippet på linje med for eksempel toget fra Oslo til Trondheim).
Du vil kanskje finne deg selv sitte og drikke vodka med en russisk soldat, diskutere politikk med en kinesisk akademiker eller drikke russisk champagne med en mongolsk handelsreisende! På de større stasjoner holder toget 15-20 minutter, og det er mulighet for å komme ut og strekke beinene. Du vil oppdage, at stasjonene er omdannet til mindre markeder, hvor lokale russere strømmer til for å selge drikke- og matvarer til de togreisende.
I hver togvogn sørger togstewardess for at det finnes kokende vann 24 timer i døgnet. Det er gratis å benytte og kan være nyttig, hvis du for eksempel selv har te eller pulverkaffe med.
I toget finnes også en restaurantvogn. Personalet og menyen skifter alt etter hvilket land, man befinner seg i. Kvaliteten er svær å forutsige, da den avhenger en del av, hvem som er kokken. Som regel kan man dog alltid få et utmerket måltid til en fornuftig pris tre ganger om dagen. Det kan betale seg å ta lidt matvarer med på turen som for eksempel pålegg og frukt. I restaurantvognen og på stasjonene kan man alltid kjøpe brød og drikkevarer.
io
Kupéklasser og vogninnretning
Man kan velge enten mellom 1. klasse (soft-class) eller 2. klasse (hard-class). Man er to om å dele en 1. klasses kupé, som består av to senger med blød polstring plassert overfor hinannen. Kupeen er forsynet med tepper og puter, og det blir utlevert sengetøy ved turens start. Ved vinduet finnes et lille bord. 
På 2. klasse er man fire om å dele en kupé, som består av fire senger i to etasjer. De øverste sengen kan slås opp, så man kan sitte ordentlig opp om dagen. Ved vinduet er det et lille bord. Likesom på 1. klasse er det tepper og puter. På begge klasser er det masse plass til å oppbevare bagasjen.
Det er felles toalett og vaskerom i hver ende av vognen. For hver vogn finnes en togstewardess, som bl.a. tar seg av den daglige rengjøring. 
 

Prisen fra Moskva til Peking inkluderer: ►Hotell (10 netter), privat innkvartering (2 netter), jurte- telte (1 natt), sovevogn på toget (6 netter) ► måltider som nevnt i programmet ►togbilletter Moskva – Irkutsk – Ulan Bator – Peking for 2 klasse (4 personer i kupe)► Alle transporter nevnt i programmet  ►skandinavisktalende eller engelsktalende (avhengig av avgangene) reiseleder fra Penguin Travel fra ankomst i Moskva til og med avgang fra Beijing ►lokale engelsktalende guider under utfluktene

Prisen inkluderer ikke: ►Russisk visum, Mongolsk visum, Kinesisk visum ►Drikkepenger ►Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring.

Eventuelle tillegg: ►Enkeltrom tillegg (på hotellene): 3950,- NOK ►2-persons kupe Moskva-Irkutsk-UlanBator: 4570,- NOK per person ►Reiseforsikring er ikke inkluderet, men er obligatorisk for Russland ►hesteridning i Mongolia er 5 USD per person/time

Bagasje: Du bærer selv din bagasje. Derfor anbefaler vi deg å hente ryggesekk i stedet for kuffert.

Visum Visum til Russland, Mongolia og Kina arrangerer man selv

Vi henviser til de tre konsulater / ambassader i Oslo for informasjon om krav, priser og ekspeditionstider. Vi sørger for de nødvendige invitasjører mm. Her er links ti de tre ambassader:

Russland: http://www.norway.mid.ru/visa_01.html
Mongolia: http://mongoliakonsulat.no/
Kina: http://no.china-embassy.org/eng/lsfw/fdlqz/

Flyreise
Venligst bemerk at prisen er inkl. fly fra København med SAS. Fly fra Oslo og andre byer i Norge kan arrangeres mot tillegg (vennligst kontakt oss for mer informasjon).
 

 


Bilder


Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen (Vurdert 4.68 / 5 Basert på 67 Anmeldelser.)
Pris
26000 NOK
Varighet
18 Dager
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Denne slags turer er best anpasset for deg hvis du er vant til å vandre eller sykle over helgen, for eksempel. Du skal være ved godt helbred og i god form. De moderate turene består av både lengre og vanskeligere vandreturer og av lettere vandring eller sykling. Iblant vandrer vi høyt oppe i bergene. Stiene er i god tilstand. Vi vandrer/sykler 5/7 timer om dagen. Det er mulig å hoppe over visse turer og slappe av.

Denne slags turer er best anpasset for deg hvis du er vant til å vandre eller sykle over helgen, for eksempel. Du skal være ved godt helbred og i god form. De moderate turene består av både lengre og vanskeligere vandreturer og av lettere vandring eller sykling. Iblant vandrer vi høyt oppe i bergene. Stiene er i god tilstand. Vi vandrer/sykler 5/7 timer om dagen. Det er mulig å hoppe over visse turer og slappe av.

Gruppestørrelse
8 - 16 personer
Reservation System Code
Transsib_grp
Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden 8200 NOK, 8 Dager

Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden

Med sine 5642 m er Mt. Elbrus Europas høyeste fjelltopp. Den ligger i de imponerende...
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 9550 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER    Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 14300 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....