Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Båt og sykkel i Sør-Vest-Frankrike

Båt og sykkel i Sør-Vest-Frankrike 10900 NOK, 8 Dager

 Ta sykkelruter gjennom fantastiske vinproduksjonsregioner guidet eller ikke, og besøk den historiske arven fra typiske landsbyer i Sørvest-Frankrike, på UNESCOs verdensarvliste i Bordeaux og Saint-Emilion. Opplev fantastiske panoramaer på sykkelen over elver og land.


Reiserute

Dag 1 (lør.) “Canal des DeuxMers” rundreise
Individuell ankomst og valgfri transport fra møtepunktet i Bordeaux til fortøyningsposisjonen for båten nær Canal des Deux Mers ved Castets-en-Dorthe. Du kan glede deg over en kort første test-sykkeltur rundt Castets, og utforske denne fruktbare regionen som heter "Little Holland" med valnøtttrær, kiwi frukthager.Om kvelden venter en velkomst-cocktail ombord.
(15 miles) Innstigning Castets-en-Dorthe til kl. 15.00

Dag 2 (søn.) Castets-en-Dorthe til Loupiac / Cadillac
Dagens rute kjører gjennom vinregionen Entre-Deux-Mers. Du vil oppdage ‘Malagar’, det tidligere huset til forfatteren François Mauriac, Malromé-slottet, huset til maleren Toulouse Lautrec. Bygget på 1500-tallet og dens gravstein på Verdelais pilegrimsreise: Walk of Croix et Calvaire. Châteaux etter châteaux, noen flotte panoramaer, historiske bygninger, pittoreske steder, bemerkelsesverdige vingårder ... Så i Sainte-Croix-du-Mont vil du nyte et panorama dannet av store fossiliserte østers fra forhistorisk tid og den middelalderske landsbyen Saint-Macaire hvor du vil se huleboernes hus langs elven. På slutten av ettermiddagen skal du seile langs Garonne-elven for å komme til byen Cadillac.
(27-46 km)

Dag 3 (man.) Cadillac / Graves - Sauternes rundtur
I løpet av denne etapen vil du krysse vinregionen Sauternes og også Graves, kjent som fødested til Bordeaux-vinen. På veien vil du sykle langs de svingete bredder av Ciron-elven, en isete elv som renner ut i den varmere Garonne-elven og er assosiert med dessertvinene Noble Rot. Og du kommer til Château de Roquetaillade, en defensiv Bastide, som fremdeles tilhører den samme familien siden 1306! Du vil også tenke på den prestisjetunge Château d’Yquem, Château Suduiraut, Château Guiraud, Clos Haut Peyraguey og mange andre. Kommer du tilbake til MS Bordeaux, vil du seile på Garonne-elven til den majestetiske byen Bordeaux. Du vil nyte det beste panoramaet fra byen: "Port of The Moon" med "Pont de Pierre", "Place de La Bourse" og det vakre Quais som fører deg til det historiske vinhandlerområdet, Quai des Chartrons, transformert til utsalgssteder og restauranter ... et hyggelig sted å besøke.
(35-50 km / 21-32 miles) Cadillac - Bordeaux

Dag 4 (tirsdag) Bordeaux UNESCO-sykkeltur
Turistguiden vil tilby en bytur i Bordeaux for å oppdage byens arkitektoniske perler på to hjul: denne korte sykkelturen, hovedsakelig over sykkelfelt, tilbyr vakker panoramautsikt over vannkanten og byen. Nyt de klassifiserte UNESCO sine viktigste steder: inngangen til byen (Cailhau-porten), Big Bell of Pey Berlan, Golden Triangle, Girondins-søylen, Water Mirror ... og mer. Ta deg tid til å ri gjennom den nyåpnede Cité du Vin, Chaban Delmas-broen og Darwin-økosystemet, en renovert fabrikk hvor du kan nyte utsikten over Quais og drikke en god kaffe på et trærfylt sted. En fantastisk by å utforske på sykkel eller til fots. Mange muligheter for shopping, suvenirer, mat og vinsmaking. Og for sykkelutfordrere som vil sykle lang løype, vil Roger Lapébies sykkelfelt ta deg til Créon og Sauveterre-en-Guyenne, i vinregionen Entre-Deux-Mers.
(16 km) Bordeaux

Dag 5 (onsdag) Margaux - Medoc-sykkel
Om morgenen vil båten forlate Bordeaux for Lamarque, her vil du være i vinregionen Médoc, et av de mest kjente. Du finner deg raskt i nærheten av Château Lamothe Bergeron, Cru Bourgeois du Médoc, der vin og turisme er ganske fremhevet. Da vil prestisjetunge eiendommer komme etter hverandre: Maucaillou, Poujeaux, Rauzan Ségla, Palmer, Issan, Prieuré Lichine, Kirwan og sist men ikke minst Château Margaux. Mange sjanser til å stoppe på veien, smake, lære om Grand Crus-klassifisering og lære om vinproduseringsprosessen. En sekundærvei er tilgjengelig her som en annen sløyfe eller en tilleggsvei til den første i Margaux. Du kommer til Pauillac og Saint-Espèphe vinregioner. Åpenbart vil du kjøre i nærheten av Château Mouton Rothschild, Lafite Rothschild, Latour, Lynch-Bages, Cos d’Estournel, Pontet Canet, Pichon Longueville og mange andre Grands Crus Classés-viner. Slutten av dagen er det perfekte tidspunktet for et serveringscruise mens båten vil krysse elvemunning for å komme til den andre bredden av elven Gironde. Vi stopper ved Bourg, en vakker liten by, delvis bygd på en klippe. Det gamle sentret lar deg se utsikten over elvemunningen.
(42 km / 26 miles) Bordeaux til Lamarque og Lamarque til Bourg.

Dag 6 (torsdag) Côtes de Bourg vingårder - Citadelle of Blaye
Denne regionen tilbyr kupert landskap dekket med vinstokker og spredt med eventyrslott og herregårder. Muligheten til å oppdage veldig hyggelige viner og Châteaux som Monconseil-Gazin, Eyquem, Marquis de Vauban og andre: en annen god grunn til å stoppe opp og nyte besøk og vinsmaking! Gironde Corniche-veien er et must å se på denne rundturen: en rolig og vakker vei som skiller vakre herregårder på den ene siden og hager på den andre. I Blaye kan du ta en spaseringstur gjennom Citadelle of Blaye, en Vauban festning bygget på Louis XIV, Solkongens forespørsel og nå på UNESCOs verdensarvliste. Besøk underjordiske passasjer på Citadelle for å lære mer om festningens historie. Tilbake i Bourg kan du stoppe ved det typiske og historiske vaskehuset. Vann er veldig forfriskende i ansiktet ditt etter denne sykkeldagen! Om kvelden skal MS Bordeaux seile til Libourne / Fronsac på Dordogne-elven.
(25-41 km / 16-32 miles) Bourg til Libourne / Fronsac

Dag 7 (fredag.) Libournais og Saint-Emilion vingårder
Dagens etape vil tillate deg å oppdage Libourne og de kjente vingårdene SaintEmilion og Pomerol. I Saint-Emilion besøker du denne fantastiske middelalderske UNESCO verdensarvlandsbyen, med omkringliggende vingårder med samme navn. Panoramaene er unike her. Den monolitiske kirken i sentrum av byen er et monument man ikke må gå glipp av. Turen din fortsetter på små pittoreske bakveier. Underveis vil du se noen av de klassifiserte og berømte slottene, som Angelus og dets spesielle klokker, Beauséjour, Ausone, Cheval Blanc, La Dominique, Trottevieille, Gaubert, Barde-Haut, Clos La Madeleine, Bel Air Monange, Laroque , Fombrauge, Grand Corbin, Gazin og Petrus, Petit Village, Nenin ... noen av verdens mest kjente viner. En veldig hyggelig vei, prestisjefylte châteaux, vinhandel i Saint-Emilion ... et paradis her for sykkel- og vinelskere!
(21-32 miles)

Dag 8 (lør.) Libourne / Fronsac: Debark & (alternativ) transfer retur til Bordeaux
Etter din siste frokost ombord er det på tide å ta farvel og dra av gårde. Transfer vil skje fra 9.00 til 9.30 og tar en (valgfri) buss til sentrum av Bordeaux.
 


Prisen inkluderer:
Tur og overnatting om bord i kategorien booket kahyt
fullpensjon 7x frokost
6x piknik- lunsj under sykkelturer
7x tre-retters middag
daglig rengjøring av kahyten; daglig skift av håndklær er mulig
velkomst- cocktail
presentasjon av skipet + mannskap og orientering den første kvelden
turleder (engelsk- og fransktalende) med daglige orienteringer om sykkelturer; noen korte turer; individuelle semi-guidede turer: turleder leder ikke gruppen
men sykler i området og kan kontaktes under sykkelturer via mobiltelefon i tilfelle spørsmål eller nødhjelp (full guidet sykling er på alternativet - tilleggsgebyr beskrevet nedenfor)
trykte instruksjoner og detaljerte kart for individuelle daglige sykkelturer - 1 sett / kahyt
GPS-spor og gratis GPS tilgjengelig (innskudd 100 €)
gratis kaffe og te hver dag til 16:00.

Ikke inkludert:
Flybillett til / fra Bordeaux
2 busstransfer: lør. 14:00 fra møtepunktet i sentrum av Bordeaux for å sende (henholdsvis Castets-en-Dorthe eller Libourne) og returnere neste lørdag. 9:00 fra skipet til møtepunktet i Bordeaux (transferstid: 1 time hver) reservasjonsgebyr € 15 (obligatorisk tilleggsgebyr) per bestilling / fest pakke guidet sykling
leiesykler og / eller e-sykkel (lettere å sykle gjennom det kuperte landskapet)
andre transfer
parkeringsavgift
inngangspenger
utflukter og vinsmaking
drikke om bord
personlig reiseforsikring
tips (etter eget skjønn)
spesielle dietter på forespørsel / tillegg kan påløpe


Bilder


Båt og sykkel i Sør-Vest-Frankrike (Vurdert 4.94 / 5 Basert på 33 Anmeldelser.)
Pris
10900 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
5500 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
FRCYCBRD
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 11250 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Rundreise i Sudan 14850 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
8 dagers tur til Iran 5400 NOK, 8 Dager

8 dagers tur til Iran

Oppdag den klassiske Persia og moderne Iran - en reise utover det vanlige med garantert avgang...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...