Lakonia - en sykkeltur langs kysten

Lakonia - en sykkeltur langs kysten 9400 NOK, 8 Dager

Utforsk den vakre sørøstlige delen av Peloponnes, Lakonia, med en sykkeltur som kombinerer de gyldne greske strendene med den greske historien og kulturen. Fra den berømte militære bystaten til den antikke verdenen, Sparta, vil du reise sørover og passere Elafonisos, med en av de vakreste strendene i Middelhavet, og du vil ende opp til den unike slottsbyen Monemvassia. Passer for alle med et mellomliggende treningsnivå, turen er enkel nok med for det meste flate veier og hverdagsavstander ikke mer enn 50 km. Idylliske landskap, turkisvann, endeløse strender og historie vil holde deg selskap i hvert trinn av denne spennende turen. I løpet av denne turen vil du sykle alene uten nærvær av en guide. Vi vil gi deg alt nødvendig utstyr, kart (i trykt form eller GPS) og informasjon om ruter og interessante steder, slik at det blir enkelt for deg. I tillegg vil vi ta oss av transporten av bagasjen din slik at du finner dem på neste hotell når du ankommer. På denne måten vil du være helt uavhengig og fri til å sykle når som helst (morgen eller ettermiddag), ta et stopp hvor du vil (strender, arkeologiske steder, tavernaer osv.) Og tilbringe der så mye tid du foretrekker. Samtidig tilbyr vi 24-timers hotline i nødstilfeller. Bare ring oss, så finner vi den beste måten å hjelpe hvis noe skal skjer!

Høydepunkter:
♦ Sparta - berømt militærbystat i den antikke verden
♦ Elafonisos - en av de vakreste strendene i Middelhavet
Den unike borgbyen Monemvassia


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst - Sparta
Ankomstdag til Athen-flyplass og transfer til Sparta, hovedstaden i Lakonia. Sparta er kjent som kongedømmet til kong Leonidas, hans statue står imponerende foran byens stadion, og for de 300 modige spartanerne som kjempet mot den persiske hæren i Thermopyles tilbake i 480 f.Kr. Sparta er bygget ved foten av fjellet Taygetos i en høyde på 216 meter ved siden av Evrotas-elven, og en dal full av appelsin-, oliven-, sitron- og andre trær strekker seg rundt byen. Du vil få sjansen til å gå rundt og utforske nattelivet på byen. Du kan besøke det antikke greske teatret, som har en kapasitet på 16.000 tilskuere og tempelet til Chalkoikos Athena sammen med de andre gamle greske og bysantinske rester i akropolis. For de som elsker gastronomi og mat samt tradisjon og kultur, er olivenoljemuseet et annet interessant valg! Der kan du se utstillinger som forteller utviklingen av produksjonen av olivenolje og olivenhøsting, to produkter som er veldig knyttet til gresk kultur. I tilfelle du ankommer sent til Sparta og ikke har tid til å besøke noe av de ovennevnte stedene, kan du gjøre det sannsynligvis neste morgen før avreise. Overnatting i Sparta.

Dag 2. Sparta - Mystras– Gytheio (67Km / + 830 m / 1026 m)
Om morgenen leverer vi syklene med utstyret ditt på hotellet. Når alt er klart og at du er komfortabel med sykkelen din, vil du forlate hovedstaden i Lakonia og dra til den store bysantinske byen Mystras, "Moreas under" som det blir sagt. Mystras, som er den andre slottsbyen Laconia etter Monemvassia, ligger i et vakkert grønt landskap på toppen av en 260 meter høyde med utsikt over Sparta bare 6 km nordvest. Bebyggelsen ble dannet i korsfarernes tid og invasjon til det bysantinske landet Peloponnes, og bare i året 1962 kom under bysantinsk kontroll. Fantastiske middelalderruiner, bysantinske kirker, delvis bevarte mosaikker, klostre og palasser mens du vandrer gjennom de smale gatene, vil helt sikkert imponere deg. Husk at hvis du ønsker å utforske dette hjørnet av praktfulle Laconia, trenger du 2 til 3 timer. Du fortsetter å sykle sørover blant appelsin- og olivenlunder før du ankommer Gythio, en liten fiskeby ved sjøen med en pittoresk havn med tradisjonelle fiskekroer. Innbyggerne som er mest fiskere, supplerer hver dag disse tavernaene med fersk fisk, slik at du kan smake på den rett fra sjøen, ved kaien. Nord for byen, ved foten av klippen, står det gamle teatret hvor i dag foregår kulturelle begivenheter, mens du sørpå øya Kranai kan se det åttekantede marmorfyrtårnet bygget i 1872. Ifølge Homer og Pausanias , Paris og Helen overnattet på øya Kranai på vei mot Troja. Små fiskebåter og nyklassiske bygninger i to eller tre etasjer dominerer stedet og gir en flerkulturell og egeisk glans. Overnatting i Gytheio. (67 km / + 830 m / -1026 m)

Dag 3. Strandtur - Gytheio (39,1 km / + 590m / -590m)
Denne dagen er viet til de fantastiske strendene som omgir Gythio. Du triller sørover til Mavrovouni, Vathi, Kamares og Skoutari-stranden og dykker uten å nøle i det krystallklare vannet i Lakonia-bukten eller bare sole deg på den uberørte rullesteinstranden. Bare velg den stranden du liker best og stopp! Alternativt, og hvis du foretrekker å ikke sykle mye, er det bare å tilbringe hele dagen ved den første stranden, Mavrovouni, hvor du kan finne tavernaer, barer, vannsport osv. Så tilbake til Gytheio for litt hvile. Overnatting i Gytheio. (78,3 km / + 1180m / -1177m)

Dag 4. Gytheio - Elia (38,4 km / +287 m)
I dag forlater du Gytheio og sykler ved sjøen mens du går østover til Elia forbi tradisjonelle bosetninger som Asteri og vandrer gjennom det fruktbare lakoniske landet som er fylt med appelsin- og olivenlunder. Elia er en liten fiskelandsby kjent for det dypblå vannet, den enestående naturlige skjønnheten og den unike solnedgangen for passer til alle som er romantikere i hjertet. I den lille pittoreske havnen kan du se spredte fiskebåter og lokale fiskerne som kommer tilbake fra en fiskedag. Et besøk til det bysantinske tårnet som ligger på toppen av klippen anbefales ettersom utsikten derfra er ekstatisk! Overnatting i Elia. (38,4 km / +287 m)

Dag 5. Elia - Neapoli (51 km +708 m / -707 m)
Etter en god frokost tråkker du på sykkelen og fortsetter å sykle sørover til Neapoli. Langs landeveien ruller du gjennom landsbyer og mangfoldige avlinger og opplever en unik tur. For de som er mer i form, kan de alternativt velge å sykle langs en nesten uoppdaget del av en unik kystskjønnhet i 10 km! Det er en krevende rute med en gjennomsnittlig vanskelighetsgrad, men du vil bli fullt fornøyd med resultatet da du vil rulle rett ved den fantastiske dypblå Lakoniske bukten og føle den gresk solen stryke deg i ansiktet. Neapoli eller Vatica er det ytterste av det kontinentale Europa. Det er en by med stor nautisk tradisjon og hvite tradisjonelle bygninger som dominerer stedet. Den lange trekantede stripen av land ved strandpromenaden er full av tavernaer, kafeer og barer hvor du kan stoppe og ta en pause etter den lange syklingen. Bortsett fra det, er Neapoli basen for sightseeing i nærheten. Kanskje et av de mest imponerende monumentene er den forstenede skogen i Agia Marina, omtrent 15 km øst for Neapoli, mellom Agios Nikolaos og Kapp Malea. Rett ved sjøen kan du bokstavelig talt utforske en skog med palmer som ble til stein på grunn av en ganske sjelden naturlig prosess og mange fossiliserte skjell. Hvis du ønsker å besøke den, kan du enten ri dit eller ta taxi. Overnatting i Neapoli. (51 km +708 m / -707 m)

Dag 6. Neapoli - Elafonisos -øya. - Neapoli (57,3 km / + 304 m / -304 m)
I dag sykler du opp til den lille havnen i Pounta hvor du tar fergen og ankommer om noen minutter til Elafonisos, en liten øy på 19 kvadratkilometer og total omkrets 31 km med noen få innbyggere som ligger rett overfor Neapoli. En topp destinasjon for Peloponnes, en virkelig perle i Sør-Hellas, med sannsynligvis den vakreste sandstranden (Simos-stranden) i Middelhavet som mange tror! Når du ankommer havnen i Elafonisos, blir du møtt av den pittoreske kirken Sankt Spyridon mens du blir fristet av luktene fra tavernaer i nærheten, hvor du alltid kan finne fersk sjømat takket være lokale fiskebåter. Du kan sykle gjennom øya, svømme eller slappe av på sandstranden. Det er virkelig en liten himmel på jorden! Motsatt til Elafonisos på havbunnen ligger den eldgamle nedsenkede bosetningen Pavlopetri, som er den eldste senkede byen i verden. Man må dykke selv for å se ruinene til den proto-hellenske sivilisasjonen oppdaget i 1968. Gå tilbake og overnatting i Neapoli. (57,3 km / + 304 m / -304 m)

Dag 7. Neapoli - Monemvasia (27,3 km +427 m / -392 m)
Om morgenen starter du en fantastisk sykkelrute gjennom tett vegetasjon og fantastisk utsikt underveis før du når høydepunktet på denne turen: slottbyen Monemvasia. På tide å utforske Monemvasia, som har vært sivilisasjonens kryssvei gjennom århundrer, da bysantiner, frankere, venetianere og osmannere har satt sine spor da de hersket engang på dette fjellet. Selv om biler og sykler ikke er tillatt inne i fjellet, er en tur til fots helt nødvendig. Når du kommer inn i slottet gjennom den unike inngangen, vil du bli imponert av veggene, de gamle herskapshusene, de smale brosteinsgaterne, kirkene, gamle korte buer og keiserlige troner i marmor. Et bilde av solnedgangen mens solen nesten kysser det uendelige blå havet, vil ideelt sett være en verdig avslutning på dagen. Overnatting i Monemvassia. (27,3 km +427 m / -392 m)

Dag 8. Avgang
Etter en god frokost tar du med deg bagasjen, og gjør deg klar for transfer tilbake til flyplassen. Hvis du ønsker det, kan du legge til litt mer på denne turen, som en guidet tur til Akropolis i Athen eller bare å bo et par dager i Athen. I tillegg kan du sjekke resten av programmene våre og kombinere med et annet hvis du er interessert, for eksempel vår arkeologitur i Hellas, eller tilbringe noen dager med å slappe av på en destinasjon ved havet.


Prisen inkluderer:
Overnatting for 7 netter 3 *** hoteller eller leiligheter med frokost
Bagasjetransfer mellom hotellene
Kart og informasjon om området
24-timers telefonstøtte

Ikke inkludert:
Flybilletter
transfer fra / til flyplassen og annen transport
drikke og måltider ikke nevnt
reiseforsikring
sykkelutleie
inngangspenger
personlige utgifter
billetter til museer og severdigheter

Tilleggstjenester:
Sykkelutleie - Trekksykkel 90 € / uke; Landeveissykkel 130 € / uke; Elsykkel 255 € / uke; Hjelm 12 € / uke
oppgradering til 4 **** hoteller: på forespørsel
ekstra transfers: på forespørsel
Beløpet betales til oss på forhånd i NOK etter dagens kurs.


Bilder


Lakonia - en sykkeltur langs kysten (Vurdert 4.94 / 5 Basert på 97 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
9400 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1950 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10050 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1950 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9400 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1950 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10050 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1950 NOK

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
GRCYCPLP
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7700 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 13850 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Det beste av Kenya for en uke 15800 NOK, 8 Dager

Det beste av Kenya for en uke

Kenya er et av de reisemålene som vi virkelig kan si at det har alt. Det er hjemmet til Masai Mara...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...