Messinia –sykkeltur langs kysten 8450 NOK, 8 Dager

Hvis du er ute etter en sykkelferie som inkluderer ekstraordinære strender med blått vann uten like, flott vær, sommeravslapping, kombinert med kultur og vakre landskap, så fant du det! Reisemålet ditt er Messinia, i den sørvestlige delen av Peloponnes, en av de vakreste delene av Hellas!

Du tar en 8-dagers tur langs kysten fra Kalamata, den berømte kysthovedstaden i Messinia. Når du kjører blant de vakre bosetningene, kjent for sine store middelalderslott som Methoni, Koroni og Pylos, havner du i Kalo Nero på vestkysten. Ruten er enkel nok, og du trenger ikke å være i ekstremt god fysisk form. I tillegg vil du ha mange muligheter til å stoppe opp og beundre den greske naturen, prøve lokal mat og drikke eller ta en dyp opplevelse om Hellas og den greske måten å leve i det velsignede Messinianske landet!

Selvguidet tur

I løpet av denne turen vil du sykle alene uten nærvær av en guide. Vi vil gi deg alt nødvendig utstyr, kart (i trykt form eller GPS) og informasjon om ruter og interessante steder, slik at det blir enkelt for deg å ta turen. I tillegg vil vi ta oss av transporten av bagasjen din slik at du finner den på neste hotell når du ankommer. På denne måten vil du være helt uavhengig og fri til å sykle når du ønsker det (morgen eller ettermiddag), ta en stopp hvor du vil (strender, arkeologiske steder, tavernaer osv.) og tilbringe der så mye tid som du foretrekker. Samtidig tilbyr vi 24-timers hotline i nødstilfeller. Bare ring oss, så finner vi den beste måten å hjelpe hvis noe skjer!
 


Reiseplan:

Dag 1: Ankomst -Kalamata
Du ankommer til flyplassen og med buss så videre til Kalamata! Alternativt og på forespørsel kan vi ordne transfer for deg. Kalamata er en by, bygget midt i hjertet av Messinia-bukten ved foten av Kalathi-fjellet, og tilbyr alt du vil ha; en stor strand rett foran kystveien, stort marked, unikt uteliv, strandbarer ved vannet, tradisjonelle fiskekroer og moderne restauranter. Du kan slappe av på den lange stranden, besøke Frank-slottet på toppen av fjellet med en fantastisk utsikt over hele byen eller bare gå rundt det historiske sentrum. Tiden som du ha vil ikke være nok til å nyte denne vakre byen! Overnatting i Kalamata.

Dag 2: Kalamata - Petalidi
Om morgenen vil du motta sykler og utstyr på hotellet. Etter å ha forsikret deg om at alt er klart, kan du begynne å gå i retning av Petalidi, en liten kystby med et sympatisk sentraltorg og en gylden sandstrand! I første halvdel av veien sykler du langs kysten ved siden av de endeløse greske strendene. Stopp hvor som helst etter ønske, svøm, sol deg eller nyt en kald drink på en strandbar! I andre halvdel av dagens rute forlater du kysten og sykler gjennom store olivenlunder og blomster som krysser små elver. Overnatting i Petalidi. (40Km / + 341m.)

Dag 3: Polylimnio
I dag vil du følge en sirkelrute og passere Polylimnio, du kommer tilbake til Petalidi. Et av høydepunktene på denne turen, Polylimio er en himmel på jord! Det er et magisk sted gjemt i fjellet der den lille elven danner små innsjøer med hasselvann. Den 25 meter lange fossen og de grønne fargene rundt gjør naturen helt idyllisk! Ikke glem å bruke badedrakten din og slappe av i den store innsjøen med fossen eller dykke fra steinene! Husk at du er i en elv og vannet er relativt kaldt. Til slutt kan du nyte gresk mat i tavernaene i den nærliggende landsbyen Charavgi. Ruten har noen opp- og nedturer, men resultatet vil definitivt kompensere deg. For de late er det alltid muligheten til å slappe av ved det dypblå havet og tilbringe dagen på en fantastisk strand rundt Petalidi. Overnatting i Petalidi. (50Km / + 611m.)

Dag 4: Petaldi - Koroni - Finikounda
Du forlater Petalidi og følger kystveien til du kommer til Koroni. Koroni er en av de vakreste bosetningene og har mange kafeer, barer og tavernaer foran den lille brygga hvor du kan stoppe og smake på de lokale spesialitetene. Byen var veldig viktig fra det 13. til det 17. århundre. Middelalderens slott dominerer området. Store kamper fant sted her, siden stedet var ideelt for frankene og venetianerne av kommersielle og militære grunner. Senere, i 1500 f.Kr., overtok ottomannene byen, men venetianerne kjempet fremdeles for den. Den ble endelig frigjort i 1828 av franskmennene og er i dag en rolig og fredelig by med 1300 innbyggere. Hvis du fortsetter turen, følger du den strålende ruten gjennom fjellene. Du må gå hardt oppoverbakke, men da vil den lette nedoverbakkedelen slappe av musklene dine. Du kommer til Finikounda, kjent for sin fantastiske sandstrand! Kos deg der og svøm i det blå havet. Ta den nydelige promenaden i landsbyen med turistbutikkene og prøv det verdensberømte greske kjøkkenet i tavernaene. Overnatting i Finikounda. (40Km / + 523m.)

Dag 5: Finikounda - Methoni - Pylos
I dag forlater du Finikounda og tar fastlandsveien til du ankommer Methoni. Det middelalderske slottet Methoni er strålende, og du bør definitivt besøke det. Den ble bygget i 1209 AC av venetianerne og er godt bevart også i dag. Et av de viktigste slottene i Hellas, det møtte mange kamper, akkurat som Koroni- slottet tidligere. Rett utenfor slottet og på stranden finner du en av de vakreste tavernaene på Peloponnes. Spis lunsj foran bølgene og prøv den lokale vinen, det er absolutt verdt det. Du fortsetter å sykle mot Pylos. Du kan ta kystveien eller den gjennom fjellene, det er opp til deg. Pylos er den tredje viktige historiske byen i området sammen med Koroni og Methoni. Det har også et stort middelalderslott du bør besøke. Gå rundt i byen og ta en kaffe på hovedtorget. Se på Navarino-gulfen der den enorme og svært viktige sjøkampen fant sted i 1827. Russerne, franskmennene og engelskmennene ødela de ottomanske og egyptiske skipene for å frigjøre Hellas! Det har aldri vært før det en så stor ødeleggelse av en flåte i historien som den franske admiral De Rigny siterte etter slaget! Overnatting i Pylos (33 km / + 625 meter.)

Dag 6: Pylos-Filiatra
Når du forlater Pylos, sykler du på en flat kystvei opp til Lagouvardos, et lite område like utenfor Filiatra by. Filiatra er en fin liten by hvor du kan finne alt du trenger og nyte kaffen på hovedtorget.
På veien kan du passere Voidokilia-stranden, en av de mest avbildede strendene i Hellas med sin unikke skjønhet. Bare ligg på sanden eller dykk i det gjennomsiktige himmelblåvannet! Hvis dette ikke vil være nok for deg, er Lagkouvardos-stranden også enorm. Sandstranden og strandbaren tiltrekker seg mange besøkende, både lokale og turister. Overnatting i Filiatra eller Lagouvardos. (34km / + 355m.)

Dag 7: Filiatra -Kyparissia - Kalo Nero
Den siste dagen med sykling er lett nok igjen etter den flate kystveien. Du vil sykle opp til Kalo Nero, en liten kystby med gjett hva; en nydelig sandstrand !! Igjen, ta deg god tid, slapp av og nyt denne siste dagen av turen! Strendene rundt Kalo Nero er den nest mest betydningsfulle i Middelhavet angående gyting av havskilpadden Caretta-Caretta. Derfor ser du absolutt mange skjermede reir rundt! På veien kommer du forbi Kyparissia, en liten, men vakker by med omtrent 6000 innbyggere. Ikke glem å besøke den fascinerende stranden og ha det gøy under solen. Overnatting i Kalo Nero. (40Km / + 372m.)

Dag 8: Avreise
Etter frokost gjør du deg klar for vei tilbake til flyplassen! Selvfølgelig kan vi på forespørsel ordne å kjøre deg dit. Hvis du ønsker å bli litt lenger i Hellas, kan du legge til denne turen et par dager i Athen, besøke Akropolis og Parthenon-monumentet. I tillegg kan du sjekke resten av programmene våre som du kan kombinere, for eksempel arkeologitur i Hellas, fleraktivitetsferier eller tilbringe flere dager ved en destinasjon ved havet!

Anbefalt reiseperiode i året: april til oktober

Praktisk informasjon:

Vanskelighetsgrad: lett / moderat
Daglig distanse: 30 - 60 km
Daglig stigning: 700 m


Prisen inkluderer:
Overnatting for 7 netter med frokost på 3 * hoteller eller leiligheter
Bagasjetransfer mellom hotellene
kart og informasjon for området (1 stk for 2 deltakere)
24 timers telefonsupport

Ikke inkludert:
Flybilletter
transfer fra / til flyplassen og annen transport
drikke og måltider ikke nevnt
reiseforsikring
sykkelutleie
inngangspenger
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Sykkelutleie / uke: trekksykkel - 90 €/ca 980 NOK; landeveissykkel - 130 €/ ca 1416 NOK; e-sykkel - 255 €/ca 2780 NOK; tandemsykkel -265 €/ca 2890 NOK; Transport fra / til Athen: på forespørsel


Bilder


Messinia –sykkeltur langs kysten (Vurdert 4.78 / 5 Basert på 68 Anmeldelser.)
Pris
8450 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9050 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
8450 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9050 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
GRCYCPLP
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 8450 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 9050 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 11800 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...