Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!

Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen

Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen

Reis åtte tusen kilometer fra Europa til Asia i et rolig tempo med jernbanen, som revolusjonerte det utilgjengelige Sibir.


Opplev følelsen av evighet og storhet, som den kjempemessige steppenes langstrakte vidder gir året rundt. Den klassiske ruten fra Moskva gjennom det mektige Sibir og det øde Mongolia til millionbyen Beijing.

Foruten opphold i Russlands og Kinas glorverdige hovedsteder, gjør vi stopp på reisen og tager avstikkere ut på landet i Sibir og Mongolia. Første stopp på togreisen er den gamle karavane-byen Irkutsk, som har ry for å være Sibirs vakreste by. Vi kjører til den 600 km lange Bajkalsjø, verdens dypeste innsjø, som huser flere dyr, som utelukkende finnes her (bl.a. ferskvannselen). Vi seiler ut på sjøen og besøker landsbyer med autentisk russisk landsbyliv og unik sibirsk natur. I Mongolia står vi av toget i hovedstaden, Ulan Bator, og herfra går turen ut over de mongolske steppene til Nasjonalparken Terelj eller parken Hustai, hvor folkloren kommer inn under huden, når vi bor på ekte nomademanér i tradisjonelle ger (runde filttelter).
...
På denne rundreise får du masser av så vel storbykultur som enestående naturopplevelser i et landskap av sletter og stepper. Unik natur og kultur over to verdensdeler. Storbyliv, landsbyliv og nomadeliv.

io
 
Datoer og programmer i 2019:
 
27. juni - 17. juli, rute Moskva - Jekaterinburg - Irkutsk - Ulan Bator - Beijing med Naadam-festivalen: 21 dager / 20 netter. Les den detaljerte rutebeskrivelsen her

9. august - 28. august, rute Moskva - Jekaterinburg - Irkutsk - Ulan Ude - Vladivostok: 20 dager / 19 netter. Les den detaljerte rutebeskrivelsen her

4. september - 25. september rute Moskva - Jekaterinburg - Irkutsk - Ulan Bator - Beijing: 22 dager / 21 netter. Les den detaljerte rutebeskrivelsen her

 
Livet ombord
På en reise med den Transsibirske jernbane har du garanti for å møte lokale folk. Toget du kjører med er ikke noe, som er arrangert spesielt for turister, men derimot et offentlig transportmiddel (i prinsippet på linje med for eksempel toget fra Oslo til Trondheim).
Du vil kanskje finne deg selv sitte og drikke vodka med en russisk soldat, diskutere politikk med en kinesisk akademiker eller drikke russisk champagne med en mongolsk handelsreisende! På de større stasjoner holder toget 15-20 minutter, og det er mulighet for å komme ut og strekke beinene. Du vil oppdage, at stasjonene er omdannet til mindre markeder, hvor lokale russere strømmer til for å selge drikke- og matvarer til de togreisende.
I hver togvogn sørger togstewardess for at det finnes kokende vann 24 timer i døgnet. Det er gratis å benytte og kan være nyttig, hvis du for eksempel selv har te eller pulverkaffe med.
I toget finnes også en restaurantvogn. Personalet og menyen skifter alt etter hvilket land, man befinner seg i. Kvaliteten er svær å forutsige, da den avhenger en del av, hvem som er kokken. Som regel kan man dog alltid få et utmerket måltid til en fornuftig pris tre ganger om dagen. Det kan betale seg å ta lidt matvarer med på turen som for eksempel pålegg og frukt. I restaurantvognen og på stasjonene kan man alltid kjøpe brød og drikkevarer.
io
Kupéklasser og vogninnretning
Man kan velge enten mellom 1. klasse (soft-class) eller 2. klasse (hard-class). Man er to om å dele en 1. klasses kupé, som består av to senger med blød polstring plassert overfor hinannen. Kupeen er forsynet med tepper og puter, og det blir utlevert sengetøy ved turens start. Ved vinduet finnes et lille bord. 
På 2. klasse er man fire om å dele en kupé, som består av fire senger i to etasjer. De øverste sengen kan slås opp, så man kan sitte ordentlig opp om dagen. Ved vinduet er det et lille bord. Likesom på 1. klasse er det tepper og puter. På begge klasser er det masse plass til å oppbevare bagasjen.
Det er felles toalett og vaskerom i hver ende av vognen. For hver vogn finnes en togstewardess, som bl.a. tar seg av den daglige rengjøring. 
 

Bagasje: Du bærer selv din bagasje. Derfor anbefaler vi deg å hente ryggesekk i stedet for kuffert.

Visum Visum til Russland, Mongolia og Kina arrangerer man selv

Vi henviser til de tre konsulater / ambassader i Oslo for informasjon om krav, priser og ekspeditionstider. Vi sørger for de nødvendige invitasjører mm. Her er links ti de tre ambassader:

Russland: http://www.norway.mid.ru/visa_01.html
Mongolia: http://mongoliakonsulat.no/
Kina: http://no.china-embassy.org/eng/lsfw/fdlqz/

The Trans-Siberian Express – A journey to put on top of your wish list - see more

 


Prisen inkluderer:
Overnatting og måltider som nevnt i programmet (hotellendringer er mulige)
togbilletter i 2. klasse (4 personer i kupe)
alle utflukter i henhold til programmet inkl. transport samt innganger og lokale engelsktalende guider
transfer Moskva flyplass - hotell i Moskva
reiseleder fra Penguin Travel med min. 8 reisende

Ikke inkludert:
Flyreise
visum til Russland; Mongolia og Kina
valgfrie utflukter
ekstra netter før / etter turen
forsikring
drikke og måltider ikke nevnt
drikkepenger
transfer hotell i Beijing/Vladivostok - flyplass
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Enkeltrom tilegg: se beskrivelsen
transfer hotell i Beijing - Beijing flyplass: 410 NOK per person (min. 2 personer)
transfer hotell i Vladivostok - Vlavostok flyplass: 460 NOK (1-2 personer)


Bilder


Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen (Vurdert 4.68 / 5 Basert på 263 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
8-16 persons
Reservation System Code
Transsib_grp
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11850 NOK, 11 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Rundreise i Sudan 13650 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
I Hjertet av Amalfikysten 8400 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Se alt» Nyheter
10 Fakta om Nord-Korea

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


Destinasjon Bulgaria

02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


Iran

12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...