Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Sykling i de baltiske statene med nasjonalparkene Lahemaa, Gauja og Curonian Spit

Sykling i de baltiske statene med nasjonalparkene Lahemaa, Gauja og Curonian Spit

Den baltiske kysten og nasjonalparkene i Estland, Latvia og Litauen utforsket på veldig naturskjønne ruter, inkludert de tre hovedbyene - Tallinn, Riga og Vilnius - med sine gamle byer utpekt av UNESCO som verdensarvsteder. Med nasjonalparken Lahemaa, som er en av de siste uberørte regionene ved den baltiske kysten, Otepää Lakeland - det såkalte "estiske Sveits" og de vakre dalene i Gauja-elven. Turen inkluderer sykling på Curonian Spit (Den kuriske landtungen) som tidligere var stengt for besøkende; i dag kalles det ofte den litauiske Sahara. Reis fra Tallinn, Estland, i nord, gjennom Latvia og videre til Litauen i sør, nyt et stort utvalg av byer, landsbyer og landskap, og få et utmerket preg for de forskjellige karakterer av disse særegne landene.
Turen begynner i Tallinn hvor du får turkartene dine med detaljert program og rutebeskrivelse. Neste dag vil utleiesyklene dine være klare til din første tur i Lahemaa. Denne turen er en halv guidet tur, dvs. under hele turen, unntatt Jurmala og Curonian Spit, er sjåføren vår med minibuss og sykkeltrailer med deg, og du kan ta del i byturer (Tallinn, Riga, Vilnius) ledet av profesjonelle guider. Sjåføren vår vil frakte bagasjen din hver dag til neste hotell. Hvis du har et sammenbrudd, vil sjåføren vår ta seg av alt for deg. Hvis du har problemer - kontakt driveren eller kontoret vårt. For å være sikker på at du blir ivaretatt, sysselsetter vi bare folk som har god lokalkunnskap og snakker enten engelsk eller tysk.


Reiseplan:   

Dag 1 (tirsdag): Ankomst til Tallinn, Estland
Individuell ankomst til Tallinn. Guidet bytur.
Overnatting i Tallinn: Hotel HESTIA ILMARINE **** eller lignende.


Dag 2 (onsdag): Tallinn - nasjonalparken Lahemaa, Estland (sykling ~ 53 km., med minibuss ~ 90 km)
Møte med sjåføren din. Etter busstransfer skal du begynne din første sykkeltur gjennom nasjonalparken Lahemaa, som er et av de siste uberørte områdene ved Ø;;;;;;;;;;stersjøen.
Overnatting i Palmse eller Sagadi: Hotel PALMSE PARK *** eller lignende.


Dag 3 (torsdag): Langs Peipsi-sjøen til Tartu, Estland (sykling ~ 50 km., Med minibuss ~ 160 km)
Morgentransport med buss til Mustvee. Der starter du en hyggelig sykkeltur langs Peipsisjøen til Varnja. Du kommer til hotellet ditt etter busstransfer til Tartu, en berømt universitetsby.
Overnatting i Tartu: Hotel DORPAT *** eller lignende.


Dag 4 (fredag): Gjennom det estiske Sveits til Sigulda, Latvia (sykling ~ 28 km, med minibuss ~ 235 km)

Etter busstransfer til Otepää, et herlig sted med mange innsjøer, kan du begynne å sykle gjennom det såkalte "estiske Sveits" og beundre miljøet. Transfer til hotellet i Sigulda, det mest populære feriestedet i Latvia.
Overnatting i Sigulda: Hotel SIGULDA *** eller lignende.


Dag 5 (lørdag): Gauja nasjonalpark - Riga, Latvia (~ 17 km., Med minibuss ~ 50 km)
Sykle gjennom Gauja nasjonalpark til Ragana, og på vei kan du nyte spektakulær utsikt over elven Gauja med Gutmana-hulen, middelalderslottet i Sigulda og Turaida, den eldste kirken i Latvia (1205). Ettermiddagstransfer til Riga, den latviske hovedstaden, hvor en guidet tur i den sjarmerende gamlebyen venter.
Overnatting i Riga: Hotel AVALON **** eller lignende.


Dag 6 (søndag): badeby Riga og Jurmala, Latvia (~ 35 km, med tog ~ 25 km)
I dag er det en fridag til å utforske Riga på egen hånd og ta en sykkeltur på en sykkelvei til Jurmala, et berømt lettisk badeby som er kjent for sine lange, hvite sandstrender, mineralvann og gjørme med helbredende egenskaper. Om kvelden kan du ta et lokaltog tilbake til Riga (30 min; ikke inkludert).
Overnatting i Riga: Hotel AVALON **** eller lignende.


Dag 7 (mandag): Hill of Crosses & Lithuanian Seaside Cycle Route, Litauen (sykling ~ 46 km.)

Eller 30 km /med minibuss ~ 290 km)
Transfer med minibuss til Lithuanian Seaside. Underveisstopp ved Hill of Crosses, det uforglemmelige synet av tusenvis av kryss på to små åser/høyder. Begynn sykkelturen til Klaipėda på en vakker sykkelvei, som ligger langs Ø;;;;;;;;;;stersjøen i Seaside Regional Park. Underveis stopper i Palanga, det berømte litauiske feriestedet (Botanical Park & Amber Museum). Overnatting i Klaipeda: OLD MILL HOTEL *** eller lignende.


Dag 8 (tirsdag): Curonian Spit National Park, Litauen (~ 57 km)

Etter frokost krysser du lagunen med ferge og begynner å sykle på en asfaltert sykkelvei som tar deg langs det kuriske nes til Nida, det vakreste feriestedet i Litauen kjent for sine imponerende sanddyner, Amber Gallery, etc. Underveis kan du besøke Hill of Witches, se på en koloni av grå hegre og skarv; utforske de "døde" sanddynene til fots, svømme i Ø;;;;;;;;;;stersjøen eller slapp av og ta solen på gylne strender.
Overnatting i Nida: Hotel NERIJA *** eller lignende.


Dag 9 (onsdag): Krysser den kuriske lagunen, Litauen (~ 31 km., Med minibuss ~ 185 km, med båt ~ 14 km)

Ta en morgenbåt over Den kuriske lagunen til kontinentet (~ 1,5-2 timer), og på vei dit nyt en vakker utsikt over sanddynene. Sykle til Ventė Cape for å utforske fugleobservatoriet og 1800C-fyret. Transport med buss langs Nemunas-elven til Kaunas. Overnatting i Kaunas: Hotel BEST WESTERN SANTAKOS **** eller lignende.


Dag 10 (torsdag): Trakai øyslott og hovedstad Vilnius, Litauen (~ 35 km, med minibuss ~ 75 km)
Etter frokost kjører du med buss til Lake District hvor du starter å sykle gjennom det pittoreske landskapet på milde åser. Ankomst i Trakai, den tidligere hovedstaden i Storhertugdømmet Litauen. Avslutt turen med en transfer til Vilnius der en guidet tur i Gamlebyen venter på deg.
Overnatting i Vilnius: Hotel TILTO *** eller lignende.


Dag 11 (fredag): Touren avsluttes i Vilnius, Litauen
Individuell avgang etter frokost.
 


Prisen inkluderer:
10 netters opphold på hotell inkludert alle avgifter (rom med WC / dusj) Frokost daglig på dagene 2-10 Transfer i henhold til reiseruten med minibuss med klimaanlegg Bagasjetransport i henhold til reiserute Guidede turer i Tallinn; Riga og Vilnius (inngangspenger betales hver for seg)
Båtturer over Den kuriske lagunen fra Nida til fastlandet
Individuell informasjonspakke (ett per rom): byguider; kartene; program og rutebeskrivelse
Nødkontaktnumre for våre engelsk- eller tysktalende representanter
GPS-spor

Ikke inkludert:
flybilletter
drikke og måltider som ikke er nevnt i programmet
tips
personlige utgifter
ankomst / avreise transfer
reiseforsikring

Tilleggstjenester:
Leie av trekking sykkel (VDV / Kalkhoff) med 24-trinns Shimano derailleur gir og frihjul (valgfritt),alt utstyrt med en vanntett pannier (1 x sykkel) og turteller (1 x booking) - 99 EUR
Leie av E-sykkel / Pedelec (VDV / Kalkhoff / KTM) med Bosch kjøresystem; 8-trinns Shimano Nexus navhjul; utstyrt med en vanntett pannier - 280 EUR
Leie av vanntett styreveske med kart- / smarttelefonholder (Ortlieb) - 20 EUR per sykkel
Halvpensjon (6 x 3-retters middager med kaffe / te på hotellene,unntatt Tallinn; Riga og Vilnius) - 139 EUR
Innkvartering før turneen i Tallinn 4 * (med frokost)
Dobbeltrom / tomannsrom - 120 EUR
Enkeltrom - 110 EUR
Overnatting etter turen i Vilnius 3 * (med frokost)
Dobbeltrom / tomannsrom - 110 EUR
Enkeltrom - 90 EUR
Ankomst / avreise fra Tallinn flyplass / til Vilnius flyplass:med bil opptil 3 personer - 30 EUR,med minibuss opp til 7 personer - 59 EUR
Tilleggstjenestene bestilles og betales til oss på forhånd i NOK etter dagens kurs.


Bilder


Sykling i de baltiske statene med nasjonalparkene Lahemaa, Gauja og Curonian Spit (Vurdert 4.84 / 5 Basert på 20 Anmeldelser.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
min. 2 pax
Reservation System Code
LTCYCSELF
Reise til Iran - Det klassiske Persia 10450 NOK, 11 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
8 dagers tur til Iran 5400 NOK, 8 Dager

8 dagers tur til Iran

Oppdag den klassiske Persia og moderne Iran - en reise utover det vanlige med garantert avgang...
I Hjertet av Amalfikysten 7700 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...