Sykkeltur i Valencia 7000 NOK, 8 Dager

Velkommen til dette landet, fullt av kontraster, av vin og appelsiner, oliven og mandler, elver og hav, by og grender, ulendte fjell og grønne daler, frukthager og furuer, modernitet og historie, religion og sekularitet, men fremfor alt- av solskinn og tradisjon. Kjenn pulsen til regionens store by, og gå tilbake i tid til ekkoet fra svunne tider og kulturer når du går utenfor murene. Pedalene dine kjører deg forsiktig inn i en verden som få kjenner eller noen gang utforsker, befolket av et voldsomt stolt og gjestfritt løp. Så hva venter du på? La eventyret begynne ...

Rutens natur er utformet for å utnytte så langt som mulig bakker langs daler som starter i det indre og snor seg mot kystsletter og havet. Ruten krever derfor ikke et høyt treningsnivå; til tross for dette har vi forskjellige alternativer som enten kan forkorte eller forlenge dagens kjøretur.
De to første dagene følger ruten en tidligere jernbanelinje, som er trafikkfri. For de andre har vi valgt små stille veier der biler sjeldent blir sett. 


Reiseplan:   

Dag 1: Ankomst til Biar
Du ankommer til Biar, en by som er godt utstyrt med kulturminner og kronet av et fantastisk slott fra 12 århundre som har vært vitne til mange historiske episoder. Du kan vandre rundt i det gamle kvarteret med sin labyrint av trange gater og på fritiden kan du oppdage mange sjarmerende torg og kirker osv. Hva med å prøve litt lokal mat i en av de mange barene og restaurantene?

Dag 2: Biar - Bocairent. 24/32/46 Km
Du bruker ruten fra en tidligere jernbane som går parallelt med elven Vinalopó. Du vil passere frukthager og mange små landsbyer når vi nærmer oss Banyeres de Mariola; i denne byen kan du velge mellom to ruter:
Rute 1: fortsetter på flatt terreng og grenser til den naturlige enklaven kjent som Paraje natural de la Serra de Mariola, som på bare noen få kilometer tar oss til Bocairent.
Rute 2: du drar inn i Paraje Natural de la Sierra de Mariola, og sykler til en høyere bakke. Her vil du beundre den fantastiske utsikten, floraen og faunaen. Du går deretter til den imponerende middelalderbyen Bocairent for overnatting. Ikke gå glipp av en spasertur i det gamle kvarteret.

Dag 3: Bocairent - Ontinyent. 15-30 km
Etter en sunn og solid frokost vil du sette av og tråkke mot Ontinyent, distriktshovedstaden med et interessant historisk hjerte når det gjelder arkitektur. Du finner en rekke kafeer og restauranter hvor du kan nyte en rekke lokale gastronomiske herligheter. Det er to alternativer:
Rute 1: det korteste alternativet der du vil være i Ontinyent på bare noen få kilometer, slik at vi kan bruke mer tid på et rolig besøk til den fantastiske middelalderbyen Bocairent.
Rute 2: du tar den grønne ruten som tar oss til La Valleta d 'Agres, noe som bidrar til en rolig tankegang mens vi tråkker forbi frukttrær ved foten av den imponerende fjellkjeden kjent som Serra de Mariola. Du går gjennom landsbyer som Alfafara og Agres, preget av deres egne særpreg.

Dag 4: Ontinyent 40 km
Du sykler langs en stille bane forbi fredelige åker sådd med havre, olivenlunder og vingårder. Se etter storslåtte bygninger som smelter inn i landskapet når du tar deg til Fontanars dels Alforins. Noen av de tidligere adelshuse har blitt omgjort til vingårder, og i landsbyen kan du besøke spesiale butikker som tilbyr delikatesser og håndverksartikler.

Dag 5: Ontinyent –Xàtiva. 35 km
Du starter dagen med å tråkke forbi grønne marker og fruktbare lunder med mandel-, oliven- og aprikostrær, og alle de ser ut som et lappeteppe med persimmonplantasjer og gamle vingårder. Du går gjennom Albaida med det interessante befestede palasset med befalende historisk hjerte. Du kommer over små landsbyer og grender når vi drar til bredden av Bellús-dammen. Området rundt dammen har stor naturskjønn og økologisk verdi. Du kommer over en rekke kulturelle gjenstander som gamle vannmøller, azuts (vanndammer) og elementer av vanningsinfrastruktur. Landene her er de mest fruktbare i distriktet, og det er ikke overraskende at det er rikelig med markedshager. Du tar en sti som grenser til elven Albaida, (om våren / sommeren kan vi ta en dukkert i vannet for å kjøle oss ned). Du vil deretter dra til den edle byen Xàtiva, et sted gjennomsyret av historie og kronet med et imponerende slott.

Dag 6: Xàtiva - Cullera. 55 km
Du drar fra byen Xàtiva og dyper dypt inn i innlandet til València med sine frodige markedshager og appelsinlunder. Området er kjent for sine kvalitetsappelsiner som er velsignet med klimatiske forhold fra Middelhavet. En annen fordel er at det er solskinn og behagelig vær hele året. Du tar rolige veier og stier som fletter seg gjennom appelsinlunder som utgjør et rikt grønt veggteppe langs dalen. Du drar inn i en ganske liten dal for å følge en del av pilegrimsveien som forbinder forskjellige klostre og hvor det er mulighet til å utforske det imponerende klosteret Simat de la Valldigna. Blant rismarkene kommer du til Cullera, en kystby med vakker havutsikt, hvor du kan smake på noen av områdets spesialiteter. Denne byen har mange strender du kan nyte også om vinteren hvis solen skinner.

Dag 7: Cullera - València. 46 km
Du drar inn i naturreservatet kjent som Parque Natural de la Albufera, et av de mest verdifulle økosystemene i Middelhavet. Du vil kunne beundre forskjellige naturmiljøer som innsjøer, myrer, sanddyner og furuskog som grenser til strandpromenaden. Alle disse økosystemene har sine tilsvarende flora og fauna. Det er vel verdt å nyte en av de typiske rettene i dette ganske spesielle distriktet. Du kan ta en spasertur ved havnen og se fiskeren på jobb før de kommer hjem til pittoreske El Palmar. Når du når Valencia, vil du utforske det formidable gamle kvarteret med katedralen og det sentrale markedet - som er som en katedral inn i markedet! Ikke gå glipp av de smale gatene og torgene som tilbyr så mange slags kafeer, barer og restauranter. Elskerne av god mat vil være fornøyd. Byens natteliv er også kjent.

Dag 8: València
Etter en god frokost vil turen formelt være over.

Praktisk informasjon: Hvordan fly til València eller Alicante, land og byer med flyreiser til Alicante:, land og byer med flyreiser til València:

Hvordan komme til Biar (utgangspunkt), hvis du flyr til Alicante :
Med tog: fra Alicante jernbanestasjon til Villena jernbanestasjon (45 minutter og 10 € per person), hvor vi kan hente deg.
Du kan sjekke rutetider og priser i.
For å komme fra flyplassen til jernbanestasjonen kan du ta en buss fra flyplassen til Alicante jernbanestasjon / sentrum. Klikk for informasjon om buss.
For å komme fra flyplassen til busstasjonen, kan du ta en buss fra flyplassen til Alicante
Jernbanestasjon / sentrum (vennligst klikk for bussinformasjon) og en taxi fra sentrum til busstasjonen.


Hvis du flyr til València:
Med tog: fra València- jernbanestasjon (Estació del Nord) til Villena- jernbanestasjon, hvor vi henter deg. (1 time,15 minutter og 15 € per person).
Du kan sjekke rutetider og priser i.
For å komme fra flyplassen til València jernbanestasjon (Estació del Nord) / sentrum kan du ta T-banen (vennligst klikk for mer informasjon). Gå av på Xàtiva undergrunnsstasjon.

 


Prisen inkluderer:
Overnatting for 1 turist i dobbelt- eller tomannsrom
Frokostbuffet eller en annen slags god frokost
Detaljert turdokumentasjon: kart over turen
rutebeskrivelse
interessante steder
Velkomstmøte
Lokalassistanse på vakt fra 9 til 18
Bagasjetransport mellom overnattingsstedet ditt
GPS-spor

Ikke inkludert:
flybilletter
sykkel- eller el-sykkelutleie
lunsjer og middager
forsikring
drikker og tips
inngangspenger
ekstra netter
eventuelle andre transfers

Tilleggstjenester:
Sykkelutleie - 91 EUR
El-sykkel - 156 EUR
ekstra netter: på forespørsel


Bilder


Sykkeltur i Valencia (Vurdert 4.91 / 5 Basert på 54 Anmeldelser.)
Pris
7000 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2350 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
SPCYCVAL
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 8450 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 11800 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 6700 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...