Sykkeltur på Øst-Kreta 11100 NOK, 8 Dager

Kreta anses med rette for å være en av de vakreste destinasjonene i Hellas. Og denne turen kombinerer historie, kultur, fjell, strender, innsjøer, god mat, mye raki og kretisk musikk! Du begynner i Heraklion, hovedstaden, og du vil følge kysten som går gjennom Agios Nikolaos, Ierapetra, Palaiochora og til slutt - Rethymno. På veien besøker du de viktigste arkeologiske stedene Kreta, Knossos og Phaestos, de imponerende restene av den minoiske sivilisasjonen som blomstret for rundt 4000 år siden. I tillegg har du sjansen til å slappe av ved stranden, smake på lokal mat i de mange tavernaene og restaurantene, men for det meste bare fordype deg i kretisk gjestfrihet. Denne turen har moderate vanskeligheter. Den er skapt for fritidsyklister; du må imidlertid ha et standard / godt treningsnivå for å føle deg komfortabel. Den daglige distansen er rundt 50 km (sjekk det daglige programmet) og den daglige totale stigningen er ikke mer enn 600 meter, med unntak av en dag (860 meter). Hvis du trenger hjelp, gir vi selvfølgelig 24-timers telefonstøtte, så vi vil komme og hjelpe med engang.

For de som ønsker en mer “grundig” opplevelse på Kreta, tilbys turen også med 2 netter utvidelse på hvert veipunkt. I disse ekstra dagene tilbyr vi en rekke sykkelruter, båtturer, daglige utflukter og forskjellige andre alternativer. Personlige programmer kan opprettes for deg mot et pristillegg, avhengig av antall deltakere, varighet og komponentdeler av turen.

Høydepunkter:
♦ Heraklion, Knossos og det minoiske palasset - arkeologiske steder av stor betydning
Palasset til Phaistos
♦ Olivenoljemuseet, vakre kystlandsbyer, fantastisk natur, fantastiske strender og mer


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst-Heraklion
Ankomst til flyplassen eller havnen i Heraklion, og på forespørsel kan vi kjøre deg til hotellet ditt. Du har resten av dagen fri til å utforske byen etter eget ønske, kanskje besøke den berømte "Koule" (slottet) som dominerer havnen, eller det arkeologiske museet. Heraklion er den største byen på Kreta og er provinshovedstaden. Den har over 3000 års historie, og du vil ønske du hadde brukt mer tid i byes gamle baner. Levering av sykler og utstyr skjer om kvelden, og du overnatter i Heraklion.

Dag 2. Heraklion-Knossos-Ano Hersonissosn / Koutouloufari (37 km, + 430 m)
I dag starter vi sykkelturen og vi kommer snart til Knossos. Ikke bare det største og viktigste av de kretiske arkeologiske stedene, men også det største uttrykket for minoisk arkitektur kjent for mennesker; Knossos er en integrert del av europeisk historie, og som sådan er den kjent som Europas eldste by. Når du er fremme kan du besøke det minoiske palasset og rester fra 2000 til 2000 f.Kr. Vi fortsetter turen og slipper inn på det kretiske akvariet hvor du kan oppleve Middelhavets marineverden med sine hundrevis av fascinerende arter. Til slutt ankommer vi enten til Ano Xersonisos eller Koutouloufari, to tradisjonelle kretiske landsbyer som, selv om de har litt turisme, har klart å beholde sin autentiske karakter.

Dag 3. Ano Hersonissos / Koutouloufari - Agios Nikolaos (41Km, + 591m)
Gjør deg klar for en dag i salen! Når du reiser gjennom spektakulært fjellandskap, passerer du tradisjonelle landsbyer som Vrahasi, der tiden har stått stille, da veien tar deg ned til Agios Nikolaos, den pittoreske hovedstaden i Lasithi. På veien kan du besøke Vassilakis Estate i Neapoli, hvor du kan smake på den tradisjonelt produserte olivenoljen, besøke olivenmuseet og se en original olivenfabrikk fra 1865! Ved ankomst til Agios Nikolaos kan du gå rundt "innsjøen", rundt den gamle havnen og utforske den vakreste byen på Ø;;;;;;st-Kreta.

Dag 4. Agios Nikolaos-Ierapetra (37 km, + 462 m)
I dag begynner du sykkelturen din langs kysten, og deretter svinger deg gjennom olivenlundene, til slutt kommer du til målet ditt i Ierapetra, en viktig by på den sørøstlige kysten. Svøm på en av de gyldne strendene som du vil passere eller fortsett til sentrum med kafeene og restaurantene.

Dag 5. Ierapetra-Tsoutsouros (57 km, + 860 meter)
Dette kommer til å bli din lengste og høyeste stigning, men det er så mange fantastiske steder underveis at du vil finne deg selv å stoppe regelmessig med en god unnskyldning for en luskende hvile. Ha en flott dag! Ruten er hovedsakelig kystnær og går gjennom vakre landsbyer som Myrtos, Tertsa og Keratokambos og ender til slutt i den rolige byen Tsoutsouros. Denne dagen er en blanding av kystlandskap, pittoreske landsbyer og stille veier.

Dag 6. Tsoutsouros-Phaistos-Agia Galini (65 km / + 620 m eller 73 km / + 740 m)
Sett deg i bilen for en transfer på 500 meter høyde i fjellet, og deretter noen kilometer (valgfritt) nærmere vårt endelige reisemål, i Mesohori. Sterkere syklist kan starte tidligere og legge til ekstra 8 km på dagsturen. Ellers hopper du i bilen og tar deg 500 meter opp for å få en mildere start på dagen. Du vil sykle blant oliventrærne på platået og passere gjennom små landsbyer i området og når dagens høydepunkt: Phaistos-palasset. Dette er et arkeologisk funn fra bronsealderen med stor betydning. Fortsetter du reisen, kommer du til Agia Galini, en liten kystby på den kuperte kysten.

Dag 7. Agia Galini-Rethymno (32 km, + 585 m eller 47 km, + 760 m)
Og så kommer vi til vår siste dag på syklene våre. Med mindre du insisterer, kjører vi deg til en av de to fjellbyene for å unngå den bratte (500 meter) stigningen som du vil bli konfrontert med. Vi vil forlate deg på toppen eller ta deg videre til landsbyen Spili for å forkorte ruten. Når du passerer fjellbyene i Rethimno-provinsen, kommer du til den kunstige innsjøen "Limni ton Potamon" som betyr "elvenes innsjø". Å krysse dammen gir deg en god mulighet til å stoppe, enten for å nyte naturen eller prøve de lokale tavernaene, eller begge deler. Du fortsetter deretter til Rethimno, hovedstaden i provinsen med sin historiske fortid. Byen ble grunnlagt av venetianerne, og vandrende i gamlebyen vil du suge opp atmosfæren av den edle fortiden. Selvfølgelig er intet besøk komplett uten en spasertur rundt "Fortezza", den venetianske festningen. De små butikkene, barene og tavernene fullfører atmosfæren og ikke glem å smake på raki igjen med gresk meze!

Dag 8. Avgang


Prisen inkluderer:
overnatting i 7 netter i dobbeltrom (3 overnattinger med frokost) i standard 3 *** hoteller / rom / leiligheter
Bagasjetransfer mellom hotellene
transfer av syklister på dag 6 og dag 7
GPS og kart med ruter (1 stk for 2 deltakere)
fullstendig informasjon om området
24 timers telefonstøtte

Ikke inkludert:
flybilletter
utflukter på fritiden
reiseforsikring
inngangsbilletter til arkeologiske steder og museer etc.

Tilleggstjenester:
Sykkelutleie / uke: trekksykkel - 90 €/ca 980 kr
landeveissykkel - 130 €/ca 1420 kr
e-sykkel - 310 €/ca 3375 kr
tandemsykkel -265 €/ca 2890 kr
sykkelhjelm - 10 € /ca 110 kr uke
ekstra netter: på forespørsel


Bilder


Sykkeltur på Øst-Kreta (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 98 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
11100 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1850 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
GRCYCPLP
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...